reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
tak si teraz kup dreveny filament a uz nepolames frezicky na vymetovej topolofke 
Ten Brutus je šíleně složitej a je plný nespojených okrajů. Ty oranžový čárky jsou nespojené okraje (12498) a celkový počet trojůhelníků je 1.488.912. Na tak malý kousek šílenost. Nechápu proč to kolem těch oblouků tak strašně kouskuje a už vůbec ne, proč ty svislé plochy v těch drážkách rozseká i vertikálně na 7 až 8 vrstev. Nauč se dělat všechno rovnou v Rhino a uvidíš že to bude lepší. Za cvíli ti to pude bez nejakých konverzí. Přihodil jsem i ten upravený kužel. Zbytek máš v mailu.
P.S. Zkus pro export do IGS ještě ty další varianty, jestli v některém nebude líp zachovaná struktůra.
P.S. Zkus pro export do IGS ještě ty další varianty, jestli v některém nebude líp zachovaná struktůra.
- Přílohy
-
- kuzel_matice_STL.zip
- (458.78 KiB) Staženo 104 x
Největší neštěstí jsou právě ty polylines z mraku segmentů.
igorb píše:... uz nepolames frezicky na vymetovej topolofke
Nelámu. Našel jsem všelék
jyrry.webnode.cz
Asi se to kreslení ve Rhinu časem naučím ale na křivky a práci s nimi je ten Corel pro mně super. Navíc už toho spoustu v něm mám a teď i zhruba vím jak to z něj dostat aby mi to přijatelně tisklo.
Ty exporty do IGESu .... no... tady je vidět něco kolem poloviny možností...
Ty exporty do IGESu .... no... tady je vidět něco kolem poloviny možností...
jyrry.webnode.cz
Ty přílohy mi nejdou zobrazit. Jinak jak jsem ti psal, problém je, že ty křivky z Corelu ti to exportuje jako polylajny, takže tvar je potom hodně segmentovaný a není hladký. Jinak to modelování křivek v Rhino nemůže být nijak moc složité, jde jen o to zvyknout si na trochu jiný postup. Není v něm funkce na převod polylajny na křivku? Já ho neznám, takže neporadím.
Opravil jsem formát na gif, to už funguje lépe.
Podrobnosti k Corelu v emailu
Podrobnosti k Corelu v emailu
jyrry.webnode.cz
No právěLark píše:.... modelování křivek v Rhino nemůže být nijak moc složité, jde jen o to zvyknout si na trochu jiný postup. ....
jyrry.webnode.cz
Tak ja poznam Rhino aj Corel celkom dobre, a mozem povedat praca s krivkami je rozdiel tak 2 tried.
Rhino ma 2 mody narabania s krivkami jeden nesikovny a druhy este nesikovnejsi :- ))))))))
Rhino ma 2 mody narabania s krivkami jeden nesikovny a druhy este nesikovnejsi :- ))))))))
Tak Rhino jsem bohužel viděl jen z rychlíku, takže snadnost nebo problémy s tvorbou křivek nedokážu posoudit. Zkošel jsem ale ten "houslový klíč" od jyrry v DWG načíst do DrafrSight, kde jsou křivky zachované jako BSpline. Tak jsem exportoval do DWG R2004-2006, DXF R2004-2006 ASCII a DXF R2004-2006 Binar a ve všech formátech zůstanou křivky zachované jako BSpline. Všechny i originál od jyrry se do Catia načtou jako výkresy, ze kterých je zkopíruju jako jednoduché hladké křivky do skicáře, a pak z nich vytáhnu hladký solid.
Zkus mi ještě poslat ten "brutus" v DWG.
Zkus mi ještě poslat ten "brutus" v DWG.
Lark píše:... Zkus mi ještě poslat ten "brutus" v DWG.
Nepošlu. Už vím kde soudruzi z NDR udělali chybku...
Já ten tvar upravoval z frézovacího podkladu a části obrysů jsem udělal jako ekvidistanty k hladkým křivkám... desítky až stovky pidiúseček... Corelu to nevadí, StepFouru to nevadí ale Rhinu to vadilo.
jyrry.webnode.cz
No tak hlavně že si na to přišel. 
No, jsou v Corelu ale tvary křivek které mají třeba jen dva nebo dokonce jeden řídící bod a příslušné vektory... A s těmi to pak selhává taky. To ale pořeším, když o tom vím.
jyrry.webnode.cz
kdyz exportuju ze Sketchupu tak si muzu urcit jak to ma zpracovat krivky. Vim ze treba jednu verzi proste EstlCam nespolkne (myslim ze polylines)
Nemas to tam nekde blbe nastavene ? Ze to treba rozebere zbytecne na prvocinitele
Nemas to tam nekde blbe nastavene ? Ze to treba rozebere zbytecne na prvocinitele
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16