jyrry píše:Zase pár věcí na doošacení tiskárničky a periferií, vyrobeno z PLY odstín topol
... a kam to zamontatyrujes ??? bude z toho perpetum ???
jyrry píše:Zase pár věcí na doošacení tiskárničky a periferií, vyrobeno z PLY odstín topol
arachna píše:... bude z toho perpetum ??? ...
Lark píše:Jen upřesním. Ty hrany liží kolem skluznice by měly být kvůli menšímu odporu a lepšímu vedení osré a né s rádiusem. Úvazy samozřejmě vzadu tuhý, který omezuje zvednutí špičky a přední pružný (guma, nebo pružinka), aby dovolil srovnání podle povrchu. Jinak RiMr má šikovný návod, včetně potřebných rozměrů tady.
petrcorrado píše:to je pořád nějaká teorie tady..podařilo se mi dotáhnout pár příslušenství k Mirage. Přemýšlím jen, jestli to napustit něčím, když to je PLA. Nerad bych aby se to na sluníčku rozpustilo.
kroxigor píše:V r 2014 jsem si to nechtěně vyzkoušel v létě když byly ty šílený vedra - zůstalo mi několik dní na sosně na přímém slunci házedlo tištěné z PLA. Po tom co "uzrálo" a spadlo nebyly na něm známky poškození.
tomashr píše:
Ehm, tos ale měl spíš extrémní kliku, že bylo v horku, ale ne na slunci. Já nechal na balkóně při stříkání barvou PLA křídlo na ME109T, jenže ta mrcha zeměkoule se otočila, po pár hodinách na to najednou začalo přímo pražit slunce a když jsem přišel, tak bylo do ladného oblouku (fakt totálně zarolované, skoro do kolma). Dalšímu kolegovi se podobně prohhla až "zbořila" plaketa, kterou jsem mu vytiskl - bohužel ten problém s teplotou u PLA žádný mýtus není, ověřeno ma vlastní kůži... Ono je dost reálné, že ABS degraduje vlivem UV rychleji, ale to je až druhý problém v pořadí, první je to, zda se to teplem nezbortí atd a tam je naopak ABS proti PLA jasně lepší. Degradace pro ekologický rozpad nemusí mít s degradací vlastností či borcením tvarů až zas tak moc společného.
kroxigor píše:Přečti si znova co tam píšu ... opravdu to nebylo ve stínu.
Hádat se nebudu tiskněte si z čeho chcete, jen jsem napsal co doporučují výrobci a co jsem si laboratorně i v praxi ověřil.
Je otázkou jestli by se stejně vytištěné křídlo z ABS nezkroutilo taky pokud by se to podařilo bez trhlin vytisknout ...
předpokládám že motor v těch tištěných stíhačkách od 3Dlabu se vám vůbec nehřeje a že nedosahuje ani těch 50° aby vám náhodou neupadnul za letu