Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1231 Příspěvek od Dejfak »

sharkcom píše:Taky sem mi to obcas stane, ze nabehne az na druhy zapnuti...

Máš v Auroře LiPolku?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
pp
Kontaktovat uživatele:

#1232 Příspěvek od pp »

Kvůli krátkým kablíkům od serv a BEC jsem přenastavil pořadí kanálů u jednoho modelu. Na přijímači mám teď K1 a 2 křidélka, 3 motor, 6 a 7 výškovka a směrovka. Když ale vlezu do jiného menu, tak jsou ty kanály seřazeny podle standardního Hitecovského pořadí bez ohledu na to, jak jsem je dřív nastavil... Vše ale funguje tak jak má, jen jsou v tom druhém menu zobrazeny v původním pořadí. SW 1.07 anglická verze. (Jen veřejně sděluji na co jsem narazil)
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1233 Příspěvek od sharkcom »

Dejfak píše:
sharkcom píše:Taky sem mi to obcas stane, ze nabehne az na druhy zapnuti...

Máš v Auroře LiPolku?

mam v tom origo baterii
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1234 Příspěvek od Dejfak »

Já mám LiPol tak tím to taky nebude...
No ted by mi měla přijít ze servisu, nic nenalezeno.
Tak uvidím co se bude dít.
Přehrajou mi SW přímo u nich tak snad to pomůže...
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#1235 Příspěvek od mirdab »

Dejfak píše:No to je také zajímavá věc.
Máte ještě někdo krom nás s sharkcom v Auroře Češtinu? a nej SW?

.. hlásím se, ..mám také češtinu a naprosto bez problémů, asi bych zkusil reklamovat, pokud máš Auroru ještě v záruce
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
irto

#1236 Příspěvek od irto »

mirdab píše:
Dejfak píše:No to je také zajímavá věc.
Máte ještě někdo krom nás s sharkcom v Auroře Češtinu? a nej SW?

.. hlásím se, ..mám také češtinu a naprosto bez problémů, asi bych zkusil reklamovat, pokud máš Auroru ještě v záruce

:twisted: :twisted: tak toto je da best. :lol:
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1237 Příspěvek od Dejfak »

Tak zatím v pohu :wink:
Nevíte někdo kolik je vybitá Lipol 4s ?
Kuli nastavení do aurory.
Na 3s mám 10.6V a to je v pohodě, hlavně u vrtase, jak to začne řvát přistanu a mám 20% kapacity.
Vychází mi to 3.5V na článek tak bych řek že u 4s by to mělo být 14.1V
Ale spíš jestli to nemá někdo vyzkoušené...
geriatrix

Aurora 9

#1238 Příspěvek od geriatrix »

Mám ji půl roku, první pád s t-rexem, letím a najednou neřídím, jen jsem čuměl jak se šine k zemi, řízení nešlo a tak jsem to přičetl statické elektřině, dál to neřešil a létal. Nedávno jsem k létání přitáhl synovce koupili jsme dvě éra bublinkový edge a u can flaye, ovládali jsme na střídačku jednou vysílajdou a bez pádu, asi před 14 dny si synovec koupil na moje doporučení také auroru a šli jsme létat, já edge se svojí aurorou a on flye s tou svojí, chvilku v pohodě a najednou edge nešel řídit, vůbec nereagoval a po čumáku pěkně dolů, byl totálně na sračku, jelikož jsem před tím dělal nějaké úpravy na vkládání baterie a hýbal jsem s regulátorem, přisoudil jsem to špatně zasunutému kabelu od reglu k přijímači. Dnes jsem oprášil Betu a synovec vzal flaye, létáme asi tři minuty a najednou synovec křičí že to nejde řídit, opět to samé, jako umě, prostě to nešlo ovládat, nereagovalo to na žádné povely, model taktéž na kaši. Přijde mi to jako poněkud hodně náhod najednou, začínám si myslet, že se to opravdu navzájem a za určitých okolností může rušit.Až bude čas, chystám se na testy, zapnu je obě a budu zkoušet na zemi a z různých vzdáleností. :( jinak aurora se mi líbí a ovládání menu mi vyhovuje právě díky ovládání přes dotykáč, ale rozbíjet modely se mi nechce. Kupovat Futabu za skoro 60 litrů kvůli dotykovému display taky ne.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#1239 Příspěvek od Peppy »

Skus to prepojit cez SPC... Lebo zarusenie u 2.4Ghz este ked to ma channel hopping je dost nepravdepodobne. Alebo stacit nastavit fail safe, pri takychto lednoduchych lietadlach ked sa daju kormidla do neutralu a motor vypne, tak to aj samo pristane :D
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1240 Příspěvek od Dejfak »

Peppy píše:Skus to prepojit cez SPC... Lebo zarusenie u 2.4Ghz este ked to ma channel hopping je dost nepravdepodobne. Alebo stacit nastavit fail safe, pri takychto lednoduchych lietadlach ked sa daju kormidla do neutralu a motor vypne, tak to aj samo pristane :D

