Sab goblin 700
Re: Sab goblin 700
Remen je to Gates PawerGrip GT3 (240 3MGT)
Šířka je 13mm jestli se nepletu.
Šířka je 13mm jestli se nepletu.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Nevím proč tam točí takový nesmysl na hlavě, když letí jen pohodové obraty.
1800 ot/min by mu bohatě stačilo
1800 ot/min by mu bohatě stačilo
bavarianDemon 3X a 3SX
Já tohle lítám taky, víc neumím a točím nějakých 1740ot. Ale když tam máš takovou výbavu, tak je to asi cool když je to pořádně roztočený.
Allesak píše:Já tohle lítám taky, víc neumím a točím nějakých 1740ot. Ale když tam máš takovou výbavu, tak je to asi cool když je to pořádně roztočený.
Aha. Tak to točím sakra málo. Měl bych se asi zamyslet
bavarianDemon 3X a 3SX
Dotaz, kuličky na pákách serv mají být dle manuálu 16-18mm od osy otáčení. Mám to dát teda 16, nebo 18mm?
-
BORN_TO_GRILL
Sab goblin 700
Dej to tak,aby jsi měl páku serva kolmou na táhlo,když máš táhla nacvaknuté jak v desce cykliky, tak na servech. Informace 16-18mm zohledňuje rozdílné umistění výstupních hřídelů u různých serv(TORQ,Futaba,Anderson,...).
Jinak řečeno kulička čepu na páce by měla být na stejném poloměru (stejně daleko od hlavní hřídele), jako kulička na desce cykliky;)
Jinak řečeno kulička čepu na páce by měla být na stejném poloměru (stejně daleko od hlavní hřídele), jako kulička na desce cykliky;)
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
Futaba T14SG
Je to jen moje myšlenka, nejsem si tím jistý. Není to spíš o páce a dráze chodu cykliky než o kolmosti táhla na páku serva? Čím bude kulička dál na páce od serva, tím bude mít cyklika větší rozsah pohybu. Těch 16-18mm je si myslím údaj výrobce ke správnému pohybu cykliky.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Taky, ano i ten rozsah jakoby zvětšíš a bezpádlu ubereš na shonposti rozlišení. Ale je tam ještě jeden důvod. V té nule se to drží kolmo pro to, že se jakoby tak trošku zbavíš nelinearity chodu. Jelikož to chodí po kruřnici a jejím nějakém výseku. A nechodí to jakoby po obou stejných částech kružnice.
Ono aby to bylo jakoby úúúúplně správně tak bys musel vystihnout moment polohy desky cykliky ( vlastně kolektivu ) při visení vrtulníku. To zvolit jako referenční bod, a od toho tahat kolmosti táhel k pákám serv. Ale tohle asi neklapne
A jelikož se s 3D akrobatickým vrtulníkem nevisí, tak se ta kolmost váže právě k nulovému kolektivu. A jsou jakoby na svém. Jediná kdo jsou tady na tom biti, jsou maketáři. No ale jsem ve vlákně o goblize. 
Ono aby to bylo jakoby úúúúplně správně tak bys musel vystihnout moment polohy desky cykliky ( vlastně kolektivu ) při visení vrtulníku. To zvolit jako referenční bod, a od toho tahat kolmosti táhel k pákám serv. Ale tohle asi neklapne
16 nebo 18 mm je uz dost velky rozdil v mechanickem zisku. Takze delku paky dle toho, aby na bezpadlu byly rozumne zisky.
(ja osobne s tim laboroval hromady tydnu Brain+Agile+333Hz a rychla serva)
(ja osobne s tim laboroval hromady tydnu Brain+Agile+333Hz a rychla serva)
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Cim delsí chod bude mít náhon desky cikliky, tím lépe se se vším dolmluvíš. A je jedno jestli se bavíme o vrtulce a nebo o cyklice. To jemné rozlišení je potřeba všude. Ale zase klade nároky na vybavení.
OPR píše:Cim delsí chod bude mít náhon desky cikliky, tím lépe se se vším dolmluvíš. A je jedno jestli se bavíme o vrtulce a nebo o cyklice. To jemné rozlišení je potřeba všude. Ale zase klade nároky na vybavení.
Nesouhlasím s tebou Ondro!
bavarianDemon 3X a 3SX
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
No, to můžeš
Pokud nesouhlasíš asi by to chtělo vysvětlit.
OPR píše:No, to můžešPokud nesouhlasíš asi by to chtělo vysvětlit.
Delší páka na servu = větší zátěž a tím pádem velký vliv na centrování a celkový chod při zátěži. Je tedy vhodné zvolit takovou délku páky na servu, co zvládne servo při zachování přesnosti a rychlosti při zátěži.
Dále FBL předpokládá nějakou přesnost chodu serva a příliš malá, nebo příliš velká není to nejvhodnější.
Vždy je nejlepší najít vhodnou a hlavně vyváženou kombinace naprosto všeho. Všeho moc škodí
Proto tvrzení "čím delší páky, tím lépe" nemohu souhlasit.
bavarianDemon 3X a 3SX
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi se mnou souhlasil, ani o tom nevíš.
A ještě že jsi to vysvětlil. Páč jsme aspoň zjistili ( pro mne nic novýho ), že jsem to zase pěkně posral.
Tady je totiž pár rozporů. Moje chyba.

OPR píše: Cim delsí chod bude mít náhon desky cikliky, tím lépe se se vším dolmluvíš. A je jedno jestli se bavíme o vrtulce a nebo o cyklice. To jemné rozlišení je potřeba všude. Ale zase klade nároky na vybavení.
Tady je totiž pár rozporů. Moje chyba.