Ten vetsi motor 2832 asi bude snaset vetsi prikon lepe, je jen otazka jestli nema nejakou zradu, je to pomerne novinka, zatimco ta zluta serie uz je overena a pry jsou udelane dobre.
Jen vzdalene.... ale je pravda, ze to mi zrovna prijde jako nevhodne navrzeny pohon pro model techto rozmeru (naopak Megu a 10x6 mam v Optime II a tam je projev polopylonaka velice prijemny).
Pro <b>lubak</b>
Mám do toho co nejmíň mluvit, ale už teď je mi tě opravdu líto. Musíš v tom mít takový chaoz, že sám nevíš, na čem vlastně seš. Ale pokud se opravdu pro Proximu II rozhodneš, tak se nezapomeň pochlubit, co a jak si vyřešil a jak si spokojený.
to lubak: nech z toho nemáš hokej - k Tým dvom Turnigy, čo si si vybral: oba su použiteľné, ale letový prejav sa bude líšiť. Vyber si podľa očakávaného štýlu lietania. K tomu samozrejme patrí výber vrtule - pomeru priemeru ku stúpaniu a nastavenie celkového príkonu pohonnej sústavy.
Štatisticky, z troch lietajúcich P II a jednej vo výstavbe, o ktorých viem technické podrobnosti:
-- každý majiteľ má iný motor, dokopy od troch rôznych výrobcov
-- kV je v rozmedzí 1100 - 1300 o/V pri 3s LiPo
-- inrunnery, outrunnery aj krytované obežky
-- vrtule priemer : stúpanie od 1,43 po 1,85
Každý má iný názor, iný štýl lietania, iné preferencie. Toto si už budeš musieť rozhodnúť sám. Tak zhruba:
desaťzávit: vyššia účinnosť vrtule, nižší príkon pohonnej sústavy, vyššia stúpavosť, nižšia dynamika letu na motor - lepšie na lietanie termiky na výdrž (nastúpať a plachtiť)
osemzávit: nižšia účinnosť vrtule, vyšší príkon pohonnej sústavy, nižšia stúpavosť, vyššia dynamika letu na motor - lepšie na prevádzku štýlom "warmliner" - kde tu nejaký premet, výkrut, či let na chrbte, rýchly prelet ponad dráhu, a tak...
tks píše:No, do Proximy rozhodně plánuju 4S A123. Lítá to takto někdo? Předpokládám, že s tím nebude problém, jen to bude chtít trošku pomalejší motor...
Minulý rok som to mal pripravené na prestavbu, z ktorej zišlo kvôli nemožnosti dostať sa za X týždňov k zospájkovaným sadám...
Ak sa dobre pamätám, ťažisko vychádzalo bez problémov pri pozdĺžnom umiestnení do pôvodného lôžka a pri rovnakom prúdovom odbere bolo treba znížiť priemer vrtule o jeden palec.
Nemal by to byť žiadny problém a s odberom 30-45A vyjdú aj príjemné letové časy pri rozumnej hmotnosti.
Včera jsem trošku na place povyrostl. Přišel se na nás podívat při létání jeden známý pilot a já měl ve vzduchu zrovna Proximu II. Pořád se nemohl vynadívat a přestat chválit a já jsem zase nestačil pořád jen děkovat, že je to tak nádherné letadlo a že takové dlouho neviděl, že strašně krásně letí a že ho mám dobře seřízený, no já jen koukal a byl jsem fakt nějak dojatý tím co všechno říkal. Už jsme se tam hodněkrát potkali a dali řeč. Je to takový druh pilota co má rád termiku a tak jsem se ho snažil hned vyzpovídal. Ona se už večer termika s tímto letadlem spatně hledá, ale i přesto mě naváděl a já snad poprvé viděl, že něco takového prostě funguje. Nenosilo mě to samozřejmě do oblak, ale vůbec to nepadalo a když to spadlo, tak takovým způsobem, že jsem spíš já udělal špatný manévr. A přistání jako z učebnice, sice až na druhý pokus, ale na částečně vysunuté BUTT a tak blízko, že mi Proxima II málem políbila špičku boty.
Proxima II je uz objednana - vraj do tyzdna bude pripravena Vybava do nej je uz tiez objednana.
Dalsia otazka, ktora sa mi vynorila : myslite, ze s tymto regulatorom TURNIGY Plush 60amp budem moct napajat vsetky serva? Alebo pouzit zvlast prijimacovky?
A ak pouzit prijimacovky, tak mozem nejak zapojit ten regulator do prijimaca, tak aby tam z neho neslo napajanie? Alebo je nutne kupit zvlast regulator bez BEC?
lubak píše:myslite, ze s tymto regulatorom TURNIGY Plush 60amp budem moct napajat vsetky serva?
Nie.
Teda áno, ale iba za optimálnych podmienok. JETI SPIN uvádza pre 3A BEC použitie do 7 serv, ale zasa HS81 má prevádzkový prúd cca 250mA bez záťaže, HS65 dokonca 450mA - ak si pod záťažou tie servá zoberú 500mA každé, si na maxime BECu a ak sa nebodaj nejaké kusne a cucne ampér... Ja tam mám kvôli tomu 5A, kde JETI uvádza použitie do 8 serv, a tomu teda už vôbec nerozumiem, prečo.
SPIN 44 uvadza trvaly prud 3A - max. 5A
Turnigy uvadzaju len prud 3A (mozno je to tiez prud trvaly a v spickach moze viac).
Ale asi to zapojim s tymi prijimacovkami - mam nejake 1100 mAh NiCd, co boli k vysielacke.