Nakup copterx

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
scarabeus

#16 Příspěvek od scarabeus »

OhM píše:Jeste jedna otazka ten vysilac a prijimac za neco stoji?

4. Futaba 6EXH PCM Transmitter x 1
5. Futaba R146iP Receiver x 1

prosim nez napisete ze dx6i je rozhodne lepsi vemte v uvahu ze kdyz to cele koupim v setu s jinym gyrem a servy je to za dobrou cenu a ja nemam penez nazbyt :). Otazka tedy zni bude zmineny prijimac a vysilac plnit svoji ulohu? resp bude mi k necemu?

Je to naprosto titernej zaklad jakozto vysilajda a nesel bych do toho. Chybi mnoho uzitecnych funkci jako napriklad stopky. Ty jsou u helikopter naprosto nezbytne, letat jinak nez na cas se NEDA. Tahat s sebou kuchynskou minutku neberu jako reseni, kdyz lze poridit soupravu se vsim potrebnym.

Pokud si spocitas na kolik te dnes vyjde DX6i ze zahranici, je to levny az mi vstavaj vlasy hruzou na hlave. Navic se nemusis bat nejakeho poruseni vysilaneho vykonu, protoze u DX6i se to prepina primo v menu.

Jeste poznamecka - "nemam penez nazbyt". Uvedomujes si, ze pokud ti to spadne, vyhodis (pokud se stane zazrak) 1000 Kc, pokud to bude trosku horsi tak 2000, ale taky te to muze stat 5000 Kc. A pozor, tohle nemusi byt TVOJI chybou, muze selhat dil, elektronika... Musis mit v zaloze nejakej tisic na opravy a vylepsovani.
OhM

#17 Příspěvek od OhM »

Ale jo s nakladama na pady pocitam :) spis mi jde o pocatecni investici neustale se mi splha nahoru :) a nevim jestli to cely neodpiskat a nekoupit treba nejakej bejt-cp nebo easycopter v rtf a mel bych klid mel bych heli za 3k a k tomu bych mohl klidne koupit drazsi radio gyro serva atd.
scarabeus

#18 Příspěvek od scarabeus »

OhM píše:Ale jo s nakladama na pady pocitam :) spis mi jde o pocatecni investici neustale se mi splha nahoru :) a nevim jestli to cely neodpiskat a nekoupit treba nejakej bejt-cp nebo easycopter v rtf a mel bych klid mel bych heli za 3k a k tomu bych mohl klidne koupit drazsi radio gyro serva atd.

Zacinas trosku michat jablka a hrusky. Easycopter je dvourotor, to si snad nezaslouzi komentar. Belt-CP vs CopterX (=TRex) se neda porovnavat. T-Rex je mnohem dal.

Taky jsem se divil, kdyz mi rozpocet narustal. Puvodne jsem chtel HoneyBee King 2 a melo to stat 6ku. Nakonec me to vsechno (heli, rc souprava, simulator) stalo 18. Ale kazdej halir, co jsem do toho dal, se mi vyplatil, nelituju.

Opet poznamecka - ja to kupoval v breznu, od te doby dolar zase klesnul, takze to je nyni porad levnejsi.
zdzd

#19 Příspěvek od zdzd »

"A teď musíme šetřit - ať to stojí, co to stojí!"

Tak nějak to u helin dopadá. Dneska už jsou mnohem levnější než to bývalo, nicméně pořád platí, že ušetřená kačka se o dvě prodraží. Je to tak a každý k tomu poznání jednoho dne dospěje. A není to jen o penězích - pokud se někde ukáže "výhodná koupě" je nutné nejprve investovat čas a snahu do průzkumu, zda je opravdu až tak výhodná.

Základní předpoklad je v tom, že v nízké ceně bude nějaký háček. Pokud by věc byla dokonalá, řekli by si o více. Nebo naopak: Pokud by ta drahá věc opravdu nebyla významě lepší, nikdo by ji nekupoval a výrobce už by dávno zkrachoval.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od j3nda »

taky jsem tam chtel puvodne copter x v setu, nastesti jsem videl jednoho co ten set mel a ukazali se dve veci: ten vrtulnik jako takovej je ok, dodana elektronika je otresna a jsou to vyhozene penize...

nasledoval vyber slusne: gyro futaba GY401 spolecne s tim jejich digi servem tusim s9257, kvalitnejsi serva na cykliku a razem to vylezlo a 700usd a nasledovalo zjisteni ze muzu koupit trex500 jen o neco draz a hadej u ceho jsem skoncil?

kazdopadne pak jsem jeste objevil shop v anglii kde jsem ho mohl mit za podobnou cenu i s digiservy vsude - ovsem s kompletni elektronikou od hitecu - ale myslim, ze by to taky dobre fungovalo
angel-guardian

#21 Příspěvek od angel-guardian »

zdzd píše:"A teď musíme šetřit - ať to stojí, co to stojí!"

