Československá letadla
-
Pavel (Hellrider)
Re: Československá letadla
Tím startérem na motoru jsi mě docela zaskočil. Bylo by to fajn ale nevím jak to udělat aby mi stačilo rádio. Hydraulický brzdy by se u takového letadla určitě hodily ale opět: "jak to nastavit na rádiu" a fotky sem klidně můžu dát ale mé zbývající 4 éra už zde by byli spíš ostudou. Zbyl mi už jen jeden spalovák a to ještě cvičnej akrobat. Před zimou jsem prodal P-47 (finanční důvody) o rozpětí 2 m a asi před měsícem shořel Spitfire Mk.Vb o rozpětí 2,5 m. Zhasl mi motor a já musel dolů. Sedal jsem na břicho do pole které nebylo příliš rovné. Jediny co jsem zachránil byly serva, motor a pilot. Proto chci stavět nové éro. A chci aby už stálo za to. Proto jsem se zde ptal na nádrže v křídlech a na ostatní maličkosti. Po dohodě s kamarádem jsem upustil od Lavočky i od Andulky a chci jít do Ameriky. B-24 je mé nejoblíbenější americké letadlo. Proto B-24 a to měřítko proto že mě už nebaví ty maly tintítka se kterejma si pohrává i větřík. Samozřejmě pokud zde nejsem vítán tak ještě vysomruju ten plánek na B-24 a zmizím.
to Dasintex
Zatím co jsem viděl tak zhasnutí jednoho motoru znamenalo přechod do vývrtky a následný pád. Zde jsou ale větší odborníci. Ale souhlasím s tebou že je lepší čtyřmotorák.
to Dasintex
Zatím co jsem viděl tak zhasnutí jednoho motoru znamenalo přechod do vývrtky a následný pád. Zde jsou ale větší odborníci. Ale souhlasím s tebou že je lepší čtyřmotorák.
Chlapi..neblbněte.
To jsou všechno nemožný projekty.
Zpátky na Zem a zkuste něco reálnýho.
Pokud se uskrovníte jsem schopen jít na B-17 v měřítku 1/8.VÍC NE.
Technický překážky a finance neúměrně rostou a spolehlivost padá katastrofálně.
Nechci vatru na konci ranveje!
To jsou všechno nemožný projekty.
Zpátky na Zem a zkuste něco reálnýho.
Pokud se uskrovníte jsem schopen jít na B-17 v měřítku 1/8.VÍC NE.
Technický překážky a finance neúměrně rostou a spolehlivost padá katastrofálně.
Nechci vatru na konci ranveje!
No mně zatím stačí jedna vrtule a jeden motor. Netvrdím, že by se mi víc nelíbilo, ale často se mi riťka klepe aj s tím jedním motorem a mám jen jedny nervy. Jen mě zajímal názor na ztrátu motoru u čtyř nebo dvoumotoráka.
Ale doma se mi válí plán právě na tu B-17, rozpětí 78". Až budu jednou velkej, tak ji možná postavím na elektro a když to bude všecko OK, tak potom 4x NGH 9 by mohlo stačit. Ale to až tak za 10 a možná víc let.
Ale doma se mi válí plán právě na tu B-17, rozpětí 78". Až budu jednou velkej, tak ji možná postavím na elektro a když to bude všecko OK, tak potom 4x NGH 9 by mohlo stačit. Ale to až tak za 10 a možná víc let.
http://stores.ebay.com/USWing/Giant-Sca ... 13&_pgn=10
Můžu se pokusit o zvětšení tohohle plánu na dojnásobek.
Tlouštku použitých materiálů bych neměnil,jen bych vložil hustěji žebra trupu a křídel a vyztužil uchycení křídel a centroplánu.Tohle třeba zvládnu.
Rozpětí 6,6m a délka asi 4m.
Motory bych tipoval 45-50ccm.
MVVS 80 mají už i starter,možná by šel okopírovat a jediný,kdo to zvládne je rosta 2
A jediný,kdo má praktické zkušenosti se stavbou velkých modelů je bomber.
