Guppy
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Guppy
Téměř dobojováno. Čekám na motor. Vypadá to, že s 3s Lipol 1000 mAh nebude nutno dovažovat nebo jen velmi mírně na předek, takže letovka vyjde jen pár gramů přes půl kila. Tohle prostě bude lítat 
OK2WY
Gratulujem, ja
ako ste to rýchlo zvládol ja som ledva "dokopal" z lepeniu gondoly
- Přílohy
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Právě proběhl první let (a po něm hned několik dalších
). Letí to pěkně, pár drbnutí do trimu výškovky a malinko zátěže do čumáku (mám jen lehký 1000 mAh baterky, váhově ideální by bylo cca 1300 až 1500 mAh). Chvílemi u nás na kopečku docela funělo ale Guppina to dává s klidem a s přehledem i když je to taková lehká potvůrka. Při přetažení (opravdu pořádném) se sesype po křídle ale stačí jí trošku povolit a hned se pěkně srovná. Reakce na brzdy (křidélka cca 45° nahoru) je neutrální, nikam se nevzpíná. Pohon AXI 2212/20, sklopka Aeronaut 9/6 si z tříčlánku bere cca 14A, stačí to na svižné stoupání i když ne úplně kolmo, klidně by se dala dát desetipalcová vrtule. Start je legrace, stačí mu doslova lehce odložit do vzduchu. Pod plynem je pochopitelně potřeba trochu potlačit, jinak se to chová velmi způsobně. Lehouš na večerní klidné polítání, který se do Oktávky vejde v celku 
OK2WY
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
A ještě fotky verze s delším křídlem, kterou stejný den zalétal kolega z klubu. Těžko hodnotit rozdíly krátké a dlouhé verze, za tu chvíli při proměnlivém a chvílemi docela silném větru. Termika ukáže 
OK2WY
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi otázka, výřezy na guppyho uz jsou na ceste a nez budu nakupovat chtel jsem se zeptat, zda jako motor pujde pouzit Emax CF2822 nebo budu muset objednat nejaky jiny? nevim jak tam udelat montaz....
nalepil by som do trupu prepažku, pre zadne montovanie, tak že motor by si zasunul spredu do trupu
, mna to to ešte len čaka zatial to je robene ako bezmotorové
Naposledy upravil(a) ingwarr dne pon 20.02.2012 10:11, celkem upraveno 1 x.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Guppysti - co už máte stavbu za sebou - podělte se o způsob přichycení kabiny k trupu. Až na několik nekonkrétních zmínek, mi Google nic nepřinesl. Lepit to izolepou se mi proklatě nelíbí, ale nic lepšího jsem zatím nevymyslel - dělat rámeček do toho vaničkového tvaru se mi také moc nezamlouvá (to bude pracnější než celý model). Za každou radu předem děkuji.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Zadek je nasunutý na kolíky co čouhají z křídla (musí se nechat delší), vpředu jsem někde v oblasti před přepážkou v trupu přilípl balzový hranolek, stejný je přišroubovaný a přilípnutý jako rozpěrka v kabince a na nich jsou přilepený magnety (vylouskaný z "vynikajícího" china motoru). Nějak takhle:
OK2WY
[quote="JirkaA"]Zadek je nasunutý na kolíky co čouhají z křídla (musí se nechat delší), vpředu jsem někde v oblasti před přepážkou v trupu přilípl balzový hranolek, stejný je přišroubovaný a přilípnutý jako rozpěrka v kabince a na nich jsou přilepený magnety (vylouskaný z "vynikajícího" china motoru). .....
Mám obavu, že toto řešení plně vyhovuje pro 2 (velkou Guppy) - u té mojí malé bude ta příčka asi vadit přístupu k baterce, ale ty magnety budou využity - nějak je k těm bokům přilepím aby moc netrčely do prostoru kabiny kde je zoufale málo místa. Dík za radu.
Mám obavu, že toto řešení plně vyhovuje pro 2 (velkou Guppy) - u té mojí malé bude ta příčka asi vadit přístupu k baterce, ale ty magnety budou využity - nějak je k těm bokům přilepím aby moc netrčely do prostoru kabiny kde je zoufale málo místa. Dík za radu.
vi nekdo, kde vyrezi na mk II verzi sehnat? Nasel jsem jednoho zahranicniho clovicka (dela vsechny verze guppyho jako stavebnici), bohuzel ale neodpovida na emaily. Nasel jsem i neco ceskeho (lasermodely), ale nevim ci to je mk II, jaka verze kridel a hlavne jake jsou s nim zkusenosti...oplu píše:Chlapi otázka, výřezy na guppyho uz jsou na ceste a nez budu nakupovat chtel jsem se zeptat, zda jako motor pujde pouzit Emax CF2822 nebo budu muset objednat nejaky jiny? nevim jak tam udelat montaz....
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Kissman píše:vi nekdo, kde vyrezi na mk II verzi sehnat? Nasel jsem jednoho zahranicniho clovicka (dela vsechny verze guppyho jako stavebnici), bohuzel ale neodpovida na emaily. Nasel jsem i neco ceskeho (lasermodely), ale nevim ci to je mk II, jaka verze kridel a hlavne jake jsou s nim zkusenosti...
Lasermodely dělá jen přířezy na malou Guppy (1500mm) a to v provedení bez křidélek (vzepětí U) a s křidélky (vzepětí V) - tuhle variantu mám doma - přířezy jsou jen "krátké" - balza vcelku kvalitní a provedení také. Co jsem kolem toho hledal, tak se dělala stavebnice na malou, na velkou jsem našel odkaz na autora a prodej plánů - na přířezy nebo stavebnici jsem nenatrefil.
tak tady je ten clovicek http://www.polecataero.com/products/guppy-mk2 je tam i fotka co dela... je to komplet vcetne bizu. Cena je 125 USD + posta do CR 54 USD... dohromady tedy 179 USD.
Kissman píše:tak tady je ten clovicek http://www.polecataero.com/products/guppy-mk2 je tam i fotka co dela... je to komplet vcetne bizu. Cena je 125 USD + posta do CR 54 USD... dohromady tedy 179 USD.
K tomu je třeba ještě přihodit 20% DPH a jsme na 215$ coř je cca 4200Kč za kit pro 1700mm elektru + ne moc extra výbava a jsme na cca 6tis.Kč. To je zatraceně hodně v porovnání s tím co lze získat doma skoro hotové.
Tuzemské přířezy na verzi Mk.I jsem koupil za 500Kč.
ano, I + vybava a zbytek dilu... (pro sebe neresim postu ani DPH z USA)