Pay Pal
Re: Pay Pal
K čemu by bylo pro mne u PayPal 3D Secure?
Já přece komunikuji s PayPal a jak si PayPal zařídí zabezpečení plateb přes mou kartu, to je jeho věc. PayPal je prostředníkem pro platbu mou kartou a za to zprostředkování si nechává platit a jako protislužbu bere na sebe případné riziko.
Já přece komunikuji s PayPal a jak si PayPal zařídí zabezpečení plateb přes mou kartu, to je jeho věc. PayPal je prostředníkem pro platbu mou kartou a za to zprostředkování si nechává platit a jako protislužbu bere na sebe případné riziko.
jio píše:K čemu by bylo pro mne u PayPal 3D Secure?...
Nikdo tě k tomu nenutí a záleží na pocitové potřebě úrovně ochrany z tvé strany.
Prostě je to jen stupeň navíc v bezpečnosti a je na každém, aby si zvážil jaká úroveň bezpečnosti mu stačí. Nic není dokonalé, ale přesto existují různé možnosti s různou úrovní bezpečnosti.
Já třeba jak už jsem zmínil dávám dlouhodobě přednost nemít k Paypal účtu přiřazenu žádnou kartu a dobíjím buď před nákupem a nebo občas nechám ležet nějaké peníze na Paypal účtu. Nemám s tím žádné problémy a považuji to pro mne za dostatečně bezpečné.
Někomu jinému jako třeba tobě zas stačí mít přiřazenu k Paypal účtu kartu bez ochrany 3D Secure a je to pro něj dostatečně bezpečné.
Někdo jiný třeba touží po ještě vyšší míře ochrany s využitím Paypalu a karty s 3D Secure a tak uvažuje o této možnosti.
Pokud karta přiřazená k Paypal účtu není chráněna 3D Secure a zloděj někde třeba z počítače majitele Paypal účtu apod. získá přístupové údaje k jeho Paypal účtu pak může odčerpat peníze a podobně by mohl odčerpat peníze i v mém případě i když nemám přiřazenu žádnou kartu akorát do výše kolik bych tam zrovna měl zůstatek. Paypal okradenému v takovém případě s vysokou pravděpodobností nic nedá. Něco jiného by samozřejmě bylo pokud by šlo o nějaký veřejný průser Paypalu kdy by ty údaje byly ukradeny od Paypalu a pak se v této souvislosti něco ztratilo tj. v takovém případě by se dala předpokládat ze strany Paypalu náhrada.
Nicméně pokud bude karta přiřazená k Paypal účtu navíc chráněna 3D secure tak už k hacknutí nestačí získat jen přístupové údaje k Paypal účtu a i když nic není naprosto 100% tak je to pro někoho o nějaký ten stupeň lepší ochrana.
ferkovelký píše:takže banka mi najskôr musí povoliť platbu číselným kódom.dobre som tomu rozumel?
áno, na to, aby ti prešla verifikácia tvojho účtu a priradenej karty, je potrebné mať toto povolené...
srabsrab: - mám skoro 20 znakové heslo /písmená + číselný kód/, ktoré nosím iba vo svojej hlave.... a to mi ako ochrana stačí.
Pro tyhle účely mám u mBank samostatný účet emax (zdarma), k němu debetní Visa Elektron kartu (jednorázově za 100, obnova a vedení zdarma). Na tom účtu mám trvale 0, u karty k hlavnímu účtu zakázané internetové transakce. Když platím něco na netu, předem převedu částku na ten emax (což jde i z mobilu a je otázka vteřin) a pak zaplatím kartou respektive PayPalem ke kterému je přidělena. Jakákoliv jiná transakce je z principu zamítnuta už při autorizací pro nedostatek peněz a off-line transakce elektronická karta nepovoluje. Je to jednoduché a bezpečné. Jediná nevýhoda je obecně mizerný kurs při přepočtech cizích měn, u Paypalu se vyplatí nastavit aby přepočet dělal přímo PayPal.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Dělám to úplně stejně jako Jiří, je to dle mého nejjednodušší způsob ochrany
http://www.pacho.cz
Překlad z češtiny do angličtiny, Spor na Paypalu.
Pomohla by mě dobrá duše něco přeložit? Určitě nebudu sám kdo by občas potřeboval něco přeložit a Tranlslátor je dobrá věc ale někdy to zblbne a je z toho paskvil. Díky za pomoc.
Přeložit:
Počkám na zboží ještě 15 dní a potom budu spor eskalovat.Neposlal jste sledovací číslo balíku.
Přeložit:
Počkám na zboží ještě 15 dní a potom budu spor eskalovat.Neposlal jste sledovací číslo balíku.
