Výběr foťáku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kentán
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr foťáku

#136 Příspěvek od Kentán »

jaký?já jsem volil Fuji X10,jsem s ním maximálně spokojen,zrcadlovka je určitě ok,ale ta velikost,tento tahám všude a se snímky jsem spokojen.Cena?-retro se mi líbí a chtěl jsem si udělat radost.Jinak jěště používám Fuji HS10,ten už je větší,celkem ujde-ideál by bylo pro mně skloubit oba dva dohromady.
Točím s ním i video s tímto přípravkem:
http://68vk.rajce.idnes.cz/hledacek_na_ ... eni_videa/
a žena která nikdy nic nenatočila to s tímto zvládá.

http://68vk.rajce.idnes.cz/
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Pajas »

Ahoj, tak máme doma Canon SX220 HS, na mě fotí parádně, jen mě trošku zklamala krátká výdrž akumulátoru. Jaký neoriginální akumulátor byste případně doporučili? Jeden fotograf doporučuje Avacomy. Jsou dobrý?
jio

#138 Příspěvek od jio »

pepin píše:flíček v levém dolním rohu,zřejmě bordel na čipu,jinak jsem spokojený

Není to náhodou ultrazoom? Smetí na čipu je obvykle u fotoaparátů s výměnnými objektivy.
FlyBear

#139 Příspěvek od FlyBear »

jio píše:Smetí na čipu je obvykle u fotoaparátů s výměnnými objektivy.

Může se stát i u ultrazoomu. Jednak může jít o vadu na čipu, jednak se čas od času vyskytuje případ, kdy se nějaká nečistota uvolní i uvnitř fotoaparátu nebo se tam dostane jinudy než jen odpojeným objektivem. Navíc u té bazarovky nikdy nevíš, co s tím tvůj předchůdce prováděl.

Ale narozdíl od zrcadlovky si na ultrazoomu pepin ten čip asi sám nevyčistí.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Vigo »

Stále bdud doporučovat Panasonicy. Tohle je z LX-3 (bratra v rohu omluvte :-D). Fo'táků jsem měl spoustu a tohle fotí bezkonkurenčně nejlépe. Umí i RAW ale nepožívám ho kvůli velikosti.
http://www.uloz.to/xdjt361/p1010034-jpg

Dnes bych bral LX-5. Pokud by byl zájem pošlu víc povedených fotek.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Abu »

pepin píše:jinak ohledně krešu ,já měl namále včera,dal jsem do modelu nové nenacyklované přijímačové nimhy a když na mě začala řvát po pár minutách letu telemetrie,tak jsem měl napětí 3,5 voltu,jen jsem model namířil do míst kde bych byl schopný dohledat alespon zbytky,nakonec jsem s tím sednul,brzdy jsem vysunul až těsně před dosednutím-----děj se vule boží :D noooo,ještě to po dosednutí kroutilo servama zhruba dest vteřin :D z prdele klika :D

NiMhy jsou ZLO, mel si tam dat A123, proc jsem ti delal ten diodovej udelator ??
Jinak navrhuji zalozit nove tema na "Historky a fotky z Saizru" a presunout tam vse, co tady do tech fotaku nepatri. Urcite to pak lidi lip najdou.

EDIT -
Zalozil jsem tema "Saiser Alm" v Akcich - http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=13&t=49863
Davejte prosim vsechny fotky, videa a historky tam, at to je pekne pohromade a lidi to nemusej hledat roztrouseny po diskuzi v ruznejch tematech.

Diky.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Abu »

Vigo píše:http://www.uloz.to/xdjt361/p1010034-jpg

Barvicky pekne, ale kresba nic moc. :(
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
otass

#143 Příspěvek od otass »

Tak sem byl vomatlat pár foťáků a nekoupil sem nakonec nic.
Ten Nikkon 7100 je strašně velikej a má spoustu čudlíků. V tom se nevyznám.
Olympus XZ-1 má zas jen 4x zoom a taky to není žádnej prcek.

