Wii copter
Re: Wii copter
S podobnym problemom sa potykam aj ja. Najprv to bola moja chyba, zle nahodene vrtule (opacne). Potom som skusal dalej a mal som nieco podobne, ze ked som zkalibroval ACC, GYRO tak to islo v tej polohe, kde to bolo polozene. Ked som quada premiestnil na ine miesto napr. na podlahu, robilo to to iste, alebo mi naopak otacky prudko vystrelili na jednej strane a quad vyrazil do strany. Ked som opat vsetko zkalibroval, otacky sa zdaju bez vrtuli v poriadku, plynule stupaju na plyn. Nahodit vrtule uz v domacnosti nemam gule a cakam, ked prestane prsat a idem s tym von. Skusal som bez ACC len v ACRO mode.[/quote]
Cau, myslim ze tento isty problem mam aj ja...V Guy chodi setko normalne, no pri pokuse o odlepenie sa od zeme,resp pridani plynu sa nakloni do jednej strany a pri dalsom pridanileti do tej strany...
Skusim tu kalibraciu..Acc som kalibroval..,no gyro neviem ako....???
Cau, myslim ze tento isty problem mam aj ja...V Guy chodi setko normalne, no pri pokuse o odlepenie sa od zeme,resp pridani plynu sa nakloni do jednej strany a pri dalsom pridanileti do tej strany...
Skusim tu kalibraciu..Acc som kalibroval..,no gyro neviem ako....???
Kalibrace ACC a GYRA se provádí současně v GUI tlačítkem, nebo na TX - THROTLE=max + YAW=min(vlevo) + PITCH=min(dolu) - LED zabliká
http://multiwii.googlecode.com/svn/branches/Hamburger/MultiWii-StickConfiguration-18_v0-57721.pdf
Pak můžeš udělat ještě jemnou kalibraci, je to také v tom pdf už jsem to někomu popisoval.
To jemné trimování ACC samozřejmě používám, dám si model do ruky pustím do visu a zkouším kam má snahu utíkat (v LEVEL modu) potom vypnu motory zkusím přidat kam potřebuji a zkoušku opakuji.
Pozor ve verzi 1.8 funguje kalibrace trochu jinak než u strších verzí a než je popsáno ve FAQ.
Kalibrace se provádí nastavením THROTLE na max a pohybem PITCH a ROLL příslušný směr, přitom rychle bliká LED a mezi tím krátce, nastavení se projeví většinou až tak po deseti krátých bliknutí, je to dost jemné a změna není nikde vidět.
U verze 1.7 co kliknutí to 1 hodnota a změna byla vidět v konfigu.
http://multiwii.googlecode.com/svn/branches/Hamburger/MultiWii-StickConfiguration-18_v0-57721.pdf
Pak můžeš udělat ještě jemnou kalibraci, je to také v tom pdf už jsem to někomu popisoval.
To jemné trimování ACC samozřejmě používám, dám si model do ruky pustím do visu a zkouším kam má snahu utíkat (v LEVEL modu) potom vypnu motory zkusím přidat kam potřebuji a zkoušku opakuji.
Pozor ve verzi 1.8 funguje kalibrace trochu jinak než u strších verzí a než je popsáno ve FAQ.
Kalibrace se provádí nastavením THROTLE na max a pohybem PITCH a ROLL příslušný směr, přitom rychle bliká LED a mezi tím krátce, nastavení se projeví většinou až tak po deseti krátých bliknutí, je to dost jemné a změna není nikde vidět.
edis píše:Kalibrace ACC a GYRA se provádí současně v GUI tlačítkem, nebo na TX - THROTLE=max + YAW=min(vlevo) + PITCH=min(dolu) - LED zabliká
Zaujímavé info.
Zatím nejlepší ( rozuměj nejrychlejší ) postup na kalibraci co jsem vyzkoušel je : postavit to na rovnou plochu, položit na rám bublinku a vyvážit do vodováhy a to co nejpřesněji.
Pak na GUI udělat kalibraci a je to. Žádné dolaďování obvykle netřeba . Tento postup ovšem neplatí zcela přesně pro tricoptery. Tricoptery nevisí zcela vodorovně ale vždy jsou nakloněny ( kolik - to závisí na vrtulích a hlavně na tom jestli se točí všechny stejně anebo je tam i protiběžka ) . Takže bublinkový postup je pro tricoptery k ničemu .
. Tricoptery se musí dolaďovat pákama na vysílači. A přitom se zhusta stane, že se dostanete až na konec co ladění dovolí a tam se to kousne. Pak je třeba postavit tri na zem, lehounce ho naklonit do požadovaného směru a udělat kalibraci stiskem tlačítka na GUI, tím se opět dostanete do neutrálu a můžete pokračovat. 
