LiPol baterie do akuvrtačky

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
varok

Re: LiPol baterie do akuvrtačky

#136 Příspěvek od varok »

guchar, no ale já to právě měl zapojené jak píšete a nefungovalo to. Nepočítalo to druhou baterii. Když je z jedné baterie zapojeno + tenký káblík na balanční konektor, tak jsem automaticky dal ten černý tenký - od druhé baterie. Od té první jsem to nezapojil, jak psal jyrry. Tak to ale nefungovalo. Až jsem dal i černý tenký z první baterie, od druhé baterie nezapojil, tak to funguje. Jakto? Co jste napsal, tak by měl být zapojený právě tenký černý od druhé baterie, ne?
Nebo to stále nechápu?
guchar

#137 Příspěvek od guchar »

Rád bych ti pomohl (tak jako zde všichni ostatní). Obávám se že z toho co píšeš si nedám jednoznačně
dohromady jak vypadá to co jsi udělal. Z těch fotek 1. stav nefunguje jsem nepoznal jak pospojováno.
(2. stav funguje - fotky myslím nebyly.) Pokud ti to nečiní potíže zkus na pravou stranu papíru nakreslit
původní dvě baterie (2S - každá má dva články) se silovými a servisními konektory.
K oběma silovým a servisním konektorům vezmi protikusy. A nakresli jak jejich vodiče
pospojuješ a připojíš na nový silový konektor a nový servisní konektor "nově vzniklé" baterie 4S.
- Snad z toho půjde poznat zda je ti to spojování dvou 2S Li akumulátorů do jednoho 4S je jasné, nebo ne.
JosefSvejk

#138 Příspěvek od JosefSvejk »

On to zapojil špatně, tak jak jsem to nakreslil tady:

Pokud teď jen přehodil ty černé tenké kablíky, má servisák pořád zapojený špatně a nabíječka z toho nebude mít radost.
Je to ale marný, pořád bude tvrdit, že měl všechno přesně podle schématu od jyrryho. Tohle mě už fakt neba.
Přílohy
baterie.png
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
guchar

#139 Příspěvek od guchar »

To "JosefSvejk" Ono pochopit "co udělal" z toho "co píše" mi jaksi příliš nejde. Takže se ti nedivím.
Pokud za bernou minci budu brát "a už to funguje",
nikoliv předcházející "nakonec jsem jen přehodil ty tenké černé káblíky" ,
tak při něm stáli všichni-svatí . A povedlo se mu (dle tvého obrázku)
1) Rozpojit spojené silové vodiče. 2) Spojit nespojené silové vodiče
3) Škrtnutý servisní černý spojit s vedlejším silovým černým
(To za předpokladu, že měl krajní plus a mínus accu-packu, na správných stranách servisního konektoru.)
TŘEBA SE "varok" NAKONEC POCHLAPÍ. A I KDYŽ TO SEM NEDÁ, NAMALUJE SI TO VČETNĚ VŠECH 4 ČLÁNKŮ.
varok

#140 Příspěvek od varok »

Sice pořád nevidím rozdíl mezi obrázkem JosefaSvejka a jyrryho, ale dobrá, asi to mám tedy špatně. I když baterie jsou v tom foliovém obalu, takže nevím jak jsou přesně zapojeny ty tenké káblíky, jen co jsem změřil ohmmetrem.
Později dám tedy obrázek.
guchar

#141 Příspěvek od guchar »

pro "varok" " ... nevím jak jsou přesně zapojeny ty tenké káblíky, jen co jsem změřil ohmmetrem..."
Ohmmetr jde použít jen tam kde není napětí z článků. Tedy mezi silový-servisní mínus a silový-servisní plus.
Pokud jsi ohmmetr použil mezi jinými káblíky, a přežil, tak jen proto, že má velmi dobré ochrany.
Pro identifikaci tenkých káblíků (servisní konektor) nutno použít voltmetr.
Zapojení článků uvnitř foliového obalu ti poslal "dracekvo". VŠECHNY OBRÁZKY POD 1., 2. a 3. SI ROZKLIKNI

(1. dracekvo Napsal: ned 18.12.2016 17:00) a (2. jyrry Napsal: ned 18.12.2016 17:06)
podle jejich obrázků je to SPRÁVNĚ
(3. JosefSvejk Napsal: úte 20.12.2016 11:23)
1.
obr. dracekvo
2.
obr. jyrry
3. takhle to máš (*) - což ovšem NENÍ SPRÁVNĚ = JE TO ŠPATNĚ
obr. JosefSvejk

(*) pro mne ta tvoje fotka je špatně čitelná
foto varok ned 18.12.2016 18:22
zdzd

#142 Příspěvek od zdzd »

varok píše:Sice pořád nevidím rozdíl mezi obrázkem JosefaSvejka a jyrryho, ale dobrá, asi to mám tedy špatně. I když baterie jsou v tom foliovém obalu, takže nevím jak jsou přesně zapojeny ty tenké káblíky, jen co jsem změřil ohmmetrem.
Později dám tedy obrázek.

