Přijímač REX5+ / škubání
no nejak sofistikovane jsem to nemeril ':lol:' - nemam kde - letam na kraji pole a pristavam na vysekamym kousku silnice a nechce se mi moc slapat po poli - chci tam letat i nadale ':oops:'
Ale :
1. motor odrusený 2 kondiky
2. skubalo mi to cca od 20 m ve vzduchu a to vzdycky cca 2- 3 skubnuti za sebou a pri ruznych polohach modelu vuci mne i kdyz nejcasteji smerem ode mne
3.antena byla pendrek -coz taky asi byl jeden z faktoru - i kdyz s tim samym pendrekem jsem protahl Primu (2 m elektra ) pro overeni okolo sebe cca 100 metru - bez skubancu - ale - Direct - stejne jako Toro bude citlivejsi nezli hodna Prima
Ted se mi vratil Rex z reklamace - dam do pobiteho Twinstara a uvidim ':?:'
Ale :
1. motor odrusený 2 kondiky
2. skubalo mi to cca od 20 m ve vzduchu a to vzdycky cca 2- 3 skubnuti za sebou a pri ruznych polohach modelu vuci mne i kdyz nejcasteji smerem ode mne
3.antena byla pendrek -coz taky asi byl jeden z faktoru - i kdyz s tim samym pendrekem jsem protahl Primu (2 m elektra ) pro overeni okolo sebe cca 100 metru - bez skubancu - ale - Direct - stejne jako Toro bude citlivejsi nezli hodna Prima
Ted se mi vratil Rex z reklamace - dam do pobiteho Twinstara a uvidim ':?:'
Ja jsem to taky nemeril nejak sofistikovane, proste jsem polozil radio do travy a sel sem s modelem pryc dokud serva nezacaly skubat a pak po ceste zpatky jsem pocital kroky. Dosah na zemi je vzdycky nizsi nez ve vzduchu a kdyz se model polozi na zem, tak se to jeste zhorsi (ja jsem zkousel dosah s modelem v ruce, takze tak 1m nad zemi).
PS akorat je potreba davat pozor aby nikdo mezitim neslohnul radio, pokud na to jses sam
Pavel
PS akorat je potreba davat pozor aby nikdo mezitim neslohnul radio, pokud na to jses sam
Pavel
minule som zistil zaujimavu vec!!! bol som lietat na nedalekom placku, model pripraveny k hodu do vzduchu ked tu zrazu mi zvoni mobil... polozim model do travy zdvihnem telefon a co nevidim: kormidla zacali sebou cukat... vysielac bol pritom zaveseny na krku... ked som dotelefonoval, serva prestali cukat... tak som radcej mobily vypol... ale model mi aj tak sem tam skubol
prijimac REX 5FM+...
- PARK fly - F3J/B/F/K -
Ruseni & REX 5+
Tak tohle me nenapadlo, nekdy mobil sebou na litani beru, nekdy ne. Ale uz jsem premejslel jestli to neni nejaky ruseni zvenku, treba ne z mobilu ani od jinych modelaru (delalo to i kdyz jsem byl na louce sam). Ale chodim porad na stejny misto, tak jestli tam neni blizko nejakej zdroj ruseni...
Taylor
Taylor
MakoBear píše:no to je vec - s tim mobilem to fakt schvalne zkusim '8O'
hele s tim slohnutym radiem jsi mne fakt vydesil':lol:' ,
delam to bezne :polozim radio a jdu pro letadlo ci pro trosky ':lol:'
Potvrzuju, ze mobil opravdu rusi. Otestovano v Kombinaci Siemens - Hitec Flash
jasne ze mobil rusi aj rozhlas... s toho vyplyva ze to asi bude rusit i RC... to je jasne a nic zaujimave ako odpovedal KOVBOJ... ide vsak o to ze ci nahodou nespajaju vsetky tieto rusenia, co tu popisujeme, prave mobily... skuste vsetci ked idete lietat nechat mobil doma alebo ho aspon vypnut a hlavne ho hodit niekde do vaku na zem a nemat ho pri sebe vo vrecku ci dokonca na krku...
a potom sa uvidi ci REX je ruseny prave mobilom alebo je v tom daco ine... inak mobil sa vraj sem tam prihlasi aj ked je vypnuty... mozno by to chcelo komplet vybrat pred lietanim baterku z mobilu alebo ho fakt nehat doma... 
