F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Toto je přesně problém i originální naprosto nevhodné zadní vrtule, kvůli níž hoří zadní motorek, bohužel už to mám překopané na stříďáky, tak nemohu odzkoušet přesný rozměr nějaké náhradní, ale odhadem by to vyřešila klasická SF vrtule rozměru 7/3", trochu přistřižená, aby nebrousila o zem, možná i 6/3, tak jak je, 3x 5/3 prý to ještě nezvládne otáčkami, někdo to tu zkoušel. Chlazení motorku pomůže jen nepatrně, je potřeba snížit příkon a to by se kloudnou vrtulí mělo podařit. Tomu, aby uvnitř uhořely chatrné uhlíky s minikomutátorem žádné chlazení nepomůže, tam se nemá jak projevit. Bohužel výrobce kompenzuje levnou helikoptéru drahými nedokonalými náhr. díly, takže si na svou tržbu stejně přijde a mám pocit, že není v jeho zájmu to dotáhnout k dokonalosti. Už to mohl dávno udělat, na netu je spousta vylepšení, ale proč si kakat do vlastního hnízda. Je to jen můj názor, ale na nás si nepřijde. 
sirtomas píše:Ahoj. Tak mám hotov zadní stříďák. Nutno podotknout, že bez pomoci Itala s přeprogramováním reglu bych se na to jen chodil koukat. Takže ještě jednou díky všem co pomohli radou a pomocnou rukou. Takže jen pár posledních fotek před doladěním cykliky.
Ať to lítá
Pozor, na fotkách je vidět, že jsem namontoval zadní vrtulku obráceně. Takže takhle ne. Potřebuje tak mnohem větší otáčky. Ti kdo lítají vědí, ti kdo se teprve učí (jako já) dají na rady
Móóóc pěkná práce,ještě jednou KLOBOUK DOLŮ.Doufám,že to taky dobře lítá.Lítá to aspoň jako na mých videích z 24.11.2013 nebo ještě líp,má to rychlé reakce? Jsou nějaké problémy?Napiš zážitky z lítání,jak se to chová,pochlub se,natoč videa.
Taky jsem zvědavý, co to bude po tuningu dělat.
Ahoj. Už skončily svátky, tak už není moc času a zase do práce
K tomu jak to lítá. Musí přiznat, že jsem si moc nezalítal. Vypadá to, že koupit set na hlavní stříďák nebyla moc dobrá volba.
http://www.banggood.com/Wholesale-MJX-F ... 68310.html
Nevím jak z čech, ale u tohoto návod nebyl. Po vyzkoušení všech možných zde popsaných postupů nastavení regulátoru s vysílačem jsem dosáhl maximálního rozsahu plynu od cca 4% do 54% a o plynulosti nárůstu otáček se vůbec nedá mluvit. A myslím, že z toho motoru nedostanu zdaleka maximum. Uvidím až přijde normální regl. Doufám, že to je v něm. Co se týče letových vlastností tak ani před úpravou to nebylo špatný,(pružinky na cyklice) ale s tím flybarem je to trochu divočejší. Rychlejší reakce jsou zřejmé, ještě nevím co udělá vítr. Zadní motor bez problémů a myslím, že Ital tu vrtuli trefil přesně. Takže až doladím výkon dám vědět. Jestli má někdo fintu jak na ten jejich regl, napište. Třeba je to jen v rukou.
Ať to lítá
http://www.banggood.com/Wholesale-MJX-F ... 68310.html
Nevím jak z čech, ale u tohoto návod nebyl. Po vyzkoušení všech možných zde popsaných postupů nastavení regulátoru s vysílačem jsem dosáhl maximálního rozsahu plynu od cca 4% do 54% a o plynulosti nárůstu otáček se vůbec nedá mluvit. A myslím, že z toho motoru nedostanu zdaleka maximum. Uvidím až přijde normální regl. Doufám, že to je v něm. Co se týče letových vlastností tak ani před úpravou to nebylo špatný,(pružinky na cyklice) ale s tím flybarem je to trochu divočejší. Rychlejší reakce jsou zřejmé, ještě nevím co udělá vítr. Zadní motor bez problémů a myslím, že Ital tu vrtuli trefil přesně. Takže až doladím výkon dám vědět. Jestli má někdo fintu jak na ten jejich regl, napište. Třeba je to jen v rukou.
