DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
-
filmarik123
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
S Phantom 2 + H3_2D a GoPro BE mi to lietalo tak 24 minut. Skusil som aj holeho Phantoma 2 bez vsetkeho ( len baterka bola dnu ) a trvalo 36 minut pokial si zacal sadat. Samozrejme ze ledkami zurivo blikal uz skor , ale drzal som ho vo vzduchu kolko vladal. Bolo to vzdy v GPS ,noziadne " Rychle a zbesile" . Stale na dohlad a skor pomale a precizne pohyby ....
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
artus píše:No dovol, svým pilotním uměním jsem si naprosto jistý ( proto lítám na 95 % GPS/ATI a těch 5% používám v místnostech ).
Možná ten čas.... jo budeš mít asi svatou pravdu.
Jsi si naprosto jistý svým uměním a lítáš GPS/Atti aha
[quote="Jsi si naprosto jistý svým uměním a lítáš GPS/Atti aha
zkus někdy manuál
asi si najednou nebudeš tak jistý
[/quote]
v tom byl právě ten vtip
v tom byl právě ten vtip
-
salamander
V manuále sa musí stále páčkovať, o fotení a filmovaní tu nemôže byť ani reč , asi by to bolo nepozerateľné , to si vôbec netrúfnem a v sazke je príliš veľa peňazí.
Je to ako lietať s érom akrobatom, pustíš páčky a ide k zemi .
Je to ako lietať s érom akrobatom, pustíš páčky a ide k zemi .
- gardenroute
To je pekne. Na RCgroups bylo YT video s testy nabijeni novych P2 (Vision) baterek, to je docela sila, vedle sebe P2 nabijecka a setovka od P1, casove dokazala P1 nabijecka nabit rychleji a vice kapacity (mnoho 2200 baterek) nez ta nova a chytra od P2 s 1 tou 5Ah baterii.filmarik123 píše:S Phantom 2 + H3_2D a GoPro BE mi to lietalo tak 24 minut. Skusil som aj holeho Phantoma 2 bez vsetkeho ( len baterka bola dnu ) a trvalo 36 minut pokial si zacal sadat. Samozrejme ze ledkami zurivo blikal uz skor , ale drzal som ho vo vzduchu kolko vladal. Bolo to vzdy v GPS ,noziadne " Rychle a zbesile" . Stale na dohlad a skor pomale a precizne pohyby ....
A co z toho vychazi ?
Do terenu a nataceni videa bude asi vhodnejsi dobre konfig. P1 (P2 vrtule a dalsi tuning) s vice bateriemi, je to mozna vice pod kontrolou a prehledem, baterie se rychleji nabijeji, ale celkove omezeny cas. Da se pouziti 2bater. setup.
A P2 baterie ? Vyhoda pro toho, kdo nutne potrebuje extremne dlouhy let. To pro video neni vzdy nutne.
V pripade flyaway se to ale muze stat docela dobrou nocni murou
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
PRVNÍ LET našeho nového Phantoma 2 se Zenmuse H3-2D a GoPro3+ nedopadl úplně nejlépe. Následkem je snad jen ohnutý držák gimbalu. Uvidíme co na to řekne Telink. Po nehodě jsem sundal gimbal a zkusil ještě chvíli létat. Phantom nejdříve zatočil vrtulema a hned se vypnul. Napodruhé už se vznesl a fungoval snad normálně. Mám podezření na jeden motor, ale vážně nevím. Nekontrolovaný sestup začal po dokončení otočky o 360 stupňů. Všechny baterie byly samozřejmě nabité.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ifWjAjfmACc[/youtube]
Napadá Vás co se mohlo stát? Pohled když to padalo nebyl vůbec příjemný...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ifWjAjfmACc[/youtube]
Napadá Vás co se mohlo stát? Pohled když to padalo nebyl vůbec příjemný...
llala píše:Napadá Vás co se mohlo stát?
No hustokrutopřísný... zjevně se dostal do oscilace, kterou už NAZA nepobrala... stalo se mi něco podobného, ale naštěstí s dobrým koncem - při příliš razantním sestupu. Řešil jsem to plným knedlíkem a zaříkáváním, po tak 10-15 m podobných oscilací se 5 m nad zemí stabilizoval.
On je Pták prostě malej a přetěžkej, kór P2 + gimbal, navíc všechen náklad je pod těžištěm = kyvadlo. Sestup je pro Ptáka nejkritičtější fáze letu a osobně před ním mám vééélký respekt a dolů lezu plynule a jak nejpomaleji to jde.
Takže podle mě - co se stalo? Příliš rychlý sestup + třeba poryv větru, turbulence za těmi stromy apod...