Je tak těžké pochopit, že články v sérii jdou za sebou jako vagonky ve vlaku? Výstupní napětí je na koncích. A z každého spřahadla jde ven jeden drát do servisáku. Tedy celkem počet článků + 1. A to pěkně v takovém pořadí, jak jsou za sebou vagonky. Čumák, spřahadlo na druhý, spřahadlo na třetí,..., spřahadlo na poslední a konec.
varok

#143 Příspěvek od varok »

Zdzd: Pro mě to není těžké pochopit. Když mi ale všichni napíšou, že to mám zapojené špatně a potom za několik příspěvků dále, že to z mého obrázku nejde přečíst? Měl jsem to zapojené přesně podle jyrryho. Jen ty tenké černé káblíky přehozené.
guchar

#144 Příspěvek od guchar »

Pro "varok" "... Později dám tedy obrázek." Prosím tě buď tak hodný a dej ten obrázek.
Nebo fotku kde bude zřetelně a jasně vidět kam vedou všechny tvoje servisní a silové vodiče.
Jak psal "zdzd":Nic na tom není u 4S je to pět spřahadel. Dvě krajní(mínus a plus)a tři vnitřní = spoje článků.
varok

#145 Příspěvek od varok »

Dobrý den všem. Omlouvám se, nějak jsem neměl světelné podmínky na focení. :oops:
Přílohy
IMG_20161222_144415.jpg
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od jyrry »

Teď máš pořadí dobře (na pípák to funguje), jen těleso konektoru máš o 180° otočené oproti zaběhlým zvyklostem (po připojení k nabíječce by nastaly komplikace).
jyrry.webnode.cz
varok

#147 Příspěvek od varok »

Aha, takže stačí už jen přehodit naopak, tedy piny přeházet o 180° a v pohodě?
No ale vždyť jsem to tak měl i předtím, nic jsem neměnil, jen přehodil ty tenké černé. Ten co tam mám zapojený byl v luftě a ten to je teď volný jsem měl zapojený. :roll:

A kdybych to chtěl mít zapojené úplně dokonale, tak ten tenký černý co mám ve vzduchu nezapojený bych zapojil k tomu prostřednímu tenkému červenému?
guchar

#148 Příspěvek od guchar »

Kdyby jsi si to namaloval, tak by jsi viděl, že tenké-balanční a silné-silové vodiče jsou jak
na plus straně (červené), tak na mínus straně (černé) uvnitř baterie spojeny.
Tím že je spojen černý-silový na červený-silový, tak je do toho bodu připojen i volný-tenký-balanční černý.
A do stejného bodu je připojen i tenký-balanční-červený co je na středním pinu konektoru.
Pokud do tohoto bodu připojíš i volný-tenký-balanční-černý, tak se na zapojení nic nezmění.
= může tam být připojen, ale nemusí.

- Pro jistotu ještě dvě otázky. Jakou nabíječkou akumulátor-baterku nabíjíš?
Při nabíjení máš připojený balanční konektor?
Nebo balanční konektor je nepřipojen a nabíječka nabíjí bez balancování. (Ne u každé je to možné.)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od jyrry »

varok píše:Aha, takže stačí už jen přehodit naopak, tedy piny přeházet o 180° a v pohodě?
No ale vždyť jsem to tak měl i předtím, nic jsem neměnil...

Ale asi menil, porovnej si ty fotky, krajni plusy a minusy jsou prohozene :-)
Hlavne ze ted uz to je OK az na to otoceni, teda.
jyrry.webnode.cz
JosefSvejk

#150 Příspěvek od JosefSvejk »

varok píše:No ale vždyť jsem to tak měl i předtím, nic jsem neměnil, jen přehodil ty tenké černé. Ten co tam mám zapojený byl v luftě a ten to je teď volný jsem měl zapojený. :roll:

Vůbec nechápu, proč z nás (nebo konkrétně ze mě) pořád děláš blbce :? . Měl jsi to zapojené jinak a je to z původní fotky jasně patrné. O co ti, člověče, jde? Já jsem ti chtěl od začátku pomoct, ale ty jen kopeš a lžeš.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“