Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Otázky o F3K

#1261 Příspěvek od JMalik »

sharkcom píše:........ Mám dát páku co nejblíž ose otáčení?

Do osy otáčení.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#1262 Příspěvek od sharkcom »

Ok :wink:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#1263 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ahoj, potřebuju rychle poradit, do Manty dám asi tyhle táhla- http://www.kamofish.cz/spletane-snury/3 ... 0-10m.html mělo by v tom balíčku za 35,- korun být deset metrů takže kdyby bylo v budoucnu víc Mant... Jde mi o to jak jsou tyhle Dyneemy pevné, nevadí tomu že to bude na výstupu z trupu drhnout o uhlík? Jasně, pokusím se ten výstup co nejvíc zbrousit ale... Zítra ráno to objednám protože za týden má přijet ségra s neteří které je něco přes měsíc a mám zakázáno brousit, lepit atd... :roll: Mantu mám téměř hotovou takže to chci přes tenhle týden dodělat a pak to už jen potáhnout, s tím se prach nenadělá... Díky.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1264 Příspěvek od lakotamm »

Ja som mal 5kg variantu a v pohode - drhne mi to na smerovke o trubku do teraz, ale už prechádzam na 6kg ocel - no ten mi pre zmenu začína rezať trubku.

Zaujímavý bol pohlad na padajúci model s trubkou zlomenou v polke - pokope to držali práve 5kg lanká. :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
JMalik

#1265 Příspěvek od JMalik »

Pevnost Dyneemy máš v tabulce přímo v tom odkazu, takže vidíš, že stačí ta nejslabší, nebo ta druhá 0,1mm.
V místě průchodu trupem dávám kousek plastové trubičky z bowdenu, kterou nad plamenem vytáhnu do délky na malý průměr, stačí potom uříznout kousek cca 10mm a ten tam vlepit. Někdo to tam nedává, ale riskuješ, že se ta niť zařízne do trupu a kousne se to (už se mi to stalo).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#1266 Příspěvek od vojta mansfeld »

Aha, no já myslím někde tady četl že se prostě dává 0,18 nebo 0,22 a prostě to tak je :D Pokud to tedy jde i s tenčími dám tam klidně ty tenčí. Teda jasně-proč by to nešlo ale myslel jsem že to má nějaký důvod třeba kvůli tomu styku s uhlíkem. O tom bowdenu jsem taky uvažoval, asi to tak udělám. No tak teda objednávám, asi při výběru lanek teď není co řešit, vezmu třeba 0,10 ať se to lépe pamatuje... :)
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Becker
Kontaktovat uživatele:

#1267 Příspěvek od Becker »

Já používám šňůru 0,24 do tenčí bych určitě nešel.Už jsem viděl hodně rozbitých F3Kček s tenkou šňůrou.
Uhlíkovým trupem to prochází bez průchodky a žádný problém (zatim po 60 nalétaných hodinách).
JMalik

#1268 Příspěvek od JMalik »

Becker píše:Já používám šňůru 0,24 do tenčí bych určitě nešel.Už jsem viděl hodně rozbitých F3Kček s tenkou šňůrou.
Uhlíkovým trupem to prochází bez průchodky a žádný problém (zatim po 60 nalétaných hodinách).

Má to do Manty.
K té trubičce - udej jediný důvod ( mimo lenosti) proč to tam nedat.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1269 Příspěvek od lakotamm »

Ja som zarezávanie riešil prelepením lepiacou páskou -ani raz sa nepredrala (prekvapivo). Ak sa to zasekne spolieham sa na klapky (slabá útecha ale na 3r starom modeli to riešiť nejdem).

Na novom zrejme použijem tú trubičku z bowdenu... Len sa tak komplikuje výmena.

0,08mm kevlar sa samozrejme derie, no ešte sa mi nepredral - je na smerovke.
Oproti oceli sa viac rozťahuje a ľahšie ho zalepíš.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
JMalik

#1270 Příspěvek od JMalik »

lakotamm píše:Ja som zarezávanie riešil prelepením lepiacou páskou -ani raz sa nepredrala (prekvapivo). Ak sa to zasekne spolieham sa na klapky ........

Nějak tuhle filosofii nechápu. Je to práce na půl hodiny a nemusíš se tomu dál věnovat, kontrolovat to místo.
Co budeš dělat, když se to zasekne na výškovce?
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1271 Příspěvek od lakotamm »

Keď som mal kevlar so zarezávaním som problém nemal - uhlík stačil. To, že sa bude ocel správať inak som netušil a nechce sa mi to znova vymienať. Rozmýšlal som že by som tú trubičku narezal - uvidím.

Všeobecne v prípade problémov dávam plné klapky - už som tak pristál bez smerovky, chvosta... Sklamali ma len raz - keď sa mi odpojil konektor batérie.
JMalik

#1272 Příspěvek od JMalik »

lakotamm píše:Keď som mal kevlar so zarezávaním som problém nemal - uhlík stačil. To, že sa bude ocel správať inak som netušil a nechce sa mi to znova vymienať. Rozmýšlal som že by som tú trubičku narezal - uvidím.

Všeobecne v prípade problémov dávam plné klapky - už som tak pristál bez smerovky, chvosta... Sklamali ma len raz - keď sa mi odpojil konektor batérie.

Když tam máš Dyneemu bez nějakého vodítka, tak jí odrbeš postupně tak, až se přetrhne. Když je tam ocelová struna, nebo lanko, tak se to prořízne do toho trupu.
Za půl hodiny to jde udělat dobře. Po havárii to budeš opravovat určitě déle :wink:
Becker
Kontaktovat uživatele:

#1273 Příspěvek od Becker »

Když tam máš Dyneemu bez nějakého vodítka, tak jí odrbeš postupně tak, až se přetrhne. Když je tam ocelová struna, nebo lanko, tak se to prořízne do toho trupu.
Za půl hodiny to jde udělat dobře. Po havárii to budeš opravovat určitě déle :wink:[/quote]

Dyneemu mám bez vodítka v modelu SalPeter už tři roky a žádné poškození.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1274 Příspěvek od lakotamm »

Keď sa mi pretrhne 0,08 na smerovke dám vám vedieť. :) V mieste trenia je trochu načatá - uvidím. :wink:

Skontroloval som tú oceľ na výškovke a zatiaľ nič nereže.
JMalik

#1275 Příspěvek od JMalik »

Becker píše:

Dyneemu mám bez vodítka v modelu SalPeter už tři roky a žádné poškození.[/quote]
Dyneemu jsem měl ve Stobelovi taky tři roky bez vodítka, jenom to bylo vedené s minimálním zalomením do úhlu a ta dírka kudy to procházelo byla opakovaně vymatlaná vteřiňákem a čistě dopilovaná.
Tady mu to radit nebudu, protože vím, že to tak neudělá a když tam dá tu trubičku vytaženou na malý průměr, tak je to absolutně bez problémů, nemusí si toho všímat.
Pokud dáš např. na plovoucí výškovku Osirise II dyneemu, tak tu vodící trubičku dát musíš, protože jinak je to jenom otázka času, kdy se to prořízne.
Takže proč to nedat. Nevidím důvod. To že píšeš, že se ti to ještě neprořízlo do trupu, nebo nepřetrhlo moc neznamané. Jiní už tuhle událost absolvovali. Kdyby to nějak výrazně přidalo hmotnost, aerodynamický odpor, vzrostla cena....., tak pochopím, že se to tam nedá . Udej jediný rozumný důvod, proč to naprasit bez toho.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“