PS: na 99,9% jsou motory OK, jinak my šel do kytek úplně jinak.
gardenroute píše:[quote="
Do terenu a nataceni videa bude asi vhodnejsi dobre konfig. P1 (P2 vrtule a dalsi tuning) s vice bateriemi, je to mozna vice pod kontrolou
mám tentýž názor
apropo , nemáš náhodou již ty vrtule P2 ?
-
salamander
Podobne sa roztancoval aj môj Phantom pri rýchlom zostupe , prvý krát bol tak 20m nad zemou , pridal som a dáko to zvládol , druhý krát pokiaľ letel dopredu a prudko klesal bolo dobre, ak som zastavil na visenie tak sa rozhúpal asi v 4 metroch a praskol do plota .
Klesám stále zo strachom či to zas nezblbne tú Nazu , snažím sa stále letieť dopredu pri klesaní a ak idem do visu tak začnem pridávať aby zastal potom pozvoľne sadám .
To klesanie 6 m.s. ako píše DJI je hlúposť, aspoň nie kolmo dole.
Klesám stále zo strachom či to zas nezblbne tú Nazu , snažím sa stále letieť dopredu pri klesaní a ak idem do visu tak začnem pridávať aby zastal potom pozvoľne sadám .
To klesanie 6 m.s. ako píše DJI je hlúposť, aspoň nie kolmo dole.
off píše:Takže podle mě - co se stalo? Příliš rychlý sestup + třeba poryv větru, turbulence za těmi stromy apod...
Žádný sestup se bohužel nekonal - pouze otáčka o 360 stupňů ve stabilní výšce. Turbulence teoreticky za stromy nějaká být mohla, proto jsem po dosažení výšky setrval ve visu. O tom, že je ptaak při sestupu méně stabilní, vím už díky P2V a dávám si na to pozor.
- gardenroute
Vertikalni rychle klesani multikoptery je neucinne a stabilita mizerna (@llala - to neni vlastnost Ptaaka, ale multikopter obecne), pricemz ale v rezimech GPS ATTi a ATTI (u NAZA) by nikdy nemelo dojit napr. k uplnemu zastaveni motoru s nasledkem padu. Daleko ucinnejsi, stabilnejsi, rychlejsi a i bezpecnejsi sestup je vzdy za soucasneho dopredneho pohybu, napr. v nejakem kruhu.salamander píše:Podobne sa roztancoval aj môj Phantom pri rýchlom zostupe , prvý krát bol tak 20m nad zemou , pridal som a dáko to zvládol , druhý krát pokiaľ letel dopredu a prudko klesal bolo dobre, ak som zastavil na visenie tak sa rozhúpal asi v 4 metroch a praskol do plota. Klesám stále zo strachom či to zas nezblbne tú Nazu , snažím sa stále letieť dopredu pri klesaní a ak idem do visu tak začnem pridávať aby zastal potom pozvoľne sadám . To klesanie 6 m.s. ako píše DJI je hlúposť, aspoň nie kolmo dole.
To co je ale na tom videu, nevypada na vypadek motorů, jsou stale slyset jak bezi, jedine co me napada je vadna vrtule (ale na to by uzivatel @llala jiste prisel a dal neletal !), samozrejme nejaky problem se stabilizaci (akcelerometr, gyro ?), tezko rici, je to vse soucasti NAZA... Mozna take jeden regl nepracuje OK... U Pecka jsem to jeste nevidel.
Pokud by vypadl motor, tak u Phantoma jako quadu byl nasledoval strmy nestabilizovany pad, quady obecne vypadek 1 motoru nezvladaji, NAZA toto umi az od hexy (rotujici nouzove pristani).
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:To co je ale na tom videu, nevypada na vypadek motorů, jsou stale slyset jak bezi, jedine co me napada je vadna vrtule (ale na to by uzivatel @llala jiste prisel a dal neletal !), samozrejme nejaky problem se stabilizaci (akcelerometr, gyro ?), tezko rici, je to vse soucasti NAZA... Mozna take jeden regl nepracuje OK...
Já jsem přesvědčený, že pokud by bylo cokoliv "rozbitého", tak to vůbec nemá šanci takhle "letět" a "přistát". Pravda, ne zcela podařeně, ale Pták se zjevně snaží stabilizovat, jen mu to prostě nejde, už je moc "rozhozený", dostal se do blbé oscilace. Ale není to "volný pád".
Obecně kvadry jsou tak šíleně nestabilní, že cokoliv zásadněji nefunguje, tak je to ve zlomku vteřiny ve zcela nedefinované poloze a spadne to jako šutr. To je fakt mžik.
Tady jsem přesvědčený, že pták je v pořádku.
