Heli HK-450 z HC

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno

Co si o téhle heli myslíte?

Anketa končí za ned 15.02.2009 11:22

Nepovedený klon
2
13%
Jako vše ostatní,za málo peněz málo muziky
14
88%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
Zbynass1

#1336 Příspěvek od Zbynass1 »

Kenny: je fakt že tohle jsem nikde nevyčetl, ale jak říkáš ty taky jsem párkrát pošteloval stopu a pak jsem z nějakého důvodu měřil úhly, v nule oba stejně a v maximu byl rozdíl cca 1,5 stupně, tak jsem začal přemýšlet proč a zjistil jsem že mám ty táhla každé jinak dlouhé i na těch pákách bylo vidět že je každá trochu jinak. Když jsme se snažil přiblížit k tomu aby byl vždý pár pák stejně dlouhý tak se ten rozdíl v maximálním + zmenšoval. Na vysvětlenou bych řekl že to má souvislost s tím jaký ůhel svírá táhlo s pákou, je to jako na servu, když je páka kolmo na táhlo tak je je při výchylce X stupňů dráha páky nejdelší možná když třeba svírá páka s táhlem 45 stupňů tak při stejné výchylce serva X už je dráha páky o něco kratší...
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#1337 Příspěvek od Kenny McCormick »

Znie to logicky, kurnik, musim to vsetko prekontrolovat...
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1338 Příspěvek od Bizon »

Já jsem to vyřešil tak že jsem koupil tyhle ball-linky z Rexe 450 PRO: http://www.telink.eu/cz-detail-101023-4 ... k-a-b.html

Délka je pevná, takže se jen našteluje stopa táhlama co jdou od desky cykliky a je jistota že je hlava nastavená dobře...
Kenny McCormick

#1339 Příspěvek od Kenny McCormick »

To je dobra rada. Naco su tam tie dlhsie? Na padla?

Alebo to stelovat len spodnymi tiahlami, aby sa to neposunulo.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#1340 Příspěvek od AdamProg »

Zbynass1 ma s delkamy tahel pravdu. Tahla by meli byt pokud mozno co nejvic stejne dlouha (idelane stejne, pokud je mechanika dobre nastavena a pokud listy jsou dostatecne kvalitni). Tahla by se meli nejprve nastavit na stejnou delku a pak nastavit 0(stelovat tahla v paru) a po jednom tahlu pouze pokud je rozhozena stopa.

Kenny McCormick: Listy sou rizene jednak na primo od desky cykliky, a jednak je knim primixovana padlovacka (stabilizace Hillary-Bell). Takze rozdil v tahlech je, jednak v jinem pomeru prepakovani(ugripu je vetsi citlivost), ale hlavne v tom ze dlouhe tahlo je pred zmixovanim s padlovackou a kratke je uz zmixovanej vysledek. Pokud bychom padla brali jako regulator( u = fR(w-y)), tak dlouhe tahlo bude "pozadovana velicina w"(trochu diskutabilni) a kratke tahlo bude akcni velicina u, y berme jako stav helikoptery(sily ktere ovlinuji padlovacku).

Tak dost teorie, ovlivneni stabilazace, tak malymi zmenamy na tahlech, jsou minimalni, takze to nema cenu se do toho zamotavat.

Jen sem chtel rici, ze pokud by ty tahla meli uplne linaarni prevody, tak by ta stejnost tahel nebyla az tak nutna, ale bohuzel ty tahla nemaji stejne paky a stalou kolmost atd. takze by se pak ta stopa pri ruznych zaberech rozhazovala.
tomik33

#1341 Příspěvek od tomik33 »

Angusss píše:
dracekvo píše:ja bral posledni. I 5 ml flasticka je drazsi, nez odnej. Ale kdyz se podivate na jeho ostatni aukce, tak tam toho ma vice. I kdyz jine druhy.

On jede nějak ve velkém, takže bude mít loktite 243 ikdyž zrovna není vystavená aukce. Stačí mu napsat.

BTW: Dnes jsem si byl vyzvednout šroubky u www.sroubysoukup.cz a jsou to přesně ony, jsou kvalitní a klasický imbus 1,5mm. Zabaleno do pytlíčků a ty jsou popsané velikostí šroubků, za 80šroubků 96,-.
Všem doporučuji

ale M2 imbusy jsem neobjevil, vše má až od M3 :(
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
Hali
Kontaktovat uživatele:

#1342 Příspěvek od Hali »

Zbynass1 píše:Hali: tady je všechno na videu a polopaticky tak, že to pochopí i lajk akorát se člověk musí zaregistrovat na forum.

