Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
-
Kamikaze591
Re: Stavba Coptru pro jednoduché natáčení
Na 500g foťák(gimbal dalších 800g) jsem stavěl okto X8. Je asi o 3 vlákna pod tímto. Tak se tam podívej. Jinak používám zatím úspěšně nazu m v2.
Jinak vřele doporučím tiger motors a http://www.quadframe.com
Jinak vřele doporučím tiger motors a http://www.quadframe.com
Rada pre neskúseného
Zdravím, na úvod sa predstavím.
Pred pár dňami som sa dostal k videám coptérom a veľmi sa mi to zapáčilo. Ako totálny neskúsený amatér, ktorý sa v tomto obore nikdy v živote nepohyboval by som sa rád informoval a poradil ohľadom kúpy niečoho pre seba, s využitím čisto ako hobby. Čo sa týka významov skratiek, modelov, druhov coptérov, dopredu sa priznám, nemám ani tušenie. Prehľadával som online shopy, avšak nemal som ani odvahu ukázať na nejaký prstom a vybrať si ho, pretože ani sám netuším čo je vhodná voľba. Zavítal som na toto fórum a skúsim aspoň priblížiť moje predstavy a možnosti.
Rád by som coptér ako som už spomenul na hobby. Predovšetkým na kvalitné stabilné zábery videa (nie fotenie).
Veľmi lipnem na čo najväčšom dosahu od ovládača a s tým by som aj očakával display a live prenos z kamery coptéra priamo "pred nosom". Neviem na akom princípe to funguje, ale čo sa týka kamery, bolo by fajn upevnenie kamery GoPro (neviem ako je potom riešený ten live prenos obrazu). Potešil by aj viac ako 20-25 minútový let na nabitie.
No a čo sa týka asi toho najdôležitejšieho parametru, zhruba do ceny 2000€, t.j. 50-55 000 kč.
Ďakujem za všetky ohlasy a prípadné návrhy.
Pred pár dňami som sa dostal k videám coptérom a veľmi sa mi to zapáčilo. Ako totálny neskúsený amatér, ktorý sa v tomto obore nikdy v živote nepohyboval by som sa rád informoval a poradil ohľadom kúpy niečoho pre seba, s využitím čisto ako hobby. Čo sa týka významov skratiek, modelov, druhov coptérov, dopredu sa priznám, nemám ani tušenie. Prehľadával som online shopy, avšak nemal som ani odvahu ukázať na nejaký prstom a vybrať si ho, pretože ani sám netuším čo je vhodná voľba. Zavítal som na toto fórum a skúsim aspoň priblížiť moje predstavy a možnosti.
Rád by som coptér ako som už spomenul na hobby. Predovšetkým na kvalitné stabilné zábery videa (nie fotenie).
Veľmi lipnem na čo najväčšom dosahu od ovládača a s tým by som aj očakával display a live prenos z kamery coptéra priamo "pred nosom". Neviem na akom princípe to funguje, ale čo sa týka kamery, bolo by fajn upevnenie kamery GoPro (neviem ako je potom riešený ten live prenos obrazu). Potešil by aj viac ako 20-25 minútový let na nabitie.
No a čo sa týka asi toho najdôležitejšieho parametru, zhruba do ceny 2000€, t.j. 50-55 000 kč.
Ďakujem za všetky ohlasy a prípadné návrhy.
Re: Rada pre neskúseného
Ahoj,
mám trochu obavu, že dostaneš vynadáno. Místní fórum je plné odpovědí na tvé otázky. Jen je potřeba to pročíst.
Já jsem tedy také koptérový začátečník a nestačím se divit, jak může někdo chtít investovat 2000 éček do stroje, když s tím neumí lítat.
Proč na začátek nekoupíš nebo nepostavíš něco za 200EUR bez těch vopičáren (jako live přenos obrazu, natáčení stabilního videa, letový čas 20 minut) kolem?
Ovladače mají všechny plus mínus stejný dosah (tj. několik kilometrů)
S přenosem obrazu to bude o poznání horší (pár set metrů)
mám trochu obavu, že dostaneš vynadáno. Místní fórum je plné odpovědí na tvé otázky. Jen je potřeba to pročíst.
Já jsem tedy také koptérový začátečník a nestačím se divit, jak může někdo chtít investovat 2000 éček do stroje, když s tím neumí lítat.
Proč na začátek nekoupíš nebo nepostavíš něco za 200EUR bez těch vopičáren (jako live přenos obrazu, natáčení stabilního videa, letový čas 20 minut) kolem?
