Turnigy 9X 9Ch
Hezký... Tak jak to vidím, tak zlatej Assan. Telemetrie, resp. volný přenosový kanál, je sice hezká věc, ale tohle provedení se mi moc nelíbí.
Na první pohled bych řekl, že to SMD smetí je osazované ručně, na druhý pohled to vypadá, jako když ten krystal protáhli vlnou (což se mi nejeví jako nejlepší možný nápad), fakt nevím. On tedy ani ten kabel k anténě nevypadá jako něco, co by mělo mít frekvencí něco společného s 2.4GHz - to vypadá, jako hodně odvážná náhrada RG174.
Fakt je, že to posuzuju podle tří fotek, jsem zvědavej na reálný ohlasy a zkušenosti, doufám, že se pochlubíš.
EDIT: Jsem myslel, že je to ten FrSky modul, ale on je to asi rozebraný ten Turnigy, co se prodává s V2, je to tak?
Na první pohled bych řekl, že to SMD smetí je osazované ručně, na druhý pohled to vypadá, jako když ten krystal protáhli vlnou (což se mi nejeví jako nejlepší možný nápad), fakt nevím. On tedy ani ten kabel k anténě nevypadá jako něco, co by mělo mít frekvencí něco společného s 2.4GHz - to vypadá, jako hodně odvážná náhrada RG174.
Fakt je, že to posuzuju podle tří fotek, jsem zvědavej na reálný ohlasy a zkušenosti, doufám, že se pochlubíš.
EDIT: Jsem myslel, že je to ten FrSky modul, ale on je to asi rozebraný ten Turnigy, co se prodává s V2, je to tak?
Naposledy upravil(a) bitovod dne čtv 23.09.2010 22:52, celkem upraveno 2 x.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
- KarelSkala
poctivě jsem si pročetl celou diskusi a volba tohoto rádia mi připadá, že za molo peněz kupující dostane poměrně dost muziky - i přes případné mouchy. rád byc ale ještě věděl, zda jsem dobře pochopil změnu módu z 1 na 2, Jde pouze o váměnu brzdícího třmenu a aretační pružiny a zbytek je už softwarově? Opravdu není nutno přeletovat oba potenciometry? Dále by mě zajímalo, zda standarní FW - nevím jaká je tam opravdu verze - na netu je uvedena v2 a v diskusi se objevuje i v3 je možno softwarově přepínat mezi módem 2 a 4. Na ledadla používám mód 4 jak jsem se to naučil kdysi dávno ještě se starou Modelou a na pokusy s vrtulníkama zkouším mód 2.A moc rádií nižší třídy tohle neumí. Ješte bych rád věděl, ač to již bylo zmíněno, jestli FW, který se dá do soupravy nahrát už umí i zpoždění mezi jednotlivými letovými předvolbami. Jinak se mi funkce přehraného FW na příkladu větroně moc líbí a pro mé potřeby uplně dostačují. Na zpoždění se ptám kvůli vrtulníku, ačkoli i tam to lze pro mé relativně začátečnické pokusy řešit bez zpoždění. Ale zpoždění by se hodilo i u větroně kvůli plynulému přechodu z jednolivého řežimu do druhého.
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
K HW změně módu - není třeba nic pájet.
K SW změně módu - bez problémů všechny 4 módy ve všech oficiálních FW.
Ke zpoždění mezi letovými režimy - zkus Hotovsona, ale za sebe můžu říct, že běžné použití alt. FW v provozu si vyžaduje už opatrnost!!! Já to taky budu zkoušet, ale někde daleko v polích.
No a k použití alt. FW k ovládání vrtulníku, to mi přijde jako už teda hodně... Ale... Každého věc, každého zodpovědnost za případné následky.
K SW změně módu - bez problémů všechny 4 módy ve všech oficiálních FW.
Ke zpoždění mezi letovými režimy - zkus Hotovsona, ale za sebe můžu říct, že běžné použití alt. FW v provozu si vyžaduje už opatrnost!!! Já to taky budu zkoušet, ale někde daleko v polích.
No a k použití alt. FW k ovládání vrtulníku, to mi přijde jako už teda hodně... Ale... Každého věc, každého zodpovědnost za případné následky.
pzn16 píše:Poctivě jsem si pročetl celou diskusi a volba tohoto rádia mi připadá, že za molo peněz kupující dostane poměrně dost muziky - i přes případné mouchy. rád byc ale ještě věděl, zda jsem dobře pochopil změnu módu z 1 na 2, Jde pouze o váměnu brzdícího třmenu a aretační pružiny a zbytek je už softwarově?
Přesně tak.
pzn16 píše:je možno softwarově přepínat mezi módem 2 a 4.
