Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Novy vysielac od JETI - DC-16 (DS-16)

#1246 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Bezva, díky. Zkusím to zkusmo zbastlit, jeden přijímač s PPM výstupem doma tuším mám.

Pokud bys neměl přijímač s PPM výstupem a nechtěl ho kvůli tomu simu kupovat tak lze zvážit i to řešení s universálním adaptérem z Hobbykingu tj. ten Wireless 9 in 1 Simulator Adapter, který se dá použít s Jeti přijímačem bez PPM výstupu, protože převádí signál z jednotlivých výstupů přijímače zpět na kompozitní PPM signál. Z boku toho adaptéru je jack zásuvka, ze které by měl vystupovat kompozitní PPM signál, který se dá napojit přímo na PPM kabel od simulátoru.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1247 Příspěvek od Genagen »

TomasC píše:Nepochopeno....
Výhodou je právě použití přijímače.

Me naopak vyhovovalo to, ze vysilac vubec neovlivnuje vystup (dr, mixy, ...) clovek si to jednoduseji naklikal v simulatoru a pro sim mel tak v Tx jenom jeden jediny model.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1248 Příspěvek od Genagen »

Frenkí píše:1) Zkoušel jsi do jednoho usb zapojit ten Phoenix interface a do druhého usb DC-16?
2)Drondys mě předstihl :)

jasnacka
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1249 Příspěvek od Genagen »

napady s rsatem nebo tim hk konevrtorem jsou super, ale to uz je clovek pomalu na cene jineho simulatoru, ktery hid joy umi.
HonzaS

#1250 Příspěvek od HonzaS »

Tak rejpavé otázky jestli na tom jsou hrát hry mají oficiální odpověď: všechny DC16 mají eastern egg Snake, kdo tu hru najde jako první, dostane od jeti nějaký dárek. Nenašel jsem! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=_ifTQz4RWlU&feature=plcp
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1251 Příspěvek od Genagen »

Snake nic nenai. Na jednom fotaku, sel hrat doom. A to je tak 8let zpatky. Ne-li vic
Drondys

#1252 Příspěvek od Drondys »

Genagen píše:napady s rsatem nebo tim hk konevrtorem jsou super, ale to uz je clovek pomalu na cene jineho simulatoru, ktery hid joy umi.

Simulátory, které jsou zdarma nebo nějak výrazně levnější zas zřejmě nebudou kvalitativně srovnatelné s Phoenixem.

Rsat stojí okolo 1500 Kč, ale ten HK konvertor vyjde i s poštovným jen na cca 400 Kč a za předpokladu, že už máš jiný volný Jeti přijímač, který s tím HK konvertorem můžeš použít pak by samotný nákup toho HK konvertoru nebyl zas tak nákladný jako nákup Rsatu.

Na druhou stanu se jaksi předpokládá, že kdo si koupí RC soupravu za cenu někde mezi dvaceti až třiceti litry tak ten na nějakou tu kačku na další vybavení k tomu až tak moc nehledí a neměl by tedy mít problém si koupit bez mrknutí oka i ten Rsat. :wink:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1253 Příspěvek od TomasC »

Mám info od zdroje, že se připravuje kabel, který bude mít výstup PPM stereo zdířkou místo jednoho vypínače.
Drondys

#1254 Příspěvek od Drondys »

TomasC píše:Mám info od zdroje, že se připravuje kabel, který bude mít výstup PPM stereo zdířkou místo jednoho vypínače.

O tom už tady byla řeč na předchozí straně této diskuse. Ganagen psal, že by si to klidně udělal i sám (ostatně umístění konektoru s PPM výstupem na základní desce je uvedeno i v návodu k DC-16) toto řešení se mu ovšem nelíbí jelikož by tím přišel o jeden vypínač a považuje to za nekoncepční a vrtat nový otvor do těla vysílačky se obával.

Pro lidi co nechtějí přijít o vypínač a ani sami nechtějí vrtat do vysílačky by mohl výrobce Jeti nabídnout update DC-16 v tom smyslu, že jim ve svém servisu do těla vysílačky vyvrtá nový otvor a osadí ho zdířkou, na kterou vyvede PPM výstup. V dalších vyráběných kusech by asi bylo záhodno, aby tam taková úprava už byla zahrnuta rovnou při výrobě.

Další otázka je PPM vstup pro řešení režimu učitel/žák při kombinaci kdy by měla být DC-16 učitelským vysílačem přičemž žákovský vysílač by neobsahoval VF modul Duplex. S tímto případem DC-16 vůbec nepočítá tj. vůbec se nedá použít jako učitelský vysílač v kombinaci s jinou vysílačkou, která nemá modul Duplex.

Jeti by tedy mělo zřejmě přece jen zvážit ne jen vyvedení PPM výstupu, ale rovnou zavedení klasického portu učitel/žák funkčního v učitelském režimu DC-16 i s jinými vysílačkami bez Duplexu.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#1255 Příspěvek od Genagen »

ja to vyresim asi tak, ze phoenix prodam a koupim aerofly. prijde mi to jako nejlepsi systematicke reseni.