Ovladače mají všechny plus mínus stejný dosah (tj. několik kilometrů)
S přenosem obrazu to bude o poznání horší (pár set metrů)
Přesně tak. Proč řešíš co největší dosah, fpv atd. když s tím neumíš... vůbec létat?
Ticcino: jak jsi přišel na tech par set metrů pro online přenos?
Ticcino: jak jsi přišel na tech par set metrů pro online přenos?
niky79 píše:Ticcino: jak jsi přišel na tech par set metrů pro online přenos?
Vycházel jsem z toho, co jsem tady početl.
Pro přenos live obrazu je potřeba dobrý signál. Ale vysílače mají jen malý výkon (pokud nebudeme uvažovat výkony a frekvence mimo dovolené pásmo). Proto jsem napsal ten malý dosah.
Napsal jsem to špatně? FPV nemám, nepoužívám a tudíž nemám hloubkově nastudováno.
Díky, pokud mě opravíte (opravíš).
Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
Dosah s použitelnou kvalitou přenosu se základním setem a nesměrovými anténami je cca 500-600m. To je na copter pro filmování dle mne zcela dostatečné. Než létat daleko, je lepší si tam dojít po svých a létat nablízko. Téměř vždy to takto provozovat lze. Je to jednoduché, levné a i poměrně bezpečné. Po stránce provozní i legislativní.
MPat, Tobě poradím toto: protože máš k dispozici celkem solidní peníze, kup si pro začátek třeba DJI Phantom nebo něco na ten způsob, něco hotového a funkčního , je tady o něm dostatek informací. Tohle rozchodíš velmi snadno. Naučíš se,něco natočíš , zjistíš o čem to je a jestli tě to vůbec bude bavit tak, abys do toho byl ochoten nacpat 50K a pak to prodáš. Sice něco ztratíš, ale zkušenosti které získáš, stojí mnohem víc, to mi věř.
A za půl roku až rok, budeš umět hodně, budeš se orientovat a budeš vybírat jako odborník. Bohužel nelze věřit všemu, co se tady dočteš.
Taky coptery budou zase o kus dále. Vyvíjí se to strašně rychle.
MPat, Tobě poradím toto: protože máš k dispozici celkem solidní peníze, kup si pro začátek třeba DJI Phantom nebo něco na ten způsob, něco hotového a funkčního , je tady o něm dostatek informací. Tohle rozchodíš velmi snadno. Naučíš se,něco natočíš , zjistíš o čem to je a jestli tě to vůbec bude bavit tak, abys do toho byl ochoten nacpat 50K a pak to prodáš. Sice něco ztratíš, ale zkušenosti které získáš, stojí mnohem víc, to mi věř.
- gardenroute
Podivej se do vlaken o Phantomech, je tam spousta věci vysvetlena a diskutovana. Nez zacnes tady davat nejake požadavky, je skutecne vhodne, aby jsi celou problematiku pochopil. Prostuduj si to, ptej se, urcite se dostanes k vysledku a zadani. Je tam spousta lidi, kteří s kopterami letaji a nataceji i videa.Ticcino píše:...Vycházel jsem z toho, co jsem tady početl...Pro přenos live obrazu je potřeba dobrý signál. Ale vysílače mají jen malý výkon (pokud nebudeme uvažovat výkony a frekvence mimo dovolené pásmo). Proto jsem napsal ten malý dosah...Napsal jsem to špatně? FPV nemám, nepoužívám a tudíž nemám hloubkově nastudováno...Díky, pokud mě opravíte (opravíš)....
A mimoch. samozrejme HD prenos live videa z koptery (napr. z toho Phantoma) existuje, je to DJI LightBridge, a před mnoha mesici jsem na to tady zakladal samostatne vlakno, kde najdes podrobnosti (mj. dosah az 1000 m). Není to lacine, ale oproti profi systemum je to skutecne i amatersky dostupne, a přitom velmi kvalitni.
A nenech se odradit, letat s tim se da naucit, pokud nejsi uplny antitalent, chce to ale znat nejen problematiku letani s tim, ale i nejake ty předpisy, a byt opatrny a disciplinovany.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ahojte.
