Výběr DC motoru pro přímý pohon

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Dave0402
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Dave0402 »

Ta vrtule je na tuhle kombinaci dost malá ...

Např. u Bendy Sport od Telinku mají doporučeno pro motor 480 - převodovka MP JET 4,1/1, vrtule APC 11/7 SF a pohon 7-8mi článek

RCFly pohání svého Transalla motorem 480 a převodovkou 2,33:1 a doporučují vrtuli 9X6“Graupner CAM slim prop

Takže bych to viděl tak, aby jsi na tu svoji 480ku s převodovkou 3:1 zkusil dát např APC 10x7 SF

Obecně, pokud nemáš přesně daný doporučený pohon už od výrobce, tak je někdy potřeba dost laborovat s vrtulema (pokud už máš koupený motor i převodovku) - vyzkoušíš jich více a pak tam necháš tu, ktrá ti nejvíce vyhovuje :D
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vigo »

Tak jsem to dnes zkusil. Pokoupil jsem vrtuli APC slowflyer 10x7 a lítá to úžasně. Letadlo se celkově chová klidněji. Létá zhruba stejně rychle, ale jakoby mělo vyšší tah při stoupání. Prodloužila se i doba letu z cca 8minut na 13 při celkem svižném létání. Převodovka ,ale na méně než půl plynu pěkně rachtá a trochu mi hází unašeč. Musím to ještě doladit
Dave0402
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Dave0402 »

To je dobře že ti to lítá :D
S převodovkou máš účinnější pohon a proto taky stoupla délka letu...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“