Mostly printed CNC/Multitool
Re: Mostly printed CNC/Multitool
To je škoda. Jaky HE jsi koupil? Ja mam cinana celokov.
Od cinana kupuju jen veci na kterych se neda moc zkurvit 
Takze HE mam cesky, 3DRaty s hybridnim HE. Ta moznost ze v pripade problemu mas nahradni dil druhy den doma je bozi a zadny cinan to (nastesti) neumi

Takze HE mam cesky, 3DRaty s hybridnim HE. Ta moznost ze v pripade problemu mas nahradni dil druhy den doma je bozi a zadny cinan to (nastesti) neumi
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Bojkas píše:Ahoj, myslite, ze by to slo nejak upravit pro ABS? S PLA mam problemy. :-/
Kup si v JRC 2 špule PLA Mladeč, já celou MPCNC vytiskl na celokovu 3 dráty naprosto bez problémů. Jedině, že by ten číňan byl zcela nepoužitelnej zmr..
Z ABS se dají vytisknout jen všechny Lock na trubky a ty 4 pevný a 4 pohyblivý podstavce pro základní rám. No a držáky endstopu, ty z PLA přes trubku nepřetáhneš, ABS jo.
Jirka
Ja mám z JRC PLA od Mladeče. Dnes jsem zkoušel opět rozjet tisk PLA a nakonec se to povedlo. Musel sem jen kapat WDcko a nastavit nulové retrakce.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Teda pánové, dnes jsem si užil.
Včera jsem nainstaloval na jedno PC Arduino IDE a musel jsem přidat do PC čínskej driver CH341SER. Pak jsem už IDE rozhejbal a zkusil pár příkladu a nakonec jsem do Megy natlačil FW od Rebel II.
Dnes jsem to samý zkusil nainstalovat v dílně na jiný o řád lepší PC a ani ťuk. Prostě po instalaci CH341SER to vypíše že byl úspěšně nainstalován, jenže po připojení Megy do USB se napíše Rozpoznáno neznámé zařízení, který je jakou Unklown device v USB zařízeních. Ať dělám, co dělám, další COM se mi v portech nevytvoří. Stejný W7/32/home, stejnej kabel, stejná Mega, stejnej IDE.
Na tom počítači doma je mi to funkční naprd, v pokoji frézovat nebudu.
Nevíte někdo co s tím?
Díky
Jirka
Dnes jsem to samý zkusil nainstalovat v dílně na jiný o řád lepší PC a ani ťuk. Prostě po instalaci CH341SER to vypíše že byl úspěšně nainstalován, jenže po připojení Megy do USB se napíše Rozpoznáno neznámé zařízení, který je jakou Unklown device v USB zařízeních. Ať dělám, co dělám, další COM se mi v portech nevytvoří. Stejný W7/32/home, stejnej kabel, stejná Mega, stejnej IDE.
Na tom počítači doma je mi to funkční naprd, v pokoji frézovat nebudu.
Nevíte někdo co s tím?
Díky
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Bojkas píše:Ja mám z JRC PLA od Mladeče. Dnes jsem zkoušel opět rozjet tisk PLA a nakonec se to povedlo. Musel sem jen kapat WDcko a nastavit nulové retrakce.
Mazání neznám, retrakce jsem od instalace defaultu Repetier-Host neměnil.
Jirka
No ja mam právě ten cinskej šmejd bez ptfe trubičky, tak to moc nezvládá ochladit a seka se. :-/ ale tak dnes jsem tiskl hodinu spoiler na rc F1 a zda se to být ok, zítra budu zkoušet tisknout další díly a trochu to poladim. Mam skoro celou kilovku, tak se pak, pokud to bude ok, pustím do mostly.
Uz ma nekdo vyjma ampera zkušenost, jak to frezuje?
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Bojkas píše:No ja mam právě ten cinskej šmejd bez ptfe trubičky, tak to moc nezvládá ochladit a seka se. :-/ ale tak dnes jsem tiskl hodinu spoiler na rc F1 a zda se to být ok, zítra budu zkoušet tisknout další díly a trochu to poladim. Mam skoro celou kilovku, tak se pak, pokud to bude ok, pustím do mostly.
