Quadrocopter BLADE mQX

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petr64
Kontaktovat uživatele:

Re: Quadrocopter BLADE mQX

#136 Příspěvek od petr64 »

JirkaA píše:Tx pro heli nemaji zoubky na plynu. Byva tam moznost vymeny toho aretacniho plisku..

Díky, to bude ono.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od JirkaA »

Az se rozhoupes ke stavbe vetsiho stroje, stav se. Zkusenosti a CNC frezku mam, mas to ke mne strasne daleko :)
OK2WY
snoop69

#138 Příspěvek od snoop69 »

Tak konektory sem našel , ale cena je moc vysoká

Kód: Vybrat vše

http://www.rc-connectors.com/index.php?main_page=product_info&cPath=89&products_id=204
http://www.rc-connectors.com/index.php?main_page=product_info&cPath=89&products_id=202

Zatím cenově přijatelný sem našel tyhle , ale zase jsou docela velký

http://www.ebay.com/itm/Micro-JST-PH-2-0-3-Pin-Connector-plug-Male-and-Female-with-Crimps-x-50-Sets-/110914013099?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item19d2fd87ab
petr64
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od petr64 »

JirkaA píše:Az se rozhoupes ke stavbe vetsiho stroje, stav se. Zkusenosti a CNC frezku mam, mas to ke mne strasne daleko :)

Určitě se rozhoupu, tohle je taková mezistanice pro vstup do helisvěta. Zatím mě víc berou klasický éra. Ale nikdy neříkám nikdy.

Jinak mě zajímá i CNC :)
Marek_Km

#140 Příspěvek od Marek_Km »

Dnes jsme byli na návštěvě u tchánů a nemohl jsem nevyužít možnosti si tam venku (poprvé) vyzkoušet tuto hračku. Zkoušel jsem za zahradou, kde bylo volné prostranství, ale taky docela slušně foukalo. Když se vítr na pár chvil uklidnil, tak to bylo dobré, ale jinak to byl docela těžký boj. Spadnul jsem když mi to vítr kus odnesl, blbě jsem zapáčkoval a šel po čumáku přímo do trávy. Naštěstí jen 2 povytlačené motorky, takže jsem zatlačil pod pojistku a lítalo se dál. Pak ještě jednou havárka. Model se dostal kvůli větru za moje záda, kde byly stromy, a když jsem pak k tomu blbě zapáčkoval, tak to vlítlo přímo do koruny. Pod stromem jsme našel jen kabinu a baterku. Musel jsem na strom a pomocí tyčky opatrně kvadroně sundat. Naštěstí na tu hrůzu tomu nebylo nic, tak jsem ještě chvilku polítal a zabalil to. Takže shrnutí - do většího větru je to jen s nebezpečím, že to nemusí dobře dopadnout, jinak je to dobrá zábava na dost dlouho. Model je akorát potřeba hlídat, na dálku se dost blbě manévruje, ale možná za bezvětří je to o něčem jiném.
Marek_Km

#141 Příspěvek od Marek_Km »

Prosil bych ty, co už něco měnili, aby napsali, co to bylo za díl. Všiml jsem si, že když se hodně padá, tak to byl díl rameno pohonu s kabely a jak jsem si všiml, tak i motor odešel. Ještě někdo něco?
Stramen

#142 Příspěvek od Stramen »

Marek_Km píše:Prosil bych ty, co už něco měnili, aby napsali, co to bylo za díl. Všiml jsem si, že když se hodně padá, tak to byl díl rameno pohonu s kabely a jak jsem si všiml, tak i motor odešel. Ještě někdo něco?

Teda dost mne překvapuje demoliční scénář Marka. Lítám převážně venku i za slabšího větru, dříve hodně i tvrdých pádů, ale ramena drží stále, koptík je dost blbuvzdorný. Starty i přistání "z ruky do ruky", většinou zádí k sobě. Jednou jsem měnil motorek - po první letové hodině!!! Byly to kartáčky a ASTRA uznala záruku!!!
Dokáže někdo laicky popsat princip funkce el. gyra?
snoop69

#143 Příspěvek od snoop69 »

Podle mě se Marek jen ptá co se nejvíc ničí , kromě toho co je v tématu popsáno.
Stramen

#144 Příspěvek od Stramen »

snoop69 píše:Podle mě se Marek jen ptá co se nejvíc ničí , kromě toho co je v tématu popsáno.

