3D tisk modelů letadel I
Re: 3D tisk modelů letadel
Teda vůbec jsem nevěřil, že by to můj REBEL mohl zvládnout. A zatím to dává k mému velkému překvapení a spokojenosti. Snad mu to vydrží až do konce 
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Patas_ píše:mě to přijde že nestíhá extruder, začal bych tím nejjednodušším, vyměnit tu teflon trubku pokud tam je a trysku, zvednout teplotu na 230°C ... cokoliv dalšího.
Tak jsem se odhodlal rozebrat trysku a spol.. Měl jsi pravdu. Konec teflonové trubky byl zpečený a "utahoval" se zcela dokonale. Po vyčistění a výměně se na filament křivě podívám a proletí tryskou. nastalo zlepšení, ale není to ideální.
Dokázal jsem to vyvolat na upraveném příkladu SKIRTu jak ho dělá Simplifi3D.
Zde je kód:
Kód: Vybrat vše
F9600
G1 X137.668 Y97.492 E7.3805
G1 X140.789 Y99.700 E7.5331
G1 X140.811 Y99.704 E7.5340
G1 X140.876 Y99.735 E7.5369
G1 X140.991 Y99.844 E7.5432
G1 X141.074 Y99.902 E7.5472
G1 X141.117 Y99.957 E7.5500
G1 X141.120 Y99.964 E7.5503
Takhle to vypadá v Repetieru:
A takto bohužel na zrcadle:
Uznávám, že je to extrémní příklad, ale alespoň je to dobře vidět.
Budu rád za každý nápad, jak tohle zlikvidovat.
Mas vycistenou/proskrabanou zubatici ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Špendlíkovou rallye jsem absolvoval. Filament je dotažen a zubatice nepřeskakuje.
Co driver, skusil si ho vymenit? Chladeny je dostatocne?
Krokovy motor chodi volne? Ak mas geared extruder, co kolecka, nikde nemaju na sebe spiny/vady?
Ta chyba je prilis pravidelna.
Krokovy motor chodi volne? Ak mas geared extruder, co kolecka, nikde nemaju na sebe spiny/vady?
TomasC píše:Špendlíkovou rallye jsem absolvoval. Filament je dotažen a zubatice nepřeskakuje.
Problem vidim v bodoch kde su spojene segmenty obluku, mas to tam rozsekane na 5 dalsich bodov.
Takto nejak by to malo vyzerat:
Skus poladit slicer, iny cad program alebo stl export plugin...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi to nelíbí, ale jak to odstranit?
Tohle vytvořil Simplify3D ve SKIRT. Cca 3mm rovinka a pak serie bodů vzdálená pod desetinu milimetru Trošku jsem do toho šáhnul na jiných místech, abych si ověřil, že to je i dlouhých rovných úsecích.
Ale když to přepočítám v Excelu, tak je tam hmoty v pořádku, poměr je prostě stejný. Viz obrázek.
Je možné, že je slicer nastaven špatně a výsledný Gkod je pak mimo možnosti tiskárny ???
Vyzkouším přidat větráček. Díky za tip.
Tohle vytvořil Simplify3D ve SKIRT. Cca 3mm rovinka a pak serie bodů vzdálená pod desetinu milimetru Trošku jsem do toho šáhnul na jiných místech, abych si ověřil, že to je i dlouhých rovných úsecích.
Ale když to přepočítám v Excelu, tak je tam hmoty v pořádku, poměr je prostě stejný. Viz obrázek.
Je možné, že je slicer nastaven špatně a výsledný Gkod je pak mimo možnosti tiskárny ???
olisoft píše:Co driver, skusil si ho vymenit? Chladeny je dostatocne?
Vyzkouším přidat větráček. Díky za tip.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak na čerstvě puštěné tiskárně (vše studené). Na konci testovacího tisku na všech driverech bezproblémově udržím ruku.
Upravený Gkod, kde jsou úseky cca 1cm (USB konektor jako měřítko) dlouhé a STEJNĚ je tam ve zlomech tečka.
Upravený Gkod, kde jsou úseky cca 1cm (USB konektor jako měřítko) dlouhé a STEJNĚ je tam ve zlomech tečka.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak po včerejší večerní akci, kdy jsem vlastně absolvoval restart nastavení tiskárny je VYŘEŠENO. Když to zkrátím, tak jsem zjistil, že se mi (nebo jsem si
) nastavil v repetier firmware hodnotu "Extr. start feedrate" na 0 (NULA)
. Což je prostě problém. A je to tak logické, že nechápu, že jsem to neviděl.
Nastavení na doporučovaných 20 mm/s přineslo prostě RAZANTNÍ změnu. Experimenty na téma 40-60 vlastně už nic nezměnily.
Tady je vidět rozdíl, spodní se špatným nastavením.
Další fotky:
Chtěl bych poděkovat všem, co se mi snažili pomoci. Díky.
Takže další otázka je Mustang nebo Spitfire??

Nastavení na doporučovaných 20 mm/s přineslo prostě RAZANTNÍ změnu. Experimenty na téma 40-60 vlastně už nic nezměnily.
Tady je vidět rozdíl, spodní se špatným nastavením.
Další fotky:
Chtěl bych poděkovat všem, co se mi snažili pomoci. Díky.
Takže další otázka je Mustang nebo Spitfire??
Mustang mi prijde letove lepsi. Ale na druhe strane ty jsi mistr sveta v pylonech a ze Spita se asi dostane vyssi topspeed...
-
HustoKrutas
Určitě to víte, ale pro jistotu - mají do 26. Vánoční slevu. [emoji6] Teď jsem koupil mustanga, snad to ta moje čínská tiskárna vytlačí [emoji16] zatím jí věřím... [emoji1]
Odesláno z mého SM-N910C a podpis odstraním
Odesláno z mého SM-N910C a podpis odstraním
TomasC: tak super, nakoniec to bola ta "jednoduchsia" varianta problemu 
ako pozeram, je to neporovnatelna kvalita...
ako pozeram, je to neporovnatelna kvalita...
Jako musím uznat, klobouk dolů a kdo umí, ten umí. Jejich modely jsou opravdu dobře udělané, vše na sebe sedí tak jak má a jejich přiložené g-cody spolehlivě zpracuje i můj Rebel. Momentálně tisknu ME-109T a mám už připraveného i Thunderbolta, ovšem co kazí jejich dobrou práci, je bohužel jich komunikace a případná podpora. Mám v plánu přikoupit ještě další letadla, protože to mají opravdu dobře udělané, ale to že nekomunikují je velká vada na kráse a námět pro jejich zamyšlení k postoji k platícím zákazníkům 
Ja teda nevim, ale nejake dotazy jsem posilal jak mailem, tak pres SZ na rcmania a odpovedi mi vesmes chodily svizne. Mozna predvanocni chaos?
A já od minulého týdne čekám na odpověď tady a od začátku týdne na meilu.