To co píše "TROLL" je samozřejmě naprostá pravda, ani by mě nenapadlo, že by někdo trimoval ACC bez toho, že ho napřed nezkalibruje v rovině.
Já sebou bublinku nenosím a rovina není vždy rovina tak proto to jemné trimování v ruce a také to pomůže pokud není model zcela dobře vyvážený.
Já sebou bublinku nenosím a rovina není vždy rovina tak proto to jemné trimování v ruce a také to pomůže pokud není model zcela dobře vyvážený.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
johny107 píše:S podobnym problemom sa potykam aj ja. Najprv to bola moja chyba, zle nahodene vrtule (opacne). Potom som skusal dalej a mal som nieco podobne, ze ked som zkalibroval ACC, GYRO tak to islo v tej polohe, kde to bolo polozene. Ked som quada premiestnil na ine miesto napr. na podlahu, robilo to to iste, alebo mi naopak otacky prudko vystrelili na jednej strane a quad vyrazil do strany. Ked som opat vsetko zkalibroval, otacky sa zdaju bez vrtuli v poriadku, plynule stupaju na plyn. Nahodit vrtule uz v domacnosti nemam gule a cakam, ked prestane prsat a idem s tym von. Skusal som bez ACC len v ACRO mode.
Tak som dnes skalibroval všetko na perfektnej rovine s vodovahou a chovanie je to isté ako pises. Raz to skočí doprava raz doľava,alebo dopredu atď. V acromode. V level móde to isté. Čo s tým?[/quote]
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Nazdarek,
mám dotaz, není tu náhodou někdo z Prahy kdo používá a umí nastavovat multiwii? přemýšlím o něm a tak že bych využil zkušeností a získal pár informací nablízko a hlavně podporu. Předpokládám že OpenPilot do EU nedorazí a tak hledám jiné řešení. Podle toho co jsem se zde docetl tak multiwii je na podobném principu akorat po sw strance složitější.
Předem díky za pomoc.
mám dotaz, není tu náhodou někdo z Prahy kdo používá a umí nastavovat multiwii? přemýšlím o něm a tak že bych využil zkušeností a získal pár informací nablízko a hlavně podporu. Předpokládám že OpenPilot do EU nedorazí a tak hledám jiné řešení. Podle toho co jsem se zde docetl tak multiwii je na podobném principu akorat po sw strance složitější.
Předem díky za pomoc.
tak jsme tu dva co utekli od openpilotu?ne já zkusim i tohle ale uvidim jak se to bude dát a kdyžtak pořídim i open..teď mi poslal kamarád sestavu co používá..je z prahy ale má to trošku jiné..AF/cz má nick tak si mu napiš..třeba poradí.já jdu do toho co má on...s deskou od jirky mi to nějak nechce pracovat, asi dělám něco špatně
nerušit...bastlím :-)
Ahoj,
Je možné koupit tuhle desku na Hexa mm6?
http://shop.snailinstruments.com/index. ... cts_id=479
Bude možné nato do budoucna připojit stabilizaci držáku na kameru?
Díky.
Díky.
Makuko píše:Ahoj,
Díky.
Ten samy dotaz jsem mel i ja. Na teto desce muzes mit jedine quad se stabilizovanym drzakem kamery nebo hexa bez drzaku. Malo vstupu pro regulatory/serva. Musis si poridit Arduino Mega nebo udelat Quad (tuto variantu jsem zvolil ja).
A nepovedlo se nahodou někomu najít levnější verzi toho mega arduina a nebo jinčí cenu? co jsem koukal tak ta mega A.. stojí 3x víc než ta jednudušší...
a strýček googl si užý také moc neví rady.
Makuko píše:A nepovedlo se nahodou někomu najít levnější verzi toho mega arduina a nebo jinčí cenu? co jsem koukal tak ta mega A.. stojí 3x víc než ta jednudušší...
Na eBay stoji asi jen o 10$ vice a vyjde ti to, ze nemusis platit clo.
http://www.ebay.com/itm/Mega-AVR-ATmega ... 3cbc5cf5bb
Maikeee píše:Makuko píše:A nepovedlo se nahodou někomu najít levnější verzi toho mega arduina a nebo jinčí cenu? co jsem koukal tak ta mega A.. stojí 3x víc než ta jednudušší...
Na eBay stoji asi jen o 10$ vice a vyjde ti to, ze nemusis platit clo.
http://www.ebay.com/itm/Mega-AVR-ATmega ... 3cbc5cf5bb
Supper Díky.
Objednávám...
Nemas zac. A jestli ti to pomuze, tak spetko_sk ma na nej udelany i shield a podklady jsou nekde tady ve vlaknu. Nebo pak na jeho strankach.