AURORA versus FUTABA T8
je tam navyše nakreslená strata až 0,9V ,a pritom rozdiel medzi príjmačmi o ktorom sa tu rozbehol takmer flame, je len 0,2V alebo 0,3V.. - takže to je výrazne prehnané...
Ale zase 0,5 Ohm nie je nemožné číslo a 1,8A na jedno servo takisto. Pritom u digital serva nemusí byť odber priamo súvisiaci s príchodom PPM pulzu, preto niektoré možno reagujú inak ako iné...
Takže ide zrejme práve o situácie kedy to je na hranici alebo tesne blízko hranice fungovania, a pre slušnú inštaláciu to nemusí existovať - ale s iným príjmačom to môže vtey fungovať úplne bez viditeľného problému, a už vzniknú reči...
Fakt je že sa také reči objavujú stále, a ani predajcovia k tomu nejak nevedia povedať jasné stanovisko.. možno to má len prepnuté na HS, čo ja viem... Proste to je nejaké nejasné.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1207989
Ale zase 0,5 Ohm nie je nemožné číslo a 1,8A na jedno servo takisto. Pritom u digital serva nemusí byť odber priamo súvisiaci s príchodom PPM pulzu, preto niektoré možno reagujú inak ako iné...
Takže ide zrejme práve o situácie kedy to je na hranici alebo tesne blízko hranice fungovania, a pre slušnú inštaláciu to nemusí existovať - ale s iným príjmačom to môže vtey fungovať úplne bez viditeľného problému, a už vzniknú reči...
Fakt je že sa také reči objavujú stále, a ani predajcovia k tomu nejak nevedia povedať jasné stanovisko.. možno to má len prepnuté na HS, čo ja viem... Proste to je nejaké nejasné.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1207989
HS mají napěťové úrovně stejné jako všechny jiné přijímače. Nečetl jsem ten thread, ale to, že je to anglicky neznamená, že je to důvěryhodné. Kde kdo tvrdí, že ami jsou úplní pitomci. Na druhou stranu se cokoliv z jejich fór bere za svaté.
Ve skutečnosti jsou to stejná jelita jako my a na fórech plácají stejné blbosti, jako se plácají u nás.
Ve skutečnosti jsou to stejná jelita jako my a na fórech plácají stejné blbosti, jako se plácají u nás.
zdzd píše:HS mají napěťové úrovně stejné jako všechny jiné přijímače. Nečetl jsem ten thread, ale to, že je to anglicky neznamená, že je to důvěryhodné. Kde kdo tvrdí, že ami jsou úplní pitomci. Na druhou stranu se cokoliv z jejich fór bere za svaté.
Ano, ale keď citujú čo im odpísal predajca, nevidím dôvod pochybovať.
Takže ak predajca (presnejšie servis, technická podpora na čísle uvedenom k výrobku....) nevie, to už je zle.
Called Hobbico/Futaba support number and was told the receiver was incompatitble. I asked where I could find a list of compatible ESC's - no response. I returned the receiver for a refund.
"Volal som a povedali mi že je nekompatibilný, na požiadavku o zoznam kompatibilných reglov neodpovedali. Príjmač som vrátil za vrátenie peňazí".
...To nemá nič s tým že zákazník o tom nič nevie, ale o tom predajcovi..
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
coro píše:Ano, ale keď citujú čo im odpísal predajca, nevidím dôvod pochybovať.
Takže ak predajca (presnejšie servis, technická podpora na čísle uvedenom k výrobku....) nevie, to už je zle.Called Hobbico/Futaba support number and was told the receiver was incompatitble. I asked where I could find a list of compatible ESC's - no response. I returned the receiver for a refund.
"Volal som a povedali mi že je nekompatibilný, na požiadavku o zoznam kompatibilných reglov neodpovedali. Príjmač som vrátil za vrátenie peňazí".
Tohle vypadá spíš na oblíbený problém starších reglů, které nejsou schopny pobrat kratší periodu PPM frame..
OK2WY
JirkaA píše:coro píše:Ano, ale keď citujú čo im odpísal predajca, nevidím dôvod pochybovať.
Takže ak predajca (presnejšie servis, technická podpora na čísle uvedenom k výrobku....) nevie, to už je zle.Called Hobbico/Futaba support number and was told the receiver was incompatitble. I asked where I could find a list of compatible ESC's - no response. I returned the receiver for a refund.
Tohle vypadá spíš na oblíbený problém starších reglů, které nejsou schopny pobrat kratší periodu PPM frame..
Problém mohl nastat s připojeným servem, reglem, powerboxem..., prostě s čímkoliv. To, že tohle Futaba následně dořešila je už jasné. Jestli se ten amícký jeliman dožadoval seznamu nekompatibilních periferií a servis mu ho nedal je snad logické. Mohli mu dát seznam kompatibilních, ale obráceně ne. To snad dá zdravý rozum.
Kdyby to věděli (Futaba), tak by to nějak vyřešili než to dali na trh (tu R6014FS). Protože se na to přišlo až následně, tak taky následně to u dalších serií dořešili.
Verzi proč se to stalo si může každý už předložit po svém. Např.
