F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ital

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#1201 Příspěvek od Ital »

Pokud máš motor 2211 na F 45, tak doporučuji zadek pole tohoto videa, je hned v titulu, tento jsem taky vyráběl já, téměř nic neváží a je velmi jednoduchý, stačí dural trubička 10/8, tak do poloviny jí stočíš, aby šla do trupové trubky, necelou druhou polovinu vytočíš zevnitř, aby se dal protáhnout kablík kolem k jedné straně vlepené karbonové trubičky, nebo vysoustružené se zesíleným koncem na červíky.Létá to asi v 6ti kusech i po tvrdých haváriích bez závad.
http://www.mikesound.com/modelarina/f-45/f-45.htm

Motor ADH300XL jsem objednal u čínského HK 2.11.a 20.11.dorazil do Hradce sledovanou poštou, má dostatečnou rezervu výkonu a létá líp, než EH 200/4100,vis je na 50 % plynu a je to dělo.
cdman

#1202 Příspěvek od cdman »

bangood 13.10.2013 koupeno a od 27.10.2013 na cestě do ČR a čekám...
hobbyking z eu beru většinou gls(10$) a to je do tří dnu doma jinak něco přes týden
T-rex 550X, MZ-24pro
sirtomas

#1203 Příspěvek od sirtomas »

Ok, děkuju za odpovědi. Z BG objednáno 12.11. takže si počkám a z HK 18.11. ale nevím co znamená gls. Nakupoval jsem poprvé. Co to znamená?
sirtomas

#1204 Příspěvek od sirtomas »

Ital píše:Pokud máš motor 2211 na F 45, tak doporučuji zadek pole tohoto videa, je hned v titulu, tento jsem taky vyráběl já, téměř nic neváží a je velmi jednoduchý, stačí dural trubička 10/8, tak do poloviny jí stočíš, aby šla do trupové trubky, necelou druhou polovinu vytočíš zevnitř, aby se dal protáhnout kablík kolem k jedné straně vlepené karbonové trubičky, nebo vysoustružené se zesíleným koncem na červíky.Létá to asi v 6ti kusech i po tvrdých haváriích bez závad.
http://www.mikesound.com/modelarina/f-45/f-45.htm

Motor ADH300XL jsem objednal u čínského HK 2.11.a 20.11.dorazil do Hradce sledovanou poštou, má dostatečnou rezervu výkonu a létá líp, než EH 200/4100,vis je na 50 % plynu a je to dělo.

jo, to vypadá jednoduše a efektivně. Já mám vymyšleno toto, materiál taky dural, ale uvidím podle váhy.
Přílohy
držák rotoru.JPG
Ital

#1205 Příspěvek od Ital »

Je to krásné, ale zbytečně složité, každý gram na dlouhém rameni zadku se špatně vyvažuje, ta tubička stačí zasunout do trupu a ovinout několika proužky izolepy, ani to není vidět a drží to jak hrom. Ale strojařina je to pěkná.
cdman

#1206 Příspěvek od cdman »

sirtomas píše:Ok, děkuju za odpovědi. Z BG objednáno 12.11. takže si počkám a z HK 18.11. ale nevím co znamená gls. Nakupoval jsem poprvé. Co to znamená?

gls je přepravce jako ppl,dhl,ČP atd.
v HK je to jako "Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech US$9.43" asi jedina možnost jak z eu HK poslat lipolky
T-rex 550X, MZ-24pro
sirtomas

#1207 Příspěvek od sirtomas »

Díky za vysvětlení. Jen k tomu zadku. Netrpělivě očekávám zásilku, tak se musím nějak zabavit. Ještě jsem ten motor neměl v ruce a jak jsem pochopil, ta "příruba" tam nemusí nutně být.
kanal
Kontaktovat uživatele:

#1208 Příspěvek od kanal »

Pro Itala-něco málo mě slevnili,ale to je v poho.Co radíš, co s tím zadním motorkem? A co dělat,když moc nereaguje na kniple a vůbec, jestli to jde nějak upravit? Dík k
Ital

#1209 Příspěvek od Ital »

V první řadě zahoď tu původní vrtulku, mám pocit, že s vrtulí 2x 6"/3", nebo 3x 5"/3" by nehořel ani původní ss motorek, nechápu, který blb mohl tu orig. navrhnout a použít, funguje perfektně, když se jí podaří nad teplem natočit konce listů plynule na malý úhel náběhu, aby respektovala stoupání, jako každá fungující vrtule, ale popálíš si ruce, musel by se udělat přípravek, vydrží dost teplotu a pak se zbortí celá. Zbytek ovládání řeší pouze pružiny vnitř. prům.6,1-6,3 pod a nad cyklikou, dost tvrdé, z drátu prům 0,8 mm, které brání cyklice v plavání po hřídeli, je dobré pod ně dát kalené tenké podložky, ale přitom umožňují při určitém tlaku propružení tak +- 2mm, to stačí na pohlcení nesrovnalostí na nesmyslně navržené plotně, s čepy mimo osu kloubu.
kanal
Kontaktovat uživatele:

#1210 Příspěvek od kanal »

Nezbývá než ti poděkovat a vůbec za tu ochotu.k
sirtomas

#1211 Příspěvek od sirtomas »

Ahoj. Stala se mi zajímavá věc. Když zkusím letět bez boudy, odpojím přední ledku, tak mi cuká zadní rotor. Když kabinu namontuju, tudíž zapojím ledku, vše funguje normálně. Podotýkám, že zatím vše původní. Stalo se to někomu? Poraďte kde je problém. Díky
Reostat

#1212 Příspěvek od Reostat »

Zdravím,tak se mi dnes podělali ložiska na rotorové hřídeli,začlo to po dotáčení rotoru dělat ošklivé zvuky,jako setrvačník.Tak jsem je sundal...mají vakl jako blázen,tak budu muset hold koupit nové,stalo se to už někomu?Pěkný den. :wink:
Reostat

#1213 Příspěvek od Reostat »

sirtomas píše:Ahoj. Stala se mi zajímavá věc. Když zkusím letět bez boudy, odpojím přední ledku, tak mi cuká zadní rotor. Když kabinu namontuju, tudíž zapojím ledku, vše funguje normálně. Podotýkám, že zatím vše původní. Stalo se to někomu? Poraďte kde je problém. Díky

Tak to se mi ještě nestalo,ani jsem to nezkoušel,letět bez kabinky.Dej si pozor!! bez kabiny nelétej,může se stát nečekaný manévr,následně pád a zbytečně to odnese elektronika. :wink:
Ital

#1214 Příspěvek od Ital »

Našel jsem náhradní ty pružinky pod cykliku, ta horní vyšla optimálně na 9,3 mm, spodní 5 mm +0,5 mm podložky na straně cykliky, ta horní se musí upravit tak, aby se v té plastové misce mohla na hřídelce volně naklápět, je dobré jí trochu diamant. pilníčkem prošůchat i otvor, ale na to přijdeš, když to navlékneš nanečisto na hřídelku, nesmí se naklápění ničím omezovat. Budeš překvapen, jak se zvýší ovladatelnost ve větru a přesnost řízení, reaguje to na mm na kniplu a asi se ti nestane, že jí nebudeš moci dostat zpět proti větru, dřív nám jí to často odneslo, protože couvala i na plný knypl vpřed.
Ital

#1215 Příspěvek od Ital »

Vážil jsem ten zadní držák stř. motoru a má 2, 84 g bez 2. červíků, zatím přežil v několika kusech vše.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“