Přesně tak, a já jen potvrzuji, že po zvládnutí počátečních "vozembouchů" :lol: to budou nejspíš motorky.
Marek_Km

#145 Příspěvek od Marek_Km »

Zrovna jsem čerstvě na dovolené na chalupě a lítám si tu dost, dokonce jsem to v nouzi zkoušel i v deštíku. Jinak sem tam mi to spadne, i když ne moc často, docela mi to jde. Zatím (musím zaklepat) žádný problém. Narychlo jsem si před odjezdem pro jistotu objednal náhradní ramena, takže kdyby něco, tak mám náhradní. Časem si koupím nějakou kamerku, až najdu nějakou kvalitní za rozumný peníz. Zkoušel jsem zvednout černou skříňku, co mám v autě, ale jen se to na plný kotel pouze sunulo po zemi. Zkoušel jsem ji zvážit a měla něco přes 100 gramů, takže to už je nad možnosti :lol:
snoop69

#146 Příspěvek od snoop69 »

Já mám na coptéře tuhle kamerku a v pohodě ji unese

http://www.ebay.com/itm/180776698380?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Marek_Km

#147 Příspěvek od Marek_Km »

Tak záběry z ní, co jsou na youtrubce, jsou zkousnutelné, ale ebaye nenakupuju, takže budu hledat něco podobného, co se dá sehnat tady. Jinak co se slabých míst koptéry týká, tak kromě většího větru je to ještě klesání ne za letu, ale z visu - hezky to rozhodí, musí se klesat pomalej.
Stramen

#148 Příspěvek od Stramen »

snoop69 píše:Podle mě se Marek jen ptá co se nejvíc ničí , kromě toho co je v tématu popsáno.

Pokud se týká nejvíc ohrožených součástek, tak motorky těžko rozbijete sami, odejdou spíše opotřebováním. Ale jinak se může rozbít (a stratit) skoro všechno, nejodolnější je deska s elektronikou. Po dnešním průzkumném letu s kamerou v asi 30 m výšce mi náraz větru schoval koptíka za strom, pak byl slyšet jen děsnej náraz do tašek střechy.... Na místě dopadu v trávě jsem našel zvlášť kameru, jednu vrtuli s hřídelí a oběma ložisky, ozubené kolečko až v rýně. Ostatní zůstalo pohromadě, všechny motorky povytaženy. Po poskládání zase lítá, jak by se nic nestalo, nález všech rozhozených součástek byl ale klika. Jak říkám, blbuvzdorný! Možná je lepší v krizi někdy vypnout vysílač, koptík klesá dost ukázněně.
Marek_Km

#149 Příspěvek od Marek_Km »

Pořád jsem z této hračky nadšený. Jak jsem psal, na poslední chvíli jsem před dovčou narychlo sehnal náhradní ramena. Doteď za tu dobu, co kopteru mám, jsem nemusel měnit nic. Na to, kolik přežila pádů, i těch krutých (něco rukama, něco povětrnostníma podmínkama), jsou jenom pomačkané vrtule a hlavně kabina, která je docela křehká, dostává záhul. Tu jsem musel na čele a zádech přelepit páskou. Už byla naštípaná a docela to přelepení ji pomohlo zachovat v provozuschopném stavu. Jinak baterky už nedolítávám do konce, ale na dx6 jsem nastavil 10 minut a lítám na čas. Jinak moje nastavení na krotké ovládání je:
D/R & EXPO: aile 45% elev 45% rudd 100%
křivka plynu 1: 0% 25% 50% 75% 100%
křivka plynu 2: 40 % 45% 50% 75% 100%
na 2. křivku se při poloze plynu úplně dole koptera vznáší jen těsně nad zemí. Protože jsem dodnes možnosti nastavení vysílačky nestudoval, tak nevím, jestli pomocí některých funkcí nedalo docílit nějakých zajímavých letových vlastností. :)
Tsisters

#150 Příspěvek od Tsisters »

to: Marek_Km kabinka je opravdu hodně slabá,ale není problém si ji vyrobit z durofolu :mrgreen: .Pár stránek spátky jsem dal fotku jak jsem si ji udělal a ještě přidal osvětlení :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“