Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jkyy

Re: Výběr nového auta

#136 Příspěvek od jkyy »

Prosim alespoň o jedinou radu najde se někdo
Blade 450 , Blade Nano CP ,HiMOTO buggy Z-3 (3250KW) , TROPHY 4,6 Truggy, CEN ME16 Rally 4WD
danidani
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od danidani »

No, já bych ti poradil "kup elektro", neb pokud máš kolem zahrady a v ulici sousedy, nebudou tě mít rádi, ale to asi slyšet nechceš :)
Stiwo

#138 Příspěvek od Stiwo »

Ve spalovákách se tady málo kdo vyzná (ján taky ne) ale podle toho co jsem slyšel bych šel asi do HPI mají ty nitra (i elektra) dost dobré. Cen a LRP nevím, TRX se myslím specializuje na elektry takže za mně HPI ale možná že tzon říkám úplně špatně :roll: Já jsem žhavíka na vlastní oči nikdy neviděl. :lol:
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Elfew »

Elektro je lepsi - levnejsi provoz, nesmrdi to, nestezuji si pprad sousedi na hluk a jednoducha obsluha a nastaveni

Osobne mam hpi vorzu flux a nemuzu si stezovat. Pokud ale chces spicku tak bych se mrknul na Xray modely - ceno nekde jinde ale je to v dnesni dobe spicka
jkyy

#140 Příspěvek od jkyy »

Děkuji za různé názory při utrácení se budu držet radama ale dam také na své přání
Ty elektra 1:8 se mi zdaj předražený a to se musí věčinou ještě dokoupit barerka-y
porovnávám podobný model velikost třeba
http://www.rcmodels.cz/automodely/elekt ... soupravou/
http://www.rcmodels.cz/automodely/spalo ... -souprava/
Blade 450 , Blade Nano CP ,HiMOTO buggy Z-3 (3250KW) , TROPHY 4,6 Truggy, CEN ME16 Rally 4WD
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Elfew »

Spise jde o kvalitu. Spocitej si ale take cenu paliva a dalsich veci.

Baterky jsem vzal GensAce a maji minimalne 300cyklu a porad drzi a jsou tvrde... kolega na heline mel pres 600 cyklu s gensace baterkou a ztrata kapacity pouze 10%. Tady se ti pak vrati investice.

Kazdopadne bych nekupoval nic se spalovakem za 10tisic, to radeji neco jetyho ale kvalitnejsiho a ne v provedeni lepsi hracky.
jkyy

#142 Příspěvek od jkyy »

A to el. co jsem porovnával je dostačující k občasnému blbnutí???
Zatím jezdim jenom z Z3 sice už tam mam stříďák ale chtěl jsem jinou silnější kategorii a proto nitro
Jinak zatim děkuji za rady
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Elfew »

Zalezi kolik jsi ocohoten dat pouze za auto... nepocitam rc vybaveni, nabijecku atd (to asi uz predpokladam ze mas).

Zalezi taky kde budes jezdit a co si od toho predstavujes

EDIT: Taky jsi dost na omylu pokud si myslis ze spalovaky maji vetsi vykon jak elektro... v dnesni dobe se mi zda ze to je spise naopak ci je t nastejno...
jkyy

#144 Příspěvek od jkyy »

jsem si vědom že v dnešní době se nedá ele. a spalovák srovnávat
je mi jasný že stříďák má velkej moment a celkovej výkon i při malejch otáčkách což nitro nikdy mít nebude a proto se nemohou porovnávat
Je to takovej klukovskej sen proto nitro, ale neznam nikoho z okolí kdyby se něco stalo kdo poradí (časem se dá aučit vše) ,elektro je brnkačka to opraví každej i já .
Tak pročítám web a schánim různé názory, možná zustanu u elektra s cenou do 14000.- s RC bez nabíječky asi-
http://www.rcmodels.cz/automodely/elekt ... soupravou/
ale ještě nejsem rozhodnut pořád slintam nad nitrem
martinD

#145 Příspěvek od martinD »

ja som podobnu otazku minule riesil tiez a skoncil som na elektrike, pretoze
-mal som uz vybavenie
-a mal som skusenosti (ako vravis, na elektre vyriesim vsetko, ked zastane nitro, tak som dosiel aj ja)
-hluk - mal som sice taku romanticku predstavu ako budem jazdit aj s tym 110db nitrom, ale pokial nemas za barakom trat, alebo aspon po ruke nejaku motocrossovu trat, tak to ani trochu nepojde, spravis si niekam vylet a tam bude v celom parku jedna pani s kocikom a malym dietatom a ak nie si ch** tak jazdit nebudes a ak budes, bude tam este nejaky stary pan ktory zavola policajtov a tito ta vyhodia, nie kvoli hluku, ale kvoli skutocnosti ze jazdit s tym mimo sukromneho pozemku je nelegalne ;) elektriku ludia toleruju omnoho lepsie, aj tak som dnes v parku moc nejazdil, lebo tam bolo hodne opalujucich sa ludi, ktorych som nechcel obtazovat. Zvuk 1/8cky s kovovymi prevodmi mi pride ako maximum toho co sa da pre ostatnych respektovat.