NAZA-M V2, GoPro 3 BlackEd+,H3-2D,DJI iOSD Mark II,Skyzone,Quadcopter DJI-F450 ,AVL58 5.8,Taranis.
Re: Překlad z češtiny do angličtiny, Spor na Paypalu.
... I'll wait for stuff 15 days more and if nothing arrives, will raise a case. I've received no tracking ID from you.
Možná to není gramaticky skvělé, ale rozumět tomu bude druhá strana bude. Neber si to osobně, ale pouštět se do nákupů v zahraničí a nechávat si věci překládat není zcela moudré
Možná to není gramaticky skvělé, ale rozumět tomu bude druhá strana bude. Neber si to osobně, ale pouštět se do nákupů v zahraničí a nechávat si věci překládat není zcela moudré
hovoris o paypale alebo ebayi? ak ebay, tak sa nevyhrazaj a proste eskaluj ... ale myslim ze je to zbytocne zatial vzdy ked som nieco zacal tak po druhom kole abo dlhsej neodpovedi si to Ebay eskaloval sam ... kolko cakas?
To Bozha: Zajímavý názor
jinak na ebay prodejce uvádí od kdy do kdy zásilka dorazí /vždy méně než 45 dnů/, a eskalovat lze pouze po uplynutí této doby
jinak na ebay prodejce uvádí od kdy do kdy zásilka dorazí /vždy méně než 45 dnů/, a eskalovat lze pouze po uplynutí této doby
Objednal jsem na T9 hobby - Anglie vysílač Taranis. Platba byla přes Pay Pal a byla potvrzena e-mailem ze strany Pay Pal jako obvikle. Nyní je na mém účtu blokace platby na tuto platbu. Po ověření v bance je platba připravená k odeslání a odeslání nepřekáží ani můj limit pro zahraniční platby na internetu. Prý se čeká, až obchodník platbu přijme. Jinak z T9 hobby mě přisel e-mail potvrzující mou objednávku s přiděleným číslem objednávky.
Jak dlouho to může trvat? Objednávka byla dne 27.2.2014 tj. čtvrtek odpoledne, v zápětí přišel e-mail z Pay Pal a v pátek pak potvrzení objednávky z T9. Z mých zkušeností je platba přes Pay Pal odečtena hned nebo max.druhý den.
Napište prosím zkušenosti s T9 hobby. Děkuji.
Jak dlouho to může trvat? Objednávka byla dne 27.2.2014 tj. čtvrtek odpoledne, v zápětí přišel e-mail z Pay Pal a v pátek pak potvrzení objednávky z T9. Z mých zkušeností je platba přes Pay Pal odečtena hned nebo max.druhý den.
Napište prosím zkušenosti s T9 hobby. Děkuji.
Už je vše OK, platba odečtena a e-mailem jsem obdržel z T9 číslo zásilky a odkazy na sledování.
Ahoj pánové, jak to funguje na HK? Udělal jsem nákup, zaplatil paypalem, peníze se mi odečetli z banky ale z HK mi nepřišel žádný potvrzovací mail o přijetí platby a vyřizování zásilky! Podle paypalu byla platba 4.3 a dneska máme 13.3 a stále nic. Dříve když jsem platil kartou na HK bez paypalu tak mi hned přišel mail od HK, a věděl jsem že se něco děje.
http://utu79.rajce.idnes.cz/
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Měly by přijít čtyři e-maily:
od PayPal:
Receipt for Your Payment to hexTronik Limited
a do HK:
Your order at HobbyKing #xxxxxxxxxx
Thankyou for your order at hobbyking.com
Payment approved, order #xxxxxxxxxx
Když se ti nenapáruje platba na objednávku, stačí kontaktovat support HK s číslem transakce z PayPal a oni to obvykle obratem spárují a objednávka jde k tisku a doručení.
od PayPal:
Receipt for Your Payment to hexTronik Limited
a do HK:
Your order at HobbyKing #xxxxxxxxxx
Thankyou for your order at hobbyking.com
Payment approved, order #xxxxxxxxxx
Když se ti nenapáruje platba na objednávku, stačí kontaktovat support HK s číslem transakce z PayPal a oni to obvykle obratem spárují a objednávka jde k tisku a doručení.
platba v eurech
Z internetového obchodu ze Slovenska jsem si objednal součástku na motor. Přišla mi faktura, že mám zaplatit 15 eur.Mohl bych to zaplatit přes paypal, ale nevím jalk na to. Může mi někdo poradit? Diky. Také mám servis 24 ČS, ale tam se platí v Kč.
Re: platba v eurech
myslím že spořitelna má nějakou takovou službu, že se dají poslat peníze do slovenské banky. Musí být ale v seznamu spořky, najdeš to v servisu 24. Jednou jsem tam kdysi peníze posílal.