- drželi se zažitých napěťových úrovní a podělali to výrobci těch nekompatibilních čudlíků
- netušili, že by tenhle problém vůbec mohl nastat
- udělali to schválně, aby zvýšili prodej serv značky Futaba
- atd.......
JMalik píše:JirkaA píše:coro píše:Ano, ale keď citujú čo im odpísal predajca, nevidím dôvod pochybovať.
Takže ak predajca (presnejšie servis, technická podpora na čísle uvedenom k výrobku....) nevie, to už je zle.Called Hobbico/Futaba support number and was told the receiver was incompatitble. I asked where I could find a list of compatible ESC's - no response.
Problém mohl nastat s připojeným servem, reglem, powerboxem..., prostě s čímkoliv. To, že tohle Futaba následně dořešila je už jasné. Jestli se ten amícký jeliman dožadoval seznamu nekompatibilních periferií a servis mu ho nedal je snad logické. Mohli mu dát seznam kompatibilních, ale obráceně ne. To snad dá zdravý rozum.
- atd.......
No, on chtěl seznam kompatibilních...
JirkaA píše:...
Ano, dokonca je možné (keďže tá téma beží teraz aktuálne a už s iným príjmačom..
Na R6004FF mu nejdu krídelká, a na R6106 tiež... a sú to HS-65HB
Vyzerá to tak že možno má úplne primitívne prepnutý príjmač do HS a ani nevie čo to je...
Ale to je dobrá blbosť, nie?
Nikde inak ale nevidím na prvý pohľad napísané, že by bol ten príjmač HS?
A ten servisný technik, toho to nemohlo napadnúť?
JMalik - nebol tam zápor..
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
U amíků by mě to vůbec nepřekvapilo. V dřevních dobách (kdy ještě notebook znamenal něco příšerně drahýho - první pentium na 75MHz stálo čtvrt mega) jsem chvíli pracoval v servisu jednoho nejmenovaného špičkového výrobce notebooků (tehdy číslo 1 celosvětově). Součástí mé práce byla i zákaznická podpora i pro mezinárodní záruky. Amíci byli moje noční můra, hovory typu:
- okamžitě přijeďte, počítač se nerozbíhá, píše to "press any key to reboot".
- vyjměte z mechaniky disketu kterou jste tam zapomněl.
- já nejsem povinen vědět co je to disketa, na to jste tady přece vy jako servis, okamžitě přijeďte (200 km do Práglu...)
- prosím podívejte se vpravo ze strany, vidíte tam takovou štěrbinu?
- něco tam je..
- výborně, a ten čudlík co vyčuhuje těsně u ní?
- podívejte, já opravdu nejsem technik, zaplatil jsem si international warranty tak koukejte přijet!!
- prosím byl byste tak laskav a zkusil stisknout ten čudlík?
- hergot to opravdu nepřijedete? Budu si na vás stěžovat!!!
- pane, zkuste prosím opravdu stisknout ten čudlík, nic to není. Kdybyste nevěděl jak, nalistujte si v manuálu stránku číslo 58, je to tam namalované..
- no, jo, něco z té štěrbiny vylezlo, kde se to tam vzalo?
- výborně, a teď stiskněte libovolné tlačítko na klávesnici, jak to po vás chce počítač..
- jo, už to něco dělá..... windows 3.1... to je strašný, člověk si koupí tak drahou věc a ono to nefunguje.. jo, už to jede.. bye..
Tehdy si tady tuhle drahou techniku kupovali hlavně lidi, kteří to fakt potřebovali a něco o tom věděli. Vyjímečně se našel někdo, kdo byl počítačově tupej. U amíků byl ten poměr přesně naopak. Hůř technicky zdatný lidi jsem zažil snad jenom v Lybii
- okamžitě přijeďte, počítač se nerozbíhá, píše to "press any key to reboot".
- vyjměte z mechaniky disketu kterou jste tam zapomněl.
- já nejsem povinen vědět co je to disketa, na to jste tady přece vy jako servis, okamžitě přijeďte (200 km do Práglu...)
- prosím podívejte se vpravo ze strany, vidíte tam takovou štěrbinu?
- něco tam je..
- výborně, a ten čudlík co vyčuhuje těsně u ní?
- podívejte, já opravdu nejsem technik, zaplatil jsem si international warranty tak koukejte přijet!!
- prosím byl byste tak laskav a zkusil stisknout ten čudlík?
- hergot to opravdu nepřijedete? Budu si na vás stěžovat!!!
- pane, zkuste prosím opravdu stisknout ten čudlík, nic to není. Kdybyste nevěděl jak, nalistujte si v manuálu stránku číslo 58, je to tam namalované..
- no, jo, něco z té štěrbiny vylezlo, kde se to tam vzalo?
- výborně, a teď stiskněte libovolné tlačítko na klávesnici, jak to po vás chce počítač..
- jo, už to něco dělá..... windows 3.1... to je strašný, člověk si koupí tak drahou věc a ono to nefunguje.. jo, už to jede.. bye..
Tehdy si tady tuhle drahou techniku kupovali hlavně lidi, kteří to fakt potřebovali a něco o tom věděli. Vyjímečně se našel někdo, kdo byl počítačově tupej. U amíků byl ten poměr přesně naopak. Hůř technicky zdatný lidi jsem zažil snad jenom v Lybii
OK2WY