Hpi by som si nekupil, z toho co som cital je to odolnostou niekde v priemere, furt zaostava za profi podvozkami, daju k tomu nejaky prebaleny regulator, senzorovy nie je takze do buducna obmedzuje vyber motora, nepodporuje asi 6s, motor to nepodporuje uz urcite a celkovo sa tym len obmedzujes. (6s a nizsie KV >>>>> 4s), este daju nejaky shit ovladac a ten podvozok ktory isto predavalo hot bodies v roku 1990 xD. Pozrel by som inzeraty, ja som mal moznost kupit profi truggy s neskutocnym mnozstvom dielov, v tunningu od losi za 10tku, rovnaku ponuku na xray xt8... treba len hladat a cakat. Nie vrhat sa na tieto komercne znacky, ktore to vsetko sice naserviruju ako na podnose, ale vo vsetkych oblastiach to bude len priemer. A co sa typu auta tyka, 1/8 buggyny toho zvladnu bohate dostacujuco, takze aj na ponuky tych sa da pozerat.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Elfew »

HPi - mam Vorzu FLUX - jezdim ji na 6S, v setu byl castle regl a motor, takze kvalitni to je.

Co se tyce napajeni - ve vorze flux muzes mit 3S - 6S napajeni, zalezi jen na obe jak se na to moc citis :) zacinal jsem na 3S a pak jsem to zkusil s 6S a jezdi to bajecne. Staci predelat pastorek dle navodu co dostanes k tomu a nejake drobnosti.

Kvalita? Myslim ze stale lepsi jak 90% trhu - jezdim s tim necely rok a za tu dobu co tomu davam tak zadna vetsi vymena, vzdy to bylo tim ze jsem s tim nekam napalil. Ale skacu s tim, delam s tim kraviny a drzi to. Rozhodne to je lepsi jak Traxxas, ktery me teda moc nenadchl - kolega si koupil erevo minuly mesic a ze zacatku dobry ale pak se zacly objevovat mouchy.

Samozrejme neni to top, ale dost lidi si s tim jezdi i mistni zavody, sice to je na povazenou zdali na zavody s timto, ale je to kvalitni a jezdi to pekne. Za me bych vzal elektriku 1/8 treba tu vorzu flux (model 2014) a jezdil bych na 4S baterky... casem jen prehodit pastorek a hodit tam 6S kdyz se na to budes citit. Je to ale fakt uz maso a mam to ve vysilacce omezene na nizsi plyn. Ten vykon je monstrozni.

Do budoucna pokud bych se tomu zase chtel nejak vice venovat tak sahnu samozrejme po osvedcenem vyrobku - zde se mi desne libi zavodni auta od firmy XRAY ze Slovenska. Podle me to je v dnesni dobe jeden z nejlepsich vyrobcu rc aut co se tyce inovaci a moznosti nastaveni a hlavne pomeru cena/kvalita. Jednu dobu jsem jezdil losi, kdyz jsem jeste zavodil nez me pohltily vrtulniky. Prirovnal bych Xray k Losi pred 5-6 lety kdy zase byli na spici oni. Je to dost o osobnich preferencich a hlavne na tom co kazdy rok vydaji, ci kam tyto firmy smeruji... ano jsou tu i jine firmy, ktere delaji profesionalni rc auta ale to jsme cenove zase nekde jinde.

Takze:
- pokud chces neco kolem 15 tisic tak kup hpi vorza flux
- pokud chces i do budoucna zavodit, mit vice moznosti nastaveni a ladeni tak bych sahl po Losi ci Xray - ale zde se pohybujeme za nove auto cca v dvojnasobku ceny vcetne elektroniky. Tady jen podvozek bez niceho stoji jak hpi vorza flux.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Doktor »

jkyy píše:Je to takovej klukovskej sen pro to nitro
Jukni na toto:
http://www.electro24.cz/detail-463372-a ... r-2-4-ghz/
Akorát koukám na první foto že to má nějak "vytuněnej" unašeč kardanu před zadním difem. Tady by to asi chtělo na prodejce dotaz co to jako má být.
Díly na to koupíš v:
http://www.promodels.cz/cz-detail-84331 ... -4ghz.html
Na splnění klukovského snu by to mohlo v pohodě stačit.
Kovboj

#148 Příspěvek od Kovboj »

jkyy píše:Zatím jezdim jenom z Z3 sice už tam mam stříďák ale chtěl jsem jinou silnější kategorii a proto nitro
Jinak zatim děkuji za rady

Jednoduchá otázka, která může pomoci s rozhodováním - jak moc často při tom ježdění se Z3 používáš zpátečku? Dokážeš si představit, že jí na autě vůbec nemáš? ;-)
martinD

#149 Příspěvek od martinD »

ta truggy nema elektroniku na 6s.

inak neviem co je Z3, ale ja mam spiatocku na buggyne vypnutu trvalo a je to menej pohodlne ale nie nieco co by cloveka zabilo
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Elfew »

To je kopie XRay XB8/9 ne? :D
Odpovědět

Zpět na „Auta“