DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: DX6i

#1276 Příspěvek od JosefSvejk »

A opravdu jsi podle toho vydea předělával DX6i? Ten návod je pro DX7. V DX6i, pokud si pamatuji, není potřeba předělávat žádné drátky ani ovladače, jen se přehodí aretace a v menu se přepne příslušný mód.
samojed3

#1277 Příspěvek od samojed3 »

Maš pravdu to není na dx6i předelávám jsem ho asi podle jiného videa už je to dávno ala drátky se tam nějaké přepojovaly a v menu jsem taky něco dělal.....
když už člověk letí tak má koukat aby letěl a když kouká aby letěl tak má letět s tím s čím umí
DXS

Re: Spektrum DX6i - mode1

#1278 Příspěvek od DXS »

haja píše:Ahoj,
koupil jsem vysílač DX6i z druhé ruky, předělaný z mode2 na mode1. Mám problém s nastavením plynu. Spáruju model, plyn mám stažený. Ale po opětovném připojení je plyn jakoby reverzovaný - páka dole=plný plyn, páka nahoře=0. Když dám reverz na kanál plynu, tak dostanu stav páka dole=poloviční plyn, páka nahoře=plný plyn.
Napadlo mě, jestli prodávající třeba při přepojování na mode1 nepřehodil nějaké kablíky na potenciometru plynu???
Kontroloval jsem na MONITORu výchylky plynu (na vyresetovaném modelu) a pokud je páka dole, tak MONITOR ukazuje výchylku doprava a při páce nahoře doleva. Je tento stav v pořádku? Logicky bych čekal výchylky obráceně. Neznám nikoho s podobným vysílačem, tak to nemám jak ověřit. Jestli se najde někdo, kdo mi toto na svém vysílači ověří, budu mu moc vděčný.
Díky haja.

Snad to pomůže.
Přílohy
Výstřižek.JPG
Tsisters

#1279 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj, chci se zeptat dá se u DX6i změnit Mod1 na Mod3 jinak než přepájením kablíků?
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Marek_Km

#1280 Příspěvek od Marek_Km »

S kamarádem jsme na mé koptéře řešili failsafe a vysílač (stará DX6i) jsme často zapínali a vypínali. No a pak nějak přestal fungovat. Nejde s žádným přijímačem spárovat, dávno spárovaný přijímač nereaguje, jede to jen ve spojení se simulátorem. Odešel bez rozloučení VF modul, nebo něco takového?
xGrany

#1281 Příspěvek od xGrany »

Zdravim, muze mi prosim nekdo poradit kde koupit packovy prepinac, kratky, klidne i dlouhy, ale bez aretace? Potrebuji vratny s pruzinkou, jako je na Timeru. Diky
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#1282 Příspěvek od pepinozbrna »

Problém s cukáním směrovky.

Kolegové nevím co mne to napadlo dát na Sharka ... Spektrum DX6i :cry: ale stalo se.
Při prvním i druhém letu vše v pořádku. Při třetím letu letu při výletu ze zatáčky jsem najednou model neřídil.
Byla na něm kamera tak přikládám záznam k posousení ... čím se to mohlo stát.

Podle mne přichází v úvahu:
vadné servo .... vadný přijímač ...... momentální ztráta signálu .... rovnou spektrum hodit do koše :lol: :lol: :lol:

Budu rád za vaše rady

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uPGKQtCztZ4[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
DXS

#1283 Příspěvek od DXS »

O jaký přijímač jde?
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#1284 Příspěvek od pepinozbrna »

Je to určitě Spektrum 6 ti kanál ale který přesně nevím musím se zítra podívat.
Ale je fakt že má jen 2 malé anténky a je celý schovaný v trupu ... v tom by také mohl být zakopaný pes :lol:
DXS

#1285 Příspěvek od DXS »

Pokud má jen asi 3cm dlouhé antény, tak to může být AR6100, AR6115e se starším protokolem DSM2 a zkraceným dosahem, tam ztráta signálu bývala, dřív jak 300m od vysílače by to padnout nemělo. Někdy zlobí i AR500, který má plný dosah. Nedávno jsem zahlédl jaké typy jsou problémové a převážně se jedná o ty nejmenší výše zmíněné či případně uvedené na trh do 2011 a níže. Nebudu nikomu brát na Spektrum jeho názor, ale téměř 5letá zkušenost bez jakéhokoliv problému může něco napovědět. Nikdy jsem nezažil ztrátu signálu nebo něco co by značilo potíže-větroně, cvičný hornoplochy i akro typu Yak. Co se přijímačů týče, tak používám jen DSMX AR600, 610 a pak AR6210+satelit pokud chci mít jistotu, u kterých jsem potíže nezaznamenal. Zkusil bych zapojit jinýho výrobce i pro zjištění vady toho serva, případně kombinace přijímač-regl-servo a kombinovat.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#1286 Příspěvek od pepinozbrna »