Tak nakoniec som si zobral nejaké slová k srdcu a ako totálny laik som sa rozhodol ísť cestou učenia sa
Dnes som objednal toto http://www.model-rc.sk/detail/rc_kvadro ... 131/type/3
Neviem či som spravil dobre alebo nie, avšak po porovnávaní modelov v tejto cenovej kategórii (100€ +-) mi toto vyšlo ako najlepšia voľba. Možno som sa zmýlil a odporučili by ste mi dačo lepšie, avšak neplánujem zostať pri tomto ale určite po "pochopení" celého systému koptér sa posunúť niekam vyššie, ako som už spomínal v mojom prvom príspevku, do inej cenovej a hlavne FPV dimenzie
Myslíte si, že som spravil dobrú voľbu, čo sa týka tohoto modelu ? Ďakujem
Tak nakoniec som si zobral nejaké slová k srdcu a ako totálny laik som sa rozhodol ísť cestou učenia sa
Dnes som objednal toto http://www.model-rc.sk/detail/rc_kvadro ... 131/type/3
Neviem či som spravil dobre alebo nie, avšak po porovnávaní modelov v tejto cenovej kategórii (100€ +-) mi toto vyšlo ako najlepšia voľba. Možno som sa zmýlil a odporučili by ste mi dačo lepšie, avšak neplánujem zostať pri tomto ale určite po "pochopení" celého systému koptér sa posunúť niekam vyššie, ako som už spomínal v mojom prvom príspevku, do inej cenovej a hlavne FPV dimenzie
Myslíte si, že som spravil dobrú voľbu, čo sa týka tohoto modelu ? Ďakujem
Troll píše:MPat, Tobě poradím toto: protože máš k dispozici celkem solidní peníze, kup si pro začátek třeba DJI Phantom nebo něco na ten způsob, něco hotového a funkčního , je tady o něm dostatek informací. Tohle rozchodíš velmi snadno. Naučíš se,něco natočíš , zjistíš o čem to je a jestli tě to vůbec bude bavit tak, abys do toho byl ochoten nacpat 50K a pak to prodáš. Sice něco ztratíš, ale zkušenosti které získáš, stojí mnohem víc, to mi věř.A za půl roku až rok, budeš umět hodně, budeš se orientovat a budeš vybírat jako odborník. Bohužel nelze věřit všemu, co se tady dočteš.
Taky coptery budou zase o kus dále. Vyvíjí se to strašně rychle.
Objednal som si to, čo mi prišlo pod ruku (v predošlom príspevku je odkaz) len aby som pochopil princíp celého fungovania a ovládania. Je to taká prvotná hračka na "likvidáciu"
- gardenroute
FPV modul pro Phantoma je FPV jako pro jakykoliv jiny model, nic extra specifického... Pokud nejsi kutil - modelář s potřebnými znalostmi a dovednostmi, dodavatel Ti to dodá vč. vybraného FPV vybavení, je to pro ně kšeft...MPat píše:...ten Phantom sa mi zdá byť super voľba, ešte však musím zistiť ako je to s tým modulom na FPV a hupnem do toho...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ďakujem za radu, čo sa týka kúpy lacného koptéru na začiatok ... zmáknuť ovládanie nebude až také jednoduché ako som si myslel
Ešte k tomu mierny vetrík, uffff, zapotil som sa riadne 
Tak trochen akoby som videl seba.
Každopádne, cesta ktorou si začal je asi tá najlepšia. S tým coptríkom sa naučíš aspoň trochu lietať, pochopíš princíp a hlavne získaš nejaký návyk ovládania. Ale vietor bude v tomto prípade Tvoj nepriateľ, takže ideálne prostredie je hala. Nie miestnosť 3x3. Aby si to nelepil na steny
Verím tomu že za pár týždňov už budeš pokukovať po niečom väčšom a za rok si už postavíš niečo aj sám. Niečo take čo bude splňovať presne tie požiadavky, ktoré preferuješ.
Držím palce pri letoch.
Niečo o FPV na čítanie.
http://www.fpvguru.cz/
Každopádne, cesta ktorou si začal je asi tá najlepšia. S tým coptríkom sa naučíš aspoň trochu lietať, pochopíš princíp a hlavne získaš nejaký návyk ovládania. Ale vietor bude v tomto prípade Tvoj nepriateľ, takže ideálne prostredie je hala. Nie miestnosť 3x3. Aby si to nelepil na steny
Verím tomu že za pár týždňov už budeš pokukovať po niečom väčšom a za rok si už postavíš niečo aj sám. Niečo take čo bude splňovať presne tie požiadavky, ktoré preferuješ.
Držím palce pri letoch.