Ať to lítá
hele asi bbej dotaz....jen tak pro zajimavost......slo by vlozit elektorniku z F-45 s upgrate na oba stridaky do nejaky vetsi heliny vel.treba 500?Samo by byli jine motory a regulatory......ale esi by to elektronika ustala?
samo by se nepouzival u te velke heli zadni pohon kardanem nebo reminkem ale byl by tam ten strid motor+vrtulka......
jakej mate na to nazor?
samo by se nepouzival u te velke heli zadni pohon kardanem nebo reminkem ale byl by tam ten strid motor+vrtulka......
jakej mate na to nazor?
Asi jako se snažit nacpat motor z Trabanta do Porsche, taky by to nějak fungovalo. 
Jsem zpet .... dnes dosel naprosto necekane balicek z ciny .... adruino nano v3.0
Prvotni nadseni z flashnuti samotneho adruina a nalezeni ovladacu, ktere jsem marne pred nekolika mesici pri pokusech o nejakou komunikaci silabs cipu na PLUSHcku (emulator COM portu na USB zarizeni) hledal. Vystridalo trochu zklamani pri samotnem pokusu flashnuti regulatoru ..... no nemam ve zvyku prohlizet detailne prilozena fota (moje chyba) ... nakonec vyreseno prave tema obrazkama kde je vsude Multiple ESC Mode na default (nikoli tail nebo cokoliv jineho!!!!!) http://www.olliw.eu/uploads/blhelitool- ... -01-wp.jpg
Jak to s tim bude litat netusim .. prozatim flashnute a pripravene na kompletaci ....
Takze timto dekuji uzivateli zacatecnik, ktery na strane 66 dal vsechny potrebne odkazy na uspesne flashnuti regulatoru. Dale bych chtel upozornit ze letovani regulatoru neni prilis dobre, nebot je to preci jenom titerna vec. Obycejny kolicek a jakykoliv spendlik prekvapive dobre poslouzi (Proste se zapichne (od oka nebo pokud mate dobre meridlo) ten spendlik a ucvakne se cca centimetr pak se k nemu priletuje dratek a takhle se to udela 3x (pro ty 3 signaly od programatoru) a nakonec se to cele zalepi nejjednoduseji tavnou pistolkou, aby se nahodou kontakty nespojily a je to ... do 10ti minut hotove a naprsto spolehlive reseni (kolicek samozrejme musime rozdelt predtim a pote co je zafixovano a zalepeno zase dat dohromady...)
PS: Jak rikam nikde jsem nenasel ten com port emulator, ovladac k tomu adruinu jsem taky po pulhodine hledani vzdal .... vse je soucasti necekane toho zipu z odkazu na strance 66 ... a uplne nejprekvapivejsi zjisteni je ... nejspis vubec ten adruino neni nutny ... staci i ten muj puvodni programator na atmely o kterem jsem tu uz nekde psal.. v nastaveni toho programu AvrBurnTool je totiz take (USBasp) ... nezkousel jsem, nebot ho jiz pouzivam pro vlastni projekty na atmely ... ale predpokladam ze to funguje, ale nikdo to nikde na netu nezminuje a samozrejme ze tento programator se da sehnat na rozdil od toho nano adruina(11dolaru) z DX tusim za 4,5 dolaru ....nasel jsem ho i levneji ... a maji ho i na HK..
