Mostly printed CNC/Multitool

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bojkas

Re: Mostly printed CNC/Multitool

#136 Příspěvek od Bojkas »

To je škoda. Jaky HE jsi koupil? Ja mam cinana celokov.
Amper

#137 Příspěvek od Amper »

Od cinana kupuju jen veci na kterych se neda moc zkurvit :-D

Takze HE mam cesky, 3DRaty s hybridnim HE. Ta moznost ze v pripade problemu mas nahradni dil druhy den doma je bozi a zadny cinan to (nastesti) neumi :-D :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Celeron »

Bojkas píše:Ahoj, myslite, ze by to slo nejak upravit pro ABS? S PLA mam problemy. :-/

Kup si v JRC 2 špule PLA Mladeč, já celou MPCNC vytiskl na celokovu 3 dráty naprosto bez problémů. Jedině, že by ten číňan byl zcela nepoužitelnej zmr..
Z ABS se dají vytisknout jen všechny Lock na trubky a ty 4 pevný a 4 pohyblivý podstavce pro základní rám. No a držáky endstopu, ty z PLA přes trubku nepřetáhneš, ABS jo.
Jirka
Bojkas

#139 Příspěvek od Bojkas »

Ja mám z JRC PLA od Mladeče. Dnes jsem zkoušel opět rozjet tisk PLA a nakonec se to povedlo. Musel sem jen kapat WDcko a nastavit nulové retrakce.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Celeron »

Teda pánové, dnes jsem si užil. :roll: Včera jsem nainstaloval na jedno PC Arduino IDE a musel jsem přidat do PC čínskej driver CH341SER. Pak jsem už IDE rozhejbal a zkusil pár příkladu a nakonec jsem do Megy natlačil FW od Rebel II.
Dnes jsem to samý zkusil nainstalovat v dílně na jiný o řád lepší PC a ani ťuk. Prostě po instalaci CH341SER to vypíše že byl úspěšně nainstalován, jenže po připojení Megy do USB se napíše Rozpoznáno neznámé zařízení, který je jakou Unklown device v USB zařízeních. Ať dělám, co dělám, další COM se mi v portech nevytvoří. Stejný W7/32/home, stejnej kabel, stejná Mega, stejnej IDE.
Na tom počítači doma je mi to funkční naprd, v pokoji frézovat nebudu. :evil:
Nevíte někdo co s tím?
Díky
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Celeron »

Bojkas píše:Ja mám z JRC PLA od Mladeče. Dnes jsem zkoušel opět rozjet tisk PLA a nakonec se to povedlo. Musel sem jen kapat WDcko a nastavit nulové retrakce.

Mazání neznám, retrakce jsem od instalace defaultu Repetier-Host neměnil. :wink: Tisk z PLA ti musí chodit zcela bezpečně a samostatně, jinak u toho prosedíš podle velikosti trysky 120-150 hodin.
Jirka
Bojkas

#142 Příspěvek od Bojkas »

No ja mam právě ten cinskej šmejd bez ptfe trubičky, tak to moc nezvládá ochladit a seka se. :-/ ale tak dnes jsem tiskl hodinu spoiler na rc F1 a zda se to být ok, zítra budu zkoušet tisknout další díly a trochu to poladim. Mam skoro celou kilovku, tak se pak, pokud to bude ok, pustím do mostly.

Uz ma nekdo vyjma ampera zkušenost, jak to frezuje?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Celeron »

Bojkas píše:No ja mam právě ten cinskej šmejd bez ptfe trubičky, tak to moc nezvládá ochladit a seka se. :-/ ale tak dnes jsem tiskl hodinu spoiler na rc F1 a zda se to být ok, zítra budu zkoušet tisknout další díly a trochu to poladim. Mam skoro celou kilovku, tak se pak, pokud to bude ok, pustím do mostly.

Uz ma nekdo vyjma ampera zkušenost, jak to frezuje?

