Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Jaký je rozdíl ve vrtulích mimo ceny APC 4.75 x 5.5 Elektro a APC 5.5 x 4.5 Speed 400 tlačná. 
Dej tam 6x4, v tohle rozměru není rozdíl mezi setovou vrtulí. Ozkoušeno. Zářezu do trupu se neboj stačí půl cm, spíš to praskne před ocasem. Taky vlastní zkušenost.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
jamesgsf píše:Dej tam 6x4, v tohle rozměru není rozdíl mezi setovou vrtulí. Ozkoušeno. Zářezu do trupu se neboj stačí půl cm, spíš to praskne před ocasem. Taky vlastní zkušenost.
Ono není třeba nic řezat. Stačí rašple nebo smirek a vybrousit malou prohlubeň.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
[quote="mkyral]Ono není třeba nic řezat. Stačí rašple nebo smirek a vybrousit malou prohlubeň.[/quote]
A nebo naplno roztočit motor s vrtulí
Je to vtip...
A nebo naplno roztočit motor s vrtulí
Je to vtip...
OK jdu do toho,s tou setovkou je to fakt nic moc. Ptal jsem se na tu 5,5 /4,5 proto,že někdo tady na foru na ní myslím lítá,ale nechce se mně zase prokousávat celé vlákno
Tak že objednávám APC 6 x 4E electro a motorovkou udělám zářez
Tak že objednávám APC 6 x 4E electro a motorovkou udělám zářez
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem létal s vrtulí 5,5x4,5, bylo to krapet lepší než s origo 5x4. Výkon se mi zlepšil spíš výměnou reglu a posléze ještě víc výměnou motoru, vrtuli mám teď 6x4 a motor (D2826-6 2200kV) jsem podložil, takže netřeba řezat trup.
Prvně jsem taky lítal na 5,5x4,5 , proti origo trochu lepší,ted jsem tam dal 6x4 ,vybrousil žlábek a je to zase lepší,větší tah. Motor i regl. zatím originál, udělal jsem na čumáku 2 průduchy aby se regl trochu větral.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Ano dneska jsem koukal na Betku naloženou FPVčkem a osazenou 6x4 a prostě jsem jenom
jak pěkně stoupala ,fakt jsem čuměl.
Tak druhé létání skončilo neslavně pádem bětky na čumák. Bohužel na betonovou přistávací plochu. Minulý týden jsem moc nezalítal, foukal vítr ale zalétl mi ji kamarád. Tentokrát už jsem se cítil a bohužel se přecenil. Chvíli jsem kroužil a pak přistál měkce do trávy, podruhé už to nevyšlo a už jsem ji nestačil zvednout. No nic, čumák spravím jako nejeden tady na foru. Baterka byla taky docela nabouraná, ale přežila zdá se být v pohodě. Horší je, že zřejmě odešlo něco na elektronice, servo výškovky vrčí nehezky a cvaká v něm, servo směrovky se netočí a bzučí a na regulátoru na tom šedém kondenzátoru (nebo co to je, v elektronice se nevyznám) se po několika vteřinách nedá udržet prst jak se hřeje. Měli byste nějakou radu krom toho, že mám letadlo odnest do popelnice a věnovat se třeba čtení románů? Ještě dotaz - na opravu pokřiveného a naprasklého čumáku je lepší použít páru do 70°C nebo fén či horkovzdušnou pistoli? Díky
Já bych srovnání EPP částí řešil koupelí v horké vodě. K elektronice Ti nic neporadím, poznám akorát vylámaný zuby na převodech serva, je pravděpodobné, že pokud to byla velká rána tak to mohou převody být.
Pokud ti ten elit hřeje tak je to špatně. Může mýt zkrat a taky ti může odrovnat baterku nebo přijímač. musel bys změřit napájení serv a přijímače
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
Yiira píše:Tak druhé létání skončilo neslavně pádem bětky na čumák. Bohužel na betonovou přistávací plochu. Minulý týden jsem moc nezalítal, foukal vítr ale zalétl mi ji kamarád. Tentokrát už jsem se cítil a bohužel se přecenil. Chvíli jsem kroužil a pak přistál měkce do trávy, podruhé už to nevyšlo a už jsem ji nestačil zvednout. No nic, čumák spravím jako nejeden tady na foru. Baterka byla taky docela nabouraná, ale přežila zdá se být v pohodě. Horší je, že zřejmě odešlo něco na elektronice, servo výškovky vrčí nehezky a cvaká v něm, servo směrovky se netočí a bzučí a na regulátoru na tom šedém kondenzátoru (nebo co to je, v elektronice se nevyznám) se po několika vteřinách nedá udržet prst jak se hřeje. Měli byste nějakou radu krom toho, že mám letadlo odnest do popelnice a věnovat se třeba čtení románů? Ještě dotaz - na opravu pokřiveného a naprasklého čumáku je lepší použít páru do 70°C nebo fén či horkovzdušnou pistoli? Díky
baterku bych pro jistotu pár dní pohlídal a hlavně uložil na nějakým bezpečným místě. Serva vypadají na vylámaný převody, pokud tam máš ty setový tak bych je rovnou vyhodil, stejně by dřív nebo později odešly.
U reglu těžko říct. Co motor? Přežil, neohla se hřídel? Na pokřivenej čumák určitě horkou vodu.
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
Čumák už je srovnanej, to byla celkem hračka, sice sem se úplně nevyhnul husí kůži ale s olepením celého předku skelnou páskou to vypadá vcelku obstojně. Jdu zalepit nové lišty do předku trupu a ty serva a regulátor nechám zítra prohlídnout kamaráda co s tím má velké zkušenosti. Baterku jsem zkušebně dobil a nevypadá, že by s ní něco bylo. Motor vůbec v kontaktu se zemí nebyl, je v pohodě. Poradíte mi jaká případně nová serva?
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
HXT 900 z hobbykingu
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
husí kůži vyhladit třeba polívkovou lžící
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO