Videa nejen začátečníků 2

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Yeah
Kontaktovat uživatele:

Re: Videa nejen začátečníků

#1276 Příspěvek od Yeah »

Takové pohodové podvečerní polítání na plovácích...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LTjn9ENpiIc[/youtube]
Naposledy upravil(a) Yeah dne čtv 08.03.2018 14:40, celkem upraveno 1 x.
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
chroustjazz

#1277 Příspěvek od chroustjazz »

někdy se nedaří..silný vichr mi zlomil křídlo, ve kterém byly tři uhlíkové pásnice!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cnYnPCaEP58[/youtube]
Sdružení letců Českého středohoří
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#1278 Příspěvek od YenyaKas »

chroustjazz píše:někdy se nedaří..silný vichr mi zlomil křídlo, ve kterém byly tři uhlíkové pásnice!

Jak dopadl zbytek letadla?

Já teda asi dělám něco špatně: píšeš "silný vichr", ale přitom ta první půlka vypadá pěkně klidně. Já zatím nejsem se Sky Surferem schopný natočit pěkný klidný záběr delší než pár vteřin - většinou je to roztřepané, jak vítr s letadlem trochu mele. Takové klidné záběry jako máš v první půlce videa se mi zatím nepodařilo natočit - když model neřídím, tak se stočí po větru nebo proti větru, takže ze záběru je švenk podél obzoru, a když řídím, tak je to rozkývané, protože na korekci drobných výchylek jsem jednak pomalý, a jednak zas až tak dobře ten model nevidím, abych pozoroval i ty malé výchylky, které jsou pak na videu vidět. Je to modelem? Rukama? Chybějícím on-board stabilizátorem?
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
chroustjazz

#1279 Příspěvek od chroustjazz »

no..kolem 7 m/s (letadlo snese tak 3 m/s) 8¨-))
ty záběry jsou náhodou klidné..jinak zbytek letu byl boj..i na plný plyn neletělo proti větru..musel jsem tlačit dolů..abych se vrátil
Přílohy
20170801_061852.jpg
20170801_054625.jpg
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#1280 Příspěvek od YenyaKas »

Tak jako je to smutné a nikomu nepřeju nic zlého, ale na druhou stranu z mého pohledu začátečníka je docela povzbudivé, že občas spadne i někdo pokročilý, kdo tady posílá ta nádherná videa. Asi kdo nepadá, lítá pod své možnosti. Každopádně díky všem, kdo sem pošlou sem tam i nějaký neúspěch. Jen si nedovedu představit, jak bych takhle letadlo po pádu lovil třeba z hloubi toho kamenolomu, nad kterým občas lítám.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#1281 Příspěvek od Yeah »

YenyaKas: Buď rád, žes neviděl mojí čenichovku Gliderem do zdi Hazmburku :-) Naštěstí kamera to pochopila a bohužel nic neuložila :-( Pak můj lom Braňany je na konci zpestřenej pěkným přetažením v zatáčce a pádem po křídle...moje letošní první plovákování se odehrálo tak, že jsem přidal plyn a plynule obrátil ve vodě stroj na záda...a už jsem se svlíkal :-) Takže nevěš hlavu, můžu takhle vyprávět půl dne :lol:
chroustjazz

#1282 Příspěvek od chroustjazz »

nejhorší jsou stromy..třeba takové buky..20m vysoké..možná i víc..na hazmburku..mno..trvalo to pár hodin 8¨-)
(a nebylo to jednou!)
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#1283 Příspěvek od rampa_mckvak »

Já zrovna v neděli, v pravotočivé zatáčce s mírným klesáním na plnej plyn (možná jen na 90%), jsem udělal menší orbu s FunJetem. Bylo to relativně pod malým úhlem, takže ani rána slyšeti nebyla, jen utichl zvuk, co se táhnul za FunJetem :mrgreen:
Co neubrzdíš neukecáš.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#1284 Příspěvek od Yeah »

Tak u Funjeta by to mě osobně nepřekvapilo, že s tím někde bacím...já jsem spíš ten kochací letec :-)
Třeba takhle vypadá parkování v rákosí, když si nepohlídáš směrovku...no a hned jsem musel do trenek a do vody :-))
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0AksDl0zGSo[/youtube]
Naposledy upravil(a) Yeah dne čtv 08.03.2018 14:41, celkem upraveno 1 x.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#1285 Příspěvek od Hoki »

Yeah píše:Tak u Funjeta by to mě osobně nepřekvapilo, že s tím někde bacím...já jsem spíš ten kochací letec :-)
Třeba takhle vypadá parkování v rákosí, když si nepohlídáš směrovku...no a hned jsem musel do trenek a do vody :-))

Hezký a jsem překvapen, že tam není tolik vidět ta vrtule. Ale asi za slunečného dne vidět je víc - Že?
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#1286 Příspěvek od Yeah »

HOKI: asi bude za dne vidět víc...já běžně točím s kamerou na křídle (právě kvůli vrtuli :-)) Tohle byl vyjímečný případ :-)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#1287 Příspěvek od Hoki »

Yeah píše:HOKI: asi bude za dne vidět víc...já běžně točím s kamerou na křídle (právě kvůli vrtuli :-)) Tohle byl vyjímečný případ :-)

A já ve sklepě dodělávám dvoumotoráka a jestli bude trochu namotorovanej a bude držet v luftě v klidu, tak zkusím to strčit mezi ...
P1060145.JPG
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#1288 Příspěvek od rampa_mckvak »

V čase 00:00:32: je vidět rozvibrování. Asi překročení rychlosti zvuku :lol:
https://youtu.be/lYdYq8mw6cw
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak

#1289 Příspěvek od rampa_mckvak »

Hoki, ten dvoumotorák vypadá fajnově. Co je to za trupy, a rozpětí a hmotnost bude asi jaká.... ?
Co neubrzdíš neukecáš.
chroustjazz

#1290 Příspěvek od chroustjazz »

rampa_mckvak píše:V čase 00:00:32: je vidět rozvibrování. Asi překročení rychlosti zvuku :lol:
https://youtu.be/lYdYq8mw6cw

vidím ranou..oblík..dobroměřice? 8¨-)
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“