Vyvest ven ppm bych dokazal, ale nechce se mi kurvit "umelecke dilo". Volny prijimac nemam. Satelit stoji 1500 a bude s tim onanie - bo se to musi nejak napajet z usb. Kabelu je uz tak dost. O prepinac se mi prijit nechce - to bych si klido udelal sam - je to easy. A origos bude stat tak litr.
Drondys

#1256 Příspěvek od Drondys »

Genagen píše:IMO si rekli, ze pro simulatory to potreba neni - bo vysilacka funguje jako hid (coz je mega super btw)

Až na to, že třeba právě s tím Phoenixem je to HiD platné asi jako "mrtvému zimník". :lol:

Genagen píše:a aby na to nekdo lepil jine vysilaci moduly moc umoznovat nechteli

No když si přečteš popis v českém návodu k DC-16 v sekci 4.7. Konektor PPM Out na str. 14 tak tam je to popsáno stylem, který vyvolává dojem, že si na to klidně můžeš připojit nějaký jiný VF modul. Pokud by opravdu nechtěli umožňovat jiné vysílací moduly tak PPM uvnitř vysílačky totálně odbourají a bylo by po ftákách tj. nechali by jen možnost napojení simu přes ten RSat apod., ale evidentně to udělat nechtěli a zpřístupnili tedy PPM výstup i s přidruženým napájením na připraveném konektoru uvnitř vysílačky a ještě to zdokumentovali v uživatelském manuálu tak, aby nebylo nutné to nějak moc hledat. :D

Genagen píše:Ja to vyresim asi tak, ze phoenix prodam a koupim aerofly. prijde mi to jako nejlepsi systematicke reseni.

Tak pokud ti nejde o heliny, ale spíš o letadla tak to jo, ale nejdřív než do toho půjdeš tak si pro jistotu ověř zda ti DC-16 bude se simem AeroFly fungovat bez problému, protože M1 v příspěvku níže zmiňuje nějaké problémy s plynem právě u simu AeroFly tj. z toho co napsal jsem pochopil, že i když mu vše včetně kanálu plynu fungovalo při zapojené DC-16 během kalibrace v herním zařízení tak simulátor AeroFly prostě na kanál s plynem nereagoval.

Simulátor Phoenix je často zmiňován jako nejlepší pro heliny, takže tato nepříjemnost by byla zřejmě významnější pro někoho kdo by chtěl zachovat Phoenix a přitom současně nechtěl bastlit něco se satelitem nebo dalším volným přijímačem nebo vlastním zasahováním do vysílačky ve smyslu vrtání otvorů, vyvedení kablíků a nechtěl by přijít ani o žádný vypínač/přepínač apod.

Genagen píše:Vyvest ven ppm bych dokazal, ale nechce se mi kurvit "umelecke dilo". Volny prijimac nemam. Satelit stoji 1500 a bude s tim onanie - bo se to musi nejak napajet z usb. Kabelu je uz tak dost. O prepinac se mi prijit nechce - to bych si klido udelal sam - je to easy. A origos bude stat tak litr.

Přeci jen je to ostuda, když si koupíš RC soupravu v takové cenové kategorii jako je DC-16 a bez toho aniž bys musel dokupovat satelit nebo něco sám bastlit tak ji defacto nemůžeš připojit k simulátoru Phoenix, protože pánové jaksi pozapomněli rovnou už při výrobě vyvést na zdířku PPM výstup, který je uvnitř vysílačky na konektoru umístěném na desce stejně už připraven a je dokonce i popsán v manuálu k DC-16 (viz český návod k DC-16 sekce 4.7. Konektor PPM Out na str. 14) jen prostě není vyveden. Ušetřili pár korun za kablík se zdířkou a jedním dalším otvorem v těle vysílačky a přidělali tím akorát zbytečné starosti některým uživatelům. Tomu se říká šetřit na nesprávném místě. Prostě tohle trošku u Jeti odflákli. :wink:

Zkus oslovit Jeti podporu, vysvětlit jim celou tu anabázi a zeptat se když už to s tím PPM výstupem u DC-16 tak zkomplikovali tak jestli by ti zdarma neudělali upgrade v tom smyslu, že bys jim DC-16 poslal poštou do servisu a oni by ti do těla vysílačky na nějaké příhodné místo a pokud možno co nejvíce "umělecky" :lol: vyvrtali nový otvor, osadili ho zdířkou, na kterou by vyvedli ten PPM výstup a pak by ti to poslali zpět. Tím bys nepřišel o žádný přepínač, nemusel bys do vysílačky sám vrtat ani kupovat žádný satelit a měl bys to od nich upravené co nejvíce "umělecky" tak, aby neutrpěl celkový umělecký dojem. :D
M1
Kontaktovat uživatele:

#1257 Příspěvek od M1 »

...tak ted jsem schválně zkoušel DC-16ku připojit k PC kvůli otestování simulátoru stařičké FMS a Aerofly Professional a u těchto simulátorů to funguje :wink: ! Jediná věc se mně nepovedla rozchodit a to byl plyn v Aerofly simu, který to prostě nedetekuje ( je mi záhadou proč, ale lítal jsem s větroněm-tak mně to nevadilo :mrgreen: ), v FMS chodí normálně. Při kalibraci herního zařízení DC-16 vše i plyn detekován také v pořádku
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
DaveLister

#1258 Příspěvek od DaveLister »

K phoneixu existuje emulator(jednoduchy programek), diky kteremu je mozne pustit phoneix bez toho USB bazmeku a misto nej pouzit joystick nainstalovany ve windows. To by zrejme vyresilo vase problemy. Je to ale piratske reseni - puvodne slouzi k pouzivani phoenixu bez koupeni..
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
HonzaS

#1259 Příspěvek od HonzaS »

To mě překvapilo! Na DC 16 sněží, když lítáte v zimě!
Přílohy
IMG_7816.JPG
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1260 Příspěvek od RiMr »

...taky jsem na tí koukal :)

Zpět na „Vysílače“