FrSky Taranis - třetí pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Mikelo

Re: FrSky Taranis - třetí pokračování

#1246 Příspěvek od Mikelo »

Taranis nainstalován na OpenTX 2.1.7. bootloader však stále tvrdí, že má 2.0.19.
Soubor XJT_LBT_build151223.frk nahrán na SD kartu do složky FIRMWARES, Taranis zapnut do Bootloaderu (před zapnutím trimy k sobě), spuštěno Write Firmware, následuje Hláška "Not a valid firmware file!"
Ve videích o nahrání EU normy ani slovo.
mab
Kontaktovat uživatele:

#1247 Příspěvek od mab »

Nemusí být název jen 8.3 znaků? Už nevím jistě ale vše jsem se dočetl u janka na webu a ve videích.
Přešel jsem na LBT nedávno a u janka byly odpověďi na všechno.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
mhotar

#1248 Příspěvek od mhotar »

Pokoušíš se flešovat rádio ne TX modul. Taranis nezapínej do bootloaderu. V rádiu najdi .frk v prohlížeči sd karty.
www.opentx.cz
Mikelo

#1249 Příspěvek od Mikelo »

Díky, to je konečně ta správná rada! Už se to přepisuje, včetně bootloaderu na ver. 2.1.7.
Ono by všem ušetřilo mnoho času, kdyby jste vy programátoři ty návody psali taky pro nás BFU :D
Mikelo

#1250 Příspěvek od Mikelo »

Opravdu, všechny vrtulníky napsané v OpenTX 2.0.* ve verzi 2.1.7 absolutně rozdrbaný. Na záložce >Heli< v okně >Editace modelu< jsou změny a cyklika 120° teď nechodí, tím pádem ani letové režimy. Nutno vše přepsat, ještě nevím jak.
Vrtulníky byly v OpenTX napsaný s chybama, tak doufám, že jejich náprava je ten důvod zásadní změny. Jinak by mě nasrali.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1251 Příspěvek od RCStudio »

U vrtasu se jen zadaji v heli 3 definice a jedou.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Mikelo

#1252 Příspěvek od Mikelo »

Tři definice navíc vidím, ale co do nich...
Wormsnake

#1253 Příspěvek od Wormsnake »

Ahoj

Planuju nakup dalsich prijimacu X8R, zvazuju koupi GPS modulu, da se GPS modul rozumne pouzit i ve funci varia nebo je lepsi uzit BARO cidlo?
U GPS modulu by se me libilo ze da data i o rychlosti modelu, umi OpenTX spocitat i uletenou zdalenost a treba i urcit vzdalenost modelu od mista startu?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1254 Příspěvek od RCStudio »

Je urcite lepsi baro, gps je spise orientacni. U gps je rychlost k nicemu. Vis rychlost proti zemi ale ne proti prostredi. Tzn kdyz bude foukat vitr smerem tvrho letu muze byt rychlost padova i kdyz ti gps rika ze ne. Na rychlost je pitotka.
Vzdalenost nevim ale lua skript by to mohl umet.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Standa Stuchlý

#1255 Příspěvek od Standa Stuchlý »

vzdálenosti to umí, ale s takovým rozdílem, že je to k ničemu. Nastavil jsem si hlášky po 100m, pak 150 a nakonec 250m, aby mi to hlásilo něco, co již není dávno pravda.
Má to dost slabou anténu, zatím testuji jiné antény. Ale prozatím se to hodí spíš jen jako silně orientační něco (do GPS to má daleko) s přesností + - i stovky metrů. Nějaký čas mi ukazoval, že lítám až 72km jinde. Pak se vzpamatoval a pod 150m jsem se nedostal. To vše s anténou mimo model, trup není uhlíkový.
Frsky GPS není podle mne dotažený. Je to něco co Ti dá málo za poměrně dost peněz, ale třeba jsem jen zmlsaný GPS navigací z auta.

Tím "dost peněz" rozumím vše, co zaplatím a nedělá to to co by mělo a proč jsem to kupoval.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1256 Příspěvek od lubo1 »

Wormsnake píše:Ahoj

Planuju nakup dalsich prijimacu X8R, zvazuju koupi GPS modulu, da se GPS modul rozumne pouzit i ve funci varia nebo je lepsi uzit BARO cidlo?
U GPS modulu by se me libilo ze da data i o rychlosti modelu, umi OpenTX spocitat i uletenou zdalenost a treba i urcit vzdalenost modelu od mista startu?

Mne GPS pracuje vcelku OK, ale je treba vedieť, že presnosť a rýchlosť je nižšia ako u Baro Varia.
To GPS beží cca 3 -5 sekund pozadu. Na určenie vzdialenosti OK Výška ide pozadu a rýchlosť - tým aj vario je GPS o ničom....
corel.jpg

Edit
Takto to vyzerá na G-EARTH sedí to vcelku presne
corelmapa.jpg
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Wormsnake

#1257 Příspěvek od Wormsnake »

Ahoj,

U Taranise je ve Specialnich fukcich funkce set failsafe

Jak to pracuje?

To ulozi aktualni nastaveni pak do failsafe? Nebo nebo to nastavy vystupy na prijimace do nejake uz predem nastavene hodnoty?

Priznam se ze sem jeste nikdy nenastavoval failsafe...
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
pavelt74

#1258 Příspěvek od pavelt74 »

Ahoj,prosím potřeboval bych poradit ohledně položky "vstupy". Chtěl jsem si pomocí vstupů nastavit na výškovce různé úrovně výchylek a dělal jsem to podle tohoto videa:https://www.youtube.com/watch?v=vB08yw71sMI ,kde je to popsáno v čase 39:00.Přiřadil jsem to pod přepínač SD,položka ZDROJ na té mám uloženu páku výškovky. Když to v menu vstupů přepínám přepínačem SD,tak se mi hodnoty na displeji přepínají,ale v monitorů kanálu je hodnota pořád stejná a na přepínač to nereaguje a ani na letadle se nic nemění.Kde se to pouze mění,tak jenom v položce "vstupy",když si najedu symbolem "-" na řádek výškovky a nahoře displeje se objeví ukazatel páky výškovky a když dám páku třeba dolů a držím,zároveň přepínám přepínač SD,tak se výchylka mění.Už jsem zkoušel založit nový model vše znovu nastavil a znova jsem spároval přijímač a pořád nic.Už nevím co dělám špatně.Díky za případnou pomoc.
jarda19

#1259 Příspěvek od jarda19 »

V menu vstupy máš dva nebo tři řádky výškovka. Najeď na první (základní výškovku) a dej upravit. V úpravách musíš přiřadit přepínač SD pro 100% výchylku výškovky.
Frsky HORUS
pavelt74

#1260 Příspěvek od pavelt74 »

Ahoj,tak to přesně mám.Mám tři řádky s výškovkou v menu VSTUPY a u každého mám přiřazen přepínač SD. U prvního řádku SD - šipka nahoru,druhý jenom SD,třetí řádek SD-šipka dolů. Když přepínám přepínačem,přes tyto polohy,tak je na displeji vidět,že se se hodnoty výškovky tučně znázorňují na požadovaném řádku,ale na monitoru ani na servu výškovky není přepínání znát.Tobě na monitoru kanálů je přepínání vidět?
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“