Wii copter

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
johny107

Re: Wii copter

#136 Příspěvek od johny107 »

S podobnym problemom sa potykam aj ja. Najprv to bola moja chyba, zle nahodene vrtule (opacne). Potom som skusal dalej a mal som nieco podobne, ze ked som zkalibroval ACC, GYRO tak to islo v tej polohe, kde to bolo polozene. Ked som quada premiestnil na ine miesto napr. na podlahu, robilo to to iste, alebo mi naopak otacky prudko vystrelili na jednej strane a quad vyrazil do strany. Ked som opat vsetko zkalibroval, otacky sa zdaju bez vrtuli v poriadku, plynule stupaju na plyn. Nahodit vrtule uz v domacnosti nemam gule a cakam, ked prestane prsat a idem s tym von. Skusal som bez ACC len v ACRO mode.[/quote]

Cau, myslim ze tento isty problem mam aj ja...V Guy chodi setko normalne, no pri pokuse o odlepenie sa od zeme,resp pridani plynu sa nakloni do jednej strany a pri dalsom pridanileti do tej strany...
Skusim tu kalibraciu..Acc som kalibroval..,no gyro neviem ako....???
edis

#137 Příspěvek od edis »

Kalibrace ACC a GYRA se provádí současně v GUI tlačítkem, nebo na TX - THROTLE=max + YAW=min(vlevo) + PITCH=min(dolu) - LED zabliká
http://multiwii.googlecode.com/svn/branches/Hamburger/MultiWii-StickConfiguration-18_v0-57721.pdf
Pak můžeš udělat ještě jemnou kalibraci, je to také v tom pdf už jsem to někomu popisoval.

To jemné trimování ACC samozřejmě používám, dám si model do ruky pustím do visu a zkouším kam má snahu utíkat (v LEVEL modu) potom vypnu motory zkusím přidat kam potřebuji a zkoušku opakuji.
Pozor ve verzi 1.8 funguje kalibrace trochu jinak než u strších verzí a než je popsáno ve FAQ.
Kalibrace se provádí nastavením THROTLE na max a pohybem PITCH a ROLL příslušný směr, přitom rychle bliká LED a mezi tím krátce, nastavení se projeví většinou až tak po deseti krátých bliknutí, je to dost jemné a změna není nikde vidět.
U verze 1.7 co kliknutí to 1 hodnota a změna byla vidět v konfigu.
logout
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od logout »

edis píše:Kalibrace ACC a GYRA se provádí současně v GUI tlačítkem, nebo na TX - THROTLE=max + YAW=min(vlevo) + PITCH=min(dolu) - LED zabliká
http://multiwii.googlecode.com/svn/branches/Hamburger/MultiWii-StickConfiguration-18_v0-57721.pdf
Pak můžeš udělat ještě jemnou kalibraci, je to také v tom pdf už jsem to někomu popisoval.

To jemné trimování ACC samozřejmě používám, dám si model do ruky pustím do visu a zkouším kam má snahu utíkat (v LEVEL modu) potom vypnu motory zkusím přidat kam potřebuji a zkoušku opakuji.
Pozor ve verzi 1.8 funguje kalibrace trochu jinak než u strších verzí a než je popsáno ve FAQ.
Kalibrace se provádí nastavením THROTLE na max a pohybem PITCH a ROLL příslušný směr, přitom rychle bliká LED a mezi tím krátce, nastavení se projeví většinou až tak po deseti krátých bliknutí, je to dost jemné a změna není nikde vidět.
U verze 1.7 co kliknutí to 1 hodnota a změna byla vidět v konfigu.

Zaujímavé info.
Troll

#139 Příspěvek od Troll »

Zatím nejlepší ( rozuměj nejrychlejší ) postup na kalibraci co jsem vyzkoušel je : postavit to na rovnou plochu, položit na rám bublinku a vyvážit do vodováhy a to co nejpřesněji. :!: Pak na GUI udělat kalibraci a je to. Žádné dolaďování obvykle netřeba . Tento postup ovšem neplatí zcela přesně pro tricoptery. Tricoptery nevisí zcela vodorovně ale vždy jsou nakloněny ( kolik - to závisí na vrtulích a hlavně na tom jestli se točí všechny stejně anebo je tam i protiběžka ) . Takže bublinkový postup je pro tricoptery k ničemu . :( . Tricoptery se musí dolaďovat pákama na vysílači. A přitom se zhusta stane, že se dostanete až na konec co ladění dovolí a tam se to kousne. Pak je třeba postavit tri na zem, lehounce ho naklonit do požadovaného směru a udělat kalibraci stiskem tlačítka na GUI, tím se opět dostanete do neutrálu a můžete pokračovat. :)
edis

#140 Příspěvek od edis »

