Hitec AURORA-9
Zdravím,
mám dotaz. Upgradoval jsem firmware na v. 1.08. V manuálu na str.91 je funkce Airbrake. Nemohu ji nalézt ani po vytvoření nového modelu Glider, kde zadám spoiler - yes.(předpokládám, že místo airbrake je v nové verzi spoiler). Neví někdo, zda je chyba ve mě, nebo se tato funkce v nové verzi neobjevuje ?
mám dotaz. Upgradoval jsem firmware na v. 1.08. V manuálu na str.91 je funkce Airbrake. Nemohu ji nalézt ani po vytvoření nového modelu Glider, kde zadám spoiler - yes.(předpokládám, že místo airbrake je v nové verzi spoiler). Neví někdo, zda je chyba ve mě, nebo se tato funkce v nové verzi neobjevuje ?
Tak si musím pobrečet. Už po 2. jsem měl výpadek řízení ( zamrzlo ) Asi 20m ode mě. Rozsekal jsem nový éro !!!!!!!! Na zemi vše i po nárazu fungovalo. Jsem s toho těžce vytočenej a bezradnej. Už vidím reklamaci. závada nezjištěna.... Udělá to tak 1x za několik hodim provozu. Zlatej assan. Úplně mi to vzalo chuť do modelařiny. Víc jak rok stavím éro na 20ccm DLE a pak tohle. Elektro instalace byla, troufám si říct nezprasená.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
sharkcom píše:Tak si musím pobrečet. Už po 2. jsem měl výpadek řízení ( zamrzlo ) Asi 20m ode mě. Rozsekal jsem nový éro !!!!!!!! Na zemi vše i po nárazu fungovalo. Jsem s toho těžce vytočenej a bezradnej. Už vidím reklamaci. závada nezjištěna.... Udělá to tak 1x za několik hodim provozu. Zlatej assan. Úplně mi to vzalo chuť do modelařiny. Víc jak rok stavím éro na 20ccm DLE a pak tohle. Elektro instalace byla, troufám si říct nezprasená.
Vítej do klubu.
Já už to sem ani nepíšu, stalo se mi to samé poslal jsem to Pelikánovy.
Ten řek že s rádiem nic neni, tak vyměnil VF modul.
Po přichodu domu a napípání znovu zásek ale SW nešel ovládat plyn.
Další reklamace, to mi daly jiné rádio.
To fungovalo 2 dny pak nešlo zapnout, po zapnutí rozsipaný čaj na dispeji.
Další reklamace druhého nového rádia.
Tak jsem mluvil s tím Externím technikem od Pelikána, ten řek že si na mě pamatuje, bodet ne když tam to rádio posílám každý týden s jinou závadou a ted i to druhé nové.
Tak z něj nakonec vylezlo že jak jsem to tam poslal poprvé a Pelikán mi vyměnil VF modul a řek že s tím nic jiného nebylo, tak techni řek že tam byla jasná závada a to odpálený operační zesilovač.
Ten že vyměnil a že ta druhá závada ta porucha SW že na ni nemůže dodnes přijít.
To samé jak mi ted to nové rádio nejde zapnout tak to nemůže také vyvolat.
K mému štěstí mám všechny závady natočené na foták, krom té první to zařval Trex 450 z toho mi zbyla jen elektronika.
Už jsem docela naštvanej mám to skoro přes 2 měsíce jen v opravě....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak píše:Také už koukám po něčem jiném.
Ale mám kopec přijímačů a chci něco s telemetrií a to Futaba nemá..
A DX8 na to jsem také neslyšel zrovna chválu...
Vyprdni se na telemetrii. Je to stejně blbost. Jediný dobrý je napětí přímačový baterie a to jsem měl u starýho rádia ošéfovaný indikátorem za pár babek z HC...
Já jsem s toho opravdu neštastnej. Pořídil jsem ,,něco lepšího,, abych benzíňáka neřídil assanem a opticem a takhle jsem dopadl.... Rok se pachtim v dílně a pak to rosekam. Kdyby alespoň na ruce, tak si nafackuju. Zgebl mi ten sráč když jsem letěl z érem na průlet asi 20 m ode mě a 10m nad zemí. Když jsem přišel k hromádce třísek všechno se zase hýbalo jak má....