No mě zbejvá zapojit kabeláž do Ramps a začít zkoušet ježdění. Ale zatím není jak, viz problém s PC a nemám zdroj pro vřeteno a drivery. Odsávání zatím neřeším, nesehnal jsem vhodnou hadici. Akorát podtlakovej stůl je z 80% hotovej.
A navíc nějak málo času...
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:Smudla hledal blbe
Nekde kolem strany 5, na zacatku, prilozeny soubor Marlin_dualaxis_srconly.zip [287.07 KiB]
Nevim zda bude fungovat tendle odkaz http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=146&t=73663&p=1271885&hilit=marlin+zip#p1271885 takze jeste cas : Napsal: úte 05. led, 2016 18:32
Ahá, mě v něm zmátla ta plocha 800 x 800. Nepsals na začátku, že máš 800x600 mm rám a že frézovací plocha je ještě o 250 mm menší?
Takže ten Marlin dualaxis scronly je to co máš ve svým MPCNC nebo jen obecnej od autora MPCNC?
Díky
Jirka
plocha 800x800 byla dana tak aby to bylo s jistototu, realnou (51x31) chytaj endstopy takze neni potreba mit spravne cislo.
ten zdrojak je to co mam nacpane v arduinu na stroji (teda doufam ze jsem tam mezi tim neco nezmenil, snad ne)
ad drivery - zkus strcit kabel do jineho portu a sundat z Arduina RAMPs
ten zdrojak je to co mam nacpane v arduinu na stroji (teda doufam ze jsem tam mezi tim neco nezmenil, snad ne)
ad drivery - zkus strcit kabel do jineho portu a sundat z Arduina RAMPs
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:ad drivery - zkus strcit kabel do jineho portu a sundat z Arduina RAMPs
Ramps jsem na tom zatím nikdy neměl a porty jsem zkoušel USB2 i USB3 od každýho 2 a stále stejný. Vím, co myslíš, na tý mašině, co mi to maká je každej vyzkoušenej USB port jiný číslo COM. Zkoušel jsem to nainstalovat i jako správce a stále nic.
Zítra zkusím starou Core duo s XP.
Jirka
Amper píše:Od cinana kupuju jen veci na kterych se neda moc zkurvit
Takze HE mam cesky, 3DRaty s hybridnim HE. Ta moznost ze v pripade problemu mas nahradni dil druhy den doma je bozi a zadny cinan to (nastesti) neumi![]()
Nebral bych tu českou kvalitu tak doslovně. Mám českej HotEnd 3DRATY vnitřek je prasácky odfláknutý s přesazením jak kráva. Tryska není vrtána při soustružení, ale dodatečně a tím pádem díra mimo osu kužele. Musel jsem si to doma sám spravit na soustruhu
Odopvěď prodejce byla cituji: "Hoj, bohuzel mi to obcas vyrobce udela. Asi je to proto, ze si naseka polotovary a vrta je az kdyz upresnim rozmery, nebo nevim."
Takže dnes radši beru z číny polotovary, než za drahé peníze to samé z CZ výroby.
Zajimavy, mam dva HE, nekolik trysek a vse me prijde ok
Tak musim zaklepat, uz dva dny tisknu z PLA Mladeč bez zaseknuti, takže příští týden se asi vrhnu na mpcnc taky. 
Je to opravdu dostatečně pevné na to frezovani? Zvládne to jen tu preklizku, nebo i něco pevnejsiho?
Je to opravdu dostatečně pevné na to frezovani? Zvládne to jen tu preklizku, nebo i něco pevnejsiho?
Bojkas píše:Je to opravdu dostatečně pevné na to frezovani? Zvládne to jen tu preklizku, nebo i něco pevnejsiho?
No, kus ingotu jako jsou nektere jine frezy to opravdu neni
Muzes se podivat na pokusy ostatnich lidi - https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 4N7DHByGX-
Je tam obcas k videni aj to ze "tudy ceste nevede" napr. kdyz vrta hlinik s nastrojem o delce hafo a spindlem uchycenym buhvi kde. Je pak poznat jak to cele uhne v tom spindlu.
Ja jsem jeste jine veci ne drevo nezkousel