Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Mini H FPV quad 250

#1201 Příspěvek od tomashr »

vbalko píše:Není úplně nový a podle tohoto příspěvku je to i hezky udělané a kvalitní.

Akorát že materiál je na 99% prachobyčejné sklo, je to tam i celkem poctivě napsané... Glass carbon totiž neznamená v reálu nic jiného než sklolaminát ve vzhledu uhlíku :-(
To samozřejmě nijak nebrání funkci, píšu to jen jako varování pro někoho, koho by nadchl pojem "carbon" v začátku popisu.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1202 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové, jak na hodně rychlé flipy s 250tkou?
U velké quadry jsem byl zvyklí, že nejdřív musím prudce zvedat plyn, začít otáčet a plyn stáhnout téměř na minimum, aby se koptéra protočila. Co takhle koukám na videa, tak nikdo plyn nestahuje ani nepřidává... prostě to tam kopnou a ono to jde :lol: Dneska je u nás celý den hnusně, tak to nemůžu vyzkoušet :cry:
Zenderat

#1203 Příspěvek od Zenderat »

Snížit looptime a zvednou raty :-), nebo možná jen ten looptime, zas takovej znalec nejsem :-D
Defaultně je looptime na 3500 já mám teď 2100 a raty jsem si dal na 0.9 v cleanflightu. No a ještě to chci rychlejší, takže pudu na 1800 a uvidím jak se budu motat :-D
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1204 Příspěvek od jindraj »

Tož tak sa nám dnes konečně urodilo :) - konkrétně QAV250 FPV se urodilo

a léce to ... a ne že ne :)

Díky všem za rady a pomoc ... jinak Stando, tak ve vzduchu ji potvůrku udržím celkem bez dramat a ťuk ťuk, žádné kotrmelce jsem zatím nebyl nucen vyvádět ... sice jsem při prvním pokusu o start měl blbě nastavení desky (neuložil jsem si rotaci desky v YAW o 90st), ale jelikož jsem čekal všelicos, tak ve chvíli, kdy se napoprvé vzrorně neodlepovala a divně tančila, jsem přerušil start a našel to .... takže na druhý pokus byla ve vzduchu a od té doby léce - jasně že zatím jen v tom základním nastavení - na víc jsem si doma na zahrádce 5x7m netroufl ... ale šlo s ní s trochou bdělosti zaviset, proletět si osmičku ... prostě se seznámit. Víc musí počkat na nějaký větší plac, kde ji budu moct trochu pustit do prostoru.

Nevydržel jsem a nakonec jí si 2x dal pokusně i poprvé na brýle ... jednou na zahrádce, ale tam jsem raději po malé chvíli přistál, protože pocit, že někde za "mnou" je barák a vedle mě stromy altán a plot mě na klidu nepřidával. Chtěli jsme ji s H1N1 vzít na větší plac a vyzkoušet FPV trochu seriózněji, ale začlo lejt, takže jsme z placu zdrhali po pár sekundách, co letěla na FPV podruhé ... ale vzlétlo se v obou případech i přistálo, byť v tom dešti trochu v kalupu.

Čeká nas nějaké to ladění, dodělávky, vylepšení a sžívání se, ale předběžně to vidím jako začátek jednoho hezkého přátelství :) Dík ještě jednou zatím za rady

P.S. ... pokud stihnu a něco koukatelného z toho vyleze, hodím sem i sestřih z takového rychlosrovnání kamerek, co jsme dnes s H1N1 udělali (tbs69, Pixim Seawolf, Sony HAD 700TVL, FatShark 600 CMOS ("CCD Killer")
Přílohy
IMG_4610.jpg
IMG_4644.jpg
IMG_4633.jpg
graup15

#1205 Příspěvek od graup15 »

Gratulece k záletu. Máš to mooc hezké.
S Ondrou tě budeme následovat ke konci dubna...až budou motory a dostatečně se vyblbnu se stavbou :-)
S dovolením sem prdnu to srovnávací video kamer.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lEpNkBm1L4A[/youtube]

