Hlasový modul pro T9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
tpk

Re: Hlasovy modul pro T9x

#136 Příspěvek od tpk »

Kluci poradíte mi, Eliška mi občas nechce mluvit :(
Nevím přesnou souvislost, ale zatím se mi zdá že na to má vliv teplota vysílačky. Doma mi normálně mluví bez problémů, ale když jsem včera lítal při 2 stupních C tak vysílačka nemluvila. Vytáhl jsem ji z auta a ona zarytě mlčela. Opět se rozmluvila asi po 15 minutách lítání co jsem ji měl strčenou ve vytápěném obalu
Nevíte kde může být chyba? Nějaký studeňák a nebo elektronika prostě v nižších teplotách stávkuje?
mhotar

#137 Příspěvek od mhotar »

tpk: přidej jeden 10pF kondenzátor k R3
sound_cadd.png

Já bych se teď už do stavby té starší verze s emartee modulem nepouštěl, novější verze jde do finále a mluví perfektně bez mezer mezi zvuky.
Pokud přesto někdo chcete, mám tu dva nové emartee moduly kterých se rád levně zbavím.
www.opentx.cz
tpk

#138 Příspěvek od tpk »

Ahoj Martine, co řeší ten kondenzátor? Jen abych se dostal trošku do obrazu.

A jak to vypadá s novým modulem? Půjde použít se stávajícím mp3 modulem? Bude případně možné u tebe modul objednat, což by bylo super, a nebo bude uvolněna verze tišťáku pro samodomo.
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od rcfrant!k »

Tpk: diky za info. Koukal jsem na to a ridici obvod by pro me asi byl problem postavit. Jedine ze by nekdo mel k prodeji hotovy tistak, osadit soucastkami by uz nebyl provblem. Objednat modul z Ebaye bych taky zvladl :-D maji tam i nejakou verzi 1.1, u ktere pisou ze ma defaultne nastaveny delay, ktery se da v kodu jednoduse vypnout. Zkousel nekdo?

Mhotar: ten novy modul co se pripravuje je neco specialne pro T9x vcetne rozhrani? Nebo jen samostatny modul pro prehravani ktery bude potrebovat ridici elektroniku taky? Jeden tvuj prebytecny bych si od tebe vzal. Za kolik by jsi ho pustil? Mas link ktery konkretne to je? Diky
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Drondys

#140 Příspěvek od Drondys »

Nezkoušel někdo použít modul SOMO-14D ?
mhotar

#141 Příspěvek od mhotar »

Ahoj.
tpk: ten kondenzátor řeší kapacitu přechodu TR2, pomáhá zmenšit impedanci R3 při přechodových změnách. Vem SMD verzi, polož ho na ten odpor a připájej rovnou na něj.

rcfrant!k: mám modul 1.1 http://www.emartee.com/product/41928/MP ... d%20Module
pokud máš zájem za 100kč je tvůj, přidám i plošný spoj na interface.
Ten defaultně nastavený delay radí obejít netestováním busy, což je na nic, jak jinak zjistit kdy už byl předchozí zvuk přehrán celý.

Ten nový modul vypadá že už mají kluci v použitelné formě, ten projekt je tady http://code.google.com/p/amod328/
jsou tam i schémata a návrhy desek. Je to všechno v kupě, modul včetně interface i zesilovač.
Mám v plánu jich pár udělat, budu dělat oboustrannou smd verzi, aby to nebylo moc velké. Pár kusů určitě zbude, po jednom kuse se ten materiál kupovat nedá :)
www.opentx.cz
tpk

#142 Příspěvek od tpk »

Martine díky za info. Zkusím najít místo kam to napájet. Libor mi dělal totiž vlastní tišťák. Když tak bych to vyblejskl a pověsil sem.
Co se týká nového modulu tak se mnou jistojistě počítej. Nějaký ten kousek bych si vzal. Máš nějakou časovou představu? Jen jestli mám vůbec řešit "opravu" toho mého stávajícího modulu.
tpk

#143 Příspěvek od tpk »

mhotar píše:tpk: přidej jeden 10pF kondenzátor k R3

Popravdě Martine vůbec nechápu jak to děláš, asi nějaké kouzlo, ale opět smekám. Chodí to!
V jakém časovém horizontu plánuješ páchat ty nové voice moduly?
mhotar

#144 Příspěvek od mhotar »

To je práce pánů z 9xforums. Jen jsem to sem posunul :)
S tím modulem čekám hlavně na tu 9xr, abych věděl kam to tam dovnitř dám. Ve staré dobré 9x je víc místa, a já tam stejně nechám ten starej modul. Objednal jsem si i Frsky s telemetrií, abych měl nějakej důvod měnit ten procesor.
www.opentx.cz
tpk

#145 Příspěvek od tpk »

Ono není důležitý všechno vědět, ale vědět kde se zeptat :wink: Ještě jednou díky. Teď jsem trochu znejistěl. Jaký starý modul použiješ do T9XR? Jo a budeš vyrábět "jen" voice modul a nebo i MP3 modul který se k němu připojuje?
mhotar

#146 Příspěvek od mhotar »

Ve staré 9x nechám modul co máme. Do nové 9xR chci udělat ten nový. Nový už žádný mp3 modul nepotřebuje, je tam všechno, jen připojit k procesoru a k repráku.
www.opentx.cz
tpk

#147 Příspěvek od tpk »

Takže se dodá jen SD nebo mikro SD a frčí to. Krása. Problémy s prodlevou teda odpadají?
boboland
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od boboland »

Drondys píše:Nezkoušel někdo použít modul SOMO-14D ?

Ahoj,
je ho mam instalovany.
http://bobo.matej.name
Drondys

#149 Příspěvek od Drondys »

boboland píše:
Drondys píše:Nezkoušel někdo použít modul SOMO-14D ?

Ahoj,
je ho mam instalovany.

A funguje ti to bez problémů ? Nejsou tam nějaké problémy s mezerami mezi zvuky jako zde zmiňovali ostatní u toho jiného modulu a nebo nejsou s tím nějaké jiné problémy ?
bitovod

#150 Příspěvek od bitovod »

Nemáte někdo některý ze zmiňovaných modulů (z těch, co nedělají mezery) k odprodeji? Ono už ani to SOMO není u sparkfun v prodeji a to, co ho údajně nahradilo, je víc než dvakrát dražší... A nebo tip na nějaký obdobný modul za rozumné peníze (a pokud možno s podobným ovládáním)? Nechci to do T9x, ale do "custom" telemetrie k FrSky.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“