Prvotni nadseni z flashnuti samotneho adruina a nalezeni ovladacu, ktere jsem marne pred nekolika mesici pri pokusech o nejakou komunikaci silabs cipu na PLUSHcku (emulator COM portu na USB zarizeni) hledal. Vystridalo trochu zklamani pri samotnem pokusu flashnuti regulatoru ..... no nemam ve zvyku prohlizet detailne prilozena fota (moje chyba) ... nakonec vyreseno prave tema obrazkama kde je vsude Multiple ESC Mode na default (nikoli tail nebo cokoliv jineho!!!!!) http://www.olliw.eu/uploads/blhelitool- ... -01-wp.jpg
Jak to s tim bude litat netusim .. prozatim flashnute a pripravene na kompletaci ....
Takze timto dekuji uzivateli zacatecnik, ktery na strane 66 dal vsechny potrebne odkazy na uspesne flashnuti regulatoru. Dale bych chtel upozornit ze letovani regulatoru neni prilis dobre, nebot je to preci jenom titerna vec. Obycejny kolicek a jakykoliv spendlik prekvapive dobre poslouzi (Proste se zapichne (od oka nebo pokud mate dobre meridlo) ten spendlik a ucvakne se cca centimetr pak se k nemu priletuje dratek a takhle se to udela 3x (pro ty 3 signaly od programatoru) a nakonec se to cele zalepi nejjednoduseji tavnou pistolkou, aby se nahodou kontakty nespojily a je to ... do 10ti minut hotove a naprsto spolehlive reseni (kolicek samozrejme musime rozdelt predtim a pote co je zafixovano a zalepeno zase dat dohromady...)
PS: Jak rikam nikde jsem nenasel ten com port emulator, ovladac k tomu adruinu jsem taky po pulhodine hledani vzdal .... vse je soucasti necekane toho zipu z odkazu na strance 66 ... a uplne nejprekvapivejsi zjisteni je ... nejspis vubec ten adruino neni nutny ... staci i ten muj puvodni programator na atmely o kterem jsem tu uz nekde psal.. v nastaveni toho programu AvrBurnTool je totiz take (USBasp) ... nezkousel jsem, nebot ho jiz pouzivam pro vlastni projekty na atmely ... ale predpokladam ze to funguje, ale nikdo to nikde na netu nezminuje a samozrejme ze tento programator se da sehnat na rozdil od toho nano adruina(11dolaru) z DX tusim za 4,5 dolaru ....nasel jsem ho i levneji ... a maji ho i na HK..
Dobrý den, jsem tady úplně nový a chtěl bych se optat. Mám vrtulník F-45, zkušenosti mám pouze s tří kanálem. F-45 byl dárek od ženy, ale mám problém s provozem, ať zkouším jak chci, ale s heli se nedá létat. Nejde vy trimovat a unáší se na pravou stranu přetáčí se ocasní vrtule, nelze nic vy trimovat. Tímto vás chci poprosit o radu, jestli nemáte někdo zkušenosti s těmito problémy. Předem děkuji
Ahoj. Pro začátek je důležité vědět jak všechno nastavit bez trimů. Jestli k tomu nemáš český návod, tak ho posílám. Se zadkem nevím, leda by nefugovalo gyro.
- Přílohy
-
- český návod F645.pdf
- (1.23 MiB) Staženo 120 x
Děkuji za návod.Manželka si chudák dala tu práci a vše přeložila podle té knížky. Vše sem už zkusil a stále nic.Asi ho prodám na náhradní díly.Opravdu mě to sklamalo.
A nebo pokud by bylo možné někam přijet rád bych přijel a nechal si vše nastavit ja apsolutně nerozumím té cyklice 
Pokud je to koupené zde a někde poblíž, je dobré si to nechat předvést od prodavače, pokud nebude makat, tak jak má, vrátit, nebo vyměnit.
To jsem chtěl mám záručák ale fakturu o zaplacení bohužél žena vyhodila.Tak to vypadá že opravdu skončí u někoho na díly
Koupila ho v RC Raráškov přes net 
Máš kliku, že je tam levná, u RC Kingu stojí 2x tolik, nenašel jsem, odkud jsi, pokud by to bylo poblíž HK, mrknul bych se na to.