To co píše "TROLL" je samozřejmě naprostá pravda, ani by mě nenapadlo, že by někdo trimoval ACC bez toho, že ho napřed nezkalibruje v rovině.
Já sebou bublinku nenosím a rovina není vždy rovina tak proto to jemné trimování v ruce a také to pomůže pokud není model zcela dobře vyvážený. :D
googie
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od googie »

johny107 píše:S podobnym problemom sa potykam aj ja. Najprv to bola moja chyba, zle nahodene vrtule (opacne). Potom som skusal dalej a mal som nieco podobne, ze ked som zkalibroval ACC, GYRO tak to islo v tej polohe, kde to bolo polozene. Ked som quada premiestnil na ine miesto napr. na podlahu, robilo to to iste, alebo mi naopak otacky prudko vystrelili na jednej strane a quad vyrazil do strany. Ked som opat vsetko zkalibroval, otacky sa zdaju bez vrtuli v poriadku, plynule stupaju na plyn. Nahodit vrtule uz v domacnosti nemam gule a cakam, ked prestane prsat a idem s tym von. Skusal som bez ACC len v ACRO mode.

Cau, myslim ze tento isty problem mam aj ja...V Guy chodi setko normalne, no pri pokuse o odlepenie sa od zeme,resp pridani plynu sa nakloni do jednej strany a pri dalsom pridanileti do tej strany...

Tak som dnes skalibroval všetko na perfektnej rovine s vodovahou a chovanie je to isté ako pises. Raz to skočí doprava raz doľava,alebo dopredu atď. V acromode. V level móde to isté. Čo s tým?[/quote]
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
logout
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od logout »

Tak dnes po dohode s výrobcom(CSG_EU) doska odoslaná do Litvy na výmenu.
Makuko
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Makuko »

Nazdarek,
mám dotaz, není tu náhodou někdo z Prahy kdo používá a umí nastavovat multiwii? přemýšlím o něm a tak že bych využil zkušeností a získal pár informací nablízko a hlavně podporu. Předpokládám že OpenPilot do EU nedorazí a tak hledám jiné řešení. Podle toho co jsem se zde docetl tak multiwii je na podobném principu akorat po sw strance složitější.

Předem díky za pomoc. :-)
madbull

#144 Příspěvek od madbull »

tak jsme tu dva co utekli od openpilotu?ne já zkusim i tohle ale uvidim jak se to bude dát a kdyžtak pořídim i open..teď mi poslal kamarád sestavu co používá..je z prahy ale má to trošku jiné..AF/cz má nick tak si mu napiš..třeba poradí.já jdu do toho co má on...s deskou od jirky mi to nějak nechce pracovat, asi dělám něco špatně
nerušit...bastlím :-)
Makuko
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Makuko »

Ahoj,
Je možné koupit tuhle desku na Hexa mm6?
http://shop.snailinstruments.com/index. ... cts_id=479

Bude možné nato do budoucna připojit stabilizaci držáku na kameru?

Díky.
Maikeee

#146 Příspěvek od Maikeee »

Makuko píše:Ahoj,
Je možné koupit tuhle desku na Hexa mm6?
http://shop.snailinstruments.com/index. ... cts_id=479

Bude možné nato do budoucna připojit stabilizaci držáku na kameru?

Díky.

Ten samy dotaz jsem mel i ja. Na teto desce muzes mit jedine quad se stabilizovanym drzakem kamery nebo hexa bez drzaku. Malo vstupu pro regulatory/serva. Musis si poridit Arduino Mega nebo udelat Quad (tuto variantu jsem zvolil ja).
Makuko
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Makuko »

A nepovedlo se nahodou někomu najít levnější verzi toho mega arduina a nebo jinčí cenu? co jsem koukal tak ta mega A.. stojí 3x víc než ta jednudušší...
a strýček googl si užý také moc neví rady. :-)
Maikeee

#148 Příspěvek od Maikeee »

Makuko píše:A nepovedlo se nahodou někomu najít levnější verzi toho mega arduina a nebo jinčí cenu? co jsem koukal tak ta mega A.. stojí 3x víc než ta jednudušší...

Na eBay stoji asi jen o 10$ vice a vyjde ti to, ze nemusis platit clo.

http://www.ebay.com/itm/Mega-AVR-ATmega ... 3cbc5cf5bb
Makuko
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Makuko »

Maikeee píše:
Makuko píše:A nepovedlo se nahodou někomu najít levnější verzi toho mega arduina a nebo jinčí cenu? co jsem koukal tak ta mega A.. stojí 3x víc než ta jednudušší...

Na eBay stoji asi jen o 10$ vice a vyjde ti to, ze nemusis platit clo.

http://www.ebay.com/itm/Mega-AVR-ATmega ... 3cbc5cf5bb

Supper Díky.
Objednávám... :-)
Maikeee

#150 Příspěvek od Maikeee »

Nemas zac. A jestli ti to pomuze, tak spetko_sk ma na nej udelany i shield a podklady jsou nekde tady ve vlaknu. Nebo pak na jeho strankach.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“