Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Yiira

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#1291 Příspěvek od Yiira »

Vzhledem k tomu, že na můj dotaz nikdo nereagoval :cry: pustil jsem se do opravy na vlastní pěst. Cca 5 minut práce s fénem a výškovka je přesně v pozici i úhlech jak má být... tak už aby tady bylo jaro!
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#1292 Příspěvek od pepe* »

Yiira píše:Vzhledem k tomu, že na můj dotaz nikdo nereagoval :cry: pustil jsem se do opravy na vlastní pěst. Cca 5 minut práce s fénem a výškovka je přesně v pozici i úhlech jak má být... tak už aby tady bylo jaro!

a o tom je modelařina, prostě holt někdy musíš zaimprovizovat a získat tak zkušenosti, ikdyž to někdy je zbytečně drahý :D
na co čekáš, zrovna teď jsem se vrátil z dopoledního lítání - bezvětří, sluníčko svítí, můžeš díky sněhu startovat s betkou i ze země, co víc si přát, prostě paráda.
Naposledy upravil(a) pepe* dne stř 20.03.2013 21:56, celkem upraveno 1 x.
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
ascentis

#1293 Příspěvek od ascentis »

Další "trapný" dotaz:
Jaký typ konektoru je na motoru z Bety resp. potřebuji protikus na regulátor.
Může někdo mi někdo napsat typ nejlépe i hyperlinkem.
Děkuji.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
Yiira

#1294 Příspěvek od Yiira »

To se tak někdo má - dopolení lítání... Já - do 16-17hod v práci. Hlavně čekám na kámoše, co mi to zalítá a trochu na mě dohlídne při prvních letech. Nechce se mi dělat drahou díru do země :D
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#1295 Příspěvek od pepe* »

ascentis píše:Další "trapný" dotaz:
Jaký typ konektoru je na motoru z Bety resp. potřebuji protikus na regulátor.
Může někdo mi někdo napsat typ nejlépe i hyperlinkem.
Děkuji.

jsou tam tyto nic moc konektory viz. foto, doporučil bych je vyměnit třeba za MP JET Gold 2,5 nebo 3,5

http://www.microparts.cz/market/index.p ... cts_id=996
http://www.microparts.cz/market/index.p ... ts_id=1002

nebo to můžeš připájet bez konektoru na tvrdo, ale napřed vyzkoušet směr otáčení pokud není možnost reverzu na reglu
Přílohy
P1000874.JPG
P1000873.JPG
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#1296 Příspěvek od pepe* »

Yiira píše:To se tak někdo má - dopolení lítání... Já - do 16-17hod v práci. Hlavně čekám na kámoše, co mi to zalítá a trochu na mě dohlídne při prvních letech. Nechce se mi dělat drahou díru do země :D

jo to je na poprve určitě rozumnější
bitovod

#1297 Příspěvek od bitovod »

Pekacek77 píše:Tak Bětce byla kvůli skladnosti na cesty amputována výškovka, seříznut trup, ze sklotextitu vyrobeno lože se závity a nová výškovka z šestky balzy :-)
Nárůstu hmotnosti se nebojím, stejně jsem musel na ocas přidělávat tužkáč jako protiváhu kamery.

Jen bych navrhnul malé vylepšení - ten blimp, co v něm končí drát od výškovky, bych přestěhoval na páku serva, a sem na ocas bych dal vidličku (nebo jen Z ohyb), výhoda bude v tom, že na ocase budeš mít výchylku vždycky jasně danou (tedy pokud si budeš pamatovat, do které dírky na páce ten drát patří :) )). Teď, když demontuješ výškovku, tak se ti nemusí podařit (a asi ani nepodaří) ten drát přitáhnout vždycky ve stejném místě, takže po každé demontáži budeš muset přetrimovat výškovku.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#1298 Příspěvek od Pekacek77 »

Bitovod: Ano, tak to má třeba bráchův Rookie, ale zatím jsem to s tím prkýnkem ani nezalétal, takže když se to osvědčí, hurá do toho ;-)
ascentis

#1299 Příspěvek od ascentis »