Niečo o FPV na čítanie.
http://www.fpvguru.cz/
quadcopter "homemade" (650 FY-91Q)
Quad 480 APM2,6
Quad 480 APM2,6
Zdravím, tak po dlhej odmlke sa sem opäť vraciam s informáciami
Prvý kvadráč si svoje odžil a cca po 2 týždňoch denno dennej prevádzky sa mu podarilo odpáliť si 1 motor
Keďže mi bolo lúto vyhodiť ďalších 100 eur, za niečo čo sa podobá na kvadráč, rozhodol som sa ešte skúsiť indoor mini heli (25€), predsa len treba na niečom cvičiť a tento vrtulníček sa zdá byť super voľba
Inak do budúcna, vyprdol som sa na myšlienku Phantoma. Známy má zoskladanú FJI450, NAZA, dole gimbal + GoPro, tak zrejme pôjdem touto cestou aj ja. Chcel som sa len poďakovať za radu a som vďačný že som zbytočne nevyhodil veľa prachov na začiatku za niečo, čo by som s istotou rozdrbkal na padrť. Zdar! 
-
killer.tuning
DJI-F315 Phantom2 VISION+ nebo Walkera QR X350 PRO RTFsDEVO7
Ahoj chci poprosit o radu s nákupem první multikoptéry . Zvažuji toto Walkera QR X350 PRO RTF s DEVO F7 nebo DJI - F315 Phantom 2 VISION+ (extra baterie zdarma). Nikdy jsem žádnou neměl a tak s tím nemám žádnou zkušenost. Jsem RC autíčkář a doma mám T-rex 450 ale tomu jsem nikdy nějak nepropadnul. Moje původní představa byla vejít se s cenou do dvaceti tisíc ale rád bych to rovnou kompletní připravené k letu s možností natočit alespon trochu kvalitní video . Vzhledem k nedostatku času a zkušeností si rád nechám poradit a klidně koupím i něco jiného
Kdyby se někdo hlásil že mě něco postaví a zalétá i tuto možnost rád uvítám
Jsem z Prahy a rád se přijdu klidně na něco podívat jelikož jsem viděl jen něco málo na modelhobby ... Jestli tu existuje obdobné téma tak se moc omlouvám ale já ho nenašel.
Budu rád i za recenze lidí co jednu z koptér co mě zajímá vlastní a podělí se o vlastní zkušenost 
Re: DJI-F315 Phantom2 VISION+ nebo Walkera QR X350 PRO RTFsD
Walkera (zejména ta s DEVO10 a přípravou na GoPRO) má papírově lepší parametry, lepší vysílač, používá standardní baterku. Problém je v tom, že je to Walkera - ta má bohužel ve "vrtuníčkářském" světě velmi nedobrou pověst co se spolehlivosti a obecně kvality týče. Tady je možná všechno jinak, ale zpráv o fungování téhle její "vlajkové lodi" je zatím poskrovnu. resp. nejsou prakticky žádné.
Phantom je trošku dražší a má trochu horší parametry, používá "inteligentní" (čti proprietální a drahou) baterku... ale zase ho dělá firma, co se tím zabývá roky a má špičkovou pověst, spousta věcí kolem je vyřešených.
Takže záleží spíš na povaze - Walkera je tak trochu sázka do loterie a stroj pro ty, co si chtějí hrát. DJI je sázka na jistotu.
Určitým řešením by bylo (ač to prodejci to neradi uslyší) koupit Walkeru, nechat ji důkladně otestovat někým, kdo tomu trochu rozumí, a v případě nespokojenosti do 14 dnů vrátit.
PS: v případě Walkery bych rozhodně neuvažoval o té verzi s jejich vlastní kamerou, to je opravdu "velká neznámá" a GoPro je prostě vyzkoušený standard...
Phantom je trošku dražší a má trochu horší parametry, používá "inteligentní" (čti proprietální a drahou) baterku... ale zase ho dělá firma, co se tím zabývá roky a má špičkovou pověst, spousta věcí kolem je vyřešených.
Takže záleží spíš na povaze - Walkera je tak trochu sázka do loterie a stroj pro ty, co si chtějí hrát. DJI je sázka na jistotu.
Určitým řešením by bylo (ač to prodejci to neradi uslyší) koupit Walkeru, nechat ji důkladně otestovat někým, kdo tomu trochu rozumí, a v případě nespokojenosti do 14 dnů vrátit.
PS: v případě Walkery bych rozhodně neuvažoval o té verzi s jejich vlastní kamerou, to je opravdu "velká neznámá" a GoPro je prostě vyzkoušený standard...