Hitec AURORA-9
Re: Hitec AURORA-9
Jsem natom asi podobne... Auroru jsem koupil mesic starou a litm defakto kdyz to jde každý den a nestalo se mi ani jednou ze bych ztratil signal, a to sem lital letadlem daleko od sebe 
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Ještě aby jo, ztráta signálu je reálná tak u nějakýho setovýho TX z lídlu... Ale ono nejde jenom o to...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
irto píše:zdzd píše:[Od kdy stojí T8FG 50 litrů? A to není jen v podobném duchu, je mnohem lepší...
No tak toto je startujici přispěvek. Kde Geriatrix ma pravdu první radio od futaby s dotykáčem stoji cca 50litru a jde o FX-40 nebo 14MZ. Pravda ty radia maji stejny SW jako FX-30 jenž je za nějakych bratru 22K k sehnaní, jen nema podsvícený dotykový display ale co se tyka nastavování letadla/vrtulniku je to stejný Soft. Ten display je navic barevny narozdil od zeleno černeho u Hitechu což je zase o třidu jinde no
.
.
.
Zavěr si musí udělat každý sám, tvrdit že Futaba je božska a Hitech se jen se*** je obyčejné pomlouvaní a jsem tím jasným přikladem. Mě Hitech Aurora fungovala k naprosté spokojenosti, koupil jsem si Futabu protože chci zkusit CGY750 stabilizaci a ta zatim na ničem jiném nefunguje (co vím) Koupil jsem si ji protože jsem Futabu předtím měl k naprosté spokojenosti 10let, a koupil jsem si ji protože u nas na letišti s timto systemem leta většina lidi a nikdy žadný problém.
Tímto přeji všem uživatelum jak Futab tak Hitecu at maji štěstí na kusy a fungují jim k jejich spokojenosti bez problémů. Přeci jen jsou to radia za 10+K takže se kupují na par let a člověk by z nich měl mit dobrý pocit, mě zdejši debata opravdu vnesla do mysli červíka pochybnosti a rozhodně u mě osobně sehrala roli že jsem koupil futabu ovšem stale přemýšlim zda jsem jen nevyhodil oknem cca 15K co mě přechod stal.
V příspěvku máš poměrne dost nepřesností:
Soft MZ12-FX40 není stejný jako T12FG-FX30. NA FX30 si nepustíš ani mp3, ane neokomentuješ spínače a podobně. Je to sice blbost, ale pokud si tam někdo nahraje muziku k lítání sestavy, odpočítávání pracovního času a podobně, je to užitečné.
Futaby mají lepší programování než Aurora. Programováním se samozřejmě myslí logika a struktura menu, provázanost funkcí spínačů, trimů a podobně. Rozhodně ne to, jestli se při tom klove do displeje, kolečko nebo tlačítko. To není programování.
Aurora proti T8 nemumí swash ring, neumí kompenzovat rychlost serv v CCPM mixu, neumí mixy na swash, neumí kompenzaci nelinearity táhel... Ale hlavně ti uniklo, že trhání manuálu není o T8FG, nýbrž o T12FG.
Ovládání FX40 není jako u AUrory, ale přesně naopak. Stačí si zkontrolovat kalendář. Ale to je o ovládání, nikoliv o programování. To není jedno a totéž.
FS je u Aurory stejně na pikaču jako u všech Hiteců. Buď na všechno HOLD nebo na všechno FS. To k vrtulníku jaksi moc nepasuje.
Každý si musí vybrat podle svého. Já preferuji spolehlivost a schopnosti rádia, někdo zase klování do displeje, za cenu ztráty mnoha možných vychytávek.
Já netvrdím, že T8FG je univerzální řešení pro každého a pro vždycky. To je každého věc. Ale jsou tu také technické záležitosti a ty jsou jasně dané. Srovnávat Auroru s FX40 a vědomě opominout FX30 je úplně mimo realitu. Už vidím, jak na Auroře programuješ rychlost serva nebo mixu, jeho časovou platnost anebo schodovitý běh serva.
Bazírovat na dotykovém displeji je stejná situace, jako když kolegyně bazírovala na tom, že její nová automatická pračka musí být žlutá. Nezáleží na spotřebě, na odstřeďování, na životnosti, na žádném technickém parametru. Musí být žlutá a basta. Protože bude stát v kuchyni a ona tam má žlutou linku. Že jí barva prádlo nevypere ji nějak nedocvaklo. Stejně tak dotykový displej nanahradí byť jediný chybějící kanál.
