MINIkiwi

Dřevěné dvoumetrovky startované gumicukem. Modely řízené jen směrovkou, výškovkou a brzdícím štítem. Kategorie snadno dostupná a velmi vhodná pro kroužky a mládež.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HONZIK 22

Re: MINIkiwi

#121 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ahoj. Ja mam elekrotrup samostatne coby dalsi trup ve stavebnici.
Zitra rozbalim. Tomas psal vyse ..Stavitel si předek uřízne podle naznačených čar a zalepí přepážku.
Paklize tam bude neco naznaceno,tak to prenesu na vykres,kde jsem taky na 1.pohled nic nenasel a fotnu.
Melo by to byt kde,kudy a pod jakymi uhly.
Mozna ,ze se Tomas ozve drive .
HONZIK 22

#122 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ahoj,neni nic naznaceno.
Napis Tomasovi Sz.
Ja se k trupu dostanu az za tyden.
TomHlavinka

#123 Příspěvek od TomHlavinka »

Naznačeno je to na velkém Kiwi a to popisuju v druhém vlákně. Na MINI nic značené není, to si pleteš s velkým Kiwi. Elekter Mini je zatím naprosto mizivé procento, každý chce větroň. Kdo však chce elektrifikovat, tak stačí si vyříznout kulatou přepážku s otvorem na kabeláž a šrouby motoru, (dle použitého motoru) předek seříznout pod úhlem cca 3st, v místě kde má trup výšku stejnou jak zamýšlený kužel nebo prostě tak, aby přechod na kužel byl plynulý a přepážku na tupo přilepit k seříznutému trupu.
Přechod - kapka z kulatého na "placatý" průřez bych udělal z vrstvené balsy. Kabeláž jde také vést "kapkou" a do bočnice vrtnout dírku.
HONZIK 22

#124 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ja rikal,ze Tomas bude rychlejsi. :mrgreen:
Nejakym nedopatrenim se ti ty cary dostaly i do tohoto vlakna.viz 1.prispevek na predchozi strane.
Tak jsme chvili hledali.
Jeste bych dodal,ze je dobre podle velikosti motoru ,vrtuloveho kuzelu a prepazky zacit s timto .Protoze je upne mozne,ze se bude posunovat dozadu i pohonna baterie,regulator a prijimac. A pak budou vadit jiz vlepene prepazky a napr. Predni M3x 10 bude taky posunut.
Karlík55

#125 Příspěvek od Karlík55 »

Díky za nasměrování kde hledat.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Azy »

Tak už já jsem se pustil do miníka :-) po přečtení zdejšího vlákna jsem zase něco natočil k tématu broušení odtokovky
[youtu_be]https://youtu.be/1SFIu3h-jy0[/youtu_be]
MK Katoda Sokolov :-)
Karlík55

#127 Příspěvek od Karlík55 »

Ahoj příznivci MINI Kiwi.
Pokud budete dělat trup ve variantě elektro, tak přední část trupu ROZŠIŘTE na vnitřní rozměr přibližně 15 mm.
Pokud tak neučiníte, tak jako já, budete mít problém s vložením pohonného 2S článku. Sehnat 2S článek s šířkou 12 mm je "téměř" nesplnitelný úkol. Většinou jsou s šíří 13 - 14,7 mm.
Osobně musím přední část trupu "rozpárat" a upravit "vložením" ještě jedné "bočnice" z balsy o síle 1,5mm na každou stranu přední část trupu.
Přílohy
2S článek GAONENG 380 mAh = nafouklý trup
2S článek GAONENG 380 mAh = nafouklý trup
HONZIK 22

#128 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ani z tech nano techu se nic nevlezlo?
Mas tam foto predku trupu jak jsi to vyresil s tim kapotovanim motoru?
http://www.rc-modelar.cz/39-2s
Karlík55

#129 Příspěvek od Karlík55 »

Accu který má udávaný rozměr 12 mm je téměř vždy v místě připojení kabelů o něco širší + 0,5 mm, -0,0 mm. Když budou uvnitř trupu ještě vlepeny "přepážky 12 mm" tak je trup zpevněn a nepovolí do stran . Pokud se v průběhu používání mírně "přifoukne" , tak je v Kiwikovi opět k nepoužití.
Přílohy
Čelní pohled
Čelní pohled
Vrchní pohled
Vrchní pohled
HONZIK 22

#130 Příspěvek od HONZIK 22 »

foto_6684.jpg
Ano co se rozmeru tyka mas pravdu.
Ja stale bojuju s myslenkou,i kdyz mam dva trupy. Postavit si pylon nad kridla ,tlacny se sklopkou z te pohonne sady od Tomase Hlavinky. Byla by to titerka ,ta vrtule je malicka. Davam si na rozmyslenou jeste vikend. Kdyz ho udelam aerodynamicky cisty
dam do stojiny i neco uhliku ,trubku a mozna i regulator nemelo by to hmotit.
Neco v tomto stylu z obrazku.
TomHlavinka

#131 Příspěvek od TomHlavinka »

Gaoneng 2S 380 je určená hlavně do F5L Wiki, tam je úplně optimální. Navíc asi fakt záleží kus na kusu, všechny nebudou stejný. Tu co jsem zkoušel já, tak vlezla tak akorát. Ještě je alternativa Tattu 2S 300mAh. Ta je zase o něco menší a ČR navíc běžně dostupná. Pylon bych nedělal, to bylo v módě kdysi na RCV2-PM, ale to model vážil 2kg. U tak lehkého modelu jako je MINI by přírůstek odporu pylonu byl tak velký, že by to plně zabilo letové vlastnosti.
TomHlavinka

#132 Příspěvek od TomHlavinka »

Fotku z dalekého Nového Mexika poslal Tommy. Jeho Minikiwi se mi barevně opravdu líbí. Čisté a elegantní! Moc pěkný je i trup s barevnou špičkou. Tommy napsal, že model je potažený folií Monokote, trup je stříkaný, osazení je klasika: serva PowerHD 1370 napájené 1S Lipolkou. Hmotnost 236g. Tommy bydlí na farmě v takové skoro polopoušti. Letové plochy okolo domu mu tedy závidím, tam asi nemusí řešit kam natáhnout gumicuk :lol: :lol: !!
Přílohy
IMG_20230719_131516.jpg
bobmaximus

#133 Příspěvek od bobmaximus »

Ahoj, všem,
nevíte náhodou, co je s Tomášem Hlavinkou? Neodpovídá mi na SZ. :(
prikrylm

#134 Příspěvek od prikrylm »

Tipu dovolená nebo nějaká prima soutěž.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
TomHlavinka

#135 Příspěvek od TomHlavinka »

Je to tím, že mi tentokrát nepřišel upozorňující mail na novou zprávu. Chodím sem teď jaksi méně a bez přihlášení, takže jsem o zprávě nevěděl.... :D

Jinak 22-24.9. jedu na Ranou, jestli je něco potřeba vzít, tak po cestě Olomouc, Hradec, Praha, Raná není problém
Odpovědět

Zpět na „Větroně RES“