A komentář
Sony HAD … naprd úplně (měkké, bez kresby, bez kontrastu, nedobré zacházení se světlem - v brýlých horší než na záznamu) … na záznamu je navíc nějaký bordel, ale ten jsem neviděl v brýlých
… Fatshark 600 CMOS … za tu cenu ujde :) … člověk od něj nečeká zázraky, ale je použitelný, byť trochu víc šumí a je horší ve zvládání světelné i pohybové dynamiky - jako hledáček pro tu hexu by byl fajn
… Pixim + tbs69 - z mého pohledu dost srovnatelné (každá má něco) … ten Pixim dává takové civilnější pojetí a méně hýba expozicí při změnách, ta tbs69 je co do saturace i kontrastu taková trochu přehnaná, ale zase to zlepšuje orientaci, což na FPV je asi dobré. Osobně až budu mít chvíli, tak u tbs69 stáhnu saturaci abych si nepřišel jak v Dysneylandu a trochu přenastavím oblast, kde měří expozici víc na zem, aby ho tolik “nerozptylovala” obloha … bohužel Pixim se nevehde bez výrazného vyheverování horního plata do QAV tak já si ho nechávám do zálohy.

Já dělám pomalu...je čas. Teď vymýšlím držák Vtx tak aby při případné ráně přez záda,to odnesla anténa, ale síla nešla do SMA konektoru Vtx.
PS..čím víc držáčků,tím víc Adidas.
Jo mamině jsem už sdělil,že v létě u mne bude race challange...první bylo. Co mám uvařit :-) :-) Je to zlatá holka.
Přílohy
DSCN0834.JPG
DSCN0832.JPG
tomashr

#1206 Příspěvek od tomashr »

Já si nemůžu pomoct, ale testovaný kus Sony HAD je prostě nezaostřený :-( Je klidně možné, že je i čip horší, to nerozporuji, ale to, co je vidět na videu, je v první řadě mázlé. Chce to připojit kameru na velký monitor a trochu zakroutit čočkou a doostřit... Případně může být na daném kusu nějak celkově "rozjebaný" objektiv, dostupných je více variant, ani náhodou to ale takto nemaže čip.

Co se týče chování v protisvětle, tak já Sony 700 Super HAD kdysi měl a chce to připojit ten originální kabel s tlačítky a pohrát si s parametry (já ho k ní dostal a klidně věnuji, kameru jsem si nechal "uletět").
Je tam víc režimů právě i ve vazbě na zacházení s protisvětlem a musím říct, že se mi výsledky docela líbily.
xxkarlosxx

#1207 Příspěvek od xxkarlosxx »

Vidím,že jedete všichni převážně řežim TYKADLA směrem nahoru pro anténky přijímačů..... Také jsem to pořád řešil,protože někdo psal,že to je optimální,vymýšlel různé držáčky a při každém pádu to stejně nakonec urveš....Pak jsem zhlédl poučné video,vyzkoušel rady a zjistil,že režim tykadla není úplně super,spíše naopak.... Vše záleží v jaké poloze je anténa vysílačky... Já jí mám ohlou do strany,anténky na copteře mám do 90 stupňů,ale vodorovně,nikoliv svisle...Takže jedno jednoduše na rameni,druhou podélně na těle rámu..A výsledek je o dost lepší.. Na vysílačce mám na tlačítko hlášení aktuální síly signálu a na 800 metrech systém tykadla bylo 55% a můj používaný systém má na stejném místě 75%... Na krátké vzdálenosti to asi nemá smysl,ale na delší,nebo v případě rušení stromy atd. už ano... Antény pro nejsilnější signál musí k sobě být v poloze rovnoběžně,z toho to celé vychází...ale to je na každém,třeba se někomu líbí tykadla :D :D ..
Přešel jsem na 4S a jsou to hrozný bomby..Musel jsem změnit i druh vrtulek(klasické 5030 troj ten výkon nezvládnou) a teď zkusím 5045,6045 a to už bude úplná masáž....Jen nemůžu u nás v CZ nikde sehnat osvícení pro 4S,nemáte někdo tip?
Naposledy upravil(a) xxkarlosxx dne pon 30.03.2015 9:54, celkem upraveno 1 x.
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
graup15

#1208 Příspěvek od graup15 »

Dej fotečku jak to máš..taky nad tím přemýšlím. Přeci jen UHF anténka je jiné bago než fousek od Futabího přijímače. Přemýšlím,že je tam možná vůbec nedám a vyrobím něco měkého. Na ty vzdálenosti co QAV 250 lítá by to možná fungovalo i bez antén :-) :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1209 Příspěvek od jindraj »

tomashr píše:Já si nemůžu pomoct, ale testovaný kus Sony HAD je prostě nezaostřený :-( Je klidně možné, že je i čip horší, to nerozporuji, ale to, co je vidět na videu, je v první řadě mázlé. Chce to připojit kameru na velký monitor a trochu zakroutit čočkou a doostřit... Případně může být na daném kusu nějak celkově "rozjebaný" objektiv, dostupných je více variant, ani náhodou to ale takto nemaže čip.