((-: Jojo, taky jsem si tím prošel; před dvouma rokama to u mně začalo asi takhle: jelikož jsem od nátury ujetej na technologický složitosti, rozhodl jsem se pořídit si taky "ten vrtulník!" A koukám a nestačím se divit, Blade CX, nějakej se čtyřma listama stojí cca 6000,- komplet!!! Což bylo poměrně únosný. Pak jsem se nahlodal na Bladeho CP, ten už stál 8000,- se vším všudy. Byl jsem skoro rozhodnutej, už jsem skoro mačkal tlačítko KOUPIT.....Pak jsem narazil na vrtulník, profesionální, 3D, mikro - říkejme mu třeba Pepík za 4000,- !!!! Super!! (bez elektroniky samozřejmě, to jsem ale zjistil až za chvíli...) Několik dní jsem zvažoval a počítal, tisíce naskakovaly a já byl na dvaceti litrech se vším všudy (set, vysílačka, nabíječka.....). No a byl jsem tam že jo.....Na případný karamboly jsem přitom nepočítal ani korunu navíc (vrtulník jsem vzal i tak na splátky), protože "padat se samozřejmě nebude, že jo..." Pepíka jsem (neznaje simulátoru a nedbaje simulátorových rad od ZDZD) při první příležitosti rozstříknul o zem, dal ho za hnusné a neuvěřitelné 4000,- opět do kupy, postavil na televizi a znechucen cenami náhradních dílů a celkově zklamán ho na tý televizi nechal 2 roky stát. Po dvou letech jsem ho za litr prodal, (ať je to z baráku) (tenkrát jsem blbě vybral - vrťase, na kterej stojej náhradní díly milión, ale to neměla být pointa tohoto příspěvku...) .....takže asi takhle....začíná to na pár litrech a končíme kdovíkde, že jo (-:
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jenikKL »

Ahoj,

letam s trex 450 a stopky nepotrebuju. Ztrata vykonu je citit pri letu a regulator da dost najevo, ze dochazi stava.

mam futabu 6EXH a naprosto dostacuje. ted sem poridil letadlo, mam 4xs a1xmotor a mam tedy jeden volnej kanal.
zminena futaba si dokaze poradit dobre s heli

set sem koupil od p. novotneho na jeho doporuceni. a nic mensiho nez 450padinu me nedoporucil. dneska doporucuje 500tistovecku na trenovani.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

jenikKL píše:letam s trex 450 a stopky nepotrebuju. Ztrata vykonu je citit pri letu a regulator da dost najevo, ze dochazi stava.

A to je právě ten problém. Pokud ztrátu výkonu cítíš, jsou accu na hranici a cití to taky. Následně to pocítí i tvoje peněženka. Jednak na výrazně zkrácené životnosti accu, druhak se ti také z ničeho nic může ve visu zastravit rotor a půjdeš přebírat zbytky...
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jenikKL »

nene, dovoluji si nesouhlasit. trva to cca 8-9 minut pri visu s heli a citim ze tahne mene do vzduchu.
S heli bezpecne pristanu a na clankach je 3,7-3,8V.
Kdyz zacne regl kmitat, tak sem neco kolem 3,6-3,7V

a to je dost bezpecna hranice. Akku mam flyght power EVO30 2000mAh a uz sem je nabijel hodnekrat, litam uz rok. A sou ve velmi dobre kondici.

Proste to poznam, ze mam pristat. Nepotrebuju stopky. Ty potrebuju na dragona, kde to nepoznam, pac to plachti a 15minut se odhaduje spatne.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
scarabeus

#25 Příspěvek od scarabeus »

jenikKL píše:nene, dovoluji si nesouhlasit. trva to cca 8-9 minut pri visu s heli a citim ze tahne mene do vzduchu.