Re: Futaba T8FG SUPER
Mirek J. píše:Ještě k té SUPER Futabě 8FG... U její předchůdkyně tak nějak chápu, kterými kniply a přepínači se ovládá 8 kanálů. Ale jak je to u té 14-ti kanálové Super Futaby??? Na fotkách jsem neviděl přepínače nebo točítka navíc pro dalších 6 kanálů... ?
Řekněme, že budeš mít servo na směrovce a na předním podvozku. Obě budeš řídit jedním kniplem, ale každé jiným kanálem aby jsi mohl nastavit odpovídající výchylky. Podobně křidélka každé jiným servem na jednom kniplu, vztlaky, brzdy, jakbysmet.
zdzd píše:irto píše:No tak toto je startujici přispěvek. Kde Geriatrix ma pravdu první radio od futaby s dotykáčem stoji cca 50litru a jde o FX-40 nebo 14MZ. Pravda ty radia maji stejny SW jako FX-30 jenž je za nějakych bratru 22K k sehnaní, jen nema podsvícený dotykový display ale co se tyka nastavování letadla/vrtulniku je to stejný Soft. Ten display je navic barevny narozdil od zeleno černeho u Hitechu což je zase o třidu jinde no
.
.
.
Zavěr si musí udělat každý sám, tvrdit že Futaba je božska a Hitech se jen se*** je obyčejné pomlouvaní a jsem tím jasným přikladem. Mě Hitech Aurora fungovala k naprosté spokojenosti, koupil jsem si Futabu protože chci zkusit CGY750 stabilizaci a ta zatim na ničem jiném nefunguje (co vím) Koupil jsem si ji protože jsem Futabu předtím měl k naprosté spokojenosti 10let, a koupil jsem si ji protože u nas na letišti s timto systemem leta většina lidi a nikdy žadný problém.
Tímto přeji všem uživatelum jak Futab tak Hitecu at maji štěstí na kusy a fungují jim k jejich spokojenosti bez problémů. Přeci jen jsou to radia za 10+K takže se kupují na par let a člověk by z nich měl mit dobrý pocit, mě zdejši debata opravdu vnesla do mysli červíka pochybnosti a rozhodně u mě osobně sehrala roli že jsem koupil futabu ovšem stale přemýšlim zda jsem jen nevyhodil oknem cca 15K co mě přechod stal.
V příspěvku máš poměrne dost nepřesností:
1) Soft MZ12-FX40 není stejný jako T12FG-FX30. NA FX30 si nepustíš ani mp3, ane neokomentuješ spínače a podobně. Je to sice blbost, ale pokud si tam někdo nahraje muziku k lítání sestavy, odpočítávání pracovního času a podobně, je to užitečné.
2)Futaby mají lepší programování než Aurora. Programováním se samozřejmě myslí logika a struktura menu, provázanost funkcí spínačů, trimů a podobně. Rozhodně ne to, jestli se při tom klove do displeje, kolečko nebo tlačítko. To není programování.
3)Aurora proti T8 nemumí swash ring, neumí kompenzovat rychlost serv v CCPM mixu, neumí mixy na swash, neumí kompenzaci nelinearity táhel... Ale hlavně ti uniklo, že trhání manuálu není o T8FG, nýbrž o T12FG.
4)Ovládání FX40 není jako u AUrory, ale přesně naopak. Stačí si zkontrolovat kalendář. Ale to je o ovládání, nikoliv o programování. To není jedno a totéž.
5)FS je u Aurory stejně na pikaču jako u všech Hiteců. Buď na všechno HOLD nebo na všechno FS. To k vrtulníku jaksi moc nepasuje.
6)Každý si musí vybrat podle svého. Já preferuji spolehlivost a schopnosti rádia, někdo zase klování do displeje, za cenu ztráty mnoha možných vychytávek.
Já netvrdím, že T8FG je univerzální řešení pro každého a pro vždycky. To je každého věc. Ale jsou tu také technické záležitosti a ty jsou jasně dané.
7)Srovnávat Auroru s FX40 a vědomě opominout FX30 je úplně mimo realitu. Už vidím, jak na Auroře programuješ rychlost serva nebo mixu, jeho časovou platnost anebo schodovitý běh serva.