No mě zbejvá zapojit kabeláž do Ramps a začít zkoušet ježdění. Ale zatím není jak, viz problém s PC a nemám zdroj pro vřeteno a drivery. Odsávání zatím neřeším, nesehnal jsem vhodnou hadici. Akorát podtlakovej stůl je z 80% hotovej.
A navíc nějak málo času...
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Celeron »

Amper píše:Smudla hledal blbe :-)

Nekde kolem strany 5, na zacatku, prilozeny soubor Marlin_dualaxis_srconly.zip [287.07 KiB]

Nevim zda bude fungovat tendle odkaz http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=146&t=73663&p=1271885&hilit=marlin+zip#p1271885 takze jeste cas : Napsal: úte 05. led, 2016 18:32

Ahá, mě v něm zmátla ta plocha 800 x 800. Nepsals na začátku, že máš 800x600 mm rám a že frézovací plocha je ještě o 250 mm menší?
Takže ten Marlin dualaxis scronly je to co máš ve svým MPCNC nebo jen obecnej od autora MPCNC?
Díky
Jirka
Amper

#145 Příspěvek od Amper »

plocha 800x800 byla dana tak aby to bylo s jistototu, realnou (51x31) chytaj endstopy takze neni potreba mit spravne cislo.

ten zdrojak je to co mam nacpane v arduinu na stroji (teda doufam ze jsem tam mezi tim neco nezmenil, snad ne)

ad drivery - zkus strcit kabel do jineho portu a sundat z Arduina RAMPs
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Celeron »

Amper píše:ad drivery - zkus strcit kabel do jineho portu a sundat z Arduina RAMPs

Ramps jsem na tom zatím nikdy neměl a porty jsem zkoušel USB2 i USB3 od každýho 2 a stále stejný. Vím, co myslíš, na tý mašině, co mi to maká je každej vyzkoušenej USB port jiný číslo COM. Zkoušel jsem to nainstalovat i jako správce a stále nic.
Zítra zkusím starou Core duo s XP.
Jirka
Snek
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Snek »

Amper píše:Od cinana kupuju jen veci na kterych se neda moc zkurvit :-D

Takze HE mam cesky, 3DRaty s hybridnim HE. Ta moznost ze v pripade problemu mas nahradni dil druhy den doma je bozi a zadny cinan to (nastesti) neumi :-D :-D

Nebral bych tu českou kvalitu tak doslovně. Mám českej HotEnd 3DRATY vnitřek je prasácky odfláknutý s přesazením jak kráva. Tryska není vrtána při soustružení, ale dodatečně a tím pádem díra mimo osu kužele. Musel jsem si to doma sám spravit na soustruhu :(

Odopvěď prodejce byla cituji: "Hoj, bohuzel mi to obcas vyrobce udela. Asi je to proto, ze si naseka polotovary a vrta je az kdyz upresnim rozmery, nebo nevim."

Takže dnes radši beru z číny polotovary, než za drahé peníze to samé z CZ výroby. :oops:
Amper

#148 Příspěvek od Amper »

Zajimavy, mam dva HE, nekolik trysek a vse me prijde ok
Bojkas

#149 Příspěvek od Bojkas »

Tak musim zaklepat, uz dva dny tisknu z PLA Mladeč bez zaseknuti, takže příští týden se asi vrhnu na mpcnc taky. ;-)

Je to opravdu dostatečně pevné na to frezovani? Zvládne to jen tu preklizku, nebo i něco pevnejsiho?
Amper

#150 Příspěvek od Amper »

Bojkas píše:Je to opravdu dostatečně pevné na to frezovani? Zvládne to jen tu preklizku, nebo i něco pevnejsiho?

No, kus ingotu jako jsou nektere jine frezy to opravdu neni :-)

Muzes se podivat na pokusy ostatnich lidi - https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 4N7DHByGX-

Je tam obcas k videni aj to ze "tudy ceste nevede" napr. kdyz vrta hlinik s nastrojem o delce hafo a spindlem uchycenym buhvi kde. Je pak poznat jak to cele uhne v tom spindlu.

Ja jsem jeste jine veci ne drevo nezkousel
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“