Co se týče chování v protisvětle, tak já Sony 700 Super HAD kdysi měl a chce to připojit ten originální kabel s tlačítky a pohrát si s parametry (já ho k ní dostal a klidně věnuji, kameru jsem si nechal "uletět").
Je tam víc režimů právě i ve vazbě na zacházení s protisvětlem a musím říct, že se mi výsledky docela líbily.

Tomáši, ono by si šlo a mělo by se pohrát se všemi bez výjimky. Tenhle minitestík nebyl o nějakém absolutním srovnání kamer, ale spíš konkrétních kusů, jak se budou chovat a po které z nich tedy teď sáhnout.

Co je průšvih je to, že to v brýlích vypadá ještě jinak než na záznamu (třeba ta Sony byla v brýlích na houby nejen kvůli ostrosti, ale právě i tím, že nemá nic jako WDR korekci a jakmile má scéna větší dynamický rozsah, tak zobrazují jen jedno nebo druhé, ale nikdy ne oboje - tady byl rozdíl v brýlích do očí bijící a na záznamu to prakticky není vidět - proč ? nevím).

Další průšvih je, že jak je ten záznam v malé kvalitě a poměrně komprimovaný, tak při jakémkoliv postprocesu dostane dost na zadel ... tj. už srovnání zdrojového záznamu a toho, co mi vyleze ze střihu (ač normálně střihá ten SW hezky) není nic moc. No a konečná je to pak nahrát na YT - to zmizí už úplně vše co tam alespoň v náznaku ještě bylo.

Ani na Pixim ani na tbs69 nebylo sáhnuto od fabrického nastavení (obě jsou přímo z krabice) a také by si to asi zasloužilo trochu doladit a mohly by být ještě lepší. Já bych zkrátka tohle videjko vůbec nijak nepřeceňoval, je to spíš pro zajímavost a jeho účel byl původně jen abychom se s Daliborem a Ondrou, kteří jen shodou okolností zrovna řeší podobné dilema, rychle zorientovali a vydali se cestou, která co nejrychleji povede k co nejlepšímu výsledku). Určitě to ale není a nebylo myšleno, že by se z toho daly dělat nějaké zcela obecné závěry .... Přesto se mi v tomto případě z hlediska obrazové kvality (a to pomíjím tu neostrost Sony, kterou jak říkáš by asi šlo trochu poladit) i v brýlích jeví jako výrazně nadějnější a pro další práci perspektivnější ten Pixim a tbs69 ... mají něco, co bych slovy fotografické terminologie nazval mikrokontrastem - jakoby zdůraznění kontrastu na hranách, ale bez tendence přepalovat nebo utápět zbytek scény ve stínech. Bohužel Pixim i tbs69 skončily ... ani jedno už nebude až se doprodají sklady :( . Z aktuálně dostupných kamer se zdá, že nadějné budou ty nové Sonky, které by už nějaké WDR schopnosti měly mít (ty s Effio-P a Effio-V procesory). Obě by měly být i za lepší cenu než tbs69 a zhruba za stejnou jako je ten Pixim, ale bohužel ani jedna se mi nedostala do spárů, abych jí tam přihodil.

K těmhle 4 kamerám budu snad mít nějaký čas přístup (dvě mi říkají pane, jedna je Daliborova šuplíkovka bez akutního poslání a čtvrtá je Ondtrova a snad čase bude k dispozici k nějakému dalšímu bádání). Rád bych se jim čase pověnoval trochu více včetně lepšího nastavení a doseřízení. Pak bych asi udělal trochu metodičtější srovnání, aby to bylo lépe vidět. Pokud by se tedy někdy tou dobou rýsovala možnost vedle nich postavit i nějaké to Effio (kdyby už někdo blízko měl), tak to tam dáme - alespoň by se vidělo, zda ej na trhu něco reálně i v budoucnu sehnatelného, co má nějakou optimistickou perspektivu :).
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1210 Příspěvek od Ancistrus01 »

graup15 píše: Na ty vzdálenosti co QAV 250 lítá by to možná fungovalo i bez antén :-) :-)

To jo, ale, aby si nespálil vysílač. Nevím jak u UHF, ale u 5G8 vysílačů to hrozí... (ale to určo víš).

