Filip 600-větroňová akrobacie

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Filip 600-větroňová akrobacie

#136 Příspěvek od Doktor »

Toman píše: Nevím jestli křídla mají tu torzní skříň nebo ne, protože to nepoznám
Nemají!
Toman píše:... a jinak nevím jestli to bude vhodný éro, jestli mě to teda někam posune nebo ne, velikostně určitě ne, když Tulix je taky dvoumetrovka.
Posune tě to minimálně k tomu, že budeš mít model který létá (narozdíl od tebou zatím zamýšlených kuličkoidních maketových 2m /sorry za ten výraz/ jebek).

Motor tam vidim nějakej MIG AC 400? To žádná sláva asi nebude. Když koukam na ty fotky, tak mi příde že je to stavěné ještě na NiXX aku která se zasouvá nad servama pod křídlo. Zda půjde využít toto uložení aku při použití aku LiPol netušim. S tim "chcípákem" MIG 400 to rozhodně ale na těžiště nedostaneš!
Model vypadá zachovale, ale počítej s tím, že budeš muset možná všechno "kuchnout" ven kvůli aku LiPol. Navíc je ten motor pro tohle asi nepoužitelnej jak výkonem, tak hmotností.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Toman »

No co vím, tak to lítalo na Lipolky, a ten motor je cca rok starej, snad by tam nikdo v dnešní době nekoupil, to co píšeš ne?

Nikdo více se mi nevyjádří?
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Lindbergh »

Já měl Filipy 2. (teda skoro dva) Tento (ale s torzní skříní) i Sport. Tento je naprosto nanic. Ten s tou torzní skříní byl alespoň do termiky, ten Sport s pevnejma křídlama byl na blbnutí.
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=1226
Ovšem pozor! V žádném případě Filipa nezatracuji a proč??? Z Filipa600 můžeš mít totiž stejně jako já naprosto luxusní stroj v tomto:
Pořídíš si Filipa600 (né však s těmito starými křídli bez torzní skříně, ale ty s torzní skříní!!!) Toho Filipa600 budeš mít do termiky a parádně si s ním v termice zalétáš. Lítalo to fakt pěkně. A na blbnutí si pořídíš JEN křídla Sport a budeš je JEN nasazovat když si budeš chtít zablbnout. Já je tenkrát sehnal přímo od výrobce za litr. V tomto okamžiku máš "projekt" který jsem si já sám nazval MINIMAX. Minimální náklady, maximální požitek. :D Jedno éro - dvoje křídla. Z tohodle by šel použít jen trup, ale motor je nanic. S tím si nezablbneš, takže žádnej projekt ... prostě naprd.
Nyní mám na blbnutí Minicorado, také možno vidět u mě v galerii a už bych nic jiného na blbnutí nechtěl. To je však poněkud jiná liga. Komplet uhlík a motorizace ála Dalibor. :lol:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Toman
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Toman »

Díky za odpověď.

Takže tenhle model co jsem semka dával odkaz je naprosto k ničemu?

Jojo, to sem i na tom Filipovi líbí, že se dají sehnat ty křídla a mám vlastně dvě letadla za cenu jednoho, to je docela dobře výhodné. A vidím, že i praxi to funguje :)
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Lindbergh »

No takhle ... k ničemu ... :lol: Podle mého názoru NE k tomu, aby to splnilo tvé očekávání. Viděl bych to tak dobré pro důchodce na honění termiky, ale na blbnutí...? Ani omylem. :( A hlavně, jelikož jsem tento model měl, tak bez tý torzní skříně stačí opravdu velmi málo a ty křídla se tě rozprsknou na prach :? Takže pokud chceš opravdu pěkný model, který tě někam posune a nechceš zrovna vrazit 15-20 litrů do vyššího levelu, klidně si toho Filipa600 pořiď, já se s ním vyblbnul fakt hodně a k plné spokojenosti. S tím osazením co jsem v něm měl (mrkni na to mé RCalbum) to letělo raketově nahoru. Pokud jsem s ním chtěl lítat na svahu (a že tam fakt lítal parádně) blbnul jsem tam s křídlama Sport, pokud jsem si chtěl zahonit termiku, měl jsem tam ty červené křídla ála klasika-ale s torzní skříní!!!

Fakt tě doporučuju koupit si nový model, osadit ho kvalitníma věcma, dokoupit křídla Sport a uvidíš jak s tím budeš spokojenej. Na tom se prostě prodělat nedá. :wink:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Doktor »

Toman píše:No co vím, tak to lítalo na Lipolky, a ten motor je cca rok starej, snad by tam nikdo v dnešní době nekoupil, to co píšeš ne?

