Jo, já takhle seznámil pilota Kompresse s EPP Z50 od šadu. Málem jsem měl na kontě sestřel. Na sletu ULL v Bechyni byli modeláři (pozvaní pro pobavení diváků). Měli jsme vyhrazený box od stojánky na druhou stranu než je dráha. Prostor byl do hloubky ohraničen stromama, na výšku byl nepřekročitelný limit 100m. Takže to byla taková úzká dlouhá nudle. A já měl Iona lehkýho, ne jako kolegové, bez problémů bych se tam vešel. Jenže mě od startu vyrušil kolega, že mám letět s jeho zlínem, že to chce vytrimovat a tak. Vytrimoval jsem mu to, tak mi řekl ať dolítám baterky. Rozlítl jsem "cihličku" na plný plyn do pomalýho výkrutu (na ten to potřebovalo fofr) a přímo v půlce letovýho prostoru byl před letadlem najednou vrtulník. Kdybych tam dělal průlet s Ionem, tak by to byla tutovka, s EPP jsme ho minuli (podle diváků) o velmi málo metrů.
Letadlo udělalo docela dobrý 3D jak lízlo turbulenci od hlavního rotoru

Pořadatel pilota vrtulníku následně umravnil. Dostal jsem rozum, Iona nechal na zemi a už na tu akci nejel. Za to riziko to nestojí, příště může udělat chybu organizátor (nedá vědět, že tam je zakázaný prostor) a sestřelím někoho nevinného... asi chápeš.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16