Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
scaly

#136 Příspěvek od scaly »

no já ten sim zkoušel a prej je to spíš hra než simulator to FMS - grafika na nic takže žádnej požitek z lítání, potom chování vrtulníku mě nepřijde nijak valné, prostě PHOENIX je určitě nejlepší simulátor na vrtulníky
Padouch

#137 Příspěvek od Padouch »

hele chapu ten tuning toho rotoru spravne ze musim ulomit tuhle packu? Obrázek
Obrázek
Obrázek
JM

#138 Příspěvek od JM »

scaly píše:no já ten sim zkoušel a prej je to spíš hra než simulator to FMS - grafika na nic takže žádnej požitek z lítání, potom chování vrtulníku mě nepřijde nijak valné, prostě PHOENIX je určitě nejlepší simulátor na vrtulníky

Tak hlavně-u RC simulátoru nejde v první řadě o grafiku ani o požitek z létání, ale o naučení se ovládání. Grafiku a požitek můžeš najít např. u REAL PC simulátorů letadel a vrtulníků-ovládání a simulace prostředí se velmi blíží realitě, ale zase to nemá téměř nic společného s ovládáním RC modelu...takže tudy ne. To, že je PHOENIX asi nejlepší je sice pravda, ale to nabízíš první ligu za odpovídající peníze. Zatím to vypadá, že ten tazatel Padouch ani neumí zaviset-tj. má zmatek v páčkování, tak bych mu naopak ten FMS doporučil-je zadarmo a je pravda, že s helinama se tam létá opravdu hoooodně snadno-pro pokročilejší je to opravdu k ničemu, ale začátečníkovi dá takhle poslušné chování heliny dost času na to, aby zjistil co která páčka dělá a naučí se orientaci v prostoru. Já bych m doporučil toto: http://www.va-models.com/eshop1/index.p ... cts_id=385 Těch pár stovek za simulátor ve výsledku může ušetřit hezkých pár tisíc :wink: Má to komplet s FMS a tím "vysílačem" se dá ovládat i AFPD-a ten je myslím i na vrtulníky celkem dostačující (ale už placený).
Naposledy upravil(a) JM dne pát 01.05.2009 8:09, celkem upraveno 1 x.
JM

#139 Příspěvek od JM »

Padouch píše:hele chapu ten tuning toho rotoru spravne ze musim ulomit tuhle packu?

Nic neulamuj! Stačí to dát před tu vidličku-lépe řečeno nalevo od té levé packy.
kiny

#140 Příspěvek od kiny »

Přesně..jak říká JM....nic nelámej a cvič a cvič...až s tím praštíš a zničíš hlavní hřídel tak to pak řeš,ale těď to vůbec neřeš a lítej!!..já jsem s tím lítal celou dobu a je to oki!!
Minititan E325,DX6i,Phoenix,Blade MCPX,Gaui 200V2
scaly

#141 Příspěvek od scaly »

j tak to je jasný, ale já jsem u FMS pomalu nepoznal kde začína zem... takže jsem třeba nevědomky do ní vrazil a přitom jsem si myslel že ji mám ještě hodně pod sebou... prostě já nemyslel požitek z létání takový, i když u PHOENIX je dobrá grafika a určitě se na tom učí líp udhadovat ty vzdálenosti než u FMS mě to teda osobně dělalo celkem problém :D proto se učím bez simu, ale na jednorotorák až budu přechazet tak určitě si nějaký pořídím. Teďka si už dvourotory dávám v klidu ale prej je to hafo rozdíl mezi dvourotorem a jedno. :?
off
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od off »

Nejlepší sim na jednorotora je právě Free Spirit :-)) Když ho nebudeš zbytečně tunit a dáš si záležet abys ho pořádně seřídil, tak je hodně stabilní a na získání základních reflexů typu k sobě x od sebe je úplně super. Až to budeš v klidu zvládat, tak začni s tuněním včetně přesouvání táhel - zvyšuješ si tím laťku. Havárie samozřejmě budou, ale jsou většinou poměrně za lacino :-) je to lepší, než sedět u simu, to není ten správný adrenalin :-)

PS: a když už bys chtěl něco ulamovat, tak tu druhou capku, než máš označenou na obrázcích 2 a 3 (na obr. 1 je to OK).
Viz https://www.rczona.cz/cz/novinky/latest/free-spirit-upgrade.html
scaly

#143 Příspěvek od scaly »

j přesně :D mě prostě SIM nebaví, mám nejradši polítáníčko v realu to je úplně o něčem jiným tomu se žádnej SiM nevyrovná :) jinak když je free spirit uplně na max upgradovanej dá se s něčím srovnat?
Naposledy upravil(a) scaly dne pát 01.05.2009 19:28, celkem upraveno 1 x.
JM

#144 Příspěvek od JM »

scaly píše:j přesně :D mě prostě SIM nebaví, mám nejradši polítáníčko v realu to je ůplně o něčem jiným tomu se žádnej SiM nevyrovná :)

Tak vo tom žádná :lol:
Padouch

#145 Příspěvek od Padouch »

tak jsem uspesne stratil tu zadni vrtulku na motoru musim obednavat original nebo muzu nejakou jinou?
scaly

#146 Příspěvek od scaly »

pls měl bych dotaz, ale enchce se mi kvůly tomu dělat nové téma, tak pokud by jste tak byli hodní a mohli by jste mi odpovědět zda když u dvourotoráku dám nějaké závaží dopředu jestli to bude mít nějaký efekt na rychlosti a nebo jestli to zase ta vrchní vrtule vyrovná.... :D
Padouch

#147 Příspěvek od Padouch »

takze bez tohohle to bude letat v pohode? https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz
kiny

#148 Příspěvek od kiny »

Já to tam nemám a je to v pohodě.....
Minititan E325,DX6i,Phoenix,Blade MCPX,Gaui 200V2
off
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od off »

Padouch píše:tak jsem uspesne stratil tu zadni vrtulku na motoru musim obednavat original nebo muzu nejakou jinou?

Original nutny, aspon jsem na nic nenerazil, kdyz jsem resil podobny problem. Bjednej jich rovnou pet, k nim troje upony listu, troje listy a jeden podvozek a myslim, ze s tim by sis mohl pro zacatek nejakou dobu vystacit.
off
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od off »

scaly píše:když u dvourotoráku dám nějaké závaží dopředu jestli to bude mít nějaký efekt na rychlosti

Ano bude, ale o co vic to poleti dopredu, o to min dozadu. Ale nepredstavuj si, ze to pak bude masina do vetru...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“