MaxiSwift " B"

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Semis

Re: MaxiSwift " B"

#136 Příspěvek od Semis »

Při klasickém odhodu přece stačí přidávat plyn stejnou rukou jakou to odhazuješ a k úrazu nemůže nikdy dojít. Maximálně to nestihneš Swift ti přistane ještě než ten plyn přidáš. To se mi ale stalo jen svakrát. Poprvé když jsem to testoval a podruhé, když se mi sekla vrtule na jedné straně a motor se neroztočil vůbec.
Druhou ruku mám na výškovce, takže nějaké tvrdé zapíchnutí do země nehrozí.
Je mi nějak proti srsti máchat si roztočenou vrtulí 20cm od xichtu, ikdyž to je ve finále určitě snažší, když ti pomáhá v nadlehčení motor.
Robinsson

#137 Příspěvek od Robinsson »

Do plynový páčky si můžeš vždycky nečím brnknout. Já lítam mod4 takže bych musel hazet levou rukou to bych to za prvé ani neudržel a když jo tak bych to mrsknul akorat do země. Říkám vyzkoušej to, za to nic nedáš měl jsem uplně stejný názor jako ty, ale už jsem vyléčen. Měl jsem to zkusit dřív.
Přílohy
obrzek1.jpg
robotmz

#138 Příspěvek od robotmz »

Semis.

Ja keď hádžem maxíka /plyn vpravo/ pravou rukou a na krku sa mi hompáľa 35 MHz Optic 6 tak ver tomu že ak by som nedával ultra veľký pozor, tak o brucho sa mi to zapne zakaždým, pretože ten optic nie je vyvážený a chce sa preklopiť tak, že anténa by bola s tvojím telom rovnobežne....
Semis

#139 Příspěvek od Semis »

Já si držím vysílačku v levé ruce a mám připravený prst na výškovce a pravou házím. V takovém případě nemůže dojít k samovolnému puštění plynu ani náhodou.
Jinak pokud máš ve zvyku nechat si pověšenou zapnutou vysílačku na krku a něco při tom dělat, tak si udělej nebo kup pult a budeš mít klid. Tahkle si můžeš způsobit úraz i s něčím jiným než je samokřídlo.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od robinj »

Já lítám zásadně pultový vysílače viz:
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... AA&dur=310
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Semis

#141 Příspěvek od Semis »

O víkendu jsem trénoval nízké přelety nad cestou, nějak jsem neodhadl velikost křoví předemnou a navíc jsem si ho všiml dost pozdě. Při rychlosti cca 60km/h jsem ho trefil na vršek, kde měl hlavní kmen cca 2cm průměr. Swift udělal tou ránou otočku o 180° a spadl do pole na záda. Nárazem se vytrhla Gorpo kamera a videovysílač a praskl kryt OSD z křehkého plastu, jinak se mu nic nestalo. Přední hranu mám tedy vyztuženou páskou se sklovlákny.
V tomhle je Swift opravdu geniální. Je to strašný nezmar :)
Na modelu není absolutně nic znát :)
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od rcfrant!k »

Hezky, taky jsem to tak jednou napálil do stromu asi 4 metry nad zemí. Swift spadl čumákem do hlíny (bylo to suché oraniště), nikde nic. Akorát jsem hledal asi třičtvrtě hodiny GoPro v poli (šedá kamera vs šedá suchá hlína). A našel :)
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
bitovod

#143 Příspěvek od bitovod »

Nezkoušel jste někdo na MaxiSwiftovi podvozek? Já bych s ním hodně rád startoval i přistával ze země (ne že by to mělo úplně racionální důvody :) ), tak mám objednaná tři 110mm pěnová kola z HK, jsem docela zvědavej, jak to bude lítat, teď rozmýšlím konstrukci, jestli je kotvit nakrátko do křídel (samozřejmě s nějakými výztuhami kolem drátů) nebo na klasické U jako u normálních letadel (mám dřevěnou gondolu, takže mám docela slušně zpevněný střed).
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Eduard »

Mám udělanej drátěný podvozek na Swift2 ale ještě jsem ho tam nenarouboval. Každopádně se zhorší letové vlastnosti.
Tak třeba budeš úspěšnější.
Semis

#145 Příspěvek od Semis »

To samokřídlo má narozdíl od letadla poměrně dost velko váhu i na křídlech, takže by to chtělo aby byly kolečka i někde uprostřed křídel, jinak to bude vratké. Pokud bych to řešil, tak jedíně nějaká sklápějící se do trupu, jinak to bude pěkná brzda.
Já jsem si udělal jen doprostřed trupu podélně zespodu asi 2,5cm vysokou ostruhu z plastu, na kterou to přistává, takže můžu přistávat i na asfalt.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Jameson »

Dá sa, poznám chlapíka, čo s tým takto lietal desiatky kilometrov. Avšak podvozok musí byť sklápací a krídlo olaminované, aby to unieslo tú váhu. Elevony balza. A, samozrejme, treba mať aj kvalitnú dráhu... vo všeobecnosti je fakt jednoduchšie to hádzať :-)
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
bitovod

#147 Příspěvek od bitovod »

Jakkoli se mi zá myšlenka MaxiSwifta na kolech lákavá, asi od ní upustím, přece jen by to asi přineslo víc komplikací, než užitku...
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od Eduard »

Škoda. Třeba se k tomu jedou dokopu. A s tou ostruhou to taky nezní špatně - za mokra sednout na asfalt. Jsem dal všechno zespodu což nebyl zas tak dobrej nápad.
johny107

#149 Příspěvek od johny107 »

Chalani co to znamena,ked na swift II ked dam plny resp. vacsi plyn,tak zacne stupat dohora?ze mam tazisko viac vzadu?Lebo tazisko tam kde ma byt podla vykresu aj mam,teda drzi mi na prste v rovnovahe.
Ako by sa dal odstranit tento neziaduci stav?Nejakym mixom plyn vyskovka?
Dokoncujem maxika a taktiez potrebujem spravne rozmiestnit baterky na nom.
Rad by som sa vyvaroval nejakym chybam.
jova
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od jova »

Podle mě se jedná o přirozený jev, přidáním plynu ti stoupne rychlost a tím pádem i vztlak a letadlo začne stoupat. Mix se příliš nedoporučuje protože pokud vypneš motor, hned ti zareaguje výškovka, ale letadlo ještě letí rychle a začne stoupat. Vyosení motoru mi také moc nepomáhalo, tak jsem to nakonec vyřešil posunutím motoru nad osu trupu. Úpravy jsou popsané zde: http://www.volny.cz/jova1/modely/torofpv/toro_fpv.htm
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“