Tak jsem začal stavět Betu. Je to pro mne jedno velké objevování. Já stavěl modely z balzy a překližky potahované Modelspanem navíc bez jakékoli elektroinstalace... Narážím na spoustu drobností, na které je lepší se zeptat než postupovat metodou pokus-omyl.
1. Ohledně zpevnění uhlíkem (pásky i tyčku už jsem koupil), ale nevím, jak je lepit (čím) a zda je nějak zapouštět.
2. Jak se vlastně obecně dělá díra do EPP (tedy ne skrz) ale třeba, když bych chtěl zapustit 30 cm dlouhý nosník(uhlík,cokoli)? Co používáte za technologii, nástroje?
3. Pročetl jsem obě Betí fóra od a do z a neudělal jsem si jasný názor na upevnění křídel verze3. Je to řešeno šrouby, ale pochopil jsem z některých příspěvků, že to není uplně super a v případě havárie je spíš ke škodě. Řešil někdo z vás upevnění křídel ve verzi3 magnety? Zajímalo by mne jak to provést, kolik magnetů, jak velkých a kam? Pro předcházející verze je to hezky nafoceno na první stránce tohoto vlákna, ale pro verzi3 se nabízí možnost jiného umístění tedy spíš nutnost.
Díky za vaše názory a rady.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
czpredseda

#1300 Příspěvek od czpredseda »

ascentis píše:1. Ohledně zpevnění uhlíkem (pásky i tyčku už jsem koupil), ale nevím, jak je lepit (čím) a zda je nějak zapouštět.
2. Jak se vlastně obecně dělá díra do EPP (tedy ne skrz) ale třeba, když bych chtěl zapustit 30 cm dlouhý nosník(uhlík,cokoli)? Co používáte za technologii, nástroje?
3. Pročetl jsem obě Betí fóra od a do z a neudělal jsem si jasný názor na upevnění křídel verze3. Je to řešeno šrouby, ale pochopil jsem z některých příspěvků, že to není uplně super a v případě havárie je spíš ke škodě.

1. Ideální je zalepit tavným lepidlem
2. Stačí V drážka skalpelem podle pravítka - šikmo x šikmo tak do hloubky 3-5 mm, do toho trochu tavnýho lepidla a do lepidla zatlačit tyčku - mám to tady na Phoenixu viewtopic.php?f=16&t=51326 je to podobný jako Beta. Já jsem to natřel normálně vynilovou barvou, potom jsem tam zalepil ty uhlíkový tyčky, zalakoval clearshieldem a pak ještě přelepil proužkem samolepící fólie. Funguje to perfektně.
Nicméně do bety není třeba dávat uhlíkový výztuhy nikam, ale dobře to poslouží pro nácvik práce pro další dražší modely.

3. křídla nech, jak jsou a změnu začni řešit až to bude úplně na cucky. Já ty čepy vyrazil snad 10x ale pořád to jde slepovat. Jednoduše se to přerazí, tak to slepíš, nějakýma magnetama nebo sucháčem bych se nezdržoval :) Protože za chvíli se to naučíš a už padat nebudeš.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#1301 Příspěvek od Bartn »

Mám Easy Star, je to podobný model jako Beta. Pro spojení křídel jsem použil magnety z vyřazených harddisků. Na křídla po vyříznutí potřebných plošek jsem vlepil 2 páry demontovaných magnetů. Lze lepit Uhu Porem. Ještě se mě nestalo, abych po přistání měl křídla uvolněna.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#1302 Příspěvek od Pekacek77 »

Zálet Bety s dřevěným zadkem :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e-BnTYP4g5Y[/youtube]
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1303 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pekacek77 píše:Zálet Bety s dřevěným zadkem :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e-BnTYP4g5Y[/youtube]

Super, lítá to lépe nebo huře než s originální?
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#1304 Příspěvek od Pekacek77 »

No myslím, že křídlo má teď vůdči výškovce o trochu menší úhel náběhu, takže se mi to tolik nevzpíná při letu na plný plyn :)
kimosak

#1305 Příspěvek od kimosak »

Ahoj,

jsem čerstvým majitelem Bety III (z druhé ruky) a potřeboval bych poradit, nebo nasměrovat. Jednou už jsem s ní lítal a když jsem se dnes s kamarádem vydal podruhé, bohužel po zapojení baterky na nic nereaguje a motor pípá. Abych to upřesnil po zapojení baterie (hnou se serva) pípne dvakrát (standartně) pak ale začne pípat ve vteřinových intervalech a nereaguje na vysílač. :( Zkoušel jsem párování vysílače a přijímače dle webu http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=46769 (v návodu mám psanou pouze verzi pro typ 2, ale na přijímači není SN-typ 1?) Párování se zdá jako úspěšné pokud jedu podle návodu pro "typ 2" (párování pro přijímač typu 1 mi nejde - dioda stále rychle bliká a nezačne svítit). Pípání ovšem neustáva a Beta na nic nereaguje. S plynem a trimem jsem zkoušel hýbat - bez výsledku. Baterie jsou v pořádku (zkoušeno s jinýma). Budu vděčný za jakoukoliv radu. Ještě dodám, že po připojení baterky k reglu, nesvítí dioda na přijímači, je to OK? Případně to znamená, že není přijímač spárovaný?
Snad jsem to popsal trochu srozumitelně :)

Děkuju martin
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“