Klub příznivců RC paraglidingu

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
johnf56

Re: Klub příznivců RC paraglidingu

#136 Příspěvek od johnf56 »

old_Mr_Grim píše:
Na videu co daval johnf56 to leti po odhozu krasne nahoru.
Možná je fakt křídlo přebržděný, zkusím ty řidičky o centimetr povolit.
Jestli zejtra bude počasí, tak zkusím někoho umluvit a natočíme video, aby to bylo vidět :)

Na tom videjku než ho pustiš je videt taky prehyb na modrej farbe jak su uvolnene ty řidičky a potom ich pomalu skracujem řidičky až se strati.Ja som si zvolil takyto postup mne to naučil padak z činy :lol: :lol: :lol:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FyzhEWKSP38[/youtube]
zdzd

#137 Příspěvek od zdzd »

Dneska vůbec nefoukalo a tak jsem dal odpoledne další dva lety s FLAIR. Na jejich základě jsem provedl další úpravu - přes závěsné U-čko jsem přetáhnul bužírku tak, aby se o ně nic nezachycovalo. Při jednom letu mi totiž padák táhnul na stranu. Proletěl jsem tedy těsně kolem sebe a viděl, že jedna řidička šla od pracky pilota rovnou do oka na popruzích, zatím co ta druhá se sekla pod U-čko a šla nejprve pod závěsný šroub a pak teprve k oku, což ji zkrátilo. Teď už je to pořešeno a nemůže k tomu dojít.

Večer jsem nabíjel baterky a sváděl boj, zda vyrazit na noční let, nebo ano. Bylo z toho ano, vyrazit. Takže FLAIR měl dneska i noční křest. Nádhera, moc se mi to líbilo. Žena fotila a natáčela, bohužel až za letu se zjistilo, že jsem zapomněl foťák natvrdo nastavit na fix zaostření na nekonečno. Tím pádem se moc nechytal. Ale pro náhled to stačí a tak sem s omluvou za kvalitu dávám pár záběrů.

Nějaká videa jsou tu:

Noční start
Vidět je celkem houby, ale pro představu by to mohlo stačit.

Noční let
Něco z letu, místy vidět je, místy nic moc. A to mezipřistání byl spíše omyl než záměr.

Noční přistání
Přistání, taky spíše jen pro představu než kvalitní záběr.

Příště budu moudřejší a foťák nastavím na fix nekonečno. To by mělo dopadnout lépe.
Přílohy
Nebo že by na Měsíci?
Nebo že by na Měsíci?
Zase na zemi
Zase na zemi
Ve hvězdách
Ve hvězdách
Letime
Letime
Poslední přípravy
Poslední přípravy
Před startem
Před startem
Před startem
Před startem
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od TERAZKY »

Som tak trocha krsný otec myšlienky RC para tu na mánii, teda nie prvý ale taký stimulačný... :wink:

Tak mi to nedá nereagovať. Kolega s tým Free : máš to na 99% prebrzdené, povoľ riadace šnúry.

zdz, teší ma že Flair začína robiť radosť!
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
zdzd

#139 Příspěvek od zdzd »

TERAZKY píše:zdz, teší ma že Flair začína robiť radosť!

Mně taky. :D Holt jsi mne na to navnadil a jsem ti tudíž zauzlován. :wink:

Jinak start proběhl přímo z místa kde jsou ty předstartovní fotky. I přes ty hrby a drny. To trojkola zvládne. Ale překvapivě to nejde z toho hladkého "Měsíce" kam jsem přistával. Je sucho a čerstvě zaseté a poválené pole je sypký prach. Ostatně je to vidět i na stopách kol při přistání. Při pokusu o start se některé z kol vždycky zapíchne do měkčího místa a trojkola udělá kotrmelec...
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od TERAZKY »

Tak tak, počkaj ide leto. V podvečernom oleji to bude to pravé orechové... Takže zatiaľ do zauzlovania priatelia :!: :!: :lol:

Alebo trochu matrošu z náhradnej siete do ryb. podberáku a no problém...
Přílohy
výplet trojkolka.JPG
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
dub
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od dub »

zdzd
pěkně Ti to svítí všechna čest. Jestli bych mohl poprosit o foto té Tvé úpravy s bužírkou a šoupnout to do vedlejšího vlákna , možná to pomůže i jiným. Možná ten problém s tím podvlečením nastává při startu ze země. Z ruky zatím nic.
Jinak jak psal Rado s létem to bude to pravé noční polétání. Tiše Vám závidím starty ze země u mě zatím jenom z ruky :lol: . Ne že bych na to neměl vybavení , ale jsem nějakej línej :lol: . Ještě pár motivačních videí bych potřeboval :lol: .
No konečně se to zde zase trochu rozjíždí, poslední měsíc chlapi nic moc :wink:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
zdzd

#142 Příspěvek od zdzd »

TERAZKY píše:Tak tak, počkaj ide leto. V podvečernom oleji to bude to pravé orechové... Takže zatiaľ do zauzlovania priatelia :!: :!: :lol:

Alebo trochu matrošu z náhradnej siete do ryb. podberáku a no problém...

