F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Ahoj. Také všem krásné vánoce. Jinak si dovoluji poslat pár fotek mých úprav a už jen čekám na úpravu zadního reglu.
Ať to lítá
Ať to lítá
Jsou čepy od serv na cyklice po 90.°? Pozor na vůle v mechanice při ručním protočení vrtule při plných výchylkách serv, při příliš pevné fixaci kulového kloubu na hřídeli bude vše strašně trpět. O tom už jsem zde psal.
Na fotce je zatím použit origo spodek cykliky po 120°. Ano, vím, že to bude chodit do boku, ale tu 90ti stupňovou verzi mám rozpracovnou v práci. Nebylo dost času. Jinak to ložisko je suvně na hřídeli, takže skoro plovoucí. Na sucho v ruce to vypadá solidně. Lítat zatím nemůžu, protože mám připraveno na stříďák a starej SS motor už tam nedám.
Máš to moc pěkný, čistě zpracovaný. Asi máš doma nějakou tu CNC mašinku 
Dík. Doma by bodla. Společnými silami s kolegy z práce. Jsme schopni vyrobit co namaluju 
sirtomas píše:Ahoj. Také všem krásné vánoce. Jinak si dovoluji poslat pár fotek mých úprav a už jen čekám na úpravu zadního reglu.
Ať to lítá
Klobouk dolů,moc pěkná práce,tak ať ti to lítá.
sirtomas píše:Ahoj. Také všem krásné vánoce. Jinak si dovoluji poslat pár fotek mých úprav a už jen čekám na úpravu zadního reglu.
Ať to lítá
Ahoj,to je bomba,perfektní práce,velká gratulace.To bude lítat jako ďas
Máš to tak pěkný, že mám podezření že to vylezlo z 3D tiskárny.
Skoro takové propracování není hodno obyčejného 4kanálu. Tady ale jde pořád něco vylepšovat když se chce, to ale celkem u třídy 450, 500 a vyšší celkem už nejde, konstrukce to nedovoluje. Já teď zkouším normální heli listy s 10% náklonem namísto těch "korejtkových". To by se dalo u tvé rotorové hlavy taky udělat na hotovo.
Ahoj. Díky za uznání. Já vím, že pro někoho může být vynaložené úsilí na 4 kanál zbytečné, ale pro mě je to prostě modelařina. Původně jsem chtěl vyrobit blbovzdornej (nerozbitnej) unašeč rotoru. Vypadalo to tak pěkně, že mě to už popadlo natolik, že jsem chtěl z duralu celou hlavu s cyklikou. A fakt jsem si to užil
Zase jsem jelito na elektriku. Tam zase hledám rady od vás. Takže kdo poradil a pomohl, hlavně Ital pomocnou rukou, Reostat výkresy atd. Takže díky a ať to lítá 
Já jsem se co se týká pohonu zadního motorku prolez celé toto vlákno a zaměřil jsem se na ESC se SimonK fw, který je ideální pro rychlé reakce , proto se používá na kvadrokoptérách, které pro svojí vratkost musí mít reakce ramen v milisekundách. To obyčejný ESC neumí a programovací karta to neudělá. Dostupné ESC se SimonK fw jsou osazené mikrokontroléry Atmega, které ale neumožňují zpracovat PWM na vstupu (vyzkoušeno-nereagují na PWM). ESC s kontroléry SiLabs reagují na obojí modulace, musejí se ale flešnout, nevratně vypálit což ale vyžaduje celkem citlivý a riskantní odborný zásah rutinovaného programátora. Tyto SiLabsy se SimonK fw jsem nikde na netu nenašel, kdo je najde, má vyhráno
Převodník s ATTINY PWM na PPM buzený přímo z G fetu pro řízení původního ss motorku je rychlý a s následujícím rychlým ESC zajistí stabilní ocas. Takhle, celkem schůdně jsem to s pomocí jednoho uživatele fóra dotáhl do funkčního klidného letu F-45.
Plha píše:Já jsem se co se týká pohonu zadního motorku prolez celé toto vlákno a zaměřil jsem se na ESC se SimonK fw, který je ideální pro rychlé reakce , proto se používá na kvadrokoptérách, které pro svojí vratkost musí mít reakce ramen v milisekundách. To obyčejný ESC neumí a programovací karta to neudělá. Dostupné ESC se SimonK fw jsou osazené mikrokontroléry Atmega, které ale neumožňují zpracovat PWM na vstupu (vyzkoušeno-nereagují na PWM). ESC s kontroléry SiLabs reagují na obojí modulace, musejí se ale flešnout, nevratně vypálit což ale vyžaduje celkem citlivý a riskantní odborný zásah rutinovaného programátora. Tyto SiLabsy se SimonK fw jsem nikde na netu nenašel, kdo je najde, má vyhránoPřevodník s ATTINY PWM na PPM buzený přímo z G fetu pro řízení původního ss motorku je rychlý a s následujícím rychlým ESC zajistí stabilní ocas. Takhle, celkem schůdně jsem to s pomocí jednoho uživatele fóra dotáhl do funkčního klidného letu F-45.
Ano já jsem šel stejnou cestou jako ty,už se nemůžu se dočkat až mi přijde ESC,díly z HK už mám.ESC jsem obědnával z eBay,nevíte někdo jak to dlouho trvá dodání zásilky z eBay,díky,pěkný večer.
Nevím, jestli ESC se Simon Kirby fw mají na eBayi. Já jsem dostal už hotový 20A z http://www.rctimer.com a ten přestože je zbytečně ampérový funguje spolehlivě, pouze ale s převodníčkem.
Plha píše:Nevím, jestli ESC se Simon Kirby fw mají na eBayi. Já jsem dostal už hotový 20A z http://www.rctimer.com a ten přestože je zbytečně ampérový funguje spolehlivě, pouze ale s převodníčkem.
Obědnal jsem ho tady,je sice do 30A ale bohužel,hlavně že budu moc už konečně lítat.
Ahoj, úplně se stydím dát sem fotku s takovou amatérskou úpravou, ale myslím, že ne všichni mají možnosti na takové profesionální úrovni, jaké jsou vidět na fotkách v předchozích příspěvcích. Já řeším problémy v mezích svých schopností a podmínek a především hledím na funkčnost. Snad to bude pro někoho inspirace při úpravě svého létajícího stroje
je to pokus o vylepšení chlazení zadního motoru - materiál je hliníkový plech z plechovky od piva vsunutý do výřezů krytu motoru bez zásahu (řezání) do krytu. Dále zadní poziční světlo - červená LED pro zlepšení viditelnosti a orientace při horší viditelnosti.
Hlavně bych rád všem popřál do nového roku vše nej a ať to lítá!! Libor
Hlavně bych rád všem popřál do nového roku vše nej a ať to lítá!! Libor