Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1216 Příspěvek od sharkcom »

Taky sem mi to obcas stane, ze nabehne az na druhy zapnuti...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
irto

#1217 Příspěvek od irto »

Mno nechapu to a zaklepu to mam auroru rok letam s ní k naprosté spokojenosti a žádný z uvedených problému jsem nezaznamenal.

Jinak fascinuje mě, jak někdo muže napsat spadl jsem na radio a po havarce nasledně ale už vše fungovalo. To že tam mohl být jiný důvod tě nenapadlo? Třeba servo vo skoprnělo, 10m nad zemi maš k padu cca 1s to poznaš tak jistě vytuhnuti RC soupravy?

Prominte panove čtu vaše přizpěvky docela pozorně posledni 3 měsice a dospívám k nazoru že na chybě asi nebude technika.

Not offensive jen muj suběktivni pohled na věc.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1218 Příspěvek od Dejfak »

irto píše:Prominte panove čtu vaše přizpěvky docela pozorně posledni 3 měsice a dospívám k nazoru že na chybě asi nebude technika.

Tak jak já jsem s tím spadnul tak po pádu mi to nešlo, po resetu na půl.
Technik vyměnil spálený operační zesilovač - tak to určitě nebylo chybou techniky!
A ted mi rádio jde zapnout na třetí pokus a jsou přes sebe dva nápisy Data se načítají a Data se ukládají.
Tak jestli je tohle správná funkce rádia IRTO tak je asi všechno v pořádku.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1219 Příspěvek od sharkcom »

irto píše:Mno nechapu to a zaklepu to mam auroru rok letam s ní k naprosté spokojenosti a žádný z uvedených problému jsem nezaznamenal.

Jinak fascinuje mě, jak někdo muže napsat spadl jsem na radio a po havarce nasledně ale už vše fungovalo. To že tam mohl být jiný důvod tě nenapadlo? Třeba servo vo skoprnělo, 10m nad zemi maš k padu cca 1s to poznaš tak jistě vytuhnuti RC soupravy?

Prominte panove čtu vaše přizpěvky docela pozorně posledni 3 měsice a dospívám k nazoru že na chybě asi nebude technika.

Not offensive jen muj suběktivni pohled na věc.

Poprvé se mi to stalo asi v 500m po 45 minutách termického létání. Motoroval jsem akorád na začátku asi 30s. Najednou prostě neřídím... To éro jsem dal do kupy a s tou samou výbavou včetně serv létá znovu. Vybavený to je 4 servy a regulátorem se spínaným BEC. Podruhý éro s 5 servy a zdvojeným napájením přes 5článek NICd SANYO 1700mAh. Čerstvě nabytý. Najednou stráta řízení, sice to trvalo tak 2-3s, ale myslím že FS nenaběhlo, tedy počítám že to nebyla ztráta spojení. Nereagovalo nic, né pouze výškovka, mimochodem každá půlka jedno servo. Rozhodně nejsem ješitnej a když mi řekneš ,,vole co jsi to tam dal, nediv se,, budu raději než když tápám v nejistotě. Moje zkušennost je bohužel taková, že s OPTIC a ASSAN jsem nikdy za 3 sezóny neměl podobný problém. Takže mě přiveď na stopu a budu ti vděčnej. Zrovna mi vedle v pokoji maká éro na monitoru serv asi hodinu, přímačovky jsou už pod bezpečnou mez ( 4,6 V ) a vše maká. Když podržím 10kg servo proti tahu rukou, krom toho, že přímačovka klesne na 4V se nic neděje. Zkouším nasimulovat situaci a nic...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1220 Příspěvek od Dejfak »

Tady jsou moje výmysly, tak mi řekněte co dělám špatně?
http://www.youtube.com/watch?v=rI6BAY085Jk
petertn
Kontaktovat uživatele:

#1221 Příspěvek od petertn »

Nemoze byt pokafrana verzia vcestine? My tu vsetci mame anglictinu a nic ...
mozno blba poznamka ...
lietam vetrona a rychleho hotlinera, ani jeden kopanec. ani od wifi routermi zaprasenom pasme hned za sidliskom ...
Naposledy upravil(a) petertn dne ned 19.06.2011 23:29, celkem upraveno 2 x.
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1222 Příspěvek od Dejfak »

No to je také zajímavá věc.
Máte ještě někdo krom nás s sharkcom v Auroře Češtinu? a nej SW?
Cmajda

#1223 Příspěvek od Cmajda »

jj já mám a zatím se žádný problém nezaznamenal
Realně Blaník l-13
modely: Fox hype 4 k / Watt 1800 / Mustang P-51D
Vysílač: Eclipse 7 / AUrora 9 ver:1.8_CZ
Pokud okusíte létání, budete navždy kráčet po zemi s očima upřenýma vzhůru, protože tam jste byli a tam se toužíte vrátit.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#1224 Příspěvek od Peppy »

Dejfak píše:No to je také zajímavá věc.
Máte ještě někdo krom nás s sharkcom v Auroře Češtinu? a nej SW?

Cestina je len preklad jednotlivych nazvov... do SW veci ktore riadia chod vysielacky nezasahuje.... inak mam ju tam tiez viac ako pol roka pohode
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1225 Příspěvek od Dejfak »

No tak jsem prostě jenom smolař...
mamoulian

#1226 Příspěvek od mamoulian »

Já mám taky češtinu a jednou sem spadnul pravděpodobně na zarušení.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
zdzd

#1227 Příspěvek od zdzd »

mamoulian píše:Já mám taky češtinu a jednou sem spadnul pravděpodobně na zarušení.

S pojmem zarušení bych u 2,4GHz operoval moc opatrně. Je spousta jiných možných důvodů a jsou mnohem pravděpodobnější.

Co tě vede k domněnce o rušení?
mamoulian

#1228 Příspěvek od mamoulian »

Můj příspěvek z 31.5. dole na stránce http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... start=1290
Zatím sem na nic rozumějšího nepřišel,než že přijímač nedostal potřebné informace a vypnul motor.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
zdzd

#1229 Příspěvek od zdzd »

Tak to rušení nebylo zcela jistě. Píšeš podařilo srovnat. Takže rádio reagovalo. Rušení to nebude.

Kikx spí někde jinde.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#1230 Příspěvek od petertn »

ja lietam ako som napisal aj za sidliskom nad rolou a niekedy zaletim aj nad sidlisko, ked mam namontovanu kameru.
V okoli je vzdy cca 20-30 aktivnych wifi routerov a kopec smerovych anten, aj mojim smerom.
Nikdy ziadny kopanec.
Jediny kopanec som mal ked som sprasil elektriku a to bolo tak ze ked som priletoval konektor na bateriu tak som si zle zacistil samca a ten pruziaci kruzok co ma drzat konektor v samicke sa mi volne neotacal lebo bol podtecenykolofoniou. No a raz sa za letu dostal do takej polohy kde nebola stava tam kde mala byt :-) chvala panu bohu za to ze mesto vsade nekosi a struhlo to do 1m vysokej a zasnezenej travy. Ostep na prvy pohlad, na druhy vsetko ok ...
Elektrika mi tiez fungovala ked som ku nemu prisiel, ale jemnou manipulaciou s kablami a kontaktami sme na to prisli.
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“