Bixler 2

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: Bixler 2

#136 Příspěvek od RCStudio »

Kdyz to nalozis FPV tak potrebujes silnejsi motor ...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od jamesgsf »

Mohu doporučit 2200kv a 7x4 apc. Lehce přemotorováno ale teď to konečně stoupá.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od RCStudio »

Jj nebo 6x5.5 s 2200kv
Jan Janekx Urbanek
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od vojta mansfeld »

Dobře, tak já teda asi zase koupím KIT a dám silnější, zase teda bude větší spotřeba, ale s původním bych jel naplno a nejel, takhle zas třeba vylezu nahoru a pak mi stačí čtvrtina takže ta spotřeba tak horká asi nebude, s tím motorem TGY co tu popisujete jak dlouho se vydrží lítat s FPV na 2200 mah 3S? Když vyletím nahoru tak 400m a budu udržovat výšku?
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od jamesgsf »

S 2200 baterkou je to pět minut motorovýho času s 2200kv. Lítám s tím v pohodě 20-30 min. Před měsícem se mne podařilo chytat i termiku a po 45 min. jsem šel už dolů, protože byl hroznej hic. Na baterce mne zbývalo ještě tak kolem dvou minut mot. času.

Jinak doporučuji hned vyztužit výškovku uhlíkovou pásnicí, kroutí se. Křidélka by to taky snesly. A na výškovku dát silnější servo. Já to dneska vyměním i na křidélkách, protože mne jedno v křídle odešlo ve vzduchu. Naštěstí se podařilo v pohodě přistát, je to ale fuška na jedno křidélko. Mám pocit, že při trochu ostřejších manévrech tam není taková učinnost ovládacích ploch jak bych si představoval a nebo se kroutí. Řekl bych že na betě to bylo lepší.

Kup si min 30 amp regulátor k tomu motoru.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ano, díky za rady.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od jamesgsf »

Tak vyškovka a křidélka vyztuženy uhlíkem, vyměněné serva s kovovýmy převody a teď jen to počasí aby to mohl zalétnout.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ahoj, mám k vám ještě pár otázek, budu dávat teda ten silnější motor, regulátor bude nejspíš Turnigy Plush 40A 3A bec, budu v bixleru mít 6 serv pro samotný model+2 serva pro pohyb kamery, kamera bude ovládaná druhým vysílačem takže se ptám jestli 3A bec bez problémů utáhne dva příjmače a celkem 8 serv, a kameru budu mít tu HD klíčenku která se taky napájí z 5V takže to půjde taky z bec, to už jsou dva příjmače, 8 serv a kamera, a taky asi 2 ledky, není 3A trochu málo? Můžete mi případně doporučit jiný regulátor s výkonějším bec nebo samostatný bec na baterku? Dále jestli je nutný zpomalovač serv pro klapky, moje Eclipse 7 PRO, pokud se nemýlím-to neumí tak jak Bixler reaguje na prudké vysunutí... Jo a ještě máte někdo zkušenosti třeba s 9g Turnigy servy? Já jsem doteď používal HXT 900, ale víc než půlka z nich co mám špatně středí, a opravdu o hodně tak jaké tam případně dát, nebo jsem tu někde četl že je lepší do Bixlera dát rovnou kovové... Dál budu Bixlera stříkat, nemá někdo zkušenosti s těmihle spreji? http://www.modelarina.cz/barva-ve-sprej ... -1036.html http://www.modelarina.cz/barva-ve-sprej ... -1046.html Sice nějaké věci sem úplně nepatří ale týká se to Bixlera tak snad to nemusím třídit do jednotlivých vláken. Díky.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Ancistrus01 »

Vojto, moc to komplikuješ! Serva stačí i ty HXT900 lítám s Bixlerem opravdu jak "hovado" (sorry za výraz) a serva držej!
czpredseda

#145 Příspěvek od czpredseda »