Já když letěl s Rexem tak to bylo ve stejné vzálenosti i výšce co popisuješ ty. Dopadlo to 2m od ochraný sítě na letišti. Takže tam byly i lidi.
Není nic horšího než řítící se model na přihlížející a ty tam stojíš s rádiem páčky nadoraz a nic! S tím érém to musí být hrozné takhle o to přijít...
Já měl 5let Optica a pak 2.5 roku s ASSANEM a nikdy nic!
Také jsem koupil pořádný rádio na větší letadla a vrtase a ted tohle.
Spíš jsem klikař. Přes rok se nic nedělo. Pak jsem nahrál nové SW a začalo to, nevím jestli je to náhoda nebo ne. Kdyby to bylo SW tak padají všichni.
A když jsem to dal na tu opravu tak tam technik našel ten odpálený operační zesilovač. Tak to SW nebude.
Pak to druhé zamrznutí plynu asi jo.
No a ted to nové rádio to pomalu nešlo ani zapnout.
No vždycky vyhmátnu dobrej kousek.
Jinak to první rádio nechodilo ani po mechanické stránce nejlépe, měl jsem tam zadrhávání plynu.
Ted to nové chodí uplně parádně, akorát nejde občas zapnout.
Tak nevím... Co dělat dál... Aurora se mi líbí a mám k tomu veškeré příslušenství. Kdybych to prodával tak na tom provařim hrozný peníze...
Uvidim s čím přijde Pelikán s tou reklamací nového rádia...
Jinak SW jsem měl také všechno nej a CZ
Není nic horšího než řítící se model na přihlížející a ty tam stojíš s rádiem páčky nadoraz a nic! S tím érém to musí být hrozné takhle o to přijít...
Já měl 5let Optica a pak 2.5 roku s ASSANEM a nikdy nic!
Také jsem koupil pořádný rádio na větší letadla a vrtase a ted tohle.
Spíš jsem klikař. Přes rok se nic nedělo. Pak jsem nahrál nové SW a začalo to, nevím jestli je to náhoda nebo ne. Kdyby to bylo SW tak padají všichni.
A když jsem to dal na tu opravu tak tam technik našel ten odpálený operační zesilovač. Tak to SW nebude.
Pak to druhé zamrznutí plynu asi jo.
No a ted to nové rádio to pomalu nešlo ani zapnout.
No vždycky vyhmátnu dobrej kousek.
Jinak to první rádio nechodilo ani po mechanické stránce nejlépe, měl jsem tam zadrhávání plynu.
Ted to nové chodí uplně parádně, akorát nejde občas zapnout.
Tak nevím... Co dělat dál... Aurora se mi líbí a mám k tomu veškeré příslušenství. Kdybych to prodával tak na tom provařim hrozný peníze...
Uvidim s čím přijde Pelikán s tou reklamací nového rádia...
Jinak SW jsem měl také všechno nej a CZ
Modely mám samo nacvakaný. Nejak ve me nebudi duveru ani to. Dokonce jsem je pri zmene FW precvakal znova,protoze vzdy neco neslo. Vetsinou kridelka a tak jsem mel strach, jestli to neni omen zdroj problemu....
Dejfak píše:Ted to nové chodí uplně parádně, akorát nejde občas zapnout.
No problem ked radia nejdu zapnut byva vtedy ked sa zapina radio hned po vypnuti. Ono vtip je vtom ze radio si uklada nastavenia po kazdom vypnuti, a to trva daku tu sekundu. Preto ked to hned zase zapnes moze sa stat ze radio zamrzne. A ked sa to takto zapina-vypina casto moze sa to dosrat... Takze bud mas smolu alebo dakde robis chybu, lebo aj ked to stalo xxx€ tak to neni uplne blbuvzdorne, a treba vediet ako s tym zaobchadzat.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Vždy když rádio vypnu tak ho zapínám nejdříve za 4 sec po vypnutí.
O tom jsem věděl ještě dřív než jsem rádio koupil.
Také je špatné ho zapínat pomalu jako žmoulat ten vypínač atd... to tu všechno bylo.
Na to si dávám bacha od začátku...
S tou první jsem neměl nikdy problém se zapínáním , to až ted s tím novým kusem....