Že to lítalo opravdu na Lipolky je klidně možný. S tim Migem 400 to létalo nebo je k tomu jen přiložen? Hádam že je jen přiložen. Jinak by byl namontovanej. Myslim že s 70g motorkem nemáš šanci dostat Filipa na těžiště.
Já sem Filipem 600 začínal svoji "elektrokariéru" samozřejmě s ss pohonem. Letovku to mělo jestli si dobře vzpomínám asi 1450g. Na pohodové polétání ty křídla bez torzky si myslim bohatě stačí. Navíc v době LiPol a brushless pohonů vyjde letovka daleko nižší a o to méně bude konstrukce namáhána.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Toman »

No měl by s ním letět, a určitě teda ještě poletí, jsme domluveni na zkušební lety :)

A jinak jaký motor by tam teda měl být, aby to nebylo přehnaný, ale takový optimální?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Doktor »

Já bych tam dneska šoupnul něco velikosti 3536; 2814; 3014 s KV "1000" při aku 3S.

P.S.: Ono pokud se aku povytáhne víc vpřed, tak se to tou LiPolou a s tim Migem možná i vyváží, ale výkonem to bude teda slabota. Letět to ale poletí!
Naposledy upravil(a) Doktor dne čtv 28.02.2013 17:54, celkem upraveno 1 x.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Lindbergh »

Přehnané to není nikdy, limit není výkon ale tak max.váha. :wink: Neboj se výkonu, protože pokud si dokoupíš jako já ty křídla Sport, tak bude výkon fajn. Já přemejšlel na začátku naprosto stejně. Přece to nebudu přemotorovávat, no to je blbost... a nebyla :lol: Nechal jsem se ukecat na silnější motor a myslel si, že to bylo zbytečné, protože stejně budu lítat na půl plynu. S těma termickejma křídlama jsem letěl na menší než plnej výkon asi první 3 lety, pak už to šlo stylem "raketa nahoru, tam honit termiku" .... a s těma křídlama Sport to šlo "raketa nahoru a dej mu za uši!" ... prostě paráda. :wink:
Toman
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Toman »

Takže když nakoupím to co je, za tu cenu...budu si s tím lítat, časem vyměním motor za silnější a dokoupil bych křídla sport, tak by to šlo? :)

A nebyly by to vyhozený peníze? :)

Chci tedka ze začátku termiku, protože potom už na mě čekají větroně, pěkný polomaketky :)

Co všechno dovolí ten Filip s těma sport křídlama? :)
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od TERAZKY »

I bez torzky to na rekreačné lážo-plážo lietanie bude absolútne v pohode. Základ je aby to nebolo skrútené a pod.

Krídla Sport sú vhodné na akro a svahové lietanie. Na rýchlosti pekne hvízdajú - pištia.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Vážka »

Ahojte, přistála mi doma krabice s modelem Filip 600T. Je to krása. :D
Těším se na stavbu.
Už to tu někdo dokumentoval, ale kdyby to někoho zajímalo, tak můžu taky.

Pan Vodínský mi říkal, že trup je kompatibilní, jak s konstrukčním křídlem, tak se sportovním a taky ještě s křídlem z Robina 2400mm.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
ingwarr

#148 Příspěvek od ingwarr »

rád si pozriem ako urobiš šachty na serva, čo by podla mna mal urobiť už vyrobca :wink: ešte mam v pláne "položit" do trupu uhlikový roving a jednu vrstvu sklotextilu až za odtokovku krídla. Po zložený na sucho sa mi zdal už trup "gumený" motorovú prepažku som dal kombinaciu laminat preglejka :)
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Vážka »

Díky za tipy, já ještě přemýšlím, že dám servo výškovky do směrovky, aby to líp chodilo a bez vůlí. Ale výrobce mě odrazoval, že budu muset dovažovat. Tak to zkusím jen na sucho a uvidím, jak bude vycházet těžiště.

Ty bovdeny na serva tam půjdou asi blbě instalovat, ale nějak se s tím poperu. Spíš se bojím, že se mi nepovede doma spájet táhla s mosaznýma koncovkama, mám málo výkonnou pájku, jen 75W. Budu muset zajít ke kamošovi svářečovi.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
tomaasz
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od tomaasz »

Ahoj,

servo výškovky dej určitě dozadu, ohnutý bowden (i přilaminovaný k trupu) způsobuje nepřesný chod výškovky.
Servo směrovky bych snesl i pod křídlem + bowden, ale vzadu je lepší.
Předek trupu vylaminuj všude alespoň 1* 100gr sklo, kolem kabiny a uložění křídla nelméně 3* sklo.
Já mám vzadu 2* servo 9gr, motor 3548/900kv, baterku 2.6Ah 4s, 60A regl a těžiště bez kousku olova 78 mm - hodnota v návodu 70mm je podle mě strašně těžký na čumák.

75W trafopájka stačí na sletování mosazné koncovky s 2mm drátem.

Tomáš
Odpovědět

Zpět na „Větroně“