3A na 8 serv a dva přijímače je podle mě dost málo, hlavně když se sejdou proudový špičky při jejich brždění nebo rozběhu, může se BEC resetovat. Dal bych tam minimálně 5A externí SBEC stojí něco přes stovku nebo zvlášť malej 3A k napájení druhýho okruhu. Zpomalovač klapek není nutný, výchylka dolů tak dva centimetry jak jsme to testovali a letí to krokem, docela funguje je namíchat jako pomocný ke křidýlkům a namixovat si potlačení k vysunutí klapek. Co myslíš tím, že serva špatně středí - nevrací se do středu, kmitají ve středu nebo že ve středové poloze nejde páka nasadit přesně kolmo? To řeší spolehlivě subtrimy. Kovový převody podle mě nejsou nutný, ty HXT to zvládly i do rychlostí kdy se začalo třepotat křídlo, spíš se rozpadne Bixler než by nestíhaly serva.
Hlavně nedávej tu setovou vrtuli 7x5 s motorem 2200ot naměřil jsem tomu 50A a regl se resetnul i při lítání na třičtvtě plynu. Ale má to fakt masakrální tah, stoupá kolmo tak 10m/s na webu mam video
Jak tam máš přidělanou tu kameru? Vyvíjim na to držák z překližky, na Bety už je hotovej.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od RCStudio »

ja na 2200 nechal tu setovku ale kamarad co me to zalital zjistil ze pri burstu to pekne kopne dolu, nastasti jsem motor udelal na vnejsi montaz takze jsem jej osove upravil tak aby to nekopalo dolu, nic mene se zase vrtule pohybuje kolem 3-4 mm nad trupem takze jsem si sehnal APC 6x5.5. Ovsem ta ma zase blbe vrtanou diru trochu sejdrem, tak jsem z toho trochu rozladen.
Jan Janekx Urbanek
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od vojta mansfeld »

Kameru přidělanou nemám nijak, ani Bixlera zatím nemám. Jinak bych chtěl koupit z HK to překližkový lože místo kabiny a ten jakoby gimbal nějak vyřezat z překližky. Bec dám teda ještě externí tak 5A, z toho becu z regulátoru bych mohl napájet příjmač se servy pro kameru a kameru, to by byly dvě serva a kamera a to by utáhnout měl ne? Jinak těch zbývajících 6 serv a příjmač případně ledky z externího, ano? Špatně středí tím myslím to že když dám výškovku nahoru a pak vrátím tak servo pořád zůstane mírně nahoru-nevrátí se úplně do středu, pak dolů a servo je zas mírně dole, pak se letadlo nedaří srovnat, dělají mi to tak dvě serva ze tří který mám na výškovce, na sop a křidýlkách to poznat moc nejde. PS: jakou teda mám dát vrtuli? Stačí mi normální pomalejší let, stoupání 45°, až budu mít FPV a bude to těžší tak jí třeba vyměním za větší...
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od vojta mansfeld »

Bec tento http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Lipo_.html a jak to rozdělit když budu mít 3A a 5A? Kolik může mít ta kamera odběr? Ideální by bylo kdyby bylo 5A pro těch 6 serv a 3A pro 2 serva a kameru, nebo naopak, ale můžu dát třeba 5A pro všechny serva a 3A jen samostatně pro kameru... PS: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _UBEC.html tenhle je lehčí takže spíš asi ten, ale jinak parametry stejný...
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od jamesgsf »

Počítal bych 0,5A na servo kamera může max žrát jednu 1A a něco ať zbyde na špičku. Jinak já dával kovový serva protože tam mám stabilizaci a to s tím pořád vergluje, tak ať to trochu vydrží. Jinak bych bixlera nestrikal podle toho co tam chceš navesit každej gram navíc je na škodu.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Ancistrus01 »

Kovový převody... Do 1.5m cvičnýho letadla 8O

Trošku přehnaný...

Jinak na to mírně nahoru mírně dolu se vykašli, stejně při lítání furt hejbeš (obzvlášť výškovkou!) ani to nepoznáš ;)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“