DXS píše:Pokud má jen asi 3cm dlouhé antény, tak to může být AR6100, AR6115e se starším protokolem DSM2 a zkraceným dosahem, tam ztráta signálu bývala, dřív jak 300m od vysílače by to padnout nemělo. Někdy zlobí i AR500, který má plný dosah. Nedávno jsem zahlédl jaké typy jsou problémové a převážně se jedná o ty nejmenší výše zmíněné či případně uvedené na trh do 2011 a níže. Nebudu nikomu brát na Spektrum jeho názor, ale téměř 5letá zkušenost bez jakéhokoliv problému může něco napovědět. Nikdy jsem nezažil ztrátu signálu nebo něco co by značilo potíže-větroně, cvičný hornoplochy i akro typu Yak. Co se přijímačů týče, tak používám jen DSMX AR600, 610 a pak AR6210+satelit pokud chci mít jistotu, u kterých jsem potíže nezaznamenal. Zkusil bych zapojit jinýho výrobce i pro zjištění vady toho serva, případně kombinace přijímač-regl-servo a kombinovat.

Tak jsem to v dílně zkouknul :)
Je to přijímač Spektrum AR 6100 e

V té ostré zatáčce jsem vůbec nepoužil k zatočení směrovku za to dám ruku do ohně :lol:
to už asi řídil on ... nejvyšší :lol: :lol: :lol: a ta vzdálenost byla s bídou 100 metrů.

Teď vše funguje bez problémů, servo testováno na servo-testru bez jakéhokoli zádrhelu.

Řekl bych že to bude přijímačem na to rádio (je jen na takové to domácí lítání kolem komína a v práci) ,
lítám více bublin i větroně s přijímači Spektrum AR6210 se satelitem i Orange a ještě nikdy se nic podobného nestalo.
Takže v radiu to snad nebude. Je možné nějaké specifické rušení které Taranisu ani Graupnerovi nevadí a Spektrumu se nelíbí?
Dokud jsme lítaly 35 mHz tak v tom místě rušení bývalo ... ale to snad u 2,4 by nemělo vadit.
Po tom pádu jsem dal ještě dva lety a bez problémů .........

Pánové díky za rady a typy :)
DXS

#1287 Příspěvek od DXS »

Jo, to bude jeden z těch problémových. Zarušení je u 2.4 téměř vyloučeno, bych řekl a je jedno o jakou značku rádia jde. Pokud se 6210 problém není, vysílač bude v poho. Spousty lidí na Spektrum nadává, ale jak jsem již psal, funguje mi spolehlivě a když utrousím poznámku o tom, že bylo první na 2.4GHz, létá na něm půl USA a taky excelentní akropilot Jase Dussia (doporučuji videa na YouTube), tak to takový šmejd, jak někteří chtějí říci, být nemůže, to by to výrobce rychle zabalil.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#1288 Příspěvek od pepinozbrna »

To DXS
Řekl bych že na zhoršení přijímaného signálu má určitě i vliv to že jsou antény utopeny pod vrstvou poliše
ale i tak to škubání na tak krátkou vzdálenost ... tam by to asi ani vystrčená anténa nezachránila.
Kdybych tam udělal dírku tak z trupu by koukalo jen pár mm antény.
Ještě se zeptám máš i zkušenosti s přijímači Orange? Díky.
DXS

#1289 Příspěvek od DXS »

Bubliny tomu nevadí, leda kdyby byl přijímač v kovový schránce silný několik cm, aby signál neprošel. S Orange zkušenost nemám, kupoval jsem rádio v plný palbě, kde jsou v balení 2x610 a 1x 6210 a později za pár korun sehnal novou 610+6210, takže zatím jich mám dost, ale kolem hlavy do pár desítek metrů u plackoletu bych se nebál, kluci je dost používají. Zkusil bych do dalšího letu vložit tu 6210, klidně bez satelitu, mám ho v menším akrobatu rozpětí 80cm a na letišti ho proháněl bez výpadku kolem 100m od sebe. Našel jsem video, kde u AR6100e k němu dojde i pár metrů od rádia https://youtu.be/ExNBdBpXRGQ
Lark

#1290 Příspěvek od Lark »

Na tom videu ale nekmitá jen směrovka, ale i křidélko, pokud jsi s ním nekvrdla ty.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“