- PARK fly - F3J/B/F/K -
Re: Ruseni & REX 5+
Taylor píše:Tak tohle me nenapadlo, nekdy mobil sebou na litani beru, nekdy ne. Ale uz jsem premejslel jestli to neni nejaky ruseni zvenku, treba ne z mobilu ani od jinych modelaru (delalo to i kdyz jsem byl na louce sam). Ale chodim porad na stejny misto, tak jestli tam neni blizko nejakej zdroj ruseni...
Taylor
skus ist teda na nejaky iny placek a sam uvidis...
mne rusia signal tieto faktory o ktorych uz viem:
1. Zapnuty mobil
2. Lietanie blizko sidliska
3. mierenie antenou vysielaca na model
4. zle odruseny motor
5. kabliky "VN" pomotane so servokablikmi alebo dokonca antenou, hlavne kabliky co idu z reglu do motora
6. primac na nevhodnom mieste-blizko serv, reglu, bateriek ci dokonca motoru
po odstraneni vsetkych tychto "rusidiel" sa mi podarilo sklbnutie serv eliminovat na minimum, cca mi to cukne 1x z cca 4 letov...
- PARK fly - F3J/B/F/K -
MakoBear píše:no to je vec - s tim mobilem to fakt schvalne zkusim '8O'
hele s tim slohnutym radiem jsi mne fakt vydesil':lol:' ,
delam to bezne :polozim radio a jdu pro letadlo ci pro trosky ':lol:'
Zkousel jsem teda mobil kterej vysilal (navazanej hovor) davat do ruznych poloh kolem modelu (s Rexem) a radia, ale cukani serv se projevilo jen kdyz byl mobil hodne blizko prijimace nebo anteny, takze to (aspon u myho mobilu - ruzny mobili muzou mit trochu odlisny vysilaci charakteristiky) neni tak kriticky. Jinak vypnutej mobil nevysila, jen pokud je zapnutej, tak i kdyz neprobiha hovor nebo odesilani/prijem SMS obcas zavisila aby dal siti najevo ze je jeste porad na prijmu.
PS zatim jsem zadnou spatnou zkusenost s ukradenym radiem nastesti nemel, ale protoze dneska jsou lidi schopny vseho, tak kdyz se vzdaluju tak se snazim na radio koukat.
Pavel
Help
Chci se zeptat, koupil jsem si Trick 800 Lite a do toho Rex 5 MPD. ještě jsem to nezkoušel, protože to je dárek otci, ale nebude to škubat? 
-
tomcatzdar
Ja jsem slyšel otom, že JETI má vlastní krystaly pro své přímače. A dokonce i vyrobce tvrdí, že s jinýma krystalama mohou být problémy. Prosím ty, kteří mají nějaké zkušenosti s JETI přímačema aby napsali zda používají original kristali a jestli jim to ruší nebo ne? Zajímalo by mě jestli existuje vztah mezi používáním či nepoužíváním original kristalů vůči spolehlivosti.
Zdenda píše:Ja jsem slyšel otom, že JETI má vlastní krystaly pro své přímače. A dokonce i vyrobce tvrdí, že s jinýma krystalama mohou být problémy. Prosím ty, kteří mají nějaké zkušenosti s JETI přímačema aby napsali zda používají original kristali a jestli jim to ruší nebo ne? Zajímalo by mě jestli existuje vztah mezi používáním či nepoužíváním original kristalů vůči spolehlivosti.
JETI bere krystaly z Hradce a je to typ "Hitec"