Nakonec to dopadne tak, že někde doma najdu Fujifilm F80 a budu blejskat s ním.
A těch 10 litrů vrazím do izolace na barák.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Vigo »

Abu píše:
Vigo píše:http://www.uloz.to/xdjt361/p1010034-jpg

Barvicky pekne, ale kresba nic moc. :(

Je to kompresí JPEgu. Nebudu debatovat, očividně vás nepřesvědčím. Jinak k těm barvám ve skutečnosti to bylo ještě barevnější, foťák byl nastavený na méně výrazné barvy :-D
pepin

#145 Příspěvek od pepin »

Abu píše:
pepin píše:jinak ohledně krešu ,já měl namále včera,dal jsem do modelu nové nenacyklované přijímačové nimhy a když na mě začala řvát po pár minutách letu telemetrie,tak jsem měl napětí 3,5 voltu,jen jsem model namířil do míst kde bych byl schopný dohledat alespon zbytky,nakonec jsem s tím sednul,brzdy jsem vysunul až těsně před dosednutím-----děj se vule boží :D noooo,ještě to po dosednutí kroutilo servama zhruba dest vteřin :D z prdele klika :D

NiMhy jsou ZLO, mel si tam dat A123, proc jsem ti delal ten diodovej udelator ??

to máš těžký,ono se to diodové zapojení zase nelíbilo Daloborovi :roll: to víš že jsem ho tam chtěl dát :D a potajnu asi dám :D
pepin

#146 Příspěvek od pepin »

FlyBear píše:
pepin píše:tak druhý den jsem se v tom nastavení už trošku zorientoval,až se vrátím z dovči ,tak ještě pořeším flíček v levém dolním rohu,zřejmě bordel na čipu,jinak jsem spokojený
http://pepin65.rajce.idnes.cz/saiser_20 ... ser004.jpg

Pepine,

nechci být kverulant. Oproti tomu tvýmu prvnímu testíku jsou tyhle snímky z dovolené přeci jen o něčem jiném - a hlavně podle nich to vypadá, že si užíváš fakt krásnou dovolenou na báječném místě (závidím :twisted: ). A taky si udělal pár hezkých záběrů z okolí...

Ale zpět k problému.
Takhle nějak vypadají výsledky z plus minus 10 let starého foťáku Panasonic Lumix DMC-FZ1. To byl snad vůbec první takový lumix u nás a jeho rozlišení bylo pouhé 2,1 MPx (!):
http://www.medsved.net/p357379518

Nezlob se na mne, ale ve srovnání s tím stařičkým Panasonicem si troufám říct, že sis koupil hodně předražený šrot a zbytečně vyhodil do luftu ty necelé tři litry. Víš ty vůbec, kolik to mohl bejt piv? :evil:

kluci,zpětně jsem opravdu strašně rád,že jsem se nakonec rozhodnul pro tu bazarovou----pro vás srágoru,děsně mě motivuje vubec to vzít do ruky a něco fotit,tak jak mě to bavilo dříve se zrcadlovkou,už jsem si trošku ujasnil co mě stačí a co mi vadí,takže v případě ,že ten flíček v rohu bude neodstranitelný v rámci záruky,což bych byl velice nerad,určitě budu chtít poradit s jiným fotákem tohoto typu----osobně si ale myslím,že pokud mi nabídnou vrácení peněz,ten foták i s toui chybou si nechám,než seženu jinej,fakt mi sednul do ruky a jsem z něho nadšený a kvalita snímku je pro mě dostačující.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Pajas »

Ahoj, omlouvám se, že možná narušuji zde probíhající diskuzi, jelikož foťák dorazil a už jsem psal výše, ale zapadlo to, tak se ptám ještě jednou: Jaký neoriginální akumulátor doporučujete namísto NB-5L? http://www.megapixel.cz/canon-akumulato ... 1145018746 . Známý má dobré zkušenosti s avacomem, co vy na to? Na Heurece jsem ješt+ našel Hamu, Ansmann apod. Ale avacom je prý odzkoušený. Díky za odpověď.
FlyBear

#148 Příspěvek od FlyBear »

Baterky jsem kupoval na eBay od ecell.
Nabízejí baterie i pro Canon a jiné produkty, tak třeba tam najdeš ten svůj.

Pro Olympus mi poslali baterku parametricky výrazně lepší než originál.
A dokonce Made in Japan (narozdíl od originálu z Číny :) ).

Dodáváno z Británie, takže žádné ochechuloviny s celníky a DPH rovnou započtena.
Přesto byla cena zlomková...
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Pajas »

Já dám přednost nákupu v ČR. Ale i tak díky za radu.
FlyBear

#150 Příspěvek od FlyBear »

Pajas píše:Já dám přednost nákupu v ČR. Ale i tak díky za radu.

V takovém případě nemáme špatné zkušenosti s prodejcem c-baterie.cz
Něco od něj brali kolegové na firmu a chtěli mít pěkný český doklad :)

Ale soukromě je to u baterie pro můj foťák asi takhle:
1) c-baterie / 1 700 mAh / Made in China ... 439 Kč plus 40 Kč poštovné = 479 Kč.
2) e-cell / 2 300 mAh / Made in Japan ... 280 Kč, doprava z UK do ČR v ceně.

Tak si vyber dle uvážení :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“