Bezpecna hranice u heli je 3,8. Neni to jen muj nazor, ale vseobecne na svetovych forech. Ja koncim na 3,85, mam tam rezervu. 3,6-3,7 ti NEDA uz dostatecny vykon, ktery budes potrebovat v krizovych situacich, coz je prave treba pristavani.

To, zes jeste nespad, neznamena, ze to delas dobre. Tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu, az se ucho utrhne a casem to poznas, jak pise ZDZD.

Nenavadej prosimte novacky s tim, ze stopky nepotrebuji. Je to naopak, xyz lidma proverena praxe.

Muzu i osobne priznat, ze jednou jsem stopky preslechl (viseni metr od tela je proste kraval) a zadny pokles vykonu nebyl znat, pak najednou skok a byl jsem rad, ze jsem jen tvrde dopadl na lyziny. Castecne je to take o nastaveni reglu (mel jsem soft ubytek vykonu) ale to je POSLEDNI zachrana. Pokud ti tohle selze, jsi v kyblu. Mas-li stopky, zbyva ti jeste ochrana reglem.
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

jenikKL píše:nene, dovoluji si nesouhlasit. trva to cca 8-9 minut pri visu s heli a citim ze tahne mene do vzduchu.

Vtip je v tom, že heli má ve visu větší spotřebu než za letu. Pokud lítáš po obloze a ucítíš, že accu slábnou je zle. Chceš sednout, zavisíš a jdeš k zemi. Čím kvalitnější a tvrdší accu, tím je to větší problém. Od vadnutí ke konci jsou jen desítky sekund.
Rotvík

#27 Příspěvek od Rotvík »

Dovolím si jeden začátečnický dotaz....ten náhlý,,konec" zdroje se vyskytuje i u jednodušších vrtulníků jako třeba Honey Bee,H.B.CP2,H.B.K2 a jemu podobných?

Máme nějaká ta Pica Z a ,,dvoukanála " a u těch když dochází ,,štáva" tak jen ,,mixér " začne ztrácet sílu a pomalu klesá k zemi kde se ještě chvilku ,,plazí " nad povrchem než si sedne.......za případné poučení děkuji.
malcomx

#28 Příspěvek od malcomx »

scarabeus píše:

Bezpecna hranice u heli je 3,8. Neni to jen muj nazor, ale vseobecne na svetovych forech. Ja koncim na 3,85, mam tam rezervu. 3,6-3,7 ti NEDA uz dostatecny vykon, ktery budes potrebovat v krizovych situacich, coz je prave treba pristavani.

To, zes jeste nespad, neznamena, ze to delas dobre. Tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu, az se ucho utrhne a casem to poznas, jak pise ZDZD.

Nenavadej prosimte novacky s tim, ze stopky nepotrebuji. Je to naopak, xyz lidma proverena praxe.

Muzu i osobne priznat, ze jednou jsem stopky preslechl (viseni metr od tela je proste kraval) a zadny pokles vykonu nebyl znat, pak najednou skok a byl jsem rad, ze jsem jen tvrde dopadl na lyziny. Castecne je to take o nastaveni reglu (mel jsem soft ubytek vykonu) ale to je POSLEDNI zachrana. Pokud ti tohle selze, jsi v kyblu. Mas-li stopky, zbyva ti jeste ochrana reglem.

staci mit: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7068%20a%20je%20po%20problemu,%20a%20nemusis%20si%20kupovat%20radio%20s%20"uzasnou"%20funkci%20stopky
scarabeus

#29 Příspěvek od scarabeus »

Tezky omyl. Kdyz jsi pod 3.6V, uz mas smulu. Nepristanes, zritis se.
Ondrys

#30 Příspěvek od Ondrys »

Zdravim, co je podle vas lepsi poridit bud set CopterX CX 450SE V2 Combo Set RTF nebo ten s 2,4Gb vysilackou. Nebo za cirka tu samou cenu Mini Titan E325 s timto vybavenim
motor 29/35-10H Thunder Tiger
3 serva HS-65HB
1 servo HS-56HB
gyro MS-44 Heading
Vysilacka DX6 s AR6000 + 4x S75 Servo

Titan je v zakladni verzi v plastu. Jak se pohybují ceny nahradních dílů oproti Copterux. Díky
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“