Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Lark

Re: Graupner MX-20 HOTT

#1276 Příspěvek od Lark »

Ta baterka je lithiová CR 2032 a je to popsané v manuálu na str.15. Pokud se ale neodpojí hlavní akumulátor, tak by to na nastavení žádný vliv mít nemělo, protože je vše napájené z hlavního aku.
Thomascz6ř

#1277 Příspěvek od Thomascz6ř »

Tak v tom případě už vážně nevím čím to je, ta baterie dávala smysl, vzhledem k tomu že vysílačka hodně dlouho nebyla zapnutá.
Lark

#1278 Příspěvek od Lark »

Ona ta baterka zálohuje jen když odpojíš hlavní akumulátor, nebo kdyby se ten hlavní úplně vybil. Já to vidím na servis. Ještě můžeš zkusit zkontrolovat konektory uvnitř rádia, ale pochybuju že tyhle signály jdou někde přes konektor. Vypadá to opravdu na problém zápis/čtení vnitřní paměti.
Thomascz6ř

#1279 Příspěvek od Thomascz6ř »

Jasně.....V každym případě díky za pomoc.
Lark

#1280 Příspěvek od Lark »

Můžu se zeptat, jaké napětí měl ten starý knoflík a po kolika letech? Zajímalo by mě, jak dlouho zhruba vydrží. Zatím se o tom nikdo nezmiňoval.
Thomascz6ř

#1281 Příspěvek od Thomascz6ř »

Určitě, ale momentálně to nemám čim změřit, pokusím se si na to pak vzpomenout
Lark

#1282 Příspěvek od Lark »

Nijak to nepospíchá. Díky
janva9

#1283 Příspěvek od janva9 »

Ten vysílač se opravdu chová divně. Zkus přehrát firmver v Emergency. Tím se kompletně přemaže a přeinstaluje soft. Nějaké starší softy tady mám, když by bylo potřeba.
Ground Penetration Tester
kope
Kontaktovat uživatele:

#1284 Příspěvek od kope »

Pánové, může mít rozdílný FW v TX a RX vliv na spárování? Koupil jsem na bazaru přijímač GR-16 a za boha ho nejsem schopný spárovat s MX-20. Jelikož jsem v jádru optimista, tak doufám, že mne prodejce "nenatáhl" a neprodal mi nefunkční Rx. Jediné, co mne napadlo (kromě výše zmíněné nefunkčnosti Rx) je právě rozdílnost Fw. Nevím samozřejmě, jaký FW tam je a jiný přijímač spáruju v pohodě, tak snad v postupu (zapnout bindování v Tx a během pár sec zapojit Rx se současným držením tlačítka SET) nic špatně nedělám.

EDIT- tak jen jsem dopsal příspěvek, tak se to podařilo. Asi pomohlo, že jsem si postěžoval :-), protože jinak jsem dělal všechno stejně.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Lark

#1285 Příspěvek od Lark »

Jó, ta verze FW přijímače musí odpovídat verzi ve vysílači.
janva9

#1286 Příspěvek od janva9 »

kope píše:Pánové, může mít rozdílný FW v TX a RX vliv na spárování? Koupil jsem na bazaru přijímač GR-16 a za boha ho nejsem schopný spárovat s MX-20. Jelikož jsem v jádru optimista, tak doufám, že mne prodejce "nenatáhl" a neprodal mi nefunkční Rx. Jediné, co mne napadlo (kromě výše zmíněné nefunkčnosti Rx) je právě rozdílnost Fw. Nevím samozřejmě, jaký FW tam je a jiný přijímač spáruju v pohodě, tak snad v postupu (zapnout bindování v Tx a během pár sec zapojit Rx se současným držením tlačítka SET) nic špatně nedělám.

EDIT- tak jen jsem dopsal příspěvek, tak se to podařilo. Asi pomohlo, že jsem si postěžoval :-), protože jinak jsem dělal všechno stejně.

Není nezbytně nutné mít shodný FW v TX a RX ale je to dobré. Když se nedaří bindování, tak většinou pomůže reset přijímače.

Můj postup bindování pro přijímače s tlačítkem:
-zapnout vysílač a zakázat vysílání
-v menu vysílače nalistovat bindování
-zapnout napájení přijímače
-stisknout a držet stisknuté tlačítko na přijímači
-odkliknout bindování na vysílači a počkat na spárování

Vzdálenost mezi vysílačem a přijímačem při bindování by měla být asi jeden metr. Ale třeba MZ-12 a GR-12L se nejlépe bindují na vzdálenost do půl metru. :)
Ground Penetration Tester
Lark

#1287 Příspěvek od Lark »

Poud ale bude v Tx FW už s úpravou přeskoků LBT a v přijímači ještě před LBT (nebo obráceně) tak to asi nabindovat nepude. Fyzicky jsem to sice nezkoušel, ale myslím, že to fungovat nebude. A určitě jsou lidi, kteří to ještě neaktualizovali, takže ten případ nastat může. Já třeba čekal víc než rok, než jsem to zaktualizoval. Mít v Tx i Rx, a taky v senzorech odpovídající verze je podle mě nejvýhodnější. Když pořídím třeba nový Rx, tak je aktualizace první krok co dělám. Pokud ale vyjde nová verze FW, tak nějaký čas počkám na ohlasy, jestli v něm nění nějaká chyba. Jinak to bindování dělám úplně stejně.
kope
Kontaktovat uživatele:

#1288 Příspěvek od kope »

A jak zjitím Fw v nespárovaném přijímači? U spárovaného ho vidím v menu telemetrie na Tx, ale nespárovaný?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1289 Příspěvek od jyrry »

Lark píše:... A určitě jsou lidi, kteří to ještě neaktualizovali, takže ten případ nastat může. ...

Jojo, zatím mám ještě ty staré verze. Funguje mi to.
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#1290 Příspěvek od kope »

jyrry píše:Jojo, zatím mám ještě ty staré verze. Funguje mi to.

Jo já taky-mám ve všem verze ze srpna 2014 (odpovídající verze FW v Tx je 1.182 - mám MX-20). Přinesly pozdější verze nějaké výrazné vylepšení? Jak Graupner/SJ přestal používat na stránkách anglické verze popisu, tak jsem ztracený :-(.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“