Vetron a brzdy na plynu u FX-18

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lubo1 »

[quote="JurajT"][/quote]
Len je to dobré robiť v bezpečnej výške...... Neviem ako to má FX18, ja mám možnosť nastaviť inú hodnotu pre jednu polovicu dráhy plynu a inú pre druhú. Takže to mám nastavené tak, že v prvej polovici len brzdím a model letí rovnomerne bez snahy niekam padať a v druhej už potlačujem viac a model ide dolu pod úhlom cca 20-25 st. Zpočiatku to zrýchluje, ale len do určitej rýchlosti a potom už vďaka brzdám sa rýchlosť nezvyšuje. To používam v prípade rýchlejšieho zostupu - únik z termiky, štrmšie priblíženie na pristátie apod . Samozrejme treba počítať s tým, že pri plne vysunutých krídelkách je ovládateľnosť (kr=idelkami) minimálna. S tou pákou brzd treba pracovať, takže dávať to na ťahový pot. je problematické.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od lubo1 »

rohe píše:Nechci zbytečně zakládat další téma a tak prosím uživatele FX-18-tek o radu. Chtěl bych realizovat na Proximě II obdobný efekt. Chtěl bych si dát motor na přepínač a funkci BUTT na páku plynu. Celou dobu mám BUTT na jednom lineáru a samotné klapky na druhém lineáru a prostě to není pořád ono! Koukal jsem do manuálu a samozřejmě jsem to z něho nevyčetl. Takže, na jaký spínač dát plyn a jak naprogramovat páku plynu nebo mám jen přehodit ten lineár (BUTT) za páku plynu, ale jak?

Neviem ako lieta proxima... ja som u Mistrálu nahodil na brzdenie len klapky s tým, že krídelká doprogramujem neskôr.... Tie klapky samotné brzdia tak, že model letí krokom a nieje potrebné vôbec brzdiť aj krídelkami.
JurajT

#18 Příspěvek od JurajT »

presne tak, urcite to treba skusat v bezpecnej vyske... Ja osobne si neviem predstavit mat toto ovladanie na potaku, a nie na pake. P
Este sa mi oplatilo mat butterfly zapinany prepinacom, kde pakou plynu ovladam iba vyklapanie klapky a kridelka idu hore az po prepnuti prepinaca... Klapkou sa spomalujem pri kruzeni v komine a butt zapinam az pri pristavani ak treba
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lubo1 »

JurajT píše:presne tak, urcite to treba skusat v bezpecnej vyske... Ja osobne si neviem predstavit mat toto ovladanie na potaku, a nie na pake. P
Este sa mi oplatilo mat butterfly zapinany prepinacom, kde pakou plynu ovladam iba vyklapanie klapky a kridelka idu hore az po prepnuti prepinaca... Klapkou sa spomalujem pri kruzeni v komine a butt zapinam az pri pristavani ak treba

Pôvodne som to chcel mať tak, že v prvej polovici dráhy knipla pôjdu len klapky a v druhe sa pridajú aj krídelká... ale nakoniec ostali len klapky.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od rohe »

JurajT píše:Jednocho - dvoj alebo trojpolohovy prepinac si pripojis ako ovladac kanalu (napr. ako cislo 6) a regulator pripojis do kanala 6 na prijimaci :)
To je odpoved na prvu otazku.
Ako naprogramovat paku plynu na ovladanie buterfly na plyn je tiez jednoduche - nastav si typ modelu glider, spristupni sa ti menu wing a butt, kde si nastavis co potrebujes.

Tak jsem se v tom tak zamotal, že mi plyn jede na lineáru a i na páce plynu. :cry:
rohe
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od rohe »

Tak jsem to konečně vyřešil, dokonce jsem to už i odzkoušel ve vzduchu. Takže teď ovládám BUTT na pravé páčce směrem dolů a plyn mám na dvoupolohovém spínači, který mám místo jednoho lineáru. Naštěstí se nemuselo nic přepojovat v přijímači, stačilo projít FX-18 a nastavit to přímo v jejím menu.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“