Ano.
pzn16 píše:jestli FW, který se dá do soupravy nahrát už umí i zpoždění mezi jednotlivými letovými předvolbami. Jinak se mi funkce přehraného FW na příkladu větroně moc líbí a pro mé potřeby uplně dostačují. Na zpoždění se ptám kvůli vrtulníku, ačkoli i tam to lze pro mé relativně začátečnické pokusy řešit bez zpoždění. Ale zpoždění by se hodilo i u větroně kvůli plynulému přechodu z jednolivého řežimu do druhého.
u kazdeho radku mixu je mozne nastavit zpozdeni reakce (za jak dlouho vystup mixu zareaguje na vstup) a trvani prebehu (jak dlouho bude trvat zmena vystupu na novou hodnotu), obe vlastnosti lze nastavit zvlast pro smer "nahoru" a "dolu"
musim upresnit "trvani pebehu" - zde se nastavuje doba prebehu -100% az +100%, pro kratsi prebehy se doba umerne zkracuje -> rychlost je konstatni pro ruzne velke vychylky
obecne je alternativni FW (aspon er9x) stale syrovy, vhodny leda tak pro zapalene a odvazne nadsence (zdravim RiMra) na pokusy
vrtulniky nelitam (vlastne nelitam vubec), ale tam bych to s privrenim obou oci doporucil velmi zkusenemu pilotovi a to jeste po VELMI dukladnem prozkouseni jednotlive verze FW pred vzletem
jednotlivou verzi FW myslim kazdou aktualizaci er9x, coz muze byt i nekolikrat denne, navic v kazde verzi muze byt zmena stavajici funkce a/nebo pridana nova funkce, coz muze mit nepredvidatelne nasledky na chovani TX
znovu durazne upozornuji, ze er9x zatim NEMA zadnou stabilni vetev vyvoje, ktera by jen odstranovala zjistene chyby a nezanasela nove...
díky za info. Pakliže do tohoto rádia půjdu - kvůli ceně asi jo, tak využití u mě je následující:
1 - Nějaký EPP vozembouch - Jinak velice pěkně létající FLASH
2- Elektrovětroň, který by dostal nové krovky s klapkami - chci vyzkoušet 4servové křídlo (půjde to s originál FW?
3 - Vrtulník RICCO - dostanu ho k Vánocům
4 - Vrtulník Hornet FP - byl na pokusy, protože slavná MC 12 bohužel neumožní vrtulník kloudně nakřivkovat, proto jako první pokus s vrtulníky byl vrtulník s pevným náběhem listů
Takže dle mého názoru na poletování na poli s tímto letovým parkem by to mohlo dostačovat
1 - Nějaký EPP vozembouch - Jinak velice pěkně létající FLASH
2- Elektrovětroň, který by dostal nové krovky s klapkami - chci vyzkoušet 4servové křídlo (půjde to s originál FW?
3 - Vrtulník RICCO - dostanu ho k Vánocům
4 - Vrtulník Hornet FP - byl na pokusy, protože slavná MC 12 bohužel neumožní vrtulník kloudně nakřivkovat, proto jako první pokus s vrtulníky byl vrtulník s pevným náběhem listů
Takže dle mého názoru na poletování na poli s tímto letovým parkem by to mohlo dostačovat
- Pidus5
- Kontaktovat uživatele:
turnigy 9
Ahojky.Chci se zeptat.Máte už někdo skušenost s Turnigy 9X ?teď jsem si jí objednal.Jsem teda úplný začátečník a rád bych se o tom něco dozvěděl.Mám jen jedno letadlo a jeden vrtulník,ale nechce se mi nosit ke všemu single vysílačku 
Pidus5
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Re: turnigy 9
Pidus5 píše:Ahojky.Chci se zeptat.Máte už někdo skušenost s Turnigy 9X ?
Ne. Nemáme. Těch osumdesát tři stran tu probíráme politickou situaci na rozhraní Zimbabwe a Zambie, obzvláště po přerušení dodávek kamenné soli do této oblasti...
Re: turnigy 9
lol:RiMr píše:
Ne. Nemáme. Těch osumdesát tři stran tu probíráme politickou situaci na rozhraní Zimbabwe a Zambie, obzvláště po přerušení dodávek kamenné soli do této oblasti...
ICQ 638556901
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
mikr píše:"Stačilo napsat, že JO. "
Alebo zrozumitelnejšie: Bavíme sa len o tejto vysielačke.
Viacerí ju máme doma.
Prsty by se mi musely polámat, kdybych to měl psát,
že se bavíme o vysílačce Turnigy 9x, kdybych to měl psát na straně číslo 83,
v tématu s názvem
Turnigy 9X 9Ch
Potkají se dva blázni ve frontě na lístky před kinem a ten jeden říká:
"Kam jdeš, do kina?"
a ten druhý
"Ne, do kina"
a ten první
"promiň, já jsem myslel že jdeš do kina"