Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
mijou

#1396 Příspěvek od mijou »

Má niekto rozmery toho potaku?
dokken

#1397 Příspěvek od dokken »

RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1398 Příspěvek od RiMr »

Kluci, zkoušeli jste někdo některý z přijímačů k T9x v2 napájet 2S LiPol napřímo?
Začudí to?
Jsem případně ochoten jeden tříkanálový Rx obětovat na testy, pokud to má naději na úspěch...

#1399 Příspěvek od mijou »

dokken píše:http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=3479270

Dik, presne to som hladal.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1400 Příspěvek od boboland »

ako vidim moja vytka sa minula ucinkom, tak ju zopakujem:

Ten kto ma vadny potak, nech uz konecne skusi na kable zavesit nejaky - hocijaky 5k linearny potenciometer, hoc aj gygantickych rozmerov. samozrejme ho nebude rvať do vnutra, skalibruje vysielacku a na simulatore, alebo na lietadle na zemi vyskusa ako ide - tocenim rukou

VYSLEDOK - bude jadne aky typ je nutne pouzit. inak tu budeme snivat o nicom.

P.S.: ak nevie ako, nech mi to posle, vyskusam zdarma.
http://bobo.matej.name
RadekZ

#1401 Příspěvek od RadekZ »

Ještě se naposledy vrátím k poťákům - zkrácená dráha na 60 st je dost nestandardní záležitost. Použití běžných sériových potenciometrů s sebou nese několik problémů - životnost - desítky tisíc cyklů, mechanické provedení - uchycení, tvar hřídelky, rozměry a nakonec dráha. 200 hodnot na kanál může stačit, proč ne, ale proč z TG9X udělat hračku, když to není nutné. S kvalitním modulem (JETI, FRSky...) se rádio vyrovná dražším soupravám. Ty MURATA poty co mám mají 1milon cyklů a jsou určeny právě, mimo jiné, pro RC soupravy. Uvidíme, plošáček mám nachystaný, zkusím vyrobit prototyp, proměřit charakteristiku a stabilitu a podle výsledků by mohla být k dispozici náhrada za vadný poťák, případně upgrade pro "fajnšmekry". Nedělám to proto abych za každou cenu tunil levné rádio z číny, ale proto že, mě zkrátka baví opensource, openhardware a rád posouvám hranice o kousek dál. Pokud by to někomu pomohlo a udělalo radost pak je to bonus navíc.
Drondys

#1402 Příspěvek od Drondys »

Odporově ano, ale průměr osičky je 6 mm, a to je příliš.
Potenciometry v T9X mají průměr osičky 3.5 mm.

Níže je obrázek co tady v minulosti dával dokken když změřil ten irigo potenciometr co měl rozebraný.

Obrázek
Drondys

#1403 Příspěvek od Drondys »

RadekZ píše:Ještě se naposledy vrátím k poťákům - zkrácená dráha na 60 st je dost nestandardní záležitost. Použití běžných sériových potenciometrů s sebou nese několik problémů - životnost - desítky tisíc cyklů, mechanické provedení - uchycení, tvar hřídelky, rozměry a nakonec dráha. 200 hodnot na kanál může stačit, proč ne, ale proč z TG9X udělat hračku, když to není nutné. S kvalitním modulem (JETI, FRSky...) se rádio vyrovná dražším soupravám. Ty MURATA poty co mám mají 1milon cyklů a jsou určeny právě, mimo jiné, pro RC soupravy. Uvidíme, plošáček mám nachystaný, zkusím vyrobit prototyp, proměřit charakteristiku a stabilitu a podle výsledků by mohla být k dispozici náhrada za vadný poťák, případně upgrade pro "fajnšmekry". Nedělám to proto abych za každou cenu tunil levné rádio z číny, ale proto že, mě zkrátka baví opensource, openhardware a rád posouvám hranice o kousek dál. Pokud by to někomu pomohlo a udělalo radost pak je to bonus navíc.

OK pokud už se někdo rozhodne měnit potenciometry pak by bylo dobré za něco lepšího a toto by mohla být asi nejlepší varianta. Tak udělej prototyp, vyzkoušej ho s T9X a dej vědět jak to dopadlo. Ostatním navrhuji počkat na ten prototyp a pak se uvidí.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1404 Příspěvek od RiMr »

Napájení přijímače 2S nic? :)
Furt sa tu budete škubat kvůli poťákom? :D

#1405 Příspěvek od dokken »

Naposledy upravil(a) dokken dne pát 13.05.2011 11:55, celkem upraveno 1 x.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1406 Příspěvek od boboland »

neriskoval by som RiMr-re

velmi velky rozdiel napatia. Neverim ze by to v kazdom pripade dopdlo dobre.

Ale samozrejme ide to - s malou upravou - medzikusom.
dokken

#1407 Příspěvek od dokken »

zenerka?
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1408 Příspěvek od boboland »

dokken píše:zenerka?

srandista :) - pri takom odbere?
skor stabilizator, plosak 1*1 cm 2-3gramy
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1409 Příspěvek od RiMr »

Ale mohlo by to dopadnout?
Mě jde o to, jestli to už někdo, třeba omylem :) nezkoušel :)
Jeden přijímač "napájený" 3S doma mám, pochopitelně nefunkční, jeden šikula pozapojoval všechno na všechno a pak se divil :)
Ale 2S ještě asi nikdo nevyzkušoval...
Mám doma 2S serva, tak mě to láká...

#1410 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Napájení přijímače 2S nic? :)

Jen zběžně jsem okouknul osmikanálový přijímač Turnigy a je tam na vstupu napájení lineární stabilizátor s výstupním napětím 3.3V popsaný

6206A
1027/33

a na vstupu je u něj připojen SMD kondenzátor 22 mikro na 16V. Mrkni do svého přijímače jestli to tam máš stejné.

Hledal jsem popis k 6206A a našel jsem viz tento odkaz. Podle toho popisu má maximální vstupní napětí 9V.

Při zapojení přímo na 2S bude stabilizátor víc topit, ale snad by to měl vydržet. V přijímači je dost místa takže by možná stálo za úvahu přerušit přívod + a zapojit tam několik obyčejných diod do série pro snížení napětí cca o 2 až 3V a pak už by provozování na 2S nemusel být žádný problém. Pokud máš doma nějaké obyčejné diody tak si to vyzkoušej přeměřit kolik jich bude potřeba ke snížení o cca 2 až 3V.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“