mirek100 píše:Nijak daleko se nepouštím a mám jen větroně, žádné FPV. Ale ve 300 metrech vysoko mi hlásí telemetrie RSSI pod 50 a občas i 40 - 43. O několik stránek zpátky jsem přikládal log. Možná je to normální, nevím. Jen se mi to zdá málo, 300 metrů vysoko šikmo ode mě není zas taková vzdálenost. Proto nad tím přemýšlím.
Na tak krátkou vzdálenost to tedy moc normální není leda tak u Frsky přijímačů se zkráceným dosahem jako je
FrSky VD5M, ale to by neměl být případ přijímače X8R.
V předchozí části diskuse
viz tento odkaz jsi psal, že jsi u toho přijímače X8R odmontoval původní PCB antény a nahradil je jinými. Není vyloučeno, že se ta předělávka moc nepovedla, a to je příčinou toho, že se situace nezlepšila, ale také je možné i to, že už předtím byl nějaký problém v tom konkrétním kusu přijímače, ale nebylo to v jeho anténách a tudíž ani změna antén pak logicky nepomohla.
Teď by to chtělo postupovat tzv. vylučovací metodou podloženou fyzickým zkoušením. Tedy vyzkoušet Taranis s několka dalšími přijímači Frsky s plným dosahem, u kterých je už ověřeno to, že ty přijímače fungují bez takového poklesu RSSI i na větší vzdálenost. Zkus se domluvit s někým ve tvém okolí kdo má také nějaké přijímače Frsky nejen X8R, ale třeba i starší telemetrické jako D8R-II nebo D4R-II zda by ti nějaký nezapůjčil na vyzkoušení.
Pokud by se to tak chovalo i s dalšími přijímači Frsky pak by mohl být problém někde na straně vysílacího modulu nebo antény v Taranisu. Pokud by byla anténa v Taranisu v pořádku pak by bylo asi nejlepší Taranis vyreklamovat.
Pokud by se to tak chovalo jen s tím jedním přijímačem Frsky pak to bude zřejmě problém někde na straně toho přijímače a v tom případě bude asi nejlepší vrátit na ten přijímač ty původní PCB antény a přijímač vyreklamovat.