No já bych už do vzduchu nešel a šel to reklamovat.
Pokud tam nemáte nějakou WiFi ale to mi přijde také jako blbost.
Létal jsem s tím v zarušených mistech a nic.
A pak najednou výpadek! Začíná se tu scházet nějak moc náhod...
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#1241 Příspěvek od Peppy »

Dejfak píše:
Peppy píše:Skus to prepojit cez SPC... Lebo zarusenie u 2.4Ghz este ked to ma channel hopping je dost nepravdepodobne. Alebo stacit nastavit fail safe, pri takychto lednoduchych lietadlach ked sa daju kormidla do neutralu a motor vypne, tak to aj samo pristane :D

A co? Dojdes do predajne, ze ti lietadlo neslo riadit, tak je navine automaticky vysielacka?
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
sterkar

#1242 Příspěvek od sterkar »

Zdravím, chci se podělit o jednu zkušenost s Aurorou. Včera jsem spadnul s Cularisem do metr vysokého obilí asi 200 - 300 metrů ode mě. Chtěl jsem si pro letadlo dojít, ale nebyl jsem schopen ho vůbec najít. Po 2 hodinách intenzivního hledání jsem to chtěl již vzdát. Když jsem si vzpoměl, že ráno jsem testoval dosah přijímače se sníženým výkonem (cca 35m). A tak jsem zapnul na Auroře snížený dosah (vysílačka začne pískat) a chodil po poli až začala pískat přerušovaně, tedy, že jsem od letadla méně než 35m. Pak již byla hračka letadlo najít a vzhledem, k vysokému obilí byl Cularis v naprostém pořádku. Možná by tato moje příhoda mohla někomu pomoct při podobném maléru. Podmínkou je ovšem, aby při pádu bylo zachováno napájení přijímače.
JMalik

#1243 Příspěvek od JMalik »

Dejfak píše:

Co půjdeš reklamovat?
Vždyť vůbec není jasné na co to padá. Mám Futabu, je to spolehlivé........, ale až takový rozdíl co si myslíte v jednotlivých systémech 2,4GHz není. Je fakt, že jsou momentálně nějaké konkrétní problémy se Spektrem, u Hitecu je třeba slabina ten FS na vrtulníky........,
ale že by to padalo tahle na tu Auroru prostě nevěřím. Když po tom půjdeš do detailů, tak v 99% případů (já si myslím, že to bude ještě víc) bude na vině nějaká čuňárnička v instalaci. Od baterek, konektorů, vypínačů počínaje až po regly, BECy, serva....
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1244 Příspěvek od Dejfak »

No asi tak, pokud si jsem jistý že mám el. instalaci o.k a spadnou mi dvě letadla tak to nebude náhoda.
Nechci tu nikoho staršit nebo odrazovat tak radši psát nebudu.
Jsem s Aurorou spokojený líbí se mi ovládání menu vše, bohužel s ní mám trochu starosti. A jsou potvrzené že nejsou mnou.
Tak mi přijde divné že tu pár lidí napíše že s tím spadlo.
Nejspíš to bude náhoda...
JMalik

#1245 Příspěvek od JMalik »

Dejfak píše:No asi tak, pokud si jsem jistý že mám el. instalaci o.k a spadnou mi dvě letadla tak to nebude náhoda.
Nechci tu nikoho staršit nebo odrazovat tak radši psát nebudu.
Jsem s Aurorou spokojený líbí se mi ovládání menu vše, bohužel s ní mám trochu starosti. A jsou potvrzené že nejsou mnou.
Tak mi přijde divné že tu pár lidí napíše že s tím spadlo.
Nejspíš to bude náhoda...

Já neříkám, že to nemůže být závada v TX/RX. Pak bych to viděl na kusovou vadu. Prostě procento takhle podělaných Turnigy je nějaké, procento Futab taky a mezi tím někde bude třeba ten zbytek. V případě Aurory to rozhodně nebude každý desátý vysílač, ani každý stý, i jeden z tisíce je dost na tenhle typ závady.
Maximálně bych se soustředil na to najít buď chybu v komunikaci TX/RX, nebo najít tu závadu ve zbylé el. instalaci.
Když tam budeš mít samé "čína" komponenty, tak to ani nemusíš hledat, protože to prostě nenajdeš. Jednou se podělá servo, pak konektory, vypadne BEC....... a jenom se to bude střídat. Sotva odchytíš jedno, příště se podělá to druhé.
Když tam budeš mít kvalitní konektory, tak po nich nemusíš jít = jakoby tam nebyly, když tam budou kvalitní přijímačovky = to samé.
No jestli tam dáš eneloopy jak je diskuse někde vedle ve vlákně, tak je budeš muset změřit, zkoumat vnitřní odpor, odběr serv....., to samé šmejdy serva, regly......
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“