Tím úhlem montáže jsem chtěl i řešit použití všech vrtulí se stejným směrem otáčení. Zjednodušuje to logistiku.
Tricopter
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tricopter
Jasné, ale není snadné to poslat "tváří k zemi", přibližuje se dost rychle.
Tím úhlem montáže jsem chtěl i řešit použití všech vrtulí se stejným směrem otáčení. Zjednodušuje to logistiku.
JirkaA píše:blesk píše:no tak mě dneska přišli věci z HK, tak jsem to dal dohromady, ale prozatím nic moc :-/ něco je špatně...
popiš co to dělá (nebo nedělá).
vybrace, vybrace a ještě jednou vybrace
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:vybrace, vybrace a ještě jednou vybraceale ty už jsem jakš takš zlepšil, ale mám torzně měkké ramena, jdu lepit nějaký sendvičový nosník...
z čeho máš ramena?? IMHO řešíš důsledek, ne příčinu, nejdřív je potřeba vyvážit vrtule.
OK2WY
JirkaA píše:blesk píše:vybrace, vybrace a ještě jednou vybraceale ty už jsem jakš takš zlepšil, ale mám torzně měkké ramena, jdu lepit nějaký sendvičový nosník...
z čeho máš ramena?? IMHO řešíš důsledek, ne příčinu, nejdřív je potřeba vyvážit vrtule.
uhlíkový čtvercový profil, ale evidentně ta svině někde podélně praskla a je po "super" vlastnostech uhlí. Vrtule jsem už vyvážil, ale budu muset koupit nějaké APC.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:uhlíkový čtvercový profil, ale evidentně ta svině někde podélně praskla a je po "super" vlastnostech uhlí. Vrtule jsem už vyvážil, ale budu muset koupit nějaké APC.
dřevo je dřevo
OK2WY
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:Tak se teda nabonzuju - ....
Vlastně, kolik ti nakonec vyšla hmotnost??
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Vlastně, kolik ti nakonec vyšla hmotnost??
nenapadlo mě to hodit na váhu
705g bez baterky (2200 mAh cca 190g, 8 minut letu s dost velkou rezervou).
OK2WY

už lítám i s uhlím
blesk píše:
už lítám i s uhlím
Pěkné!
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:už lítám i s uhlím
Pěkné, nějaký popis a HMOTNOST? Děkuji.
tak jsem se dal taky vcera do stavby.stred bude z kuprexu stejne jako jazycky na montaz motoru.ramena drevo.kabinka z obalu na cd.chci oddelit namahana ranena od uchyceni desky.ta prijde asi na molitan do krabicky z epp.aneb stop vibracim.prvni pokusny stroj bude ciste fuserina ale jen co zjistim,zda se da rezat sklotextil laserem navrhnu si konstrukci do H s kabinou a necham vyrezat.
nerušit...bastlím :-)
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen takové info: Včera jsem jsem havaroval s FPV tricoptérou do řepy. Když jsem se koukal na video, tak překvapivě nešlo o pilotní chybu. Pravý motor najednou začal vypadávat a bylo.... Najednou se řepa přiblížila a přiblížila.....
Škody žádná, nalezeno snadno. Tricoptéra ani nedopadla na zeme. Řepa už je dost vzrostlá.
Důvodem závady na pravém pohonu bylo ulomení nožičky kondenzátoru u pravého regulátoru. Doma jsem s tím experimentoval a i při malém proudu (2,5A) regl není shopen bez kondenzátoru pracovat v regulační oblasti se zatíženým motorem. Přívodní vodiče k regulátoru jsou 0,75mm2. Regulátor přímo u motoru.
Původní kondenzátor je 220uF/16V 105ˇC.
Vyřešil jsem to napájením Capxon 1000uF/16V, které jsem měl doma na všechny regulátory a jejich přilepením na regulátor. Kondenzátory jsou trošku přeroslé, ale to nevadí. 1,9g navíc snesu.
Škody žádná, nalezeno snadno. Tricoptéra ani nedopadla na zeme. Řepa už je dost vzrostlá.
Důvodem závady na pravém pohonu bylo ulomení nožičky kondenzátoru u pravého regulátoru. Doma jsem s tím experimentoval a i při malém proudu (2,5A) regl není shopen bez kondenzátoru pracovat v regulační oblasti se zatíženým motorem. Přívodní vodiče k regulátoru jsou 0,75mm2. Regulátor přímo u motoru.
Původní kondenzátor je 220uF/16V 105ˇC.
Vyřešil jsem to napájením Capxon 1000uF/16V, které jsem měl doma na všechny regulátory a jejich přilepením na regulátor. Kondenzátory jsou trošku přeroslé, ale to nevadí. 1,9g navíc snesu.
Zdravím. S mojou trikoptérou už nejaký čas úspešne poletujem. Začal som s verziou podľa známej švédskej stránky, kde som použil gyrá HK401B, tie som neskôr nahradil za GA-250, ktoré sa mi zdali byť lepšie. Prednedávnom sa mi ale dostala do rúk doska z Hobby Kingu určená pre quad copter, ktorá sa dá preprogramovať aj na iné typy copterov, čo som samozrejme skúsil. Osadený šváb má však len 8KB pamäte čo bolo dosť obmedzujúce. Našťastie je možné ho nahradiť švábom s "až" 32kB, čo som aj spravil. Postup výmeny a nejaké skúsenosti nájdete na tejto stránke. Možno to niekomu pomôže.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi dorazila korejská deska s MEMS senzory, pokud se nebudou večer ženit všichni čerti, proběhne letový test a porovnání se starší verzí 
OK2WY
Tak až se dopoperu s google pisaou tak sem dám nějaké fotky mého šáska na quadcopter.Je to z kuprexitu tl.1.5 mm.Horní kabinka je z obalu na cd které je odlehčené od těch zbytečností co na ni jsou a ramena jsou každé dlouhé 25 cm s tim že střed je 1cm.Plus budou na koncích ty jazýčky na uchopení motorů takže se finální průměr bude pohybovat někde kolem 60 cm..Jirko...čekáme na ten test nové desky:-D
nerušit...bastlím :-)