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=41692

Jinak základ je: páky serv v rovině, táhlama dorovnat desku do roviny, vyzkoušet max. plus a minus kolektivu a doladit délku táhel nahoře se kompenzátor tak nějak skoro dotkne domku a dole se nesmí níc potkat při plných výchylkách cykliky, pak, doladíš táhla co jsou na rámečku padel tak aby byly pádla - rámaček rovně a vlastně ty táhla musí být naprosto stejně dlouhé, pak si na radiu nastavíš kolektiv do nuly a sešteluješ úhel náběhu listů na nulu, máš dvě možnosti, krátkým táhlem přímo u gripu nebo dlouhým od desky, jedno otočení dlouhým táhlem od desky znamená půl otočení horním táhlem tzn. nahrubo se to nastaví u gripu jemně tím delším táhlem, je třeba dát bacha abys oba dva listy ladil tak nějk stejným způsobem, protože když u jednoho listu otočíš dvakrát krátkým táhlem a u druhého čtyřikrát dlouhým tak budeš mít sice oba listy v nule, ale změní se poměr mixování a když pak potáhneš za kolektiv tak budeš mít na listrech rozdílny ůhel, jednoduše délky táhel by měly být na obou stranách zase stejné a ty páky co jsou proti sobě uvnitř rámečku padel by měly mít stejný sklon ať už v nule nebo v max. plusu či mínusu.

Ty videa sem videl, ale bohuzel moje anglictina neni n atakove urovni abych mu rozumel co rika.

Jinak zbynass diky presne tohle sem hledal.
[url=http://www.spotreby.cz/honda-civic-d15z8-84-kw-0-hp-a4070/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_4070.gif[/img][/url]
Mikelo

#1343 Příspěvek od Mikelo »

U Soukupa mají i imbusy M2. Třeba umět hledat. Mají tam skoro všechno, jinde už spojovací materiál ani nekupuji. Vyplatí se kupovat po sto kusech, kromě specialitek, které jsou drahé.
Kubajz

#1344 Příspěvek od Kubajz »

Zdarec chlapy :wink:
Je lepší vzít http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh ... copter_Kit a dovybavit ho "modrým" upgradem, nebo http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh ... copter_Kit sžít se sním a později dokupovat upgrade rovnou na T-Rexe??
Angusss

#1345 Příspěvek od Angusss »

Ahoj všem, rád bych Vás požádal o radu.
Právě jsem sestavil HK450 a vložil serva, ale při vodorovných pacičkách serv mám kolektiv (snad se to tak jmenuje :) ) stejně nahlý k jedné straně.
Je možné zkrátit jednu pacičku, abych ho vyrovnal?
Druhá věc je, že servo na straně, které je více dole a má delší pacičku, se při vychýlení na max možná bude dotýkat kola náhonu. Bohužel nemám zatím RC, abych to mohl vyzkoušet, ale od pohledu bych řekl, že tam může dojet. Jak tohle řešít? Zkrátit obě dvě pacičky k servům?

Tady jsou 3 fota

http://angusss.rajce.idnes.cz/nastenka/#DSC_8832.jpg
Angusss

#1346 Příspěvek od Angusss »

Kubajz píše:Zdarec chlapy :wink:
Je lepší vzít http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh ... copter_Kit a dovybavit ho "modrým" upgradem, nebo http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh ... copter_Kit sžít se sním a později dokupovat upgrade rovnou na T-Rexe??

Ten rozdíl v ceně je nepatrný, já osobně bych zvolil kov :)
Také jsem chtěl plast + upgrade, ale nakonec mi přišel kov za cenu plastu tak jsem měl štěstí
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#1347 Příspěvek od Bizon »

to Kubajz: Vem kov, a nebudeš skoro muset postupně nakupovat Rexácké díly. I když ten plast rozhodně není špatný, naučil jsem se s ním lítat protože jsem se nebál (crashe jsou celkem levné) a na kov jsem přezbrojil až teď když už mám aspoň trochu jistotu a vím jak vrtulník složit pořádně...

To Angus: Jestli ještě nemáš RC soupravu tak to zatím neřeš, z fotek to nevypadá vůbec špatně. Zkracovat páky serv si nech až jako poslední možnost, swashplate skoro určitě naladíš jen délkama táhel...
Kubajz

#1348 Příspěvek od Kubajz »

to Anguss: Tak tomu se říká klika :wink: Já to vidím na ten kovovej, ale zatím čas....
lesar

#1349 Příspěvek od lesar »

vem ten kovovej kit:) je to lepsi investice!!!
Zbynass1

#1350 Příspěvek od Zbynass1 »

HK už se v plastu nevyplácí kupovat, pokud teda nemáte všichni narozky a nepříjde vám kovová verze. Ten modrý elox na upgrade dílech opravdu na letové vlastnosti nemá nejmenší vliv.
nahoru může, dolů musí
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“