Zajímavé by bylo trochu zaexperimentoivat se ziskem stabilizace a sledovat, co to udělá ve strmějším sestupu. Ale místo gimbalu a kamery bych pod to teda pověsil raději nějakou "mrtvou hmotu". Já se tada dobrovolně nehlásím, naopak se zcela hlásím k tomu, co v píše gardenroute - stoupat se s tím dá jako s helikoptérou, ale klesat pokud možno jako s letadlem, kolmo dolů leda HODNĚ opatrně.
gardenroute píše:V pripade flyaway se to ale muze stat docela dobrou nocni murouSpocita nam Marek, kam by ten jeho P1 byval s takovou baterii pri jeho dnes jiz slavnem uletu az doletel ?
Pane jo, to by teoreticky ulítlo tak 4x dál, než mě
Ilala: teda škaredý pád. To nepotěší, první let a takhle to dopadne. Taky netuším, co to mohlo způsobit. Každopádně máš perfektní důkaz pro případnou reklamaci, buď rád za něj. Přehrával jsem si to několikrát a fakt nevím, co to mohlo způsobit. Ze zkušeností vím, že pokud zablbne motor (stávalo se u mé menší koptérky), nebo regl (byl tu odkaz na video pád Phantoma kvůli reglu), nebo povolené vrtule (kamarád za letu, já při startu), tak okamžitě začne koptéra (quadro) házet přemety a v nich padat na zem. Tohle nevypadá ani na motor, ani regulátor, i když na druhou stranu je docela možné, že to ani ty přemety udělat nemohlo, protože to mělo dole velké závaží v podobě gimbalu a kamery. Takže buď vrtule (máš samoutahovací? byly dotažené?), nebo možná i motor/regl, možná i třeba špatný spoj někde vevnitř Phantoma, případně už pak jen jednotka...
Edit: pokud to zatím nebudeš dávat na posouzení prodejci, doporučoval bych provést kalibraci v Naza, pak tu s otáčením, zkontrolovat dotažení vrtulí a pak sundat gimbal a zkusit pár letů pokud možno mimo civilizaci (jako v tom videu). Ale možná bych asi kontaktoval nejdřív prodejce. Záleží na Tobě.
@Marek_Km, @salamander, @gardenroute, @off
Vrtule byly dotažené klíčem a úplně nové - šlo o první start po předání nového kusu od Telinku. Většinu pádu jsem dával plný plyn a snažil se ptaaka zvednout - bohužel bez efektu. Subjektivně mám pocit, že vůbec nereagoval. Létali jsme daleko od civilizace, takže žádné rušení nehrozilo. Než to začalo padat, tak jsem pouze točil okolo osy. Ptaak byl před startem řádně zkalibrovaný a v GPS módu. Po "přistání" jsem z něj sundal nakopnutý gimbal s kamerou, nechal ho hodinu být a poté znovu nastartoval. Při prvním pokus zatočil vrtulemi a ty se hned zastavily. Musel jsem ptaaka vypnout a znovu zapnout. Poté jsem zkusil velmi opatrně polétat. Přišlo mi že je všechno v pohodě, ale po této zkušenosti mu moc nevěřím. Teď ho mají v telinku na pozorování (a výměnu kříže gimbalu). Doufám že gimbal bude fungovat. Uff.
Vrtule byly dotažené klíčem a úplně nové - šlo o první start po předání nového kusu od Telinku. Většinu pádu jsem dával plný plyn a snažil se ptaaka zvednout - bohužel bez efektu. Subjektivně mám pocit, že vůbec nereagoval. Létali jsme daleko od civilizace, takže žádné rušení nehrozilo. Než to začalo padat, tak jsem pouze točil okolo osy. Ptaak byl před startem řádně zkalibrovaný a v GPS módu. Po "přistání" jsem z něj sundal nakopnutý gimbal s kamerou, nechal ho hodinu být a poté znovu nastartoval. Při prvním pokus zatočil vrtulemi a ty se hned zastavily. Musel jsem ptaaka vypnout a znovu zapnout. Poté jsem zkusil velmi opatrně polétat. Přišlo mi že je všechno v pohodě, ale po této zkušenosti mu moc nevěřím. Teď ho mají v telinku na pozorování (a výměnu kříže gimbalu). Doufám že gimbal bude fungovat. Uff.
Ahoj kamarád shání gimbal na Phantoma 1
Ale nechce drahého, origo.
Nevozíte někdo něco co funguje?
Třeba toho Tarota nebo něco podobného?
Ale nechce drahého, origo.
Nevozíte někdo něco co funguje?
Třeba toho Tarota nebo něco podobného?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....