Pokud to má mít šanci na úspěch je nutná spolupráce
To je projekt jako .....
Vysoký podvozek mě teda děsí.
Já s tím rozhodně lítat nebudu,už tak mám vysokej tlak,když si uvědomím jaký rozsah prací to obnáší.
Je to neprobádaná cesta s nejistým výsledkem.
Ale láká mě.
Malý krok pro člověka,ale veliký pro ....šak víte.
Můžu se pokusit o zvětšení tohohle plánu na dojnásobek.
Tlouštku použitých materiálů bych neměnil,jen bych vložil hustěji žebra trupu a křídel a vyztužil uchycení křídel a centroplánu.Tohle třeba zvládnu.
Rozpětí 6,6m a délka asi 4m.
MVVS 80 mají už i starter,možná by šel okopírovat a jediný,kdo to zvládne je rosta 2
To je projekt jako .....
Vysoký podvozek mě teda děsí.
Já s tím rozhodně lítat nebudu,už tak mám vysokej tlak,když si uvědomím jaký rozsah prací to obnáší.
Je to neprobádaná cesta s nejistým výsledkem.
Ale láká mě.
Malý krok pro člověka,ale veliký pro ....šak víte.
ten odkaz mi nic konkrétního neukazuje
??
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Možná myslel tu B-29 nebo Liberatora dole. Mě tam teda zaujal ten Beechcraft STAGGERWING D-17.
-
Bomber
- Kontaktovat uživatele:
Pavel (Hellrider) píše:Tím startérem na motoru jsi mě docela zaskočil. Bylo by to fajn ale nevím jak to udělat aby mi stačilo rádio. Hydraulický brzdy by se u takového letadla určitě hodily ale opět: "jak to nastavit na rádiu" a fotky sem klidně můžu dát ale mé zbývající 4 éra už zde by byli spíš ostudou. Zbyl mi už jen jeden spalovák a to ještě cvičnej akrobat. Před zimou jsem prodal P-47 (finanční důvody) o rozpětí 2 m a asi před měsícem shořel Spitfire Mk.Vb o rozpětí 2,5 m. Zhasl mi motor a já musel dolů. Sedal jsem na břicho do pole které nebylo příliš rovné. Jediny co jsem zachránil byly serva, motor a pilot. Proto chci stavět nové éro. A chci aby už stálo za to. Proto jsem se zde ptal na nádrže v křídlech a na ostatní maličkosti. Po dohodě s kamarádem jsem upustil od Lavočky i od Andulky a chci jít do Ameriky. B-24 je mé nejoblíbenější americké letadlo. Proto B-24 a to měřítko proto že mě už nebaví ty maly tintítka se kterejma si pohrává i větřík. Samozřejmě pokud zde nejsem vítán tak ještě vysomruju ten plánek na B-24 a zmizím.
to Dasintex
Ušetři se zklamání a jak psal ok-glider-zpátky na Zem
P-47 jsi prodal z finančních důvodů?A to chceš kupovat hvězdicový motory?.....Ach jo.
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
OK glider napsal ....Rozpětí 6,6m a délka asi 4m.
To je projekt jako .....
Startéry dělají kluci i k ROTU 35, fungují skvěle...
a na společný projekty pozor, vypadalo to, že vzniknou dva čtyřmotoráky a vznikl jen jeden a z druhýho jen směrovka..

To je projekt jako .....
Startéry dělají kluci i k ROTU 35, fungují skvěle...
a na společný projekty pozor, vypadalo to, že vzniknou dva čtyřmotoráky a vznikl jen jeden a z druhýho jen směrovka..