Zauzlován je v tomto případě eufemismus pro zavázán. :wink:

Se zamotáním šňůr to nemá nic společného. Ale i toho motání jsem si včera odpoledne celkem užil. Na tom měsíčním povrchu se povalovaly nějaké kořínky z loňska. Asi tak deseticentimetrové rozchlupacené šlahouny. Ve šňůrách se chovaly jako suchý zip. Při nezdařeném startu se tam vždycky tak ze tři chytily a pak je začaly svazovat dohromady. A samozřejmě, než člověk dva vypletl, tak se na druhé straně ulovil další...
zdzd

#143 Příspěvek od zdzd »

dub píše:zdzd
pěkně Ti to svítí všechna čest. Jestli bych mohl poprosit o foto té Tvé úpravy s bužírkou a šoupnout to do vedlejšího vlákna , možná to pomůže i jiným. Možná ten problém s tím podvlečením nastává při startu ze země. Z ruky zatím nic.
Jinak jak psal Rado s létem to bude to pravé noční polétání. Tiše Vám závidím starty ze země u mě zatím jenom z ruky :lol: . Ne že bych na to neměl vybavení , ale jsem nějakej línej :lol: . Ještě pár motivačních videí bych potřeboval :lol: .
No konečně se to zde zase trochu rozjíždí, poslední měsíc chlapi nic moc :wink:

Dík.

Já jsem zase líný na starty z ruky. Ale jakmile všechno zaroste nebude asi jiná volba...

Tu bužírku nafotím, ale není to žádné zvláštní kouzlo. Jen kousek smršťovačky. Kvůli ohřevu jsem odpojil šňůry a U-čka jsem na závěs jen zakolíkoval aby netrčely hlavy šroubů. Pak jsem přes to natáhnul smršťovačku a zatáhnul ji. Potom jsem do ní ze strany hlavy šroubu vyříznul otvor a kolík vytáhnul. Celá zasmrštěná ponožka i s U-čkem tak šla stáhnout dolů. Vyrval jsem z ní U-čko, fusekli zastříhnul na rozumnou délku a bylo to. Pak už jen šňůry do U-čka, U-čko do fusekle, nasunout to na závěs a zkrze ďouru ve fusekli přišroubovat.
dub
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od dub »

Fotka určitě řekne víc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zdenku, jak bys porovnal let s Flairem a letem s helinou a nebo nějakým érem co se týče relaxu a nervů :wink: To pro motivaci ostatních, kteří ještě váhají.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#145 Příspěvek od johnf56 »

Tu bužírku nafotím, ale není to žádné zvláštní kouzlo. Jen kousek smršťovačky. Kvůli ohřevu jsem odpojil šňůry a U-čka jsem na závěs jen zakolíkoval aby netrčely hlavy šroubů. Pak jsem přes to natáhnul smršťovačku a zatáhnul ji. Potom jsem do ní ze strany hlavy šroubu vyříznul otvor a kolík vytáhnul. Celá zasmrštěná ponožka i s U-čkem tak šla stáhnout dolů. Vyrval jsem z ní U-čko, fusekli zastříhnul na rozumnou délku a bylo to. Pak už jen šňůry do U-čka, U-čko do fusekle, nasunout to na závěs a zkrze ďouru ve fusekli přišroubovat.[/quote]

Ti vole to je pekne napisane ale čim to viacej čitam tak tím mam s toho vetši hokej :lol: :lol: :lol: :lol:
zdzd

#146 Příspěvek od zdzd »

johnf56 píše:

Ti vole to je pekne napisane ale čim to viacej čitam tak tím mam s toho vetši hokej :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeden obrázek je za tisíc slov. :wink:

viewtopic.php?f=119&t=74422&start=912
dub
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od dub »

Ještě, že jsem si ten Tvůj obrázek zvětšil už jsem tady lamentoval, že jsem asi blbej a žádnou bužírku nevidím. A ejhle ona je transparentní a viditelná až po zvětšení :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
johnf56

#148 Příspěvek od johnf56 »

zdzd píše:Jeden obrázek je za tisíc slov. :wink:

viewtopic.php?f=119&t=74422&start=912

Zdenku ja by som ju dal ešťe vyšej aby držala aj ten černy popruch v rovine. jinak parada.
johnf56

#149 Příspěvek od johnf56 »

Asi takto až ktomu popruhu
Přílohy
1.JPG
zdzd

#150 Příspěvek od zdzd »

johnf56 píše:Asi takto až ktomu popruhu

No, tak to bylo jenže to vypadalo hnusně a ufiknul jsem to. Nehledě k tomu, že by se to muselo zasmršťovat i s tím popruhem a ten jsem ohřívat nechtěl.

A navíc potřebuji ta oka volná, protože ho za ně věším pod strop aby doma nezavazel.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“