Antény řeším taky, nechci aby to odnesl vysílač, ale ani Standova vymazlená pentalobe. Asi jí budu muset schovat do kindervajíčka :(
U 2G4 přijímač antén je to alchymie taky, někdo říká, že antény umístěny jako tykadla, někdo zas naopak naležato. Pak aby se v tom pes vyznal :lol:
tomashr

#1211 Příspěvek od tomashr »

Ale právě že WDR už má i Sony SuperHAD, nejen Effio...Fakt jsem jí měl, takže to není jen teorie :-)
Jinak s tebou samozřejmě souhlasím, že hrát si jde se vším a že s testy je problém i kvůli postprocesu.
Mě jen trklo, že u té Sony to fakt vypadá totálně neostře - buď se něco zkazilo při záznamu (viz i to blikání) anebo je skutečně nedoostřený objektiv, přičemž to druhé jde celkem snadno napravit, pokud je to ta verze se závitem...
Výstupy z ostatních kamer mi přijdou relativně normální (i když i u Fatshark 600 by zakroucení objektivem za pokus stálo, ale tam to není tak jednoznačné).
Hrátky s nastavením digitální části kamer jsou jiné téma, ale nejprve to chce trochu poladit to, co se vůbec na čip dostane z optiky.

Koneckonců zrovna tobě zcela jistě nemusím vysvětlovat, jak velký je podíl objektivu na výsledku :lol: :lol: :lol:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1212 Příspěvek od jindraj »

Ancistrus01 píše:
To jo, ale, aby si nespálil vysílač. Nevím jak u UHF, ale u 5G8 vysílačů to hrozí... (ale to určo víš).

Antény řeším taky, nechci aby to odnesl vysílač, ale ani Standova vymazlená pentalobe. Asi jí budu muset schovat do kindervajíčka :(
U 2G4 přijímač antén je to alchymie taky, někdo říká, že antény umístěny jako tykadla, někdo zas naopak naležato. Pak aby se v tom pes vyznal :lol:

IMHO pokud máš RC na 2,4 a Video na 5,8, tak se prakticky nedokážeš dostat tak daleko, abys přestal ovládat dřív, než se ti rozpadne obraz a je celkem asi jedno, kde ty anténky jsou, je nepohřbí člověk vyloženě někam pod kupu uhlíku. Tak daleko se ostatně stejně ani a 250 nelítá aby měla 2,4 problémy i kdyby byla jen smotaná někde do klubíčka ... Já tam dal ta tykadla, protože mi přišla celkem efektní, ale praktická moc nejsou jak zjišťuji ... koptéru takhle nemůžu položit při servisu ani na záda :/. Asi na to udělám časem nějaké úchyty a poschovávám to nakonec do trupu a na ramena ... čím míň věcí bude čumět ven, tím líp ... ale nejprve si chvíli užiju pohled na ta hezká tykadélka, když už jsem je včera udělal :)
graup15

#1213 Příspěvek od graup15 »

Ancistrus01 píše:

Asi si nerozumíme. Na VTx bych nikdy!! nedopustil nedát anténu.. Mluvil jsem o Rx UHF...(žádnému Rx ..i VRx) nevadí když je bez antény. Ale samozřejmně nějaká anténa na UHF Rx-immerison bude. jen nevím zatím jaká. Já neřídím na 2,4!! :-) :-)
Jo kluci Ondro,Jindro...doufám,že máte nabíječky na 24V. Aby jste nemuseli ke mně tahat zdroje,tak udělám takový kombajn z těchto zdrojů.
Přílohy
DSCN0836.JPG
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1214 Příspěvek od Ancistrus01 »

graup15 píše:Asi si nerozumíme. Na VTx bych nikdy!! nedopustil nedát anténu.. Mluvil jsem o Rx UHF...(žádnému Rx ..i VRx) nevadí když je bez antény. Ale samozřejmně nějaká anténa na UHF Rx-immerison bude. jen nevím zatím jaká. Já neřídím na 2,4!! :-) :-)
.

Nojo vidíš blbnu! V koptéře je Rx na UHF a ne Tx :oops:
Vím že jedeš na 433 ;)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1215 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:...doufám,že máte nabíječky na 24V...
něco by se našlo :) já mám obě do 28V.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“