-
Pavel (Hellrider)
Ušetři se zklamání a jak psal ok-glider-zpátky na Zem
P-47 jsi prodal z finančních důvodů?A to chceš kupovat hvězdicový motory?.....Ach jo.[/quote]
Já psal, že mě zklamali s cenou. A souhlasím s tím že společný projekty moc nevychází. Ted chci na rychlovku liberátora kterej bude mít asi 1,2 m. Odzkouším letový vlastnosti a pak se rozhodnu. Podle mě ale 4 m Liberátor není nic nadpozemského a myslím s tou hydraulikou taky ne. Ale serva na zatahování podvozku už nechci. A obvzláště ne u takovýho éra. Pokusím se s tím nějak poprat a hlavně kontaktovat toho chlapa co dělal ty motorky. Ať mi řekne co a jak. A neříkám že ten velkej liberátor musí za 4 měsíce lítat. Klidně ho budu stavět rok.
P-47 jsi prodal z finančních důvodů?A to chceš kupovat hvězdicový motory?.....Ach jo.[/quote]
Já psal, že mě zklamali s cenou. A souhlasím s tím že společný projekty moc nevychází. Ted chci na rychlovku liberátora kterej bude mít asi 1,2 m. Odzkouším letový vlastnosti a pak se rozhodnu. Podle mě ale 4 m Liberátor není nic nadpozemského a myslím s tou hydraulikou taky ne. Ale serva na zatahování podvozku už nechci. A obvzláště ne u takovýho éra. Pokusím se s tím nějak poprat a hlavně kontaktovat toho chlapa co dělal ty motorky. Ať mi řekne co a jak. A neříkám že ten velkej liberátor musí za 4 měsíce lítat. Klidně ho budu stavět rok.
to hoblík
Za odkaz se omlouvám,myslel jsem toho Liberátora.
Od US.Wing jsem bral již jeden plán a jsem spokojený,za sebe můžu doporučit.
Hele,uvažuji nad Mosquitem 1/4, žebra trupu zdvojená topolovka,potah balza tl.1-2mm kladená diagonálně ve dvou vrstvách.Křídla bych okopíroval podle B-17,myslím rozteče žeber a hlavní nosník.
Motory asi 35-50cm nebo spíš elektry.Díky EU,miluju tě
Na co bych si měl dát pozor?
Nějaký postřehy?Vím,že jsi majitel B-25,budu vděčný za každou radu či postřeh.

Hele,uvažuji nad Mosquitem 1/4, žebra trupu zdvojená topolovka,potah balza tl.1-2mm kladená diagonálně ve dvou vrstvách.Křídla bych okopíroval podle B-17,myslím rozteče žeber a hlavní nosník.
Motory asi 35-50cm nebo spíš elektry.Díky EU,miluju tě
ok-glider píše:to hoblík
Motory asi 35-50cm nebo spíš elektry.Díky EU,miluju tě![]()
majitel B-25 nejsem, to je BOMBER
Moskyto řezal JYRRY pro Doubravku, ten ti poradí.... akorát mu to letělo nějak krátce..
Přijeďte kluci 1.6. do miskovic http://www.rc-marketa.cz/ pokecáme o vícemotorácích, bomber tam bude taky..
to hoblík
Ježíš..mám v tom zmatek.
Omlovám se,věděl jsem,že máš The Mighty Eight včetně 303.GAIP gen.Zacharova
Zkusím doubravku přes SZ.
Ježíš..mám v tom zmatek.
Omlovám se,věděl jsem,že máš The Mighty Eight včetně 303.GAIP gen.Zacharova
Zkusím doubravku přes SZ.
hoblik píše:Přijeďte kluci 1.6. do miskovic http://www.rc-marketa.cz/ pokecáme o vícemotorácích, bomber tam bude taky..
Budu tam příští rok, letos měním lokalitu, teď to mám hodně z ruky.
Jinak Mosquito dělá modelmax, ale nevím, kolik se jich za tu cenu prodalo: http://www.modelmax.cz/modelmax2/eshop/ ... 8-MOSQUITO
to dasintex
Díky za tip.Zatím stahuju podklady a rozhlížím se,kde bych co okopíroval
Díky za tip.Zatím stahuju podklady a rozhlížím se,kde bych co okopíroval