8)Bazírovat na dotykovém displeji je stejná situace, jako když kolegyně bazírovala na tom, že její nová automatická pračka musí být žlutá. Nezáleží na spotřebě, na odstřeďování, na životnosti, na žádném technickém parametru. Musí být žlutá a basta. Protože bude stát v kuchyni a ona tam má žlutou linku. Že jí barva prádlo nevypere ji nějak nedocvaklo. Stejně tak dotykový displej nanahradí byť jediný chybějící kanál.
Ad1. Psal jsem co se programovani funkci letani tyče je to de-facto to same. Pletu se?
Ad2. Hmm věc nazoru mě přijde logika i technika nastavovaní u Hitechu Aurory a FX-30 podobna. Rozdil je že co musim kolečkem přeskakat jsem měl na Auroře rychleji (Bože ja nebojuji a nepomlouvam sve vlastní radio
Ad3. Nechci se přeceňovat ale to mi neuniklo. K tomu manualu u FX-30 jsem svoje už psal a rozhodně tebou uvaděný poměr neni pravdivy. Jsem pro klidně sednu do auta dojedu za tebou Neni to tak daleko a mužem to u piva či vina protrhat.
Ad4. Člověče ja to nemyslel zle, ano Vím že Futaba byla dříve uvaděl jsem to že je to stylově stejne.
Ad5.No u Fasst 7ch je to jak?
Ad6. Preferuji to same proto mame stejna radia, jen narozdil od tebe nejsem tak Prosim nebrat osobně a jako pohanu ORTODOXNI a NETOLERANTNÍ V tomto směru totiž nejsem zas tak jist tím že ta naše Futaba je o toliko lepši
Ad7. Ja nesrovnaval Auroru s FX-40 ani s FX-30 ja psal jen o display ovladani jak pišeš klovaní. Jinak tvrdím že Aurora umi vše pro 99% lidi co letaji s modely (Mužem vest debatu zda 99% nebo 90% co
Ad8.Ano bazirovat na display je nepodstatné, ale mě docela mrzí že moje radio nema podsvícený display zvlašť když na obrazkach vypada že ho ma modře podsvicen. No je to jedna s věci co sic neni potřebna ale určitě přijemná nebo by jsi FX-30 s dotykovým displayem odmitl?
Myslím že nejsme zasadně ve sporu ja se jen snažím mirnit tvoje posty, nevěřit futabě nemam ji, nevěřit Auroře take bych si ji nekupoval a neletal s ni (Logo, Protos, Velox2,6) to vše jsou celkem drahe modely a letal jsem s nima s Aurorou.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
- iampucmeloud
A proto uvidíme co na to řekne Jeti..........
(jisté je zatím jen to, že dotykáč tam asi nebude
)
(jisté je zatím jen to, že dotykáč tam asi nebude
KLucííííí klííííídek dneska jsme se nějak rozohnili
Nikdy bych nevěřil co dokáže diskuse o tom co je lepší, ve kterou se to celé opět zvrhlo........zvrhlíci jedni

Jo a do té 14MZ nebo 18MZ určitě půjdu, i když tu spoustu čudlíků asi nikdy nevyužiju, ne proto, žeje lepší a hezčí a barevná, ale proto, protože má DOTYKÁČ a FOŤÁK a MP 3 PŘEHRÁVAČ na dechovku kvůli sestavám

Děkuji za pochopení

Nikdy bych nevěřil co dokáže diskuse o tom co je lepší, ve kterou se to celé opět zvrhlo........zvrhlíci jedni
Jo a do té 14MZ nebo 18MZ určitě půjdu, i když tu spoustu čudlíků asi nikdy nevyužiju, ne proto, žeje lepší a hezčí a barevná, ale proto, protože má DOTYKÁČ a FOŤÁK a MP 3 PŘEHRÁVAČ na dechovku kvůli sestavám
Děkuji za pochopení
- SonicWawes
Tak jsem ještě objevil Futabu FX-20. To vypadá taky dobře, než Aurora to bude lepší skoro na 100%, ale jak je na tom se srovnáním se umíněnou T8FG? Skoro stejná cenová relace. Tak kdo ji máte nebo o ní máte hodně informací, napište.
Re: Futaba T8FG SUPER
zdzd píše:Mirek J. píše:Ještě k té SUPER Futabě 8FG... U její předchůdkyně tak nějak chápu, kterými kniply a přepínači se ovládá 8 kanálů. Ale jak je to u té 14-ti kanálové Super Futaby??? Na fotkách jsem neviděl přepínače nebo točítka navíc pro dalších 6 kanálů... ?
Řekněme, že budeš mít servo na směrovce a na předním podvozku. Obě budeš řídit jedním kniplem, ale každé jiným kanálem aby jsi mohl nastavit odpovídající výchylky. Podobně křidélka každé jiným servem na jednom kniplu, vztlaky, brzdy, jakbysmet.
Fakt obdivuju, že máš chuť diskutovat na téma Futaba vs Hitec
a) Fx 30 asi viděl tak max. za výlohou v obchodě
b) pokud jí má, tak jí umí max. zapnout, ale to není chyba radia
c) evidentně jenom reje
d) asi opravdu porovnává jen počet stránek v manuálu a přeci rádia se stejně tlustým manuálem musí umět stejně
Ale zase se tady člověk alespoň pobaví
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1043&amode=
zdzd píše:
Vím, že programování FG je naprosto v pohodě, intuitivní a není třeba ani číst manuál. Nehledě k tomu, že mi připadá, že většinu postupů Hitec opráskl právě od Futaby. Aurora je jednodušší jen proto, že má méně funkcí.
Tak to už je fakt sila. Mohol by byť z teba dobrý právnik, takto nakoniec pretočiť niekoho názor, že zase futaba je ten prapôvod vysielaciek, nedosiahnutelny vrchol technológie, a všetko ostatné jej nesiaha ani päty. To je ako povedať že hyunday okopíroval toyotu lebo na 4 kolesá alebo že ma podozrivo rovnako okrúhly volant, však v tom softe moc nenavymyslas, proste tie základné funkcie sú všade rovnaké, a neviem ako u vrtasov, ale u plosnikov nie je všetko veda. A keď tak, tak pre auroru boli vzorom rádia od multiplexu, keďže s hitecom je to pomerne blízka firma.slas, proste tie základné funkcie sú všade rovnaké, a neviem ako u vrtasov, ale u plosnikov nie je všetko veda. A keď tak, tak pre auroru boli vzorom rádia od multiplexu, keďže s hitecom je to pomerne blízka firma.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
SonicWawes píše:Tak jsem ještě objevil Futabu FX-20. To vypadá taky dobře, než Aurora to bude lepší skoro na 100%, ale jak je na tom se srovnáním se umíněnou T8FG? Skoro stejná cenová relace. Tak kdo ji máte nebo o ní máte hodně informací, napište.
je to 8fg v tele od robbe, takže v softe to isté ako 8fg
je to 8fg v tele od robbe, takže v softe to isté ako 8fg
EXTRA MX,EF extra 300 78"
- SonicWawes
A je to taky 14ti kanál? Dost mi na tom záleží, zase se tam píše jen o 10ti kanálech.
SonicWawes píše:A je to taky 14ti kanál? Dost mi na tom záleží, zase se tam píše jen o 10ti kanálech.
Kromě krabice je to naprosto totéž. Stejně jako T12FG kontra FX-30.
- iampucmeloud
Tak FX20 Super (14 kanál) jsem ještě neviděl, ale možná ......, asi to už je, ale ověřil bych si to!
Peppy píše:Tak to už je fakt sila. Mohol by byť z teba dobrý právnik, takto nakoniec pretočiť niekoho názor, že zase futaba je ten prapôvod vysielaciek, nedosiahnutelny vrchol technológie, a všetko ostatné jej nesiaha ani päty. To je ako povedať že hyunday okopíroval toyotu lebo na 4 kolesá alebo že ma podozrivo rovnako okrúhly volant, však v tom softe moc nenavymyslas, proste tie základné funkcie sú všade rovnaké, a neviem ako u vrtasov, ale u plosnikov nie je všetko veda. A keď tak, tak pre auroru boli vzorom rádia od multiplexu, keďže s hitecom je to pomerne blízka firma.
To myslíš vážně? Způsob programování Multiplexu je totálně odlišný. Tam se